ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Νιώθουν έκπληξη!
✒ «Μπαίνουμε στο τέταρτο κύμα της πανδημίας» ακούσαμε να λέει χθες στο ραδιόφωνο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών της Ηπείρου. Την ίδια στιγμή, ορισμένοι συμπολίτες εκφράζουν την έκπληξή τους για τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων που και στην πόλη μας έχουν φτάσει στο... θεό!

Ελάχιστοι πλέον...
✒ Για όσους ξαφνιάζονται προτείνουμε να πάνε μία βόλτα πρωινή από το mega εμβολιαστικό κέντρο των Αμπελοκήπων να δουν πόσοι μπαίνουν σ’ αυτό για να κάνουν εμβόλιο. Θα διαπιστώσουν ότι πλέον είναι ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός ή έστω των δύο χεριών!

Πάλι καλά να λέμε...
✒ Με πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, με τον κόσμο να στριμώχνεται σε κάθε ευκαιρία όπως έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην παρέλαση όπου οι περισσότεροι είχαν... ξεχάσει να φορέσουν μάσκα και γενικά με τη νοοτροπία που μας χαρακτηρίζει πάλι καλά να λέμε για τα κρούσματα που έχουμε καθημερινά.

Ας αφήσουν...
✒ Δυστυχώς, δεν υπάρχει σωτηρία. Ειδικά δε τα sms που θα στέλνει η κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους είναι ένα μέτρο εντελώς αχρείαστο και περιττό. Δεν θα αλλάξει τίποτα έτσι. Ας αφήσουν λοιπόν τους πολίτες να αποφασίσουν μόνοι τους τι θέλει ο καθένας για τον εαυτό του. Κι ας μην επαρκούν οι κλίνες στις ΜΕΘ...

Χρέωση στο εμβόλιο!
✒ Ας κάνουν και κάτι ακόμα. Να βάλουν μία χρέωση στο εμβόλιο. Πέντε ευρώ για την κάθε δόση, ας πούμε. Μπορεί αν το μάθει αυτό ο Έλληνας να σπεύσει να εμβολιαστεί. Έτσι δεν έκανε ο Καποδίστριας με τις πατάτες; Μόλις έβαλε φρουρούς στην αποθήκη που τις είχε, πήγαν και τις έκλεψαν. Όταν τις μοίραζε τσάμπα, οι πολίτες τις σνόμπαραν!

Τρώγονται για το Τμήμα!
✒ Πάμε και στα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. «Τρώγονται» κάποιοι εκεί στο Τμήμα Λογιστικής της Πρέβεζας να μετακομίσει αυτό στα Γιάννενα και ας μην υπάρχουν εδώ διαθέσιμες κτιριακές υποδομές για τη φιλοξενία του. Φαίνεται τους βολεύει περισσότερο...

Φταίει ο χώρος;
✒ Με αυτό τον τρόπο, υποστηρίζουν, θα διασωθεί γιατί σήμερα δεν το προτιμούν οι φοιτητές λόγω... χωροθέτησης! Το ότι μπορεί να φταίει το ακαδημαϊκό του επίπεδο που πρέπει να βελτιωθεί για να γίνει πιο ελκυστικό το Τμήμα μάλλον δεν τους περνάει από το μυαλό.

O πιο φανατικός...
✒ Πρώτος και πιο φανατικός υποστηρικτής της μετακόμισης του Τμήματος ο Πρόεδρός του Ιωάννης Σωτηρόπουλος, ο οποίος την υποστήριξε με θέρμη και στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.

Δεν εισακούστηκε!
✒ Παρόλα αυτά, το σώμα δεν τον εισάκουσε και η ετυμηγορία του ήταν το Τμήμα Λογιστικής να παραμείνει στην Πρέβεζα με παρεμβάσεις για βελτίωση λειτουργιών όπως η φοιτητική μέριμνα. Και πολύ σωστά έπραξε το Περιφερειακό!

Μπορεί η Πρέβεζα!
✒ Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έπειτα από τη συγχώνευσή του με το ΤΕΙ έχει μεταβληθεί και πρακτικά σε ίδρυμα όλης της Ηπείρου, άρα πρέπει να έχει δομές και εκτός Ιωαννίνων. Δε μπορεί να συγκεντρωθούν όλες στα Γιάννενα. Έπειτα, μιλάμε για την Πρέβεζα, μία πόλη που μπορεί να στηρίξει ένα – δύο πανεπιστημιακά τμήματα. Τι της λείπει, δηλαδή;

Λείπει η υποδομή...
✒ Λογικά και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου δεν πρόκειται να δώσει «πράσινο φως» για μεταφορά του Λογιστικής στα Γιάννενα. Όχι τίποτε άλλο, θα μπει το ίδρυμα σε περιπέτειες, αφού δεν υπάρχει κτιριακή υποδομή για την φιλοξενία του, σε αντίθεση με την Πρέβεζα! Ίδωμεν...

«Χάθηκε» η λίμνη!

✒ Σε λίγο από τον παραλίμνιο πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο και τις γέφυρές του δεν θα φαίνεται η λίμνη και ας είναι δίπλα. Τα καλάμια που «έκατσαν» κατά μήκος του έχουν δημιουργήσει ολόκληρα δάση, αφήνοντας μόνο κάνα δυο ξέφωτα. Κάτι πρέπει να γίνει εδώ. Πρέπει να απομακρυνθούν. Ο Φορέας Διαχείρισης που ετοιμάζει διαχειριστική μελέτη ας δει ζεστά το θέμα...

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.