ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Καλή μας δύναμη!
✒ Μπήκαμε προχθές κι επίσημα στην προεκλογική περίοδο ενόψει κάλπης για την ανάδειξη νέων αρχόντων σε Δήμους – Περιφέρειες αλλά και εκπροσώπων της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο. Καλή μας δύναμη και… γερό στομάχι!

Και τι δε θα δούμε…
✒ Θα χρειαστούν και τα δύο μ’ αυτά που θα βιώσουμε, θα δούμε και θ’ ακούσουμε. Υπερβολές, μεγαλοστομίες, ασυναρτησίες, λόγια του… αέρα, απ’ όλα θα έχει ο μπαξές, γιατί είναι πολλοί οι υποψήφιοι και καταλαβαίνετε…

Τι θα.. προσφέρουν;
✒ Ακόμα και άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ στη ζωή τους κάποια σχέση με τα κοινά αποφάσισαν να κατέβουν τώρα στον «στίβο» της αυτοδιοίκησης για να προσφέρουν, λένε, στην πόλη και στον τόπο! Τι ακριβώς θα προσφέρουν; Έλα μου ντε!

Φταίει το σύστημα…
✒ Ευθύνεται φυσικά το νέο εκλογικό σύστημα για την πληθώρα των υποψηφίων. Και όπου υπάρχει πληθώρα, δε μπορείς να αποφύγεις τα «φυντάνια», τα οποία εντάσσουν υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες στους συνδυασμούς τους για να τους συμπληρώσουν.

Από εξέταση!..
✒ Κανονικά, θα έπρεπε, για να επικυρωθεί επίσημα η υποψηφιότητα κάποιου, να περνάει από μια στοιχειώδη εξέταση. Δε μπορεί, ας πούμε, να διεκδικείς να γίνεις δημοτικός σύμβουλος και να μην είσαι σε θέση ούτε καν μία πρόταση να γράψεις σωστά! Είμαστε στο 2019, όχι στο ’80.

Εδώ οι μεγάλοι…
✒ Από την άλλη, παρατηρείς και κάτι απαράδεκτα πράγματα από πολιτικούς μορφωμένους και έμπειρους και λες εδώ κάνουν τέτοια οι εθνοπατέρες που τους στέλνουμε στη Βουλή να μας εκπροσωπήσουν στα μεγάλα, οι υποψήφιοι στους ΟΤΑ μας φταίνε; Σωστό είναι κι αυτό…

Ένα παράδειγμα…
✒ Παράδειγμα: Μερόπη Τζούφη – Χρήστος Μαντάς, πανεπιστημιακοί και οι δύο, έμπειροι στα της πολιτικής, επισκέφθηκαν την Κόνιτσα και καλά έκαναν. Όμως, αντί να βγάλουν ένα κοινό δελτίο τύπου γι’ αυτή την επίσκεψη, ο καθένας επέλεξε να εκδώσει μέσω του γραφείου του το δικό του.

Έστειλαν δύο δελτία!
✒ Έστειλαν λοιπόν χωριστά δελτία τύπου που κατ’ ουσίαν ήταν ένα, πανομοιότυπο, με μία μικρή… διαφορά! Αυτό του κ. Μαντά έχει τίτλο «Επίσκεψη του Χρήστου Μαντά και της Μερόπης Τζούφη στην Κόνιτσα». Σ’ εκείνο της κ. Τζούφη ο τίτλος είναι «Επίσκεψη της Μερόπης Τζούφη και του Χρήστου Μαντά στην Κόνιτσα»! Η φωτογραφία ίδια…

Κάτι δεν πάει καλά…
✒ Έλλειψη συνεννόησης ανάμεσα στους δύο πολιτικούς και στους συνεργάτες τους, απουσία μιας στοιχειώδους κοινής λογικής… δεν ξέρουμε τι φταίει! Πάντως, κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτόν εδώ τον τόπο μ’ όσους μας εκπροσωπούν ή φιλοδοξούν να το κάνουν στα διάφορα επίπεδα διοίκησης και εξουσίας!

Ευχάριστη είδηση…
✒ Και μιας ο λόγος περί δελτίων τύπου, να μία ευχάριστη είδηση για τον πολύπαθο κόσμο της δημοσιογραφίας. Με διάταξη που πέρασε από τη Βουλή ορίζεται ότι στο εξής τα Γραφεία Τύπου των Δήμων θα στελεχώνονται μόνο με επαγγελματίες δημοσιογράφους, μέλη των Ενώσεων Συντακτών!

Στα Γραφεία των ΟΤΑ…
✒ Ικανοποιείται έτσι ένα πάγιο αίτημα των Δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας που ζητούσαν οι Δήμοι οι οποίοι έχουν επαρκές αντικείμενο προβολής έργου και οικονομική δυνατότητα να μπορούν να προσλαμβάνουν σε οργανικές θέσεις (συνεργάτες Δημάρχου), επαγγελματίες δημοσιογράφους για τα Γραφεία Τύπου.

Έπαιρναν… φίλους!
✒ Γιατί με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι πρότινος, ο κάθε δήμαρχος έπαιρνε υπεύθυνο Τύπου φίλο, κουμπάρο ή συνεργάτη άσχετο με το αντικείμενο και τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Κάποια στιγμή αυτό έπρεπε να λήξει. Εξάλλου, οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι πώς θα ζήσουν; Είπαμε, είναι δύσκολες οι εποχές…
Ξανά οι «αμαζόνες»!
✒ Και στην πρόσφατη παρέλαση έκαναν τη διαφορά οι «αμαζόνες» του Ιππικού Ομίλου Ιωαννίνων, οι οποίες παρέλασαν καβάλα στα άλογά τους και ντυμένες με παραδοσιακές στολές! Ήταν εντυπωσιακές οι δύο κυρίες και η αντίδραση του κόσμου επιβράβευσε τη συμμετοχή τους…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.