ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Παιδιά του Κόμματος...

* Ο αλήστου μνήμης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κουτμερίδης, Νομού Σερρών, είχε κηρυχθεί τον τελευταίο καιρό σε απώλεια, ώσπου «εδώ και τώρα» είδε το φως της δημοσιότητας βαρύγδουπη είδηση, ότι ο εν λόγω σύντροφος τοποθετήθηκε φορολογικός ελεγκτής Βορείου Ελλάδος!..
Να, λοιπόν, που ο καλός Θεός της χώρας μας, όπως είθισται, τελευταίως, δεν αφήνει κανέναν να πάει χαμένος, αρκεί να είναι παιδί του κομματικού σωλήνα!..
Και ο σ. Κουτμερίδης αποδείχθηκε παιδί του κομματικού σωλήνα, αν και κατέστη διωκόμενος από άλλους συντρόφους του, διότι, άκουσον - άκουσον, είχε ιδρύσει - συστήσει Μ.Κ.Ο. η οποία διώριζε σωρηδόν ημετέρους, Σερραίους και είχε αποκληθεί Mr. Πράσινος για την δραστηριότητά του αυτή.
Και επειδή «έχει ο καιρός γυρίσματα», ο υπόψι σύντροφος ανεζητήθη, ανευρέθη και διωρίσθη μεγαλόσχημος παράγοντας να ελέγχει άπασαν την Βόρειο Ελλάδα από απόψεως φορολογικής!
Χάθηκαν τόσοι άλλοι άξιοι φοροτεχνικοί που εργάζονται στην περιοχή να επιλεγεί ένας εξ αυτών για την επίζηλη αυτή θέση;
Προφανώς, η νοοτροπία του πελατειακού κράτους καλά κρατεί και το αποτέλεσμα το βλέπουμε στις καθημερινές δημοσκοπήσεις. ΠΑΣΟΚ και ΝουΔου να φθίνουν παρέχοντας προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αυτός ασθμαίνει...

Οι άνεργοι στον καταψύκτη!..

* Χιλιάδες αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα για το επίδομα πετρελαίου, όμως το σύνολο των ανέργων δεν έχουν υποβάλει αίτηση. Αυτό, διότι οι συμπολίτες αυτοί δεν έχουν τα προς το ζην, δηλαδή, τον επιούσιον άρτο, την θέρμανση θα επιδιώξουν;
Όταν οι άνεργοι συμπολίτες καταφεύγουν είτε στα συσσίτια των εκκλησιών, είτε σ’ αυτά των δήμων, σημαίνει, ότι δεν υπάρχουν χρήματα για θέρμανση.
Όμως, το «γαλαντόμο» κράτος επεξέτεινε την επιδότηση πετρελαίου και σε συμπολίτες που έχουν εισόδημα μέχρι 43.000,00 ευρώ που προφανώς σκέφτηκαν οι μανδαρίνοι του ΥΠΟΙΚ, ότι αυτοί και όσοι άλλοι έχουν εισόδημα πάνω από 15.000,00 ευρώ «αδυνατούν» να διαθέσουν 1.000 - 2.000 ευρώ για αγορά πετρελαίου και ότι οι άνεργοι με μηδέν εισόδημα κάπου θα βολευτούν και θα ζεσταθούν, στους θερμαινόμενους κοινόχρηστους χώρους των Δήμων!
Δεν σκέφτονται, όμως, ότι οι εκλογές είναι επί θύραις...

Χαρούλες και γελάκια...

* Χαρούλες και γελάκια είδαμε πρόσφατα από μέρους του «αγαπητού» μας δημάρχου προς τους καλεσμένους του γενικό πρόξενο της «φίλης» και «συμμάχου» Τουρκίας με την συνοδεία του στην «Μικρή μας Πόλη», προκειμένου να συσφιχθούν οι σχέσεις της «Μικρής μας Πόλης» με την χώρα την οποία εκπροσωπούν οι καλεσμένοι του πρώτου Πολίτη μας!..
Όπως είναι γνωστόν, τα Γιάννινα δεν κατελήφθησαν από τις οθωμανικές ορδές, αλλά αντιπροσωπεία των κατοίκων της από τα «ισνάφια» (συντεχνίες) μετέβησαν στην Θεσσαλονίκη, που είχε καταληφθεί και πιστεύοντες στις ανατολίτικες υποσχέσεις, προσκάλεσαν τους Οθωμανούς να καταλάβουν την πόλη, όπως και έγινε εν σωτηρίω έτος 1430 μ.Χ.!
Το αν οι οθωμανικές υποσχέσεις υλοποιήθηκαν ή όχι είναι γνωστό από την μακραίωνη (πενταίωνο) σκλαβιά, στην οποία μας οδήγησαν οι εύανδροι Γιαννιώτες με την πρόσκληση των Οθωμανών.
Πάντως, αυτή η πρωτοβουλία του Δημάρχου μας δεν προκύπτει από το προεκλογικό του πρόγραμμα, όπου ουδεμία αναφορά γίνεται σε κάτι τέτοιο, στο να καλέσουμε τους Νεότουρκους σε νέα κατάκτηση μέσω της τουριστικής αγοράς...