ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Καλά ταξίδια!..
✒ Τώρα που παραδόθηκε η Ιόνια Οδός, μπορεί η στήλη να ευχηθεί σε όλους μας καλά ταξίδια, με προσοχή όμως και με ασφάλεια, γιατί οι αυτοκινητόδρομοι σε βάζουν στον πειρασμό να πατήσεις… σανίδα το γκάζι!
11 χρόνια μετά…
✒ Περίπου 11 χρονάκια απαιτήθηκαν από τη σύλληψη της Ιόνιας ως έργου το 2006 μέχρι την περίπου ολοκλήρωσή της, αφού υπολείπονται η επέκταση ως την Κακαβιά και η σύνδεση με την Πρέβεζα… Χρόνος – ρεκόρ, αν σκεφτεί κανείς πόσο χρειάστηκε αντίστοιχα η Εγνατία!
Έλλειπαν αρκετοί…
✒ Δυστυχώς, προχθές έλειπαν απ’ τα επίσημα εγκαίνια ορισμένοι από τους πρωτεργάτες του έργου, όπως οι Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Σουφλιάς. Έλλειπαν και ο Αντώνης Σαμαράς με τον Βαγγέλη Βενιζέλο που έδωσαν μάχη το 2013 – 14 για να ξεπαγώσει η Ιόνια…
Τέσσερις κυβερνήσεις…
✒ Τέλος πάντων, ο αυτοκινητόδρομος είναι ένα έργο που όντως «έτρεξαν» τέσσερις κυβερνήσεις, όπως είπε προχθές ο Πρωθυπουργός και σημασία έχει ότι έγινε και σήμερα είναι πια στη διάθεση όλων μας. Η αξία του θα φανεί τα αμέσως επόμενα χρόνια.
Θα το παλέψει!..
✒ Θα μας επιτρέψετε και μία πρόβλεψη: Επειδή η σημερινή Κυβέρνηση πολέμησε την Ιόνια ως αντιπολίτευση και προφανώς νιώθει μια… αμηχανία, ίσως και τύψεις γι’ αυτό, θα κάνει ό,τι μπορεί για να τη φτάσει στην Κακαβιά και για τη σύνδεση με την Πρέβεζα ως… εξιλέωση!
Ο Πρωθυπουργός…
✒ Με την ευκαιρία της έλευσης του Αλέξη Τσίπρα προχθές στα Γιάννενα είχαμε την ευκαιρία να τον παρατηρήσουμε από κοντά, ως Πρωθυπουργό πλέον. Η αλήθεια είναι ότι διατηρεί μια νεανική αύρα και φρεσκάδα, την οποία κάνει πιο έντονη η σύγκριση με κάποιους υπουργούς του. Είναι αβαντάζ η ηλικία…
Πιο «κουμπωμένος»…
✒ Παρά το χαμόγελο, ωστόσο, είναι πλέον πιο «κουμπωμένος», πιο σφιχτός, τουλάχιστον μπροστά στον πολύ κόσμο. Πιο επιφυλακτικός και συγκρατημένος στις αντιδράσεις του… ενώ το κοστούμι μοιάζει να τον στενεύει ακόμα!
Όλα τόσο γρήγορα…
✒ Λογικό. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα, η πορεία ως το Μαξίμου ήταν τόσο ταχεία, που είναι σίγουρο ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν πρόλαβε να καταλάβει τι του συνέβη και προφανώς η απότομη αυτή προσαρμογή δεν ήταν εύκολη γι’ αυτόν…
Μαθαίνουν…
✒ Μετά το ξαφνικό σοκ, πάντως κι αφού έχουν συμπληρωθεί δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης, Τσίπρας και υπουργοί έχουν αρχίσει πια να μπαίνουν στο… πετσί του ρόλου τους, αυτού της εξουσίας. Μας κόστισε βέβαια ως χώρας κάτι… παραπάνω αυτό το «μάθημα»!
Ιδέες για το Κάστρο!..
✒    Πάμε σε κάτι άλλο τώρα. Η πρόθεση του Δήμου να βάλει τάξη ξανά στο κυκλοφοριακό του Κάστρου αγγίζει πολύ κόσμο και ορθώς ο νέος Κανονισμός είναι σε διαβούλευση γιατί όλο και κάποιες προτάσεις και ιδέες θα υπάρξουν γι’ αυτόν...
Στους Αγ. Ανάργυρους…
✒    Για παράδειγμα, φίλος αναγνώστης μας είπε πως τα πρωινά της Κυριακής και σε ορισμένες γιορτές που λειτουργεί η εκκλησία των Αγίων Αναργύρων (π.χ. Μεγάλη Εβδομάδα) θα πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος με Ι.Χ. των πιστών που πηγαίνουν στο Ιτς Καλέ…
«Κάποιος να μεριμνήσει»!
✒    «Υπάρχουν ηλικιωμένοι Γιαννιώτες που δε μπορούν να φτάσουν με τα πόδια από την Παραλίμνιο στους Άγιους Ανάργυρους και σήμερα πηγαίνουν με το αυτοκίνητο ως την είσοδο της ακρόπολης. Κάποιος πρέπει να μεριμνήσει και γι’ αυτούς», μας ανέφερε κι έχει δίκιο.
Θέλει μελέτη…
✒    Συμπέρασμα: Θέλει μελέτη κι έναν καλό σχεδιασμό ο Κυκλοφοριακός Κώδικας του Κάστρου για να πετύχει τον σκοπό του, να βάλει δηλαδή τάξη στα δρομάκια του οικισμού, χωρίς όμως να θίξει κόσμο που δεν προκαλεί πρόβλημα…

Πλούσια τα… ελέη!
✒ Εγκαίνια ολόκληρης Ιόνιας Οδού χωρίς έναν καλό μπουφέ για τους παρευρισκόμενους δε γίνεται! Και η αλήθεια είναι ότι ήταν πλούσια τα… ελέη προχθές στο Επισκοπικό, με αλμυρά μεζεδάκια, ποικιλία γλυκών, καφέδες, αναψυκτικά κλπ., τα οποία τίμησαν δεόντως όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.