ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Δύσκολη θέση...
✒ Σε δύσκολη θέση βρέθηκε η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν απολογιστική, δηλαδή κλήθηκε να παρουσιάσει το έργο που έκανε την προηγούμενη χρονιά!.

Δεν έγιναν πολλά!..
✒ Λογικό αυτό, αφού, κακά τα ψέματα, δεν έγιναν πολλά πράγματα στην πόλη τον τελευταίο αυτό χρόνο και ο απολογισμός είναι «πενιχρός», για να το θέσει κανείς κομψά. Γεγονός που οφείλεται μεν στην πανδημία, η οποία «πάγωσε» πολλά πράγματα, όχι όμως μόνο και αποκλειστικά σ’ αυτή!

Κακώς ενοχλήθηκε!
✒ Γι’ αυτό και η Δημοτική Αρχή εμφανίστηκε προχθές με διάθεση αυτοκριτικής, ενώ δέχθηκε και «ομοβροντία» πυρών από την αντιπολίτευση που την κατηγόρησε ουσιαστικά για απραξία. Αυτός εξάλλου είναι ο ρόλος της, οπότε, κακώς ενοχλήθηκε ο Δήμαρχος. Τι περίμενε, να ακούσει... επαίνους;

Εύστοχη κριτική...
✒ Εύστοχη εδώ ήταν η κριτική της Τατιάνας Καλογιάννης που σημείωσε αφενός ότι η Δημοτική Αρχή τρέχει ασθμαίνοντας να προλάβει χρηματοδοτικά προγράμματα καταθέτοντας φάκελος την τελευταία στιγμή και αφετέρου πως υπερτιμημένα «μερεμέτια» τα βαπτίζει ως εμβληματικού χαρακτήρα παρεμβάσεις!

Μικρά βήματα...
✒ Δε μας αρέσει ο «μηδενισμός», ωστόσο, είναι γεγονός ότι τα πράγματα μέχρι σήμερα δεν έχουν πάει καλά στα Γιάννενα. Έγιναν κάποια μικρά βήματα για τη βελτίωση της καθημερινότητας, όπως η ανάθεση τμήματος της αποκομιδής σε ιδιώτη, όμως υπολείπονται αρκετά ακόμα. Το ίδιο ισχύει για τον τομέα των μεγάλων έργων...

Αν δεν διορθώσει...
Με άλλα λόγια, ο Μωυσής Ελισάφ πρέπει να εντοπίσει και να διορθώσει τις δυσλειτουργίες και η Δημοτική Αρχή να ανεβάσει ρυθμούς το επόμενο διάστημα. Γιατί διαφορετικά του χρόνου τέτοια εποχή πάλι σε δύσκολη θέση θα βρεθεί.

Πού είναι το «στίγμα»;
✒ Εκτός απροόπτου, θα προχωρήσουν παρεμβάσεις όπως η Κεντρική Πλατεία, το Πάρκο Πυρσινέλλα, το παλιό Άσυλο Ανιάτων, το ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στην Ανεξαρτησίας ή το Πάρκο Πολιτισμού στο Κάστρο. Όμως αυτά είναι έργα που ουσιαστικά ξεκίνησαν από την προηγούμενη Δημοτ. Αρχή. Πού είναι λοιπόν το «στίγμα» της σημερινής;

Χωρίς αποκλιμάκωση...
✒ Πάμε και στο μέτωπο της πανδημίας όπου, τουλάχιστον στην περιοχή μας, καλά κρατούν τα κρούσματα, τα οποία παραμένουν σταθερά σε υψηλά επίπεδα. Και προφανώς δεν πρόκειται να υπάρξει αποκλιμάκωση ούτε το επόμενο διάστημα. Μη ρωτήσει κανείς γιατί...

Τώρα πληρώνουμε!
✒ Η αλήθεια είναι πως και πριν το άνοιγμα της εστίασης είχαμε πάψει οι περισσότεροι Γιαννιώτες να τηρούμε ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού. Τώρα λοιπόν, πληρώνουμε εκείνο τον «λογαριασμό»!

Δεν βελτιώθηκε...
✒ Με το άνοιγμα των καφέ, εστιατορίων κλπ. ποιος μπορεί να πει ότι βελτιώθηκε η κατάσταση όπως πολλοί ισχυρίζονταν νωρίτερα; Μάλλον κανείς. Κι αυτό γιατί είναι πολλές οι περιπτώσεις που δεν τηρούνται κι εδώ έστω τα πιο βασικά μέτρα.

Όπως παλιά...
✒ Βλέπεις, ας πούμε, καφετέριες να έχουν τα τραπεζοκαθίσματά τους ακριβώς όπως και στις καλές εποχές. Κολλητά το ένα στο άλλο, με αποτέλεσμα οι πελάτες να κάθονται δίπλα – δίπλα και σε κάποιες περιπτώσεις σχεδόν... αγκαλιά! Δεν είναι υπερβολή, ισχύει αυτό. Και δεν βάζουμε άπαντες τους επαγγελματίες στο ίδιο τσουβάλι. Υπάρχουν, ευτυχώς, πολλοί οι οποίοι τηρούν τα προβλεπόμενα.

Φαύλος κύκλος...
✒ Η εστίαση δύσκολα θα ξανακλείσει. Όμως, αν τα κρούσματα στην περιοχή μας ανέβουν κι άλλο δεν θα φοβηθεί ο κόσμος; Θα φοβηθεί και προφανώς θα αραιώσει η πελατεία στα καφέ και τα μπαράκια. Οπότε, πάλι θα υπάρξει πλήγμα στον κλάδο. Σα να λέμε... φαύλος κύκλος!

Κι άλλα θύματα...

✒ Τα περισσότερα πλατάνια στην Παραλίμνιο άνθισαν ξανά αυτές τις μέρες, δείγμα ότι παραμένουν υγιή. Όχι όλα όμως. Δύο – τρία δίπλα σ’ αυτά που έκοψε ο Δήμος στη «Σκάλα» είναι στεγνά. Θύματα κι αυτά του μύκητα που έχει ήδη νεκρώσει χιλιάδες δέντρα σ’ όλη την Ήπειρο...

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.