ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Πολλή συζήτηση...
✒ Πολλή συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα για την περίφημη Βάση Ελάχιστης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της χώρας μας, η οποία καθιερώνεται με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Αλλαγή που προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις και στη Βουλή.

Στενοχωρεί κόσμο!
✒ Πρόκειται για ένα τολμηρό βήμα όπως έγραψε ο «Π.Λ.» χθες στο κύριο θέμα του. Μία απόφαση με αναμφισβήτητο πολιτικό κόστος για την Κυβέρνηση, καθώς στενοχωρεί πολύ κόσμο, όμως μακροπρόθεσμα είναι σαφές ότι θα οδηγήσει σε γενικότερη βελτίωση του επιπέδου των ΑΕΙ.

Δε θα εισαχθούν...
✒ Ποιοι θα στενοχωρηθούν; Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών που συγκέντρωσαν φέτος βαθμολογίες από τρεις έως επτά χιλιάδες μόρια, οι οποίοι δεν θα εισαχθούν σε κάποιο τμήμα με πολύ χαμηλή βάση αλλά θα πρέπει να δώσουν ξανά εξετάσεις, αυτή τη φορά με καλύτερη προετοιμασία.

Χωρίς αντίκρισμα...
✒ Ας μη γελιόμαστε. Μέχρι πέρυσι αρκετές χιλιάδες φοιτητές εισάγονταν σε τμήματα με βάσεις εξευτελιστικά χαμηλές, απ’ τα οποία δεν αποφοιτούσαν ποτέ, γιατί δεν φτάνει να μπεις στο πανεπιστήμιο, πρέπει και να το τελειώσεις. Ή αν αποφοιτούσαν, έπαιρναν έναν πτυχίο χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.

Άλλη η ουσία...
✒ Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι η επιτυχία στις Πανελλαδικές δεν είναι για να καμαρώνουν οι γονείς και οι παππούδες λέγοντας ότι «μπήκε το παιδί στο Πανεπιστήμιο». Αλλού είναι η ουσία. Κυρίως στο ότι πρέπει κανείς να σπουδάζει σε τομέα της επιλογής του και να αποκτά εφόδια για την περαιτέρω πορεία του.

Βάζει «φραγμό»!
✒ Έτσι, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής βάζει ένα «φραγμό» στην ανεξέλεγκτη είσοδο στα ΑΕΙ και θα υποχρεώσει τα Πανεπιστήμια να ενδυναμώσουν από όλες τις απόψεις τμήματα με χαμηλή ζήτηση και βάση, αν θέλουν αυτά να γίνουν πιο ελκυστικά και να διατηρηθούν! Αλλιώς θα βάλουν λουκέτο...

Όραμα και συνέπεια...
✒ Πάμε τώρα και στον τομέα του τουρισμού, η ανάπτυξη του οποίου είναι μεγάλο ζητούμενο για την Ήπειρο, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Εδώ αποδεικνύεται και πάλι πως, όταν δουλεύει κανείς με όραμα, όρεξη και συνέπεια, μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα.

Το Zagori Running…
✒ Ένα έμπρακτο παράδειγμα είναι το Zagori Mountain Running, ο αγώνας ορεινού τρεξίματος που μέσα σε μία δεκαετία κατάφεραν οι διοργανωτές του να τον μετατρέψουν σε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού πανελληνίως!

«Βούλιαξαν» από κόσμο!
✒ Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Ο φετινός αγώνας συγκέντρωσε 2.600 αθλητές από 27 χώρες και πολλαπλάσιο αριθμό επισκεπτών, πάνω από 12.000, που κυριολεκτικά πλημμύρισαν τα Ζαγοροχώρια. Όσο για την προβολή της περιοχής, αυτή έλαβε πολύ μεγάλες διαστάσεις...

Έτσι πέτυχε...
✒ Γιατί πέτυχε το Zagori Mountain Running; Γιατί δίνει τη ευκαιρία στους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος να αγωνιστούν μέσα σε ένα φυσικό τοπίο μοναδικής ομορφιάς, επιλέγοντας τη διαδρομή που τους ταιριάζει και συνδυάζοντας αγώνα με αναψυχή!

Υπάρχουν τόσα...
✒ Αυτό είναι το μυστικό. Να εκμεταλλεύεται κανείς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μίας περιοχής και να προσφέρει ένα «πακέτο» πρωτότυπο και δελεαστικό. Εξάλλου, τουρισμός δεν είναι μόνο η θάλασσα και οι πισίνες. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές μορφές και η περιοχή μας προσφέρεται όσο λίγες για την ανάπτυξή τους.

Τι να σχολιάσεις...

✒ Μεγάλες καθημερινά οι ουρές πολιτών στην Κεντρική Πλατεία για rapid test. Από την άλλη, λιγόστεψαν αισθητά τελευταία εκείνοι που προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα (στη φωτό αυτό του «Χατζηκώστα») για να κάνουν το εμβόλιο. Δύο εικόνες μάλλον... αντιφατικές. Τι να σχολιάσει κανείς!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.