ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Αντανακλαστικά…
✒ Τελικά τόσο η κοινωνία όσο και οι φορείς της Ηπείρου διαθέτουν αντανακλαστικά, ειδικά όταν βλέπουν να αδικούνται και ότι πάνε να τους… ρίξουν. Όταν διαπιστώνουν ότι κάποιοι δεν θέλουν να δουν αυτό τον τόπο να ξεκολλάει απ’ τον πάτο και να πηγαίνει μπροστά.

Νέα σαν… βόμβα!
✒ Τα νέα για τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Κακαβιά, έργο ιδιαίτερης σημασίας όχι μόνο για την Ήπειρο αλλά για όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα, που το υπουργείο Υποδομών σχεδιάζει να τη μετατρέψει σε… εθνική οδό, έσκασαν σαν βόμβα την προηγούμενη εβδομάδα.

Δεν είναι αποδεκτή!
✒ Η έκπτωση στο φυσικό αντικείμενο του έργου, την οποία σκαρφίστηκαν οι εγκέφαλοι του υπουργείου προκειμένου να μειώσουν το κόστος του, δεν γίνεται αποδεκτή κι αυτό το ξεκαθάρισαν όλοι σχεδόν οι σημαντικοί τοπικοί παράγοντες. Αναμένεται φυσικά και η απόφαση της ΠΕΔ Ηπείρου…

Πού είναι το ΤΕΕ;
✒ Από την όλη συζήτηση, λάμπει διά της απουσίας του το ΤΕΕ Ηπείρου, σύμβουλος της Πολιτείας όσον αφορά τεχνικά έργα, απ’ το οποίο θα θέλαμε να είχαμε μία άποψη επί του θέματος. Αναμένουμε λοιπόν και το ΤΕΕ με την ελπίδα ότι δεν αποφεύγει εσκεμμένα να τοποθετηθεί για να μη… στεναχωρήσει το υπουργείο!

Το… μούδιασμα!
✒ Όσο για τους τοπικούς βουλευτές, ιδίως τους κυβερνητικούς, όλοι έχουμε αντιληφθεί το… μούδιασμα, το οποίο να ξέρουν ότι δεν είναι κατανοητό απ’ τον απλό πολίτη που έχει την απαίτηση να μάχονται για τα συμφέροντα του τόπου και, αν χρειαστεί, να έρθουν ακόμα και σε σύγκρουση με την κυβέρνηση την οποία στηρίζουν!

Ισχυρό «όπλο»…
✒ Πλέον η προσοχή όλων στρέφεται στη συνάντηση της Δευτέρας στο υπ. Υποδομών όπου θα συζητηθεί το μέλλον της σύνδεσης με την Κακαβιά. Περιφερειάρχης, δήμαρχοι, βουλευτές κατεβαίνουν σ’ αυτήν με ένα ισχυρό όπλο. Την απαίτηση των Ηπειρωτών να γίνει το έργο όπως πρέπει. Δηλαδή ως αυτοκινητόδρομος. Ας κοιτάξουν να το αξιοποιήσουν!

Οι Μονάδες Υγείας…
✒ Πάμε τώρα σε κάτι άλλο και συγκεκριμένα στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η στήλη έχει αναφερθεί ξανά, όμως οφείλει να γράψει και πάλι δύο λόγια για τις ΤΟΜΥ που και στα Γιάννενα λειτουργούν εδώ και ένα χρόνο περίπου…

Χρήσιμες δομές!
✒ Πρόκειται για δομές που ιδρύθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, ξεκίνησαν μεν με ορισμένες δυσκολίες, κυρίως όσον αφορά στη στελέχωσή τους, όμως αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμες σε όσους πολίτες φρόντισαν να εγγραφούν και να ζητήσουν τις υπηρεσίες τους.

Για ό,τι χρειαστείς!..
✒ Το κάναμε κι εμείς και οι εντυπώσεις είναι θετικότατες. Κλείνεις το ραντεβού σου με το γιατρό που έχεις επιλέξει να σε παρακολουθεί, λαμβάνεις συμβουλές για κάθε πρόβλημα που έχεις, γράφεις φάρμακα ή εξετάσεις, και όλα αυτά χωρίς να πληρώσεις τίποτε! Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό…

Χωρίς ταλαιπωρία…
✒ Όσο για το προσωπικό, διοικητικό και ιατρικό, είναι και πολύ εξυπηρετικοί και ευγενείς. Πρόκειται για νέους ανθρώπους που έχουν γνώσεις, όρεξη για δουλειά και διάθεση να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους οι οποίοι γλιτώνουν έτσι την ταλαιπωρία του νοσοκομείου.

Θετικό γεγονός
✒ Είναι θετικό επίσης το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση έχει «υιοθετήσει» τις ΤΟΜΥ και σχεδιάζει να τις θέσει σε λειτουργία επί 24ωρης βάσης διασυνδέοντάς τες και με τα Κέντρα Υγείας. Κάπως έτσι, θα πάρουν μία καλή «ανάσα» και τα νοσηλευτικά ιδρύματα…

Νέα Πρόεδρος!
✒ Γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχουμε και επίσημα από τα μέσα Μαρτίου, αφού η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη χθες πανηγυρικά από τη Βουλή συγκεντρώνοντας 261 θετικές ψήφους! Ευχή όλων μας να ανταποκριθεί με επάρκεια στις απαιτήσεις του νέου ρόλου της, ειδικά σήμερα που οι προκλήσεις είναι πολλές. Ο χρόνος θα δείξει…Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.