ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Oι αποζημιώσεις...

Όταν καθιερώθηκε η Αρχή της Εθνικής Εταιρείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ο μισθός ή η αποζημίωση ή η χορηγία προς τον πρόεδρο αυτής ήταν πολύ υψηλότερη από αυτή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κανείς δεν αντέδρασε τότε. Μετ’ ου πολύ οι Δικαστικοί όλων των κλάδων, που κατά το Σύνταγμα το τιμούν και το εφαρμόζουν, διεκδίκησαν την αυτήν αμοιβή, σε εφαρμογή του Συντάγματος και την τροπολογία στο νόμο την εψήφισαν όλοι οι Εθνοπατέρες, αποβλέποντες μελλοντικά να εξισώσουν την αποζημίωσή τους με αυτή των δικαστικών, όπως ορίζει το Σύνταγμα, αντί να μειώσουν την χορηγία προς τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ. Οπότε, ήρθε η στιγμή να την διεκδικήσουν και οι Εθνοπατέρες και Εθνομητέρες! Και σε περίοδο σκληρής λιτότητος για το πόπολο απεφάνθη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ότι αυτή την αναπροσαρμογή την δικαιούνται. Και αμ’ έπος αμ’ έργον, εξέδωσε απόφαση για να ηρεμήσουν και να χαρούν κομμάτι, που από το 2006 περιμένουν αυτήν την ανέλπιστη ικανοποίηση! Μετά αναρωτιόμαστε γιατί ενδυναμούται το εκκολαφθέν ωόν του όφεος που αφουγκράζεται στο όνομα Χρυσή Αυγή!

Αθυροστομίες Συριζαίων!..

Άναυδοι, δηλαδή χάνοι έμειναν οι κάτοικοι της χώρας αφουγκραζόμενοι τις δηλώσεις και τις αναφορές των συντροφισσών από ΣΥΡΙΖΑ μεριά, με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου και την ψήφισή του από «αγέλη» των λίαν πειθαρχικών βουλευτών, που είπαν ΝΑΙ σε όλα, εκτός από την συντρόφισσα Βασ. Κατριβάνου, η οποία ήταν επιλεκτική και καταψήφισε μόνον δύο άρθρα και παραιτήθηκε από βουλευτής!
Αφουγκρασθήκαμε, λοιπόν, τις εξής λοιδορίες:
α’ Η συντρόφισσα Καρακώστα, με γνωστό ύφος, μας καράφλιασε λέγοντας, ότι όσοι παίρνουν το ΕΚΑΣ είναι φοροφυγάδες και αναμένουν την ψήφο τους!
β) Η συντρόφισσα Σαλτάρη, η οποία υποστήριξε την περικοπή του ΕΚΑΣ, γιατί δεν θέλει οι συνταξιούχοι να διαθέτουν λιμουζίνα, όπως έχουν και οι σοσιαλιστές εθνοπατρίκιοι.
γ) Η συντρόφισσα Τελιγιρίδου, η οποία μας «καράφλιασε», λέγουσα, ότι το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. φταίνε για τις αυταπάτες.
δ) η δε συντρόφισσα Θεοπεφτάτου ως θεόπνευστη και με την ευχή του αγίου Γερασίμου μας φώτισε, ότι ένας που πίνει καφέ δεν καπνίζει!
Εκείνος που πίνει πολύ δεν καπνίζει! Η μπύρα βλάπτει σοβαρά την υγεία! Φαίνεται ότι η συντρόφισσα, αν και θεόπνευστη, δεν γνωρίζει το λαϊκό απόφθεγμα: «το χαμάμ θέλει σαπούν και ο καφές θέλει τιουτούν (καπνό, τσιγάρο). Αν και Κεφαλονίτισσα τις ξεφεύγουν μερικές λαϊκές ρήσεις!