ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Το Μνημείο Μπιζανομάχων...

* Άγνωστες οι βουλές των ταγών μας, οι οποίοι για αγνώστους λόγους μετέφεραν από την Πλατεία Πύρρου, όπου δέσποζε με την μεγαλοπρέπειά του το άγαλμα - μνημείο των Μπιζανομάχων και το τοποθέτησαν στο Πάρκο των Ηρώων, σμικρύνοντας μάλιστα και το ύψος του, ώστε να διαφέρει από τα άλλα αγάλματα των ηρώων.
Σ’ άλλες πόλεις της Πατρίδος μας τα Ηρώα βρίσκονται στο κέντρο των πόλεων, όπου και γίνεται η παρέλαση και όχι ανάμικτα με άλλα αγάλματα, καθότι το Ηρώον εκφράζει κάτι το ανώτερο, το ανυπέρβλητο, το ανεπανάληπτο, το υπερφυσικό και φυσικά απαλλαγμένο μικροψύχων και εγωιστικών παθών.
Άλλωστε, γιατί να το κρύψωμεν, η παρέλαση είτε στρατιωτών είτε μαθητών θα πρέπει να γίνεται αποτίουσα τιμή, ευγνωμοσύνη αλλά και ηθική ικανοποίηση για το μεγαλείο της ψυχής των ηρώων μας, που αψηφώντας τους κινδύνους προμάχησαν για την ανεξαρτησία και απελευθέρωση της Πατρίδος μας.
Και πολλοί συνδημότες μας, που ζουν όμως εκτός Ιωαννίνων, αλλά επισκέπτονται συχνά τη «Μικρή μας Πόλη» απορούν και αναρωτιούνται, ποιοι οι λόγοι απομακρύνσεως του Ηρώου από την Πλατεία Πύρρου, όπου το πρώτον τοποθετήθηκε και τώρα καταχωνιάστηκε στο πάρκο των Ηρώων! Μία απάντηση επ’ αυτού θεωρείται απαραίτητη για τους «αγαπητούς συνδημότες» και όχι μόνον...

Ενδοτικοί μέχρι αηδίας!

* Αφουγκρασθήκαμε τον τέως υπουργό των Εξωτερικών της Κύπρου κ. Ρολάνδη να τονίζει σε συνέντευξή του στην τηλεόραση, ότι «ο πρώην πρωθυπουργός μας, ο «κινέζος», αυτός που ευχαρίστησε τους Αμερικανούς από του βήματος της Βουλής, για την απώλεια των Ιμίων, μας πίεζε να παραχωρήσουμε μια λωρίδα 15 χιλιομέτρων, δυτικά της κυπριακής Α.Ο.Ζ., ώστε η Τουρκία να έχει επαφή με την αιγυπτιακή Α.Ο.Ζ.! Λες και η κυπριακή Α.Ο.Ζ. είναι τσιφλίκι του κάθε πρωθυπουργού και μάλιστα όταν αυτή δεν ήτο καν ελλαδική αλλά κυπριακή!
Φυσικά, αυτή η παραχώρηση δεν θα αφορούσε μόνον μέρος της κυπριακής Α.Ο.Ζ. θα αφορούσε, πολύ περισσότερο, μέρος της ελλαδικής, η οποία εκείνη την εποχή δεν είχε ανακηρυχθεί, αφού μέχρι σήμερα εκκρεμεί αυτή η ανακήρυξη από μέρους της Ελλάδος! Γιαβάς, γιαβάς (αργά, αργά) γίνεται η αγουρίδα μέλι σε βάρος της χώρας μας και υπέρ της γείτονος και «φίλης» Τουρκίας!..

Αγάλι, αγάλι τα Σκόπια!..

* Αγάλι, αγάλι, λοιπόν αναγνωρίζουμε τα Σκόπια ή Fyrom ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Ο Σκοπιανός πρόεδρος επιστρέφοντας από επίσκεψή του στην Άπω Ανατολή, πεθύμησε η ψυχούλα του να περάσει πάνω από την χώρα μας, όχι για να θαυμάσει τις ομορφιές της, αλλά για να ανατάξει τα λιμνάζοντα νερά από την στασιμότητα στην εξεύρεση λύσεως στο όνομα του κρατιδίου, γνωστού ως FYROM, που καρκινοβατεί επί 25ετία περίπου!
Έτσι, έδωσε εντολή στο πλήρωμα καμπίνας του προεδρικού αεροσκάφους να ακολουθήσει πτήση πάνω από την Ελλάδα και να μην περάσει από το δρομολόγιο μεταβάσεως στην Άπω Ανατολή, προφανώς, γιατί δεν ήθελε να βλέπει τα ίδια και τα ίδια τοπία! Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του Ελ. Βενιζέλος και ζήτησε άδεια να αλλάξει το σχέδιο πτήσης. Στην αρχή απάντησε αρνητικώς, διότι το αεροσκάφος έφερε τα διακριτικά PECΠAMΠΛIJKA MAKEΔΟΗ(Ν)ΙJΑ, αλλά ύστερα από μεσολάβηση του ελληνικού ΥΠΕΞ, του υπ/γού  Ευάγ. Βενιζέλου επετράπη αυτό το δρομολόγιο, αναγνωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς την ονομασία για τα Σκόπια! Δευτέρωσε λοιπόν το ΟΚ προς τα Σκόπια. Την πρώτη φορά η Ντόρα είχε δώσει την άδεια να προσγειωθεί το προεδρικό αεροσκάφος με τα χαρακτηριστικά αυτά στον αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος που μετέφερε και τότε τον Σκοπιανό Πρόεδρο! Και μη χειρότερα!..

Ο κηπουρός του Γ.Α.Π.!

* Τον θυμάσθε τον Φον Δημητράκη; Είναι ο ΥΠΕΞ επί Τζέφρυ, τον οποίον πάλι πλαισίωσε με την ανακήρυξη του ΚΙΔΗΣΟ!..