ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Το πιο μεγάλο έργο…
✒    Ιόνια Οδός! Η επανεκκίνησή της είναι το μεγαλύτερο έργο που πρόσφερε η σημερινή Κυβέρνηση στην Ήπειρο. Σε ένα χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί και τότε θα γευτούμε όλοι την αξία της…

Αυτό κερδήθηκε!..
✒    Αυτό σκεφτόμασταν βλέποντας την πρόσφατη περιοδεία του Πρωθυπουργού στην περιοχή μας. Το «ξεπάγωμα» των εργασιών κατασκευής του άξονα υπήρξε ένα στοίχημα που κερδήθηκε. Το σωστό να λέγεται…

Η σύνδεση με Πρέβεζα…
✒    Στο θετικό υπάρχει και ένα «μείον». Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα η σύνδεση της Ιόνιας -και- με το Νομό Πρέβεζας. Θέμα που έθεσαν προχθές στον Αντώνη Σαμαρά οι τοπικοί φορείς. Πρόταση υπάρχει, την έχει κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου, πολιτική βούληση απαιτείται.

Άλλες δύο εκκρεμότητες…
✒    Αυτό επίσης που έχει μείνει «μετέωρο» είναι το τμήμα της Ιόνιας ως την Κακαβιά που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει. Τα πλεονεκτήματα για την Ήπειρο αν ο άξονας «ακουμπήσει» στην Αλβανία θα είναι πολύ μεγάλα. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Ε65.

Ανοιχτά «μέτωπα»…
✒    Στο «μέτωπο» των δρόμων, έργων απολύτως αναγκαίων για την ανάπτυξη της Ηπείρου, έγιναν λοιπόν πράγματα, υπάρχουν όμως κενά. Όσον αφορά τις υπόλοιπες υποδομές, εδώ δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις τα τελευταία τρία χρόνια.

«Πληγή» το Αεροδρόμιο!
✒ Δεν έκλεισε ας πούμε η μεγάλη «πληγή» του Αεροδρομίου Ιωαννίνων. Παρά τις πιέσεις των τοπικών φορέων, δεν αναβαθμίστηκε και ποιος ξέρει αν και πότε θα γίνει αυτό. Μια επέκταση μόνο δρομολογήθηκε, έπειτα «κουρεύτηκε» κι… από δω παν κι άλλοι.

Λιμάνι, Νοσοκομεία…
✒    Και στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας διαπιστώνονται καθυστερήσεις, αν και έγινε προσπάθεια να ξεκολλήσουν τα έργα. Από την άλλη, σημαντική υπήρξε η απόφαση να κατασκευαστεί νέο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα, απομένει όμως να το δούμε αυτό στην πράξη και φυσικά η επέκταση του Πανεπ/κού Νοσοκομείου Ιωαννίνων που σχεδόν ολοκληρώθηκε.

Περί πολιτισμού…
✒    Καλύτερα πήγαν τα πράγματα στον τομέα του πολιτισμού τα τελευταία αυτά χρόνια. Οι εργασίες στη Δωδώνη βρήκαν έναν καλό ρυθμό, ενώ εξασφαλίστηκαν κονδύλια και υλοποιείται η ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων όπως η Καστρίτσα και το Γαρδίκι.

Εδώ έγινε έργο!..
✒    Η Νικόπολη οδεύει προς Unesco, τα χωριά του Ζαγορίου επίσης, ιστορικές μονές και εκκλησίες αποκαθίστανται και το Νησί μας θα αποκτήσει σκευοφυλάκιο! Εδώ λοιπόν έγινε έργο. Είχαμε εξάλλου δικό μας Υπουργό κι αυτό βοήθησε πολύ!

Ο αγώνας συνεχίζεται!
✒    Τέλος πάντων, ο καθένας αξιολογεί όπως νομίζει τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν επί πρωθυπουργίας Σαμαρά στην Ήπειρο. Ο αγώνας όμως για τον τόπο μας θα συνεχιστεί, όποιος κι αν βρεθεί στο «τιμόνι» της χώρας. Δικαιούμαστε μερίδιο στην ανάπτυξη και πρέπει να το διεκδικήσουμε. Αρκεί να εκλέξουμε εκπροσώπους ικανούς να το κάνουν αυτό!

Πώς θα ζεσταθούν;
✒    Μιας ο λόγος περί εκλογών, ένα ερώτημα: Μέσα στο καταχείμωνο πώς θα ζεσταθούν οι εφορευτικές επιτροπές και οι αντιπρόσωποι στα ορεινά  εκλογικά κέντρα που θα βρεθούν την άλλη Κυριακή;

Στα κλειστά σχολεία…
✒    Άραγε υπάρχουν καλοριφέρ ή σόμπες και ξύλα στα παλιά σχολεία των χωριών που θα ανοίξουν το επόμενο Σαββατοκύριακο για τις εκλογές; Μιλάμε για τα σχολεία που είναι κλειστά από χρόνια, όχι για όσα λειτουργούν ακόμα.

Σοβαρό ζήτημα…
✒    Οι ορεινοί Δήμοι πρέπει να μεριμνήσουν προκειμένου να μην ξεπαγιάσουν όσοι εργαστούν στις εκλογές. Να δουν πώς θα ζεστάνουν τους χώρους τους εν μέσω χειμώνα. Είναι σοβαρό το ζήτημα αυτό…

«Βομβαρδισμένο» τοπίο…
✒ Αφού ο Δήμος καθαρίσει την πόλη και τα νεκροταφεία απ’ τα απομεινάρια της θεομηνίας, πρέπει να δει τι θα κάνει και στην Παραλίμνιο. Ο αέρας και το νερό έχουν προξενήσει μεγάλες ζημιές, σπάζοντας πλάκες, γκρεμίζοντας τοίχους κλπ.. Το τοπίο μοιάζει με… βομβαρδισμένο!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.