ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Σήριαλ δίχως τέλος!
✒ Με σήριαλ που τελειωμό δεν έχει κατάντησε η περίφημη ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο, που όλο την ακούμε και ακόμα να τη δούμε να γίνεται πράξη στο σύνολό της, παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Ευθύνες στον ΦΟΔΣΑ...
✒ Υπάρχουν ευθύνες για τις καθυστερήσεις, τις παλινωδίες και όλα εκείνα που κρατούν πίσω τη διαδικασία. Κατά τη γνώμη μας η πλειοψηφία της Διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης της περιφέρειας Ηπείρου έχει τη... μερίδα του λέοντος, για να μην πούμε όλη!

Σήκωσαν... λάβαρο!
✒ Από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ο Αντιπρόεδρος Θωμάς Μπέγκας και ορισμένοι άλλοι Δήμαρχοι – μέλη από μικρότερους κυρίως Δήμους εκτός Νομού Ιωαννίνων σήκωσαν το... λάβαρο της ανεξαρτησίας και επιχείρησαν να χαράξουν ανεξάρτητη πορεία αγνοώντας πρώτα απ’ όλα την Περιφέρεια.

Πρωταγωνίστησε...
✒ Σύμφωνοι, οι Δήμοι έχουν την αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά εδώ, στον τόπο μας, η Περιφέρεια Ηπείρου έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο. Έφτιαξε τη Μονάδα ΑΣΑ στο Ελευθεροχώρι, ανέλαβε και κατασκεύασε τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης, διασφάλισε τα αναγκαία κονδύλια για την μεταφορά του υπολείμματος από το εργοστάσιο στους ΧΥΤΥ για ενάμιση χρόνο περίπου.

Δε στρέφεις πλάτη...
✒ Ε, δεν γίνεται να στρέφεις την πλάτη σ’ αυτόν που σε «ξελάσπωσε» και σου έκανε τη δουλειά που εσύ δεν μπορούσες να κάνεις. Ο ΦΟΔΣΑ όμως έτσι πορεύτηκε μέχρι σήμερα και να το αποτέλεσμα. Ούτε τον διαγωνισμό για τη λειτουργία και συντήρηση των ΣΜΑ δεν κατάφερε να προχωρήσει ακόμα...

Αν συνεργάζονταν...
✒ Αν συνεργαζόταν όμως με την Περιφέρεια που διαθέτει τη σχετική τεχνογνωσία και στον τομέα των διαγωνισμών αυτού του είδους τώρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Έπρεπε να φτάσουν στο μη παρέκει για να το αντιληφθούν αυτό ο κ. Καλαντζής και οι συνεργάτες του, οι οποίοι διαβάζουμε ότι τώρα θέλουν συνάντηση με τον Αλ. Καχριμάνη.

Ο μεγάλος «πελάτης»!
✒ Το ίδιο ισχύει και για τη στάση του ΦΟΔΣΑ έναντι του μεγαλύτερου Δήμου της Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, που είναι και ο μεγαλύτερος «πελάτης» του. Ούτε αυτόν δικαιούνται να τον αγνοούν και να πετούν τις προτάσεις του στον κάλαθο των αχρήστων. Εδώ προφανώς υπάρχει... δάκτυλος Μπέγκα! Κακώς...

Ας ξεκαβαλήσουν!..
✒ Ας συμμαζευτούν λοιπόν λίγο εκεί στον Φορέα Διαχείρισης. Ας δουν τη σκιά τους στο πραγματικό της μέγεθος, ας ξεκαβαλήσουν τα καλάμια και ας κινηθούν με γνώμονα το συμφέρον όλων των πολιτών της Ηπείρου. Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο στο θέμα των απορριμμάτων. Ειδικά κάτι Δήμαρχοι που την είδαν... υπουργοί!

Θέλει συμμόρφωση...
✒ Εθνική επέτειος σήμερα και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη παρέλαση στα Γιάννενα. Ας ελπίσουμε ότι άπαντες θα συμμορφωθούν στις υποδείξεις των ιθυνόντων γιατί τα πράγματα με την πανδημία δεν πάνε καλά τελευταία στον Νομό μας...

Προέχει η υγεία...
✒ Μάσκες λοιπόν όλοι και να λείπει το στρίμωγμα. Ο κορωνοϊός είναι εδώ και δεν θέλει πολύ να ξεκινήσει μία νέα διασπορά που θα μας φέρει ως περιοχή σε πολύ δύσκολη θέση. Προέχει η δημόσια υγεία και η τιμή στην εθνική επέτειο έπεται. Εδώ θα είμαστε και του χρόνου να την τιμήσουμε όπως της πρέπει. Αρκεί να απαλλαγούμε από τη μάστιγα.

Τι θα ακολουθήσει...
✒ Δεν είναι όμως μόνο η παρέλαση. Το θέμα είναι τι θα την ακολουθήσει στα μαγαζιά εστίασης, σε καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια, γιατί οι Γιαννιώτες στη μεγάλη τους πλειοψηφία κάτι θα κάνουν μετά. Κι εδώ απαιτείται μεγάλη προσοχή για να αποφύγουμε τα... παρατράγουδα!

Χρώμα φθινοπώρου...

✒ Την περιποιήθηκε ο Δήμος τη νησίδα μπροστά από το Ρολόι. Καλοκουρεμένο γκαζόν και φθινοπωρινά λουλούδια να δίνουν το χρώμα της εποχής που διανύουμε στο συγκεκριμένο σημείο (φωτό) που είναι από τα πιο κεντρικά της πόλης. Κάπως έτσι κοντοστέκονται οι περαστικοί και απολαμβάνουν την εικόνα...
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.