ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Δύσκολη υπόθεση…
✒    Σε μια εποχή τόσο αβέβαιη όπως η σημερινή δεν είναι εύκολη υπόθεση να προσελκύσει κανείς ξένους τουρίστες στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή μας. Θέλει δουλειά και καλά σχεδιασμένη στρατηγική.

Κάποιοι δουλεύουν!
✒    Γίνεται όμως πολλή προσπάθεια από πλευράς των ξενοδόχων της Ηπείρου, η οποία αποδίδει σιγά – σιγά καρπούς. Κάποιοι χτίζουν μεθοδικά το τουριστικό μέλλον αυτού του αδικημένου τόπου στον οποίο μας έλαχε να ζούμε…

Ήρθαν Γερμανοί…
✒    Οι παραπάνω σκέψεις με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στα Γιάννενα ενός γκρουπ 40 περίπου Γερμανών από την περιοχή του Αννόβερο, οι οποίοι έμειναν εννέα ημέρες στην περιοχή μας.

Από ενοριακό σύλλογο…
✒    Επικεφαλής του γκρουπ ένας ιερέας, αφού αυτό προέρχονταν από έναν ενοριακό σύλλογο, ο οποίος αριθμεί περίπου 10.000 μέλη. Διέμειναν στο «Παλλάδιο» και ο Νίκος Σουρέλης ως καλός οικοδεσπότης ανέλαβε την ξενάγησή τους, με τη βοήθεια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων!

Και πού δεν πήγαν!
✒    Και πού δεν πήγαν οι Γερμανοί όσο έμειναν στα Γιάννενα. Πρώτος σταθμός η Δωδώνη, ακολούθησαν η Νικόπολη, το Βουθρωτό, οι Άγιοι Σαράντα, το Ζαγόρι, η Λιγιά, η Πάργα, τα Σύβοτα, ο βιότοπος της Κορωνησίας, η Άρτα. Πήραν μία γερή γεύση Ηπείρου!..

Ενθουσιάστηκαν…
✒ Οι εντυπώσεις τους από την περιήγηση θετικές! Έμειναν ενθουσιασμένοι από την εναλλαγή του τοπίου, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Τους άρεσαν πολύ επίσης η παραδοσιακή αρχιτεκτονική στα χωριά μας που εντάσσεται αρμονικά στο περιβάλλον και φυσικά τα πέτρινα γεφύρια στο Ζαγόρι!

Θα στείλουν άλλους!..
✒    Αναχωρώντας απ’ τα Γιάννενα οι Γερμανοί επισκέπτες υποσχέθηκαν ότι θα στείλουν κι άλλα γκρουπ απ’ την ενορία τους, η οποία τυγχάνει να βρίσκεται σε μία περιοχή με υψηλό εισοδηματικό επίπεδο! Έτσι κάπως γίνεται η δουλειά. Τέτοιους τουρίστες θέλουμε…

…Και γκρουπ με μαθητές!
✒    Και μια λεπτομέρεια: Οι εν λόγω επισκέπτες κατά την βόλτα τους στη Δωδώνη συνάντησαν γκρουπ με 15χρονους μαθητές επίσης από τη Γερμανία, οι οποίοι διήνυσαν 1.500 χιλιόμετρα για να δουν τον αρχαιολογικό χώρο! Ήταν οι μόνοι μαθητές εκείνη την ημέρα στη Δωδώνη! Τα ελληνικά σχολεία, βλέπεις, πηγαίνουν αλλού εκδρομή!

Εξορμήσεις στο Ιόνιο…
✒    Πάνω από μία δεκαετία «μετρούν» οι εξορμήσεις με σκάφη στο Ιόνιο που διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων. Άρχισε να τις πραγματοποιεί με το που ιδρύθηκε, το 2004 και συνεχίζει απτόητος!

Από Λευκάδα ως Ιθάκη!
✒    Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα κάνει μία διήμερη κρουαζιέρα από Λευκάδα ως Ιθάκη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ιστιοπλοϊα, να κάνουν μπάνιο σε νησιά όπου θα σταματήσουν τα σκάφη, να φάνε σε ταβέρνες…

Ωραία εμπειρία…
✒    Ωραία εμπειρία η βόλτα με σκάφη στο Ιόνιο, στις καμπίνες των οποίων διανυκτερεύουν, εξάλλου, όσοι δηλώσουν συμμετοχή! Και όπως μας ενημέρωσε στέλεχος του Ομίλου, στις ιστιοπλοϊκές τους εξόδους συμμετέχουν όχι μόνο Γιαννιώτες, αλλά και κόσμος απ’ όλη την Ήπειρο!

Στην όχθη του Αχέροντα…
✒ Μπορεί ο καιρός να μην ήταν ευνοϊκός μέχρι τώρα, όμως αυτό δεν έχει πτοήσει τις ταβέρνες στη Γλυκή Θεσπρωτίας να βγάλουν τραπεζάκια στην όχθη του μαγευτικού Αχέροντα αναμένοντας πελάτες. Nα λοιπόν μια καλή ιδέα για όσους ψάχνουν για εναλλακτική επιλογή εκδρομής το Σαββατοκύριακο. Άσε που το φαγητό τους είναι πολύ καλό…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.