ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Αλλιώτικος Αύγουστος…
• Αλλιώτικος Αύγουστος αυτός που διανύουμε. Η ραστώνη που συνήθως τον χαρακτηρίζει έχει πάει… περίπατο, ενώ οι εξελίξεις σ’ όλους τους τομείς, ειδικά στην πολιτική και την οικονομία, τρέχουν με τέρμα το γκάζι!

Όλες οι απαιτήσεις!..
• Η συμφωνία με τους δανειστές υπογράφτηκε και μ’ αυτήν γίνονται αποδεκτές σχεδόν όλες οι απαιτήσεις των δανειστών! «Έσπασε τα μούτρα της» η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση και τώρα… άτακτη οπισθοχώρηση!

Αλλάζουν πολλά…
• Θ’ αλλάξουν πολλά στη ζωή μας, μικρά και μεγάλα, με το νέο αυτό μνημόνιο. Για παράδειγμα, θα μπορούμε να αγοράζουμε ψωμί ακόμα και απ’ το ψαράδικο ή να πίνουμε φρέσκο γάλα… 11 ημερών!

H επιλογή δική μας!
• Ας μην μεμψιμοιρούμε κι ας μην οδυρόμαστε για το… κακό που μας βρήκε. Η επιλογή για το ψωμί, το γάλα ή το κρέας που καταναλώνει ο καθένας είναι αποκλειστικά δική του. Αν θέλει να πάρει τη φραντζόλα απ’ το κρεοπωλείο αντί του φούρνου, ας το κάνει, γιατί όχι;

Καλό το άνοιγμα…
• Όσο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, αν τελικά γίνει, καλό θα είναι για τον ανταγωνισμό. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να υπάρχει ένας συμβολαιογράφος σε... ακτίνα 30 – 40 χιλιομέτρων! Ας ανοίξουν κι άλλα γραφεία, ώστε να πέσουν οι τιμές.

Όσο «ψαλίδι»…
• Η κυβέρνηση, πάντως, καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσει πως, όσα φορολογικά μέτρα κι αν πάρει, όσο «ψαλίδι» κι αν βάλει σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, δε θα καταφέρει να αυξήσει τα κρατικά έσοδα αν δεν πατάξει τη φοροδαφυγή.

Η φοροδιαφυγή ζει!..
• Ναι, φίλοι μου, αυτή ζει και βασιλεύει, όπως καθημερινά –φανταζόμαστε- πως θα έχετε όλοι σας την ευκαιρία να διαπιστώνετε. Πήγε χθες ένας γνωστός στο γιατρό, πλήρωσε 60 ευρώ για την επίσκεψη κι εκείνος του έκοψε απόδειξη για… 10 ευρώ!

Συμβαίνει παντού…
• Τυχαίο το παράδειγμα, η αναφορά γίνεται επειδή είναι πολύ φρέσκο! Το ίδιο συμβαίνει όχι μόνο στον κλάδο παροχής υπηρεσιών αλλά και σε διάφορους τομείς του εμπορίου κ.λ.π..

Και οι πολίτες…
• Το Κράτος λοιπόν πρέπει να φτιάξει έναν αποτελεσματικό μηχανισμό ελέγχου της φοροδιαφυγής, αν θέλει να εξασφαλίσει έσοδα αρκετών δις ευρώ κάθε χρόνο. Κι εμείς οι πολίτες καλό είναι να ζητάμε απόδειξη γιατί τελικά οι ίδιοι πληρώνουμε τη… νύφη!

Σε χαλαρούς ρυθμούς…
• Σε κάπως πιο… χαλαρούς ρυθμούς απ’ ότι συνήθως κινούνται αυτές τις ημέρες τα Γιάννενα. Πολύς κόσμος φεύγει για διακοπές και η κυκλοφορία στους δρόμους και στην αγορά όσο πάει και μειώνεται…

Ωραία περίοδος…
• Είναι ωραία περίοδος αυτή και για τους παραμένοντες στην πόλη, αφού τους δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουν μια ησυχία που δεν την συναντά κανείς εύκολα άλλη εποχή.

Βόλτες, καφές…
• Κάνεις ήρεμα τις βόλτες σου στους πεζόδρομους, πίνεις άνετα το καφεδάκι σου έξω, αφού βρίσκεις να κάτσεις όπου θες, περπατάς στην Παραλίμνιο χωρίς να σε… ποδοπατούν. Καθόλου άσχημα κι έτσι.

Απολαύστε…
• Απολαύστε λοιπόν όπως μπορείτε τις λίγες αυτές ημέρες της σχετικής Αυγουστιάτικης ησυχίας γιατί μας περιμένει όλους ένα δύσκολο φθινόπωρο και θα χρειαστούμε δυνάμεις για να τα βγάλουμε πέρα!

«Στολίδια» οι στοές!..
• Πραγματικά «στολίδια» για ολόκληρη την πόλη αποτελούν οι παλιές καλές στοές της οδού Ανεξαρτησίας και της Κάνιγγος, οι οποίες φιλοξενούσαν άλλοτε εμπορικά καταστήματα και βιοτεχνικές δραστηριότητες.
Σήμερα στεγάζουν μπαράκια, ταβέρνες, παραδοσιακά καφέ και πρωί – βράδυ σφύζουν από ζωή. Αξίζει να τις… ανακαλύψει κανείς!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.