ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Δύσκολες μέρες...
✒ Δύσκολη εβδομάδα αυτή που διανύουμε. Σφίγγει και πάλι ο «κλοιός» της πανδημίας γύρω μας... Σαν ένας ουρανός, ο οποίος εκεί που λες πως ανοίγει κάπως, αρχίζει να μαζεύει ξανά μαύρα σύννεφα, προμήνυμα της καταιγίδας που έρχεται.

Οι αριθμοί...
✒ Ας μην είμαστε απαισιόδοξοι όμως. Μπορεί οι επόμενες μέρες να αποδειχθούν καλύτερες σε αριθμούς κρουσμάτων και να μην ακολουθήσουμε κι εδώ στα Γιάννενα την... τύχη της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας που μπήκαν ξανά σε αυστηρό «lockdown»!

Κακοί οιωνοί...
✒ Πάντως, υπάρχουν κάποια «μηνύματα» που δεν είναι καλά και προμηνύουν μπόρες. Διαβάζουμε για παράδειγμα: Στην Κόνιτσα έπεσε καμπάνα σε ψησταριά η οποία λειτουργούσε κανονικά παρά την απαγόρευση. Στο Καλπάκι, προέκυψε νέα εστία και βγαίνουν κάθε μέρα καινούρια που απλώνονται και σε γειτονικά χωριά.

Τραπέζι, πάρτι...
✒ Στην Πεδινή, πάλι, λέγεται πως αρκετός κόσμος μαζεύτηκε σε τραπέζι που έγινε μετά από κοινωνική εκδήλωση και οι συμμετέχοντες αποδεικνύονται τώρα θετικοί ο ένας μετά τον άλλο, ενώ στη Νέα Ζωή οι αστυνομικοί έβαλαν τέλος σε κορωνοπάρτι 27χρονης, στο οποίο συμμετείχαν σχεδόν 20 άτομα!

Δε θέλει πολύ!
✒ Παραδείγματα αυτά των τελευταίων ημερών μόνο που δείχνουν ότι δε θέλει πολύ για να ανατραπεί μία κατάσταση σε περιοχές όπως η δική μας. Η απόσταση από το πράσινο στο πορτοκαλί ή και στο κόκκινο ακόμα είναι μικρή και μπορούμε να τη διανύσουμε εύκολα. Η αντίστροφη είναι δύσκολη...

Δεν προσέχουν...
✒ Έτσι είναι όταν δεν προσέχουμε, γιατί, ας μη γελιόμαστε. Είναι πολύς ο κόσμος που δεν προσέχει και φέρεται λες και δεν συμβαίνει τίποτε, σαν να μην υπάρχει η πανδημία. Έρχονται λοιπόν τα κρούσματα, ξεσπούν νέες εστίες και ξαφνικά «μουδιάζουμε» όλοι κι αρχίζουμε τη μουρμούρα ότι δεν αντέχουμε άλλο να είμαστε μέσα κλπ. Κρίμα δεν είναι;

Το κτίριο της Δομπόλη...
✒ Kατά τα άλλα, στην τοπική επικαιρότητα κυριαρχεί, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της αξιοποίησης του κτιρίου που στέγασε επί αρκετές δεκαετίες το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αυτά ως τα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’90, όταν το ίδρυμα μετακόμισε πλήρως στην Πανεπιστημιούπολη της Δουρούτης.

Στα χέρια του Δήμου!
✒ Τελικά, όπως πλέον είναι ξεκάθαρο, η Περιφέρεια κάνει πίσω στη διεκδίκηση του συγκροτήματος, το οποίο θα περάσει στα χέρια του Δήμου. Κι εδώ τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα, αφού ο δρόμος προβλέπεται μακρύς ώσπου να φτάσουμε στην ανακατασκευή του «σκελετού» για να παραδοθεί και πάλι σε χρήση!

Πολλά τα λεφτά...
✒ Από τη μία, είναι η χρηματοδότηση του έργου, το οποίο είναι μεγάλο. Τα ποσά που θα απαιτηθούν δεν είναι εύκολο να εξασφαλιστούν. Εκτός αν ο Μ. Ελισάφ έχει λάβει ήδη κάποια υπόσχεση από κυβερνητικής πλευράς για εξεύρεση «πηγής» απ’ την οποία θα αντληθούν πόροι. Θα δείξει...

Και αντιρρήσεις...
✒ Από την άλλη, υπάρχουν αντιδράσεις στην αντιπολίτευση με κυριότερη αυτή της παράταξης του Θ. Μπέγκα, η οποία ως δημοτική αρχή είχε στρέψει το ενδιαφέρον της στο συγκρότημα του ΚΕΠΑΒΙ για τη δημιουργία νέου δημαρχιακού μεγάρου. Ζητάει μάλιστα ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα.

Ας ξεκαθαρίσουν...
✒ Καλό θα ήταν λοιπόν αυτά όλα να ξεκαθαρίσουν και μάλιστα γρήγορα. Ας γίνει μία συνεδρίαση με θέμα το νέο δημαρχείο και ας τεθούν στο τραπέζι αντιρρήσεις, προτάσεις, επιλογές. Ένα έργο όπως αυτό θα χρειαστεί ευρύτερη συναίνεση για να προχωρήσει. Γιατί οι διοικήσεις του Δήμου αλλάζουν εύκολα και οι αποφάσεις της μίας ανατρέπονται από την επόμενη!

Καλύτερη διαχείριση...

✒ Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χάνονται ένα σωρό δόσεις εμβολίων στα Γιάννενα. Δεν μας περισσεύουν... Απαιτείται λοιπόν καλύτερη διαχείριση των εμβολιασμών. Καταλαβαίνουμε ότι η όλη διαδικασία έχει τις δυσκολίες της, όμως είναι απογοητευτικό το να πετάμε εκατοντάδες φιαλίδια με τα οποία θα μπορούσαν να εμβολιαστούν ένα σωρό συμπολίτες.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.