ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Έμπαινε, Παναγιώτη!..
• Για τον υπ/γό Εσωτερικών, πρόκειται, που αντελήφθη τον σφυγμό των ευπόρων παιδιών αυτής της χώρας μηδέ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαιρουμένου, πολλοί Συριζαίοι έχτισαν αυθαίρετα μέσα στα δάση και φοβούνται μήπως τα κατεδαφίσει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ διά του σ. Παναγιώτη έτεινε ευήκοον ους και αφουγκράσθηκε την ανησυχία τους μήπως μείνουν χωρίς «κεραμίδι» πάνω από το κεφάλι τους και πήρε την μεγάλη απόφαση να αναστείλει τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων έως ότου συνταχθούν οι δασικοί χάρτες, δηλαδή, ίτς ποτέ! Να μια ευκαιρία, σ. Αλέξη, να φορολογήσεις τα αυθαίρετα και να τα νομιμοποιήσεις, αφού έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να κατεδαφισθούν και να καλύψεις πολλούς ΦουΠουΑ, όπως στην ιδιωτική εκπαίδευση, στα μικρά νησιά του Αιγαίου και σ’ άλλες περιπτώσεις. Ο σ. Παναγιώτης έκανε το πρώτο βήμα. Έμπαινε, λοιπόν, κι εσύ σ. Αλέξη!

«Διά πυρός και σιδήρου»...

• Αφουγκρασθήκαμε τον πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων να μας πληροφορεί με δηλώσεις του, ότι οι πρόσφυγες πέρασαν «διά πυρός και σιδήρου», ώσπου να φθάσουν στα Ελληνικά Νησιά! Όμως, σ. Αλέξη η φράση αποδίδεται σε καταστροφές που προκαλούνται από επιδρομές αλλοφύλων, όπως αυτή του Αττίλα, του Αλαρίχου, των Γότθων, των Βησιγότθων, των Σταυροφόρων και άλλων, οι οποίοι κυρίευσαν ή κατέλαβαν μία περιοχή, μία χώρα διά πυρός και σιδήρου, δηλαδή την κατέστρεψαν, την ξεθεμελίωσαν! Όσοι, όμως, σ. Αλέξη περνούν «διά πυρός και σιδήρου» αυτοί είναι νικητές και αλωνίζουν κατά το διάβα τους και κάνουν τους άλλους να υποφέρουν και όχι αυτοί που περνούν, που διαβαίνουν!
Δρίτσειος τακτική!..

• Ο μόνος που το παίζει «παραχωμένη φωτιά» είναι ο υπουργός Ναυτιλίας ο σ. Δρίτσας. Αυτός ούτε φαίνεται μήτε ακούγεται, αλλά αθόρυβα φροντίζει το επίνειο των Αθηνών, το λιμάνι του Πειραιά με έναν ιδιόμορφο τρόπο.
Αντί, λοιπόν, τα πλοία να δένουν στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου η Ειδομένη είναι μόλις 75 χιλιόμετρα και θα μπορούσαν ευκολότερα να καταφθάσουν οι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, αυτά δένουν στον Πειραιά, 600 χιλιόμετρα μακριά, λαβύρινθος σωστός ώσπου να βρουν την έξοδο, χωρίς τον μίτο της Αριάδνης, αλλά με πάντα προθύμους να «εξυπηρετήσουν» με το αζημίωτο τους πελαγοδαρμένους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες!
Γιατί, λοιπόν προτιμήθηκε ο Πειραιάς και όχι η Θεσσαλονίκη; Αυτό μόνο η σ. Τασία μπορεί να το εξηγήσει. Ίσως ο ήλιος στον Πειραιά έλκει περισσότερο αυτούς για να «λιάζονται», όπως μας είχε πληροφορήσει!

Με βασικό μισθό!..

• Παρά την ρητή εντολή - παρότρυνση του πρωθυπουργού να μην εμφανίζονται οι υπουργοί στα πρωινάδικα, δεν μπορούν, φαίνεται να αποφύγουν τον πειρασμό και κεφάτοι δεν χάνουν ευκαιρία να δώσουν το «παρών»! Πρόσφατα, με πλέρια αυτοπεποίθηση η αν. υπουργός έκανε την εμφάνισή της με τα χαϊμαλιά της και το μαλλί να κρύβει το ένα της μάτι και δήλωσε με έμφαση ότι πρόκειται να προσληφθούν περί τους 1.500 άνεργοι, οι οποίοι θα βοηθήσουν το έργο του αν. υπουργού Μουζάλα και, φυσικά θα παίρνουν τον κατώτατο μισθό! Έκανα λοιπόν την σκέψη και είπα:
- Με 500 ευρώ το μήνα (μεικτά - καθαρά δεν διευκρίνισε) είναι δυνατόν να ζήσει αυτός ο άνθρωπος; Δεν λέω να αποκτήσει κι αυτός ή η γυναίκα του χαϊμαλιά, αλλά να κορέσει την πείνα του αξιοπρεπώς, ή γι’ αυτό θα καταφεύγει στα συσσίτια της Εκκλησίας; Είναι κι αυτό μία απορία!..