ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Είδηση δεν βγήκε!
✒ Είδηση από αυτές που κυνηγάμε όλοι στα ΜΜΕ για να βάλουμε μεγάλους τίτλους δεν έβγαλε η πρόσφατη σύντομη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γιάννενα. Δεν έκανε κάποια τρανταχτή ανακοίνωση ούτε προανήγγειλε κάνα σημαντικό έργο για την περιοχή μας.

Ιδιαίτερο βάρος...
✒ Όμως, η παρουσία του Πρωθυπουργού στην πόλη μας είχε ένα ιδιαίτερο βάρος κι αυτό δεν ήταν το mega εμβολιαστικό στους Αμπελόκηπους, αλλά η παρουσία του στα γραφεία της Γερμανικής εταιρίας υψηλής τεχνολογίας «TeamViewer».

Για τις δύο εταιρίες...
✒ Το είπε εξάλλου και ο ίδιος στην ανοιχτή σύσκεψη με τοπικούς φορείς που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου, ότι κυρίως ήρθε για να τα πει με τους επικεφαλής των δύο ξένων εταιριών που επέλεξαν τα Γιάννενα ως έδρα, της προαναφερόμενης και της P&I.

Δεν καταλαβαίνουμε...
✒ Μάλλον οι περισσότεροι δεν έχουμε καταλάβει τι γίνεται στα Γιάννενα και τι προοπτικές ανοίγονται γι’ αυτήν εδώ την ακριτική περιοχή, η οποία μέχρι σήμερα ήταν γνωστή για τα βουνά, τα μνημεία και τα... τυριά της, αλλά και για τη φτώχεια που την έφερνε στον πάτο της Ε.Ε..

Κέντρο τεχνολογίας...
✒ Eδώ μιλάμε για μία μεγάλη προσπάθεια να γίνει η πόλη μας κέντρο τεχνολογίας φιλοξενώντας ένα Πάρκο, το οποίο θα στεγάσει εταιρίες όχι μόνο ελληνικές, αλλά απ’ όλη την Ευρώπη. Αυτές θα απορροφούν, μεταξύ άλλων και αποφοίτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων του κλάδου της Πληροφορικής κατά βάση.

Θα μείνουν εδώ!
✒ Εφόσον όλα πάνε καλά και γίνει το Πάρκο, που θα γίνει, θα προκύψουν τουλάχιστον 1.600 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα δημιουργηθούν και εκατοντάδες έμμεσες. Έτσι, νέοι άνθρωποι με προσόντα, οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση θα έφευγαν στο εξωτερικό, θα μείνουν και θα εργαστούν στον τόπο τους, σε δουλειές με καλές αποδοχές!

Πολλαπλά τα οφέλη!
✒ Μ’ ένα... σμπάρο έχουμε, λοιπόν, πολλά τρυγόνια. Άμεση διασύνδεση του Πανεπιστημίου μας με την αγορά εργασίας, άνοιγμα θέσεων εργασίας σε κλάδους αιχμής, βιώσιμη ανάπτυξη με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία και ένα καλό «αντίδοτο» στο λεγόμενο «brain drain», στη διαρροή δηλαδή νέων Ελλήνων επιστημόνων προς το εξωτερικό.

Γι’ αυτό υποστηρίζουν...
✒ Επομένως, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός έχουν κάθε λόγο να υποστηρίζουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο, γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν θετικά στα αιτήματα της Περιφέρειας Ηπείρου όσον αφορά στο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας που προωθεί.

Θα δώσει άλλη πνοή!
✒ Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παραχώρησε την έκταση απέναντι από το Πανεπιστήμιο, το Υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης και η Περιφέρεια έχει αναλάβει την γενικότερη ευθύνη για το στήσιμο του Πάρκου και την προσέλκυση επενδύσεων που θα δώσουν άλλη πνοή στον τόπο μας.

Κορυφαίο έργο...
✒ Κατά τη γνώμη μας το συγκεκριμένο έργο είναι το πιο σημαντικό για τα Γιάννενα αυτή τη στιγμή και θα αποτελέσει ίσως και το μεγαλύτερο της τρέχουσας θητείας του Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος το παλεύει πολύ, προφανώς επειδή κατανόησε από την πρώτη στιγμή τη σημασία του.

Θ’ αλλάξει η μοίρα...
✒ Καλός ο τουρισμός για τον οποίο μιλάμε όλοι, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να το πάρουμε απόφαση. Η Ήπειρος δε θα γίνει ποτέ Μύκονος, Σαντορίνη ή Κρήτη, ούτε θα αλλάξει η μοίρα της από κοσμικούς γάμους στο Ζαγόρι. Μπορεί όμως να μετατραπεί σε τεχνολογικό κέντρο με πανευρωπαϊκή αναγνώριση μέσω του campus καινοτομίας που σύντομα θα μπει σε δρόμο υλοποίησης!

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.