Αιχμές & Νύξεις

on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

aixmes ......................................ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ


Βολεύονται οι παράνομοι!..

Κάνε μία καταπάτηση, μπορείς!
Αυτό το σύνθημα πρέπει να απλωθεί σ’ όλους τους πολίτες που σκέπτονται πώς θα βολευτούν!
Χρόνια τώρα εκκρεμούσε η «αποκατάσταση» των καταπατητών γης του Δημοσίου. Αλλά κανείς δεν το αποφάσιζε. Δεν αποτολμούσε να ασχοληθεί με το καυτό αυτό θέμα που μοιάζει με το κάρβουνο. Σβηστό όταν το πιάνει κάποιος λερώνεται! Αναμμένο καίγεται. Έτσι και με τις καταπατήσεις αν ασχολείτο κάποιος θα αντιδρούσαν οι νομοταγείς γιατί βολεύονται οι καταπατητές και αν δεν ασχολείτο αντιδρούσαν μεθοδικά οι καταπατητές, ότι στις προσεχείς εκλογές θα ψηφίσουν το αντίπαλο κόμμα!
Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να «αποκατασταθούν» οι καταπατητές με τρόπο προκλητικό, αφού θα καταβάλλουν την μικρότερη τιμή της αντικειμενικής αξίας της περιοχής, αντί να είναι και διπλασία της ανωτέρας, προς σωφρονισμό επιδόξων νέων καταπατητών. Προκαλείται ή δεν προκαλείται το κοινό αίσθημα περί δικαίου; Ιδού η απορία!..

Επαίσχυντη τροπολογία!

Πρόσφατες είναι οι δύο περιπτώσεις των υπερηλίκων γυναικών, οι οποίες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα, γιατί η μία περιφερόταν άσκοπα λόγω γεροντικής ανοίας ενεντηκοντούτις (90 ετών) και η άλλη εκρατήθη διότι κατά την εξακρίβωση στοιχείων, διαπιστώθηκε, ότι όφειλε 5.000 ευρώ, όπως και η πρώτη! Παρότι άρτι εγχειρισθείσα με τριπλό μπάι πας!
Παρά το ευτελές ποσόν εκρατήθησαν, ως παραβάτισσες του νόμου περί οφειλών στο δημόσιο, όμως...
Όμως, οι εθνοπατρίκιοι αμφοτέρων και των δύο κομμάτων της συγκυβερνήσεως με (ν)τροπολογία που κατατέθηκε και την ψήφισαν, εχάρισαν στην εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το ποσόν, κρατηθείτε, όχι των 5.000 ευρώ, ούτε των 50.000 ευρώ, μήτε αυτό των 500.000 ευρώ, μηδέ των 5.000.000 ευρώ, ούτε των 50.000.000 ευρώ, αλλά αυτό των 500.000.000 ευρώ από μη απόδοση Φ.Π.Α.!.. Ένα ποσόν ίσο με το κοινωνικό μέρισμα.

Ευεξήγητος η άρνηση...

Όλα εξηγούνται σ’ αυτήν τη χώρα και με λίγη υπομονή γίνονται γνωστά! Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων αρνούνται την αξιολόγησή τους! Προτιμούν την ισοπέδωση, παρά την ανάδειξη των συνειδητών, των ταλαντούχων, των αξίων!
Έτσι, οι καθηγητές που υπηρετούν στην Γεραρά Ζωσιμαία Σχολή προτίμησαν την ισοπέδωση, παρά να δεχθούν την ανάδειξη, του φημισμένου άλλοτε, σχολείου τους σε Πρότυπο και έτσι, σε αγαστή συμφωνία Δημάρχου και Προϊσταμένης Εκπαιδεύσεως, αναδείχθηκε ένα εγκαταλειμμένο κτήριο ως Πρότυπο! Ποιος, όμως, και γιατί ανήγειρε αυτό το σχολείο στην Ανατολή, δαπανήσας τεράστιο χρηματικό ποσό και το άφησε στην τύχη του; Αυτός δεν θα κληθεί να πληρώσει την αποκοτιά; Ή δημόσιο είναι, άρα βακούφικο!..