ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

«Γυμνή» η πολιτιστική πρωτεύουσα!

• Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ στα διαλείμματά του προβάλλει τουριστικές περιοχές της Χώρας μεταξύ των οποίων και την «Μικρή Πόλη» μας. Η διαφορά που προκύπτει από την προβολή αυτή βγάζει μάτι… Και ιδού γιατί:
Από την προβολή της Καστοριάς μαζί με τη λίμνη της, της λίμνης Κερκίνης και της λίμνης Πλαστήρα, διαπιστώνει ο τηλεθεατής, ότι στη «Μικρή Πόλη» μας είναι καταφανής η έλλειψη φυσιολατρικού πνεύματος. Στις τρεις λίμνες Καστοριάς, Κερκίνης και Πλαστήρα η υδρόβιος πανίδα υπεραφθονεί, πάπιες, χήνες, φαλαρίδες, ερωδιοί, κύκνοι, πελεκάνοι και άλλα υδρόβια πουλιά, που είναι ανύπαρκτα στην Παμβώτιδα, παρότι έγινε προσπάθεια από το 1972 όταν ο διευθυντής της ΔΕΗ Καρδαμάκης δώρισε από την λίμνη του Άγρα δυο ζεύγη κύκνων, που αν τους αφήναμε να πολλαπλασιασθούν, θα είχε γεμίσει η λίμνη. Όμως, θεωρήθηκαν …χουντικοί και εξοντώθηκαν. Προ ετών ο τότε νομάρχης Αλέκος Καχριμάνης έφερε πολλά ζεύγη χηνών και κύκνων, που, όμως, κι αυτοί σχεδόν εξαφανίσθηκαν. Με τόση έλλειψη υδρόβιας πανίδας θέλουμε πολιτιστική πρωτεύουσα τα Γιάννινα; Πώς νοείται ο πολιτισμός;

Πεζόδρομοι και καυσαέρια...

• Το πετύχαμε και αυτό! Μετατρέψαμε αρκετούς δρόμους σε πεζόδρομους, με αποτέλεσμα να καταστεί δύσκολη και αναποτελεσματική η κυκλοφορία σ’ όσους έμειναν σε χρήση των οχημάτων. Έτσι, η με σημειωτόν κυκλοφορία αυξάνει την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με τα εκλυόμενα καυσαέρια από τις μηχανές που σε ακινησία δουλεύουν στο ρελαντί. Λύση υπάρχει:
Να απαγορευθεί η στάθμευση και η κίνηση των ΙΧ σε κεντρικούς δρόμους της «Μικρής Πόλης» μας. Συμπολίτης μας που βρέθηκε στο Κάρλστατ της Σουηδίας έμεινε έκπληκτος από την απουσία οχημάτων στο κέντρο της πόλεως τόσο εν κινήσει όσο και εν στάση. Αν συμβεί και το απευκταίο, πυρκαγιά η τροχαίο πώς να σπεύσουν τα σωστικά συνεργεία; Αυτό δεν απασχολεί μήτε τον Δήμαρχο, μήτε την Τροχαία ούτε την πυροσβεστική; Όσο για τους πολίτες, αυτοί χρησιμοποιούσαν ποδήλατα για τις μετακινήσεις τους.

Καπηλεία αγώνα!...

• Αφουγκράσθηκα τον λαλίστατο αντιπρόεδρο, τέως, της Βουλής σ. Μητρόπουλο να μας καραφλιάζει με τις δηλώσεις, ότι «σάπισε στις φυλακίσεις την περίοδο της χούντας»!
Αυτός ο «σαπισμένος» από τις φυλακίσεις είναι ακμαιότατος, χωρίς καν αμυχές από τις βαρβαρότητες των Θεοφιλογιαννάκου και Χατζηζήση, που θα άφηναν κάποιες ουλές, ως τεκμήρια αυτής της βάναυσης τακτικής. Ροδοκόκκινος, παχουλός, ακμαιότατος.
Το ίδιο και η σ. Ζωή Κωνταντοπούλου υπερασπιζόμενη, προ ολίγου καιρού, την μητέρα της από το βήμα της Βουλής μας κούφανε για τον «αντιδικτατορικό της αγώνα»!..
Μα αν έκαναν τον αντιδικτατορικό αγώνα από σκοπιμότητα και ιδιοτέλεια, ότι μία των ημερών θα ανταμειφθούν, αυτό καλείται Καπηλεία του αισχίστου είδους. Αν αξίζουν για κάτι να δικαιωθούν, αλλά να δικαιωθούν αξιοκρατικά, και όχι, κατά δήλωση του σ. Τσίπρα, έτσι τα βρήκαμε, όπως δικαιολογήθηκε στις τοποθετήσεις των «μικρών υπουργών», των διευθυντών εκπαιδεύσεως!..

Το "κέρατο"του Βρανόπουλου

• Στην πρώτη κυβέρνηση του Καραμανλή του Μεγάλου συμμετείχε και ο άλλος δ/ντής της Αστυνομίας Πόλεων Βρανόπουλος ως υπουργός Συγκοινωνιών. Αυτός καθιέρωσε την τοποθέτηση μικροφωνικών/μεγαφωνικών συσκευών, ώστε οι εισπράκτορες να πληροφορούν για τις στάσεις τους επιβάτες με δυνατή φωνή.
Γι’ αυτό ο Βρανόπουλος επιβιβάστηκε σε λεωφορείο, προμηθεύτηκε εισιτήριο για να μην γίνει αντιληπτός, κάθισε πλησίον του εισπράκτορα και αφού διαπίστωσε την αχρησία των συσκευών ερώτησε τον εισπράκτορα γιατί δεν τις χρησιμοποιεί.
Η απάντηση αφοπλιστική: Δεν με παρατάς και συ και το κέρατο του Βρανόπουλου… Και όμως αυτό το κέρατο  το «χαϊδεύουν» οι πολιτικοί όταν βρίσκονται στο βήμα της Βουλής, προφανώς από αμηχανία…