ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Πικρή αλήθεια...

Παρακολουθώντας την συζήτηση για οικονομικά θέματα στον ΣΚΑΙ αφουγκράσθηκα μία πικρή αλήθεια για τους ανέργους. Δηλαδή, όσοι σήμερα είναι μακροχρόνιοι άνεργοι φτάνοντας στο 67ο έτος της ηλικίας τους δεν θα μπορέσουν να θεμελιώσουν ή να τεκμηριώσουν δικαίωμα συντάξεως, αφού ήδη έχουν έξι έτη και βαδίζουμε για το 7ο, άνεργοι, τουτέστιν χωρίς ένσημα, αφού ευρίσκοντο εκτός εργασίας. Οπότε το 1.500.000 των ανέργων και των επαγγελματιών που έκλεισαν τις επιχειρήσεις λόγω της κρίσεως θα συνεχίζουν να υφίστανται τα δεινά της κρίσεως και μετά την ανάκαμψη της οικονομίας, αφού θα τους λείπουν ένσημα μιας 6ετίας και... Τόσοι οικονομολόγοι πλαισιώνουν τα δύο μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝουΔου, αυτό το πρόβλημα δεν το είχαν εντοπίσει και δεν είχαν ασχοληθεί καθόλου; Ή, όταν οι σημερινοί άνεργοι των 35-45 ετών, φθάσουν στην ηλικία των 67 ετών για συνταξιοδότηση τότε θα έχουν μεταβεί εις αιωνίους μονάς οι πολιτικοί ή δεν θα ασχολούνται πλέον με την πολιτική!..

Αιθαλομίχλη...

Αυτό το πρόβλημα δεν απαιτεί σπατάλη φαιάς ουσίας για να λυθεί. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για την χορήγηση επιδόματος θερμάνσεως και σε εισοδηματίες μέχρι 40.000 ευρώ. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τους έχοντας μηδενικό εισόδημα, όπως είναι οι άνεργοι, που για να θερμανθούν κι αυτοί χρησιμοποιούν ό,τι βρουν εμπρός τους από καυσόξυλα, σανίδια, μοριοσανίδες, παλαιά έπιπλα με τις μπογιές τους γιατί όχι και πλαστικά, αρκεί να είναι εύφλεκτα. Ενδιαφέρθηκε κάποιος γι’ αυτούς τους απόκληρους της κοινωνίας; Ουδείς! Το μόνο πρόβλημα είναι η αιθαλομίχλη και μόνον αυτή!

«Γελά ο μωρός...»

Αφουγκράσθηκα τον συντοπίτη μας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σ. Μαντά να τονίζει με πλέρια αυταρέσκεια: «Γελά ο μωρός καν τι μη γελοίον η»! και δεν μπορούσα να προσδιορίσω σε ποιον προσάπτει αυτή την «κοσμητική απόδοση»!.. Μετά πολλή περίσκεψη εντόπισα τον αποδέκτη και δεν είναι άλλος από το δικό μας ΥΠΕΞ σ. Κοτζιά, που ενώ όλο το θέρος είχαμε κοινές ασκήσεις με τους Ισραηλίτες αεροπόρους απογειωνόμενοι και προσγειωνόμενοι σε ελληνικά αεροδρόμια, αντλούν τις πληροφορίες για τις πτητικές ικανότητες της χώρας μας και μόλις δύο-τρεις ημέρες πριν ο πρωθυπουργός μας έπλεξε το εγκώμιον των Ισραηλιτών, αίφνης υποδεχθήκαμε μετά φανών και λαμπάδων τον πρόεδρο των Παλαιστινίων, τον αφουγκρασθήκαμε ομιλούντα στο Τέμενος της Δημοκρατίας και αποδεχθήκαμε την ανακήρυξη του Παλαιστινιακού κράτους ερχόμενοι σε πλέρια αντίθεση με τον Μπενζαμίν Νετανιάχου, που εστράφη στην αγκάλη του νεοσουλτάνου Ταγίπ Ερτογάν! Άρα το αρχαίο ρητό εστρέφετο προς τον σ. Κοτζιά, που μας την έφερε αθόρυβα μεν αλλά λίαν αισθητά προς τα συμφέροντα της χώρας μας, που πριν ολίγου είχε συμμετάσχει στο «τρίγωνο» Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου! Αφερίμ σ. Κοτζιά!..

Άξιος Ιεράρχης!

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος τόνισε με περίσσεια έμφαση:
- Εάν σε κάποιον συμπολίτη μας που αδυνατεί να καταβάλλει το αντίτιμο του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος η ΔΕΗ προβεί σε διακοπή, τότε εμείς θα προτιμήσουμε να διακόψουμε την αφή των πολυελαίων των εκκλησιών και να καταβάλλουμε την αξία του ρεύματος προς αποκατάσταση της ηλεκτροδοτήσεως του συμπολίτη!
Αυτό δίδαξε ο ιδρυτής της θρησκείας μας, την οποία και πιστεύουμε και πρέπει εκτός από καθωσπρεπισμούς και να υλοποιούμε τα διδάγματά της και ένα από αυτά είναι η έμπρακτη συμπαράσταση προς τους πτωχούς και πένητες, όπως αυτά σκιαγραφούνται στην επί του Όρους ομιλία του Κυρίου και όπως αναφέρεται στην περικοπή του Ευαγγελίου του Ματθαίου την Κυριακή της Απόκρεω (Μτ. ΚΕ’ στ. 31-46). Δεν απομένει παρά να επαινέσωμε την πρωτοβουλία αυτή του σεβασμιωτάτου Μεσογαίας!..