ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Tο Πανεπιστημιακό Άσυλο...

•  Για ποιους καθιερώθηκε και για ποιους πρέπει να εφαρμόζεται το πανεπιστημιακό άσυλο, για το οποίο αφουγκρασθήκαμε φωνές διαμαρτυρίας, τόσο από το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο, όσο και από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ;
Διαμαρτυρήθηκαν αμφότεροι ότι παρεβιάσθη το Πανεπιστημιακό άσυλο με την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. την 20ή ημέρα καταλήψεως της Πρυτανείας του Ε.Κ.Π.Α. από άτομα κυρίως εξωπανεπιστημιακά, όπως από Πολωνό έμπορο ναρκωτικών, Αλγερινούς τζιχαντιστές κ.λπ., όταν καταγγέλθηκε από μετανάστες Αφρικανούς ότι μουσουλμάνοι ρωτούσαν τους άλλους επιβάτες αν είναι χριστιανοί και όταν πληροφορήθηκαν ότι δώδεκα ήσαν, τους έριξαν στη θάλασσα, τη στιγμή που οι μουσουλμάνοι κατευθύνονταν στην Χριστιανική Ευρώπη για να ζητήσουν άσυλο! Γι’ αυτούς, λοιπόν, έχει καθιερωθεί το π/κό άσυλο σ. Μ. Γλέζο; Γι’ αυτούς έχει καθιερωθεί σύντροφοι της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ; Ιδού η απορία!..

Άγνοια ή σκοπιμότητα;

•  Αφουγκρασθήκαμε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σ. Μανιό, να καθησυχάζει τους τηλεθεατές, ότι από τους αφικνουμένους πρόσφυγες και μετανάστες δεν κινδυνεύουμε από τον Έμπολα, γιατί αυτοί είναι από την Ασία και ο Έμπολα ενδημεί στην Αφρική! Όμως, κακή τη μοίρα για τον σ. Μανιό, ο ανταποκριτής του σταθμού ΣΚΑΙ εκείνη την στιγμή μετέδιδε, ότι μεταξύ των αφιχθέντων στη Σάμο ήσαν και Σουδανοί και Σομαλοί και Νιγηριανοί, ήτοι Αφρικανοί και μάλιστα γείτονες της Σιέρα Λεόνε, της Λιβερίας και άλλων χωρών, όπου ενδημεί και αποδεκατίζει τους κατοίκους ο Έμπολα. Αποκλείεται ένας Νιγηριανός να είναι φορέας του Έμπολα, σ. Μανιέ; Ή θα... λιαστεί και θα καταστραφούν τα μικρόβια που μεταδίδουν την θανατηφόρο αυτή ασθένεια; Στην πατρίδα τους στο Σουδάν, την Σομαλία, την Ερυθραία, την Νιγηρία δεν είχαν ήλιο και ήρθαν στην Ελλάδα για να λιαστούν; Βρε τρελά πράγματα που ακούμε!..

Πολλά τα λεφτά, Δήμαρχε!..

•  Στην μόλις κατασκευασθείσα παιδική χαρά με τον βαρύγδουπο τίτλο: «Ο Πορτοκαλή Αρκούδος»! Όμως, βάσκανος μοίρα τραυμάτισε σοβαρά ένα παιδάκι 5 ετών, κόβοντας τον αντίχειρά του. Η κατασκευή της παιδικής αυτής χαράς προκάλεσε άφατο θλίψη όχι μόνον στην οικογένεια του παθόντος αλλά και σ’ όλους τους γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους σ’ αυτή για να διασκεδάσουν και να περάσουν την ώρα τους, στοίχισε 600.000 ευρώ. Ποσό σημαντικό, που αν μετατραπεί και σε αείμνηστες δραχμούλες έχουμε: 340,75 δρχ. το 1 ευρώ Χ 600.000 = 204.450.000 δρχ., ποσό τεράστιο για όσους ενθυμούνται τις δραχμούλες, με τις οποίες περνούσαν φίνα. Αλλά ας όψεται ο αείμνηστος Σημίτης που μας έχωσε στο ευρώ εν μια νυκτί! Τα λεφτά είναι πολλά, δήμαρχε, που θα έλεγε και ο Σπύρος Καλογήρου! Πολλά τα λεφτά!..

Περί ελλείμματος...

•  Η πληροφορία, από ρεπορτάζ τοπικής συναδέλφου πάνω σε συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου έγινε λόγος:
α) Για έλλειμμα της ΔΕΥΑΙ της τάξεως των 9.500.000 ευρώ, κατά το έτος 2014 και β) Για κατάτμηση (σαλαμοποίηση) των προμηθειών, π.χ., αντί για μειοδοτικό διαγωνισμό προμηθεία 50 ηλεκτρονικών υπολογιστών προβαίνει σε προμήθειες της τάξεως των 5 ή των 10 Η/Υ και αποφεύγεται ο μειοδοτικός διαγωνισμός!..
Το έλλειμμα, κ. δήμαρχε, μετατρέψιμο σε αείμνηστες δραχμούλες, ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 3.237.125.000,00 δρχ., δηλαδή 3 δις και ένα τέταρτο. Πολλά τα λεφτά. Πώς θα καλυφθεί αυτό και ποιος ευθύνεται;