ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Σοκάρει το νούμερο…
✒ Σοκάρει το νούμερο… 1.000 αδέσποτα σκυλιά περίπου κυκλοφορούν σε όλη την έκταση του διευρυμένου Δήμου Ιωαννιτών! Κατά προσέγγιση πάντα, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη καταγραφή των συγκεκριμένων ζώων.
Πώς μαζεύτηκαν τόσα;
✒ Και 800 όμως να είναι τα αδέσποτα στα Γιάννενα, πάλι ο πληθυσμός τους είναι εντυπωσιακός και πρέπει να μας προβληματίσει όλους! Πώς συγκεντρώθηκαν τα τελευταία χρόνια τόσα πολλά σκυλιά στο λεκανοπέδιο; Έλα μου ντε…
Ένα κατοικίδιο…
✒ Η στήλη θεωρεί ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός. Ότι συνδέεται άμεσα με τη μόδα των τελευταίων ετών που θέλει την οικογένεια να έχει τουλάχιστον ένα κατοικίδιο στο σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για τους φοιτητές. Ρίξτε μια ματιά έξω και θα δείτε πόσοι κυκλοφορούν καθημερινά παρέα με το σκυλί τους!
Φροντίδα για πάντα!..
✒ Κακό είναι να έχεις ένα σκυλί; Φυσικά και όχι! Αρκεί όταν το πάρεις να είσαι αποφασισμένος να το φροντίσεις μέχρι τέλους. Γιατί, ας μη γελιόμαστε, πολλοί είναι εκείνοι που κάποια στιγμή βαριούνται το κατοικίδιό τους και κάποια στιγμή το παρατούν στους δρόμους!
Καταλήγουν αδέσποτα!
✒ Ίσως να δυσκολεύονται να καλύψουν τα έξοδα του σκυλιού σε φαγητό, εμβόλια κλπ., ίσως πάλι να κουράστηκαν, δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι ότι ένα σωρό οικόσιτα ζώα καταλήγουν να γίνονται αδέσποτα κάθε χρόνο.
Χωρίς στείρωση…
✒ Κι αν δεν έχεις στειρώσει τη σκυλίτσα σου, όταν γεννήσει τι κάνεις τα κουταβάκια; Μπορεί να τα χαρίσεις σε φίλους ή γνωστούς. Πόσα όμως να δώσεις; Άλλο ένα πρόβλημα εδώ που εξηγεί την αύξηση των αδέσποτων ζώων.
Λύση το σκάνερ!..
✒ Λύση υπάρχει, την περιέγραψε ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Μπρέχας στον «Π.Λ.». Οι έλεγχοι με σκάνερ στα αδέσποτα για να διαπιστωθεί αν έχουν μικροτσιπ που σημαίνει ότι ήταν κάποτε κατοικίδια. Ο φόβος του προστίμου θα λειτουργεί αποτρεπτικά για τους ιδιοκτήτες σκύλων να τους παρατούν στην πόλη…
Το στίγμα της Έκφρασης…
✒ Η στήλη αυτή έχει ξαναγράψει για την ομάδα του Θεάτρου Έκφραση προβλέποντας πως θα αφήσει το στίγμα της στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας, κυρίως τα θεατρικά, αφού μ’ αυτή τη μορφή τέχνης ασχολούνται.
Καλλιτεχνική «κυψέλη»!
✒ Να λοιπόν που, όσο περνάει ο καιρός, επιβεβαιωνόμαστε. Το Θέατρο Έκφραση έχει μεταβληθεί σε καλλιτεχνική «κυψέλη», με θεατρικά εργαστήρια όλων των ειδών, με δικές του παραστάσεις και με τη φιλοξενία παραγωγών από την Αθήνα. Μονόπρακτα, κουκλοθέατρο, παιδικά έργα… ό,τι θες το βρίσκεις εκεί!
Δείγμα ο «Θοδωρής»!..
✒ Αυτή δε την περίοδο στην Έκφραση παρουσιάζεται μία φρέσκια, νεανική κωμωδία, ο «Θοδωρής ετών 33 μχ», που αποτελεί ένα πολύ καλό δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς η οποία γίνεται από την ομάδα της. Δεν είναι εξάλλου τυχαία η επιτυχία -και- αυτής της παράστασης…
Αξίζει τον κόπο…
✒ Όσοι βγαίνετε και αναζητάτε διαφορετικούς τρόπους ψυχαγωγίας, πέρα από το ποτό ή το φαγητό, να πάτε να δείτε τον «Θοδωρή», αξίζει τον κόπο. Είναι ένα έργο με βάθος, που από τη μία βγάζει αβίαστο γέλιο, από την άλλη θέτει ερωτήματα. Στα συν του οι πολύ καλές ερμηνείες των πρωταγωνιστών!

Σήμα – κατατεθέν…
✒ Χωρίς αμφιβολία, το Ρολόι είναι το έμβλημα της πόλης μας, το μνημείο που τη χαρακτηρίζει περισσότερο ίσως από κάθε τι άλλο. Το βλέπει κανείς και ο νους του πάει αμέσως στα Γιάννενα. Δείτε πόσο εντυπωσιακό είναι στη φωτογραφία, έτσι που ξεπροβάλλει ανάμεσα στα δέντρα που το περιβάλλουν…


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.