ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ψήφος στους απόδημους!

• Ο πρόεδρος της ΝουΔού Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την μετάβασή του στην Νέα Υόρκη υποσχέθηκε, ότι θα καταθέσει πρόταση για την παροχή δικαιώματος ψήφου στους αποδήμους. Είναι ένα λίαν σοβαρό πρόβλημα το οποίο έχουν λύσει όλοι οι λαοί μηδέ των γειτόνων μας εξαιρουμένων και οι μόνοι που το αποφεύγουμε όπως ο Διάβολος το λιβάνι είμαστε εμείς που πρώτοι εμπνευστήκαμε την Δημοκρατία, την οποία έχουμε βάλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας! Πρέπει να γνωρίζουν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ΝουΔού, κυρίως, ότι από την κακοδιαχείρισή τους έφυγαν για το εξωτερικό περί τις 300.000, κυρίως, νέοι, που έχουν και γονείς στη χώρα και, αν δεν τους δοθεί δικαίωμα ψήφου, τότε περί τις 750.000 με 800.000 ψηφοφόροι θα στραφούν προς άλλη κατεύθυνση οπότε να μην απορούν μετά για την επώαση του αυγού του όφελος!

Κοινωνική δικαιοσύνη...

• Μας... καραφλιάζουν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ της α’ φοράς Αριστερο-Δεξιάς κυβερνήσεως της συμπράξεως των Τσιπροκαμμένων, με τις πομφόλυγες που εκπέμπουν περί Κοινωνικής Δικαιοσύνης, όπως ο κομμουνιστής, κατά δική του δήλωση, σ. Κατρούγκαλος ο οποίος δήλωσε στον ΣΚΑΙ:
- Είμαι κομμουνιστής και στόχος μας είναι η Κοινωνική Δικαιοσύνης! Εδώ προκαλείται ο κλαυσίγελως των όσων εξήλθον του έρκους των οδόντων του σ. Κατρουγκάλου, ο οποίος άμα τη αναλήψει των υπουργικών του καθηκόντων επανέφερε στην υπηρεσία τις απολυθείσες καθαρίστριες επί Σαμαροβενιζέλων και οι οποίες στη συνέχεια προήχθησαν σε γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης! Αυτό κατά τον σ. Κατρούγκαλο είναι η Κοινωνική Δικαιοσύνη!..

Έχουν κόμπλεξ!

• Οι Ιταλοί δεν μπορούν να χωνέψουν μερικές δυναμικές επεμβάσεις των Ελλήνων από αρχαιοτάτων χρόνων έως και την σήμερον, όπως η εκστρατεία στην Ιταλία του βασιλιά Πύρρου που παρομοιάζεται με αυτήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η επίδραση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στο Λάτιο.
Είναι εξάλλου και το κάζο που δοκίμασαν όταν επιτέθησαν κατά της Ελ­λάδος την 28η Οκτωβρίου στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.
Αυτές είναι οι αιτίες που ωθούν τους σημερινούς Ιταλούς, παρά τους όρκους περί φιλίας του Ρέντσι προς τον σ. Αλεξάκη σε ανθελληνικές εκδηλώσεις, όπως την βοήθεια προς τους Αλβανούς να οχυρώσουν τα Ελληνοαλβανικά σύνορα προς αποτροπή εισόδου προσφυγων και λαθρομεταναστών...

Υπόδειγμα πρωθυπουργού...

• Στις 18 Απριλίου 1941 ο τότε πρωθυπουργός αείμνηστος Αλέξανδρος Κορυζής έβαλε τέλος στη ζωή του με τρεις σφαίρες, έπειτα από λογομαχία που είχε με τον τότε βασιλέα Γεώργιο τον Β’. Τα γεγονότα έτρεχαν μετά την κατάρρευση του Μετώπου της Μακεδονίας, όπου είχαν επιτεθεί πανίσχυρες γερμανικές δυνάμεις και παρά την πρωτοφανή αγωνιστική διάθεση των υπερασπιστών της Γραμμής Μεταξά, η οποία κράτησε 4 ημέρες, οι Γερμανοί μπόρεσαν να περάσουν, όταν η γραμμή Μαζινώ στη Γαλλία κατέρρευσε σε 24 ώρες! Το γεγονός αυτό δεν μπόρεσε να το συνειδητοποιήσει ο Αλέξανδρος Κορυζής και προέβη στο απονενοημένο διάβημα αναλογιζόμενος τις δυσμενείς επιπτώσεις από την κατάληψη της πατρίδος μας.
Σήμερα κάτι ανάλογο συμβαίνει όχι με άρματα μάχης Pantser και με τη συνδρομή της Luftvafe αλλά με την οικονομική καχεξία της χώρας και τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των εταίρων και θεσμών! Και όμως ουδείς διανοείται να μιμηθεί το παράδειγμα του Αλεξάνδρου Κορυζή για την κατάσταση στην οποία μας οδήγησαν, παρά το γεγονός ότι ο κόσμος ζει μια τραγωδία με δυσμενέστατες επιπτώσεις!