ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Ο πιο πετυχημένος Γύρος!
✒    Αυτό ήταν και για φέτος. Έγινε ο Γύρος Λίμνης και πέρασε στην ιστορία κι αυτός, ως η πιο επιτυχημένη διοργάνωση της σειράς δρομικών αγώνων που συμπλήρωσαν οκτώ χρόνια διεξαγωγής…
Λίγοι έτρεχαν…
✒    Όταν πρωτοδιεξήχθη ο συγκεκριμένος αγώνας, λίγοι άνθρωποι εδώ στα Γιάννενα είχαν σκεφτεί ότι μπορούσαν να τρέξουν σε οργανωμένη διαδρομή με χρονομέτρηση. Και ήρθε πραγματικά πάνω στην κατάλληλη στιγμή!

Έπιασε τον σφυγμό!..
✒    Ο Γύρος Λίμνης έπιασε τον σφυγμό της εποχής και πέτυχε την συγκυρία που ήθελε ένα «φούντωμα» των αγώνων δρόμου μεγάλων αποστάσεων σε πανελλαδικό αλλά και τοπικό επίπεδο.

Κι έγινε θεσμός…
✒    Έτσι λοιπόν έγινε θεσμός για την πόλη μας, όχι μόνο όσον αφορά το κομμάτι του αθλητισμού, αλλά και την τουριστική και κατ’ επέκταση την οικονομική της ζωή. Ας αφήσουμε κατά μέρος το ζήτημα του περιβάλλοντος, είναι άλλη κουβέντα αυτή…
Ο Δήμος θέλει…
✒    Κάτι τέτοια βλέπει ο Δήμος Ιωαννιτών και του… ανοίγει η όρεξη! Πολύ θα’ θελε δύο – τρεις ακόμα διοργανώσεις παρόμοιες με τον Γύρο Λίμνης. Εξ ου και το πρόσφατο κάλεσμα του αντιδημάρχου Νίκου Γκόλα προς σωματεία της πόλης να καταθέσουν προτάσεις για διεξαγωγή αγώνων κλπ..

Ένας μαέστρος!..
✒    Πίσω από το «γιγάντωμα» του Γύρου Λίμνης βρίσκεται ένας άνθρωπος που αποδείχθηκε μαέστρος στην οργανωτικότητα, τις δημόσιες σχέσεις, την εξεύρεση χορηγών. Είναι ο πρόεδρος του «Ποσειδώνα» Ηλίας Σπυριούνης!

Περί της συνδρομής…
✒    Ξεκίνησε την προσπάθεια με λίγους συνεργάτες και έφτασε φέτος να κάνει μία διοργάνωση που μαζί με τις Σκυταλοδρομίες ξεπέρασε τις 3.000 συμμετοχές. Δεν είναι μικρό επίτευγμα αυτό. Όσο για την συνδρομή συμμετοχής στο Γύρο που κάποιοι θεωρούν… ακριβή, πώς αλλιώς θα γίνει; Δεν θα αμειφθεί κανένας για τον κόπο του; Ας το’ καναν κι άλλοι!

Επικίνδυνος δρόμος…
✒    Η οδός 8ης Μεραρχίας μπροστά στη Λιμνοπούλα είναι ένας άκρως επικίνδυνος δρόμος, αυτό το ξέρουμε όλοι. Τα διερχόμενα αυτοκίνητα για έναν ανεξήγητο λόγο, τρέχουν σ’ αυτόν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και οι πεζοί που τολμούν να τον διασχίσουν… κάνουν πρώτα τον σταυρό τους!

Κυρίως για τα παιδιά…
✒    Μεγάλο κίνδυνο διατρέχουν τα δεκάδες παιδάκια που καθημερινά περνούν από τη μία μεριά στην άλλη πηγαίνοντας στο Κολυμβητήριο και το κλειστό Γυμναστήριο ή φεύγοντας απ’ αυτά.

Ένας χαμός…
✒    Εκεί, κοντά στην είσοδο του Κολυμβητηρίου, γίνεται ένας χαμός. Ο δρόμος που μπαίνει στην Λιμνοπούλα είναι στενός, συνωστίζονται τα Ι.Χ., και στη μέση τα παιδιά.

Θέλει μια πεζογέφυρα!
✒    Μία λύση που θα βοηθούσε πολύ πρότεινε χθες στη στήλη φίλος αναγνώστης και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του. Να γίνει, είπε, μία πεζογέφυρα πάνω από την 8ης Μεραρχίας, στο ύψος του Κολυμβητηρίου!

Θα περνούν με ασφάλεια…
✒    Έτσι θα περνούν οι γονείς τα παιδιά τους με ασφάλεια απέναντι, πηγαίνοντάς τα στο ΕΑΝΚΙ για προπόνηση. Χωρίς να… τρέμει το φυλλοκάρδι τους μην πεταχτεί κάνα αυτοκίνητο και συμβεί ατύχημα.

Δεν κοστίζει πολύ…
✒    Δεν θέλει πολλά χρήματα το συγκεκριμένο έργο. Μιλάμε για μία απλή πεζογέφυρα, πιο «ταπεινή» από αυτή στο ΤΕΙ Ηπείρου, που εδώ θα εξυπηρετεί καθημερινά πολύ κόσμο…

Έστω με χορηγούς!..
✒    Κι αν δεν υπάρχουν χρήματα, ας αναζητήσουν η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ και η Περιφέρεια Ηπείρου χορηγούς, απ’ αυτούς που βοηθούν κάθε φορά να γίνονται αθλητικές διοργανώσεις στα Γιάννενα. Να δώσουν ένα ποσό για να γίνει το έργο. Τόσο απλά…

Το Καφωδείο…
✒ Ακόμα… περιμένει το Καφωδείο στην οδό Ανεξαρτησίας να ολοκληρωθεί η αναστήλωσή του και ν’ αποκτήσει πάλι ζωή! Δεν είναι κρίμα τέτοιο κτίριο να μένει αναξιοποίητο; Δυστυχώς…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.