ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Δεν έγινε… σεισμός!
✒    Όχι, δεν έγινε… σεισμός χθες στα Γιάννενα και γενικότερα σε όλη τη χώρα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν ως αντίδραση στην ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων από την κυβερνητική πλειοψηφία!

Τι κι αν φωνάζουμε…
✒    Τι κι αν όλοι φωνάζουμε και βρίζουμε επειδή μας φέρνουν στην ουσία ένα τέταρτο μνημόνιο. Τι κι αν βλέπουμε τις εισφορές να αυξάνουν, το αφορολόγητο να μειώνεται, το «ψαλίδι» να κόβει συντάξεις κι αποδοχές.

Καλύτερος ο καναπές!
✒    Για μία φορά ακόμη προτιμήσαμε τη σιγουριά του καναπέ, την παρέα της τηλεόρασης ή την απόλαυση του καφέ απ’ το να βγούμε στους δρόμους να διαδηλώσουμε κατά των πολιτικών αυτών που οδηγούν στην οικονομική μας αφαίμαξη.

Υποτονικές…
✒    Κάπως έτσι, εδώ στα Γιάννενα οι χθεσινές κινητοποιήσεις ήταν υποτονικές, για να μην τις χαρακτηρίσουμε αλλιώς, με περιορισμένη συμμετοχή του κόσμου. Κατά τα άλλα, η ζωή στην πόλη κύλησε σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Λίγοι συμμετείχαν…
✒    Μερικές δεκάδες δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο της τοπικής ΑΔΕΔΥ και κάποιες εκατοντάδες Γιαννιώτες, όχι πάνω από 500 άτομα, συμμετείχαν στην πορεία του Εργατικού Κέντρου…

Δε θ’ άλλαζε κάτι!
✒    Και τι θα γινόταν αν χθες είχε… καεί το σύμπαν; Δε θα ψηφίζονταν σήμερα τα νέα βαριά μέτρα στη Βουλή; Εύλογο το ερώτημα. Εννοείται ότι θα ψηφίζονταν τα μέτρα. Είναι συμπαγής η κυβερνητική πλειοψηφία, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Ένα μήνυμα…
✒ Απλώς οι πολίτες έχασαν την ευκαιρία να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους δανειστές μας ότι η υπομονή τους έχει πια εξαντληθεί, ότι «ως εδώ και μη παρέκει». Ήταν η μόνη δυνατότητα αντίδρασης αυτή…

Λίγοι οι νέοι…
✒    Και μία παρατήρηση από χθες. Ο κόσμος που συμμετείχε στα δύο συλλαλητήρια που έγιναν στα Γιάννενα ήταν στη πλειοψηφία του ηλικιωμένοι άνθρωποι. Λίγοι οι νέοι, κυρίως κάποιοι φοιτητές. Αυτό ως τροφή για σκέψη και προβληματισμό!

Οι νέοι κάδοι…
✒    Πάμε σε κάτι άλλο τώρα που αφορά την καθημερινότητά μας εδώ στα Γιάννενα. Έγινε το… θαύμα με τους  νέους υπογειοποιημένους κάδους απορριμμάτων. Κάποιοι απ’ αυτούς άρχισαν επιτέλους να λειτουργούν.

Άναψαν φωτάκια!
✒    Όχι όλοι, φυσικά. Ορισμένοι κάδοι παραμένουν ακόμα τυλιγμένοι με σελοφάν όπως από την ημέρα που τοποθετήθηκαν. Είδαμε όμως κάνα δυο με αναμμένα φωτάκια έτοιμους να υποδεχθούν τα σκουπίδια των πολιτών.

Έντυπη ενημέρωση…
✒    Όταν βλέπεις πράσινο, λέει το ενημερωτικό φυλλάδιο που διανέμει ο Δήμος με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΙ, τότε πατάς το κουμπί, ανοίγει η… καταπακτή και ρίχνεις μέσα τη σακούλα.  

Σε… νηπιακό στάδιο!
✒    Είναι κι αυτή μία πρόοδος όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων μας, αν και η όλη διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε… νηπιακό στάδιο. Μιλάμε για ένα σύστημα που απλώς ξεκινά να εφαρμόζεται πιλοτικά!

Θέλει υπομονή!..
✒    Μακάρι να πάνε όλα καλά και σύντομα ο Δήμος να  επεκτείνει τους υπογειοποιημένους κάδους σε όλη την πόλη. Αυτό όμως μάλλον θ’ αργήσει, γιατί χρειάζεται και κατάλληλος μηχανισμός αποκομιδής. Οπότε, υπομονή…

«Κλέβουν» βλέμματα…
✒ Είπαμε, αν έχει μεράκι ο άνθρωπος μπορεί να κάνει θαύματα! Τι κι αν οι συμπολίτες μας στην οδό Σαλαμάγκα έχουν στη διάθεσή τους μία πολύ περιορισμένη αυλή κι αυτή ανάμεσα σε ψηλά κτίρια.
Την μετέτρεψαν σε ένα μικρό παράδεισο λουλουδιών, ένα πολύχρωμο κήπο, με τις τριανταφυλλιές να ξεχωρίζουν. Κάπως έτσι «κλέβουν» τα βλέμματα και τον θαυμασμό των περαστικών!


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.