ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Απότομη προσγείωση…
✒    Εντυπωσιακή είναι η στροφή που έχει κάνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον πραγματισμό. Μιλάμε για απότομη και πλήρη προσγείωση στην πραγματικότητα…

Τελευταία η Όλγα!
✒    Τελευταία απόδειξη οι δηλώσεις της συμπατριώτισσάς μας κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δρομολογηθεί τελικά η λειτουργία του φράγματος στη Μεσοχώρα Τρικάλων.

Με άλλο μάτι…
✒    Το έργο είναι στον Αχελώο, έχει ολοκληρωθεί και επί χρόνια η λειτουργία του «σκόνταφτε» στην εκτροπή του ποταμού. Τελικά φαίνεται πως η κυβέρνηση είδε με άλλο μάτι το θέμα κι αυτό είναι καλό και για μας εδώ στην Ήπειρο! Το επισήμανε αυτό πρόσφατα ο Αλέκος Καχριμάνης στον πρωθυπουργό.

Φθηνή ενέργεια…
✒    Όπως είπε η κ. Γεροβασίλη, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που αποτελεί αίτημα για την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, το οποίο θα δώσει φθηνή ενέργεια στη χώρα και παράλληλα, θα αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής.
Ούτε οι τεχνοκράτες!
✒    Φαντάζουν αυτά ως λόγια τεχνοκράτη ή ενός πολιτικού με φιλελεύθερες αρχές, που έχει κάνει «σημαία» του την ανάπτυξη, όμως προέρχονται από την πιο στενή συνεργάτιδα του –αριστερού- Αλέξη Τσίπρα. Μιλάμε για τέτοια… μεταμόρφωση! Η οποία, εδώ που τα λέμε, είναι ευπρόσδεκτη.

Ανάπτυξη δε γίνεται…
✒ Γιατί, ανάπτυξη σε μια χώρα δε γίνεται με την στείρα άρνηση κάθε έργου και επένδυσης που μπορεί να φέρει έσοδα σ’ αυτή και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Αυτό δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ώσπου να γίνει κυβέρνηση; Τώρα όμως βλέπουν αλλιώς τα πράγματα…

Πλάκα ο… καυγάς!
✒    Πάμε στα της πόλης μας τώρα. Πλάκα δεν έχει αυτός ο… καυγάς της Δημοτικής Αρχής με το ΠΑΜΕ Ιωαννίνων για το γλέντι αλληλεγγύης που και φέτος θα γίνει τελικά στην Κεντρική Πλατεία; Σκέτη απόλαυση είναι!

Έπρεπε να σκεφτεί…
✒    Καταρχήν, η Δημοτική Αρχή έπρεπε, πριν πει όχι στο ΠΑΜΕ, να σκεφτεί ότι πάει να αλλάξει χώρο σε έναν θεσμό ετών και δεν υπήρχε περίπτωση να συναινέσουν τα στελέχη του σε κάτι τέτοιο.

Ποτέ δε λένε «ναι»!..
✒    Και χίλια δίκια να έχει ο Δήμος, το ΠΑΜΕ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνει πίσω στην απόφασή του να διοργανώσει το γλέντι στην Κεντρική Πλατεία. Τους έχει ακούσει ποτέ να λένε «ναι» σε κάτι; Ποτέ και για τίποτα!

Μια καλή αφορμή…
✒    Ίσα – ίσα, τους έδωσαν αφορμή να αισθανθούν ότι… τους καταδιώκουν τα «οργανωμένα συμφέροντα» και να βγάζουν ανακοινώσεις κάνοντας λόγο για επίθεση ενάντια στα συνδικάτα και τους λαϊκούς αγώνες!

Ορθώς υπαναχώρησε…
✒    Ορθώς λοιπόν ο Δήμος υπαναχώρησε και θα επιτρέψει να γίνει το γλέντι του ΠΑΜΕ στην Πλατεία, γιατί διαφορετικά θα είχαμε… παρατράγουδα. Όσο για την αφισορύπανση, αυτή πρέπει να βρεθεί τρόπος να την πολεμήσει.

Για τις αφίσες…
✒    Ήδη στο κέντρο έχουν κάνει την εμφάνισή τους ένα σωρό αφίσες που προαναγγέλλουν το γλέντι της 30ης Αυγούστου και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα όσο περνούν οι μέρες. Ας φροντίσει λοιπόν ο Δήμος καθημερινά για το κατέβασμά τους κι ας ρίξει και κάνα πρόστιμο προς συμμόρφωση του ΠΑΜΕ. Δεν είναι κακό…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.