ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Ένα θετικό βήμα…
✒    Μετά το «φιάσκο» με τις άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς έγινε κι ένα θετικό βήμα από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και τη Γεν. Γραμματεία Ενημέρωσης!
Χέρι στις ιστοσελίδες!
✒    Αποφάσισαν να βάλουν… χέρι στο διαδίκτυο. Δημιούργησαν λοιπόν μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης προκειμένου να καταγραφούν οι ιστοσελίδες που λειτουργούν σήμερα στη χώρα.

Επικρατεί χάος!..
✒    Στο διαδίκτυο, ως γνωστόν, επικρατεί ένα πραγματικό χάος τα τελευταία χρόνια. Ανεξέλεγκτα τίθενται σε λειτουργία σάιτς, «ενημερωτικά» τα περισσότερα, που διεκδικούν κομμάτι από την «πίτα» της κρατικής διαφήμισης.

Όλα γίνονται…
✒    Μπορείς να κάνεις -διαδικτυακή- ενημέρωση χωρίς να διαθέτεις δημοσιογράφους; Φυσικά! Παίρνεις τις ειδήσεις του έντυπου Τύπου, τις αναδημοσιεύεις, γράφεις και κάνα σχόλιο, ανεβάζεις καμιά φωτογραφία κι αυτό ήταν!
Ποιος θα καταλάβει…
✒    Ο μέσος αναγνώστης δε θα καταλάβει τη διαφορά. Είδηση θα διαβάσει στην εφημερίδα, είδηση και στην ιστοσελίδα. Λίγοι… ψαγμένοι έχουν απαιτήσεις, αναζητούν το αυθεντικό ρεπορτάζ, την ανάλυση, δε «χάφτουν» αμάσητο ένα δελτίο τύπου!

Έτσι κονομάνε!..
✒    Κάπως έτσι ορισμένοι γίνονται «τσάμπα μάγκες» με τη δουλειά άλλων, οικειοποιούμενοι τον κόπο, το τρέξιμο, τον ιδρώτα επαγγελματιών δημοσιογράφων και κονομάνε και χρήμα!

Να μπει μια τάξη…
✒    Με το νέο λοιπόν μητρώο δίνεται η δυνατότητα να μπει τάξη στο χάος. Να κατανέμεται νόμιμα η κρατική διαφήμιση -όση τέλος πάντων έχει απομείνει- να διαπιστευθούν δημοσιογράφοι, να κατοχυρωθεί και η δική στους δουλειά.

Πολλές αιτήσεις…
✒    Ήδη, όπως τόνισαν προχθές ο αρμόδιος υπουργός και ο Γ.Γ. Ενημέρωσης, κατατέθηκαν 400 αιτήσεις για το μητρώο ηλεκτρονικών ΜΜΕ, εκ των οποίων οι 200 έγιναν δεκτές. Φυσικά, ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα…

Καμία κίνηση…
✒    Η άνοιξη μπήκε, ο καιρός άρχισε να φτιάχνει -με εξαίρεση τις τελευταίες μέρες- όμως στην Πλατεία Μαβίλη δεν κινείται τίποτα που να μαρτυρά ότι συνεχίζονται οι παρεμβάσεις ανάπλασής της!

Μισοτελειωμένο έργο!
✒    Έτσι, έχει απομείνει μισοτελειωμένο το έργο, με το δάπεδο μπροστά στις καφετέριες στρωμένο μόνο με τσιμέντο και τον κόσμο να κάνει αμέριμνος τη βόλτα του σ’ αυτό τις ημέρες που έχει ήλιο.
Ανησυχούν…
✒    Λογικό δεν είναι οι καταστηματάρχες της περιοχής και οι πολίτες να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και καθυστερούν τα έργα; Βαδίζουμε ολοταχώς προς τα μέσα Μαρτίου και το καλοκαίρι είναι μπροστά μας. Δεν πρέπει η Πλατεία να ολοκληρωθεί ως τον Μάιο;

Θα πάει… Ιούνιος!
✒    Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος είχε δηλώσει ότι τα έργα θα συνεχιστούν όταν το επιτρέψει ο καιρός. Σύμφωνοι, αλλά στα Γιάννενα οι βροχές είναι βασικό χαρακτηριστικό της άνοιξης. Αν περιμένουν λοιπόν να σταματήσουν, θα τους πάρει ο Ιούνιος!

Ας βρουν λύση…
✒    Εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο άσχετο με τον καιρό. Ακούγεται ότι μπορεί να υπάρχει θέμα με τον εργολάβο. Κι έτσι να είναι, ο Δήμος πρέπει να βρει άμεσα λύση. Δε μπορεί να μείνει στη… μέση η Πλατεία. Είναι ζήτημα επιβίωσης για τους επιχειρηματίες της.

Χρώμα στην πόλη…
✒ Με εποχιακά λουλούδια γέμισαν οι μεταλλικές ζαρντινιέρες (φωτό) και τα παρτέρια σε δημόσιους χώρους της πόλης, η οποία, εδώ που τα λέμε, λίγο ανοιξιάτικο χρώμα το έχει ανάγκη. Ας ευχηθούμε να επιβιώσουν αυτά και να μη τα «βουτήξουν» ορισμένοι για να τα φυτέψουν στις γλάστρες τους, όπως συμβαίνει συχνά!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.