Αιχμές & Νύξεις

on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

aixmes ......................................ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ


Ουκ εν τω πολλώ το ευ!

Αρχαίο γνωμικό με διαχρονική αξία αυτό! Αφουγκραζόμαστε, ότι ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, μετά τις ευρωεκλογές, πρόκειται να προβεί σε σαρωτικό ανασχηματισμό.
Ο σαρωτικός, όμως, ανασχηματισμός, δεν σημαίνει τίποτε, αν δεν συνοδεύεται και από ορισμένες αρχές, όπως το να υπουργοποιούνται αναγνωρισμένα από το κοινό άτομα για την προσφορά τους στην κοινωνία και όχι από άτομα προερχόμενα από τον κομματικό σωλήνα!
Έπειτα, για να υπάρχει κάποια συνεννόηση μεταξύ των υπουργών, απαραίτητο είναι να αποτελείται το υπ/κό συμβούλιο από ολιγομελές και ευέλικτο χαρτοφυλάκιο. Παράδειγμα αυτό της Ιταλίας του Ρέντσι, όπου έχρισε μόλις 16 υπουργούς, 8 άνδρες και 8 γυναίκες, όταν η Ιταλία είναι τουλάχιστον 5 φορές μεγαλύτερη από την πατρίδα μας.
Η Ιταλία, λοιπόν, εκτός από ολιγομελές υπουργικό συμβούλιο έχει και 630 βουλευτές, ενώ εμείς, γεροί να είναι, έχουμε 300 πατρικίους και 1.993 υπαλλήλους στο τέμενος της Δημοκρατίας, γιατί όποιος προλαβαίνει διορίζει, όταν στο Ιταλικό με τους 630 β. οι υπάλληλοι είναι μόλις 1.458!..
Αρκετή πολυτέλεια δεν έχουμε, κ. Πρωθυπουργέ, και σε βουλευτές και σε υπαλλήλους στη Βουλή; Κινητικότητα και διαθεσιμότητα και στο τέμενος της Δημοκρατίας!

Εφιάλτης...

Προ δύο περίπου ετών οι πολίτες αυτής της χώρας πληροφορήθηκαν, ότι στις τράπεζες σχολάζουν περί τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ από αζήτητες καταθέσεις. Αυτό συμβαίνει, επειδή οι καταθέτες είχαν ατομικούς λογαριασμούς και πεθαίνοντας έμειναν στα αζήτητα! Αυτό είναι ευεξήγητο, γιατί για να αναληφθούν αυτά τα ποσά πρέπει να συγκληθεί οικογενειακό συμβούλιο από τους κληρονόμους, που πολλές φορές από καπρίτσιο και μόνο αυτό είναι αδύνατο.
Ως εκ τούτου, άλλοι καταθέτουν τις οικονομίες τους σε κοινούς λογαριασμούς, είτε με την/τον σύζυγο, είτε με τα τέκνα αλλά και τον/τα εγγόνια, ώστε με την «εν τόπω χλοερώ, τόπω αναπαύσεως» του καταθέτου να αναληφθούν τα χρήματα χωρίς περίπλοκες διαδικασίες από τον συνδικαιούχο!
Έλα, όμως,  που άλλα σκέφτεται ο κάθε Στουρνάρας και ο κάθε Θεοχάρης, που επιβάλλει να κάνει δήλωση και ο συνδικαιούχος για το μερίδιο του τόκου που του αναλογεί, έστω και αν αυτός άγει το στάδιο του νηπίου, έστω και να είναι κάτω των 18 ετών!
Τόση αβελτηρία έχει κυριεύσει όσους παροικούν στο επί της Νίκης μέγαρο; Αλλά προβληματίζει τους πολίτες και η αδιαφορία των πληρεξουσίων μας, που δεν οσμίζονται τα τεκταινόμενα!..

Συνωστισμός στην αποδόμηση!..

Μετά την σ. Μαρία Ρεπούση, η οποία λοιδώρησε την καταφυγή των Σμυρνιών στην προκυμαία της Σμύρνης, ως συνωστισμό και την κατάπτωση των Σουλιωτισσών στο βάραθρο του Ζαλόγγου για να μην πέσουν στα χέρια των Τουρκαλβανών στρατιωτών του Αλή πασά, κατά την Βάσω Ψιμούλη, που την παρουσιάζει ως συνωστισμό, μας προέκυψε και ο διαφημιστής Νίκος Δήμου που αμφισβητεί την αγιότητα του Αγίου Φωτός και διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την δαπάνη της αποστολής του αεροσκάφους για την μεταφορά του. Όμως...
Όμως, για την μεταφορά του Αγίου Φωτός, όπως με πληροφορεί συμπολίτης μας φοιτητής που σπουδάζει στην Σόφια, η βουλγαρική κυβέρνηση σε συνεργασία με το βουλγαρικό Πατριαρχείο αποστέλλει αντιπροσωπεία με αεροσκάφος της «Βαλκναϊρ», η οποία παραλαμβάνει το Άγιο Φως και κατά την επιστροφή της το αποστέλλει σ’ όλες τις μητροπόλεις της Βουλγαρίας και αυτές στους ιερούς ναούς. Εμείς;
Εμείς αν είναι δυνατόν να τα αποδομήσουμε όλα!
- Εθνοαποδόμηση, θρησκειοαποδόμηση, αποδόμηση των παραδόσεων, αποδόμηση της ιστορίας μας και κάθε συνδετικού κρίκου με το παρελθόν εις δόξαν της παγκοσμιοποιήσεως! Εύγε μας, για να μην πω μπράβο μας!.. Και, φυσικά, σε πρίμο σεκόνδο, ποιος άλλος, ο γνωστός επιβήτωρ των Αθηναίων, ο Πέτρος Τατσιόπουλος!..

Γραμματικά λάθη

O κασμάς, οι κασμάδες, των κασμάδων, ο σιδηράς, οι σιδηράδες, των σιδηράδων, ο Ζωσιμάς, οι Ζωσιμάδες, των Ζωσιμάδων και όχι των Ζωσιμαδών!..
Το κάστρο, τα κάστρα, των κάστρων
το μήλο, τα μήλα, των μήλων
το μπάζο, τα μπάζα, των μπάζων και όχι των μπαζών!..