Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η… ΒΟΜΒΑ!

Τι  μύγα ήταν αυτή που τσίμπησε τον δικό μας Σάκη Οικονόμου, νυν Κασελακκικό, πρώην Τσιπρικό και προ πρώην ανδρεοπαπανδρεϊκό; Πέταξε βόμβα μεγατόνων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα για να στηρίξει με το νου του, τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, στον οποίο έδειξε μία υπέρμετρη λατρεία από την πρώτη στιγμή που άφησε τις ΗΠΑ για να φέρει τον εκεί παράδεισο στην Ελλάδα και αυτό το έδειξε με το φτωχικό που αγόρασε στο Κολωνάκι με μόνο 1,8 εκατομμύρια ευρώ!

ΤΟ… ΚΟΝΕ!..

Έκανε ειδικό «κονέ» ο ΣΥΡΙΖΑ την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας, με την τότε αντιπολίτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να μην ψάξουν το πόθεν έσχες του με διάφορα ανταλλάγματα και ένα από αυτά ήταν ο διορισμός της κόρης της Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή! Ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και έκανε τα χατίρια στην αντιπολίτευση, για να κάνουν τις βρώμικες δουλειές τους τα Συριζόπουλα! 

Η ΕΞΗΓΗΣΗ

Στις παραπάνω αποκαλύψεις Σάκη Οικονόμου βρίσκετε να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση, όταν ο Κ. Μητσοτάκης εδώ και καμιά εικοσαριά χρόνια καταθέτει κανονικά το πόθεν έσχες και δεν είχε ανάγκη να προβεί σε τέτοιου είδους συναλλαγές. Τι ήταν αυτό που ξεστόμισε ο Σάκης και άναψε φωτιά σ’ ολόκληρο το ΣΥΡΙΖΟσόι είναι εκ των ουκ άνευ! 

ΤΙ ΞΕΡΕΙ;

Αν ο Σάκης ήξερε κάτι, έπρεπε να το πει πριν τις εκλογές του 2023 μπας και είχε καλύτερη τύχη, όταν ζητούσε την ψήφο των Γιαννιωτών για δεύτερη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το να εκδικείται τώρα το κόμμα, που τον αγκάλιασε μετά το πέρασμά του από το ΠΑΣΟΚ, ούτε δίκιο ούτε ηθικό είναι…

ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ!

Το άδειασμα που έφαγε από φίλους κι εχθρούς, ο Σάκης, ήταν άνευ προηγουμένου! Η ίδια η Κεχαγιά για να σβήσει φωτιές, δήλωσε ότι ουδέποτε (;) ο ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε θέμα πόθεν έσχες Μητσοτάκη με ανταλλάγματα όπως αποκάλυψε ο κολλητός φίλος του Κασσελάκη Σάκης Οικονόμου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ που σύσσωμος βγήκε στα κάγκελα και έκανε «μπλε μαρέ» τον Σάκη, ο οποίος δεν έκανε τίποτα περισσότερο απ’ ότι έκανε στην Θεσσαλονίκη ο αρχηγός του Στέφανος, που αποκάλεσε Αλ Καπόνε τον πρωθυπουργό! Όλοι τους σε διατεταγμένη υπηρεσία, τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες! 

ΣΤΑ ΚΑΔΡΑ…

Να δείτε που από Δευτέρα πρωί που θα έχουν βγει τα οριστικά αποτελέσματα, στα κάδρα των ευθυνών θα ποζάρει και ο Σάκης ως… χορηγός με τις δήθεν αποκαλύψεις που έκανε. Τότε που όλοι θα αναρωτιούνται γιατί δεν νίκησαν τον Μητσοτάκη, αλλά τον κατέστησαν ακόμη πιο δυνατό απ’ ότι φαντάζονταν…

❁ ΚΑΛΠΕΣ Ή ΠΑΡΑΛΙΕΣ;

Το ερώτημα που μπαίνει σ’ αυτές τις εκλογές της Κυριακής είναι αμείλικτο και μοναδικό! Θα πάνε οι Έλληνες ψηφοφόροι στις κάλπες ή θα προτιμήσουν παραλίες και αποχή, έτσι ώστε αυτό να αποτελέσει και μια τιμωρία του πολιτικού συστήματος της χώρας;

■ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ…

Άλλοι θα στείλουν, λένε, μήνυμα προς την κυβέρνηση στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται ο θυμός για τα οικονομικά, που έχουν αρχίσει να στενεύουν και για πολλά νοικοκυριά ο μήνας εξαντλείται ολοένα και σε λιγότερες μέρες. Τα σούπερ μάρκετ έχουν μετατραπεί σε… ιερούς ναούς, όπου οι «πιστοί» έχουν αρχίσει να σταυροκοπιούνται μπροστά στα ράφια από τις τιμές που αντικρύζουν και που κάθε μέρα τις αλλάζουν τ’ «αφεντικά»! 

❖ H ΑΠΑΤΗ…

Η απάτη που γίνεται στις αγορές δεν έχει να κάνει μόνο με τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, αλλά και με τις μειώσεις των περιεχόμενων στις συσκευασίες! Σε πολλές περιπτώσεις τα σκαρφίζονται και τα δύο και… εις υγεία των κορόιδων, ένα πράγμα!.. 

❁ ΤΟ ΨΩΜΙ...

Ό,τι κάνουν ανέκαθεν στα αρτοποιεία, τώρα το κάνουν στο σούπερ μάρκετ! Κάποτε για να μην γίνουν αυξήσεις στις τιμές του ψωμιού, οι φουρναραίοι σκαρφίστηκαν την ισοτιμία του κιλού κάπου εκεί στα 700 γραμμάρια! Αυτή η τακτική κρατά μέχρι σήμερα και μας έχει γίνει συνήθεια και κανείς δεν εξετάζει πλέον πόσο κοστίζει μια φρατζόλα ψωμί, που όμως δεν είναι ούτε κιλό χιλίων γραμμαρίων, ούτε μισόκιλο πεντακοσίων γραμμαρίων!.. 

■ ΟΙ ΒΟΛΤΕΣ…

Κόβει βόλτες ανά την επικράτεια ο υπουργός Κ. Σκρέκας, με το πρόσχημα ότι ελέγχει την αγορά και ότι θα βάλει τάξη στην αισχροκέρδεια. Έφτασε και στην Ήπειρο και ξεναγήθηκε στην Άρτα από τον βουλευτή Γ. Στύλιο και στην Θεσπρωτία από τον Βασίλη Γιόγιακα. Και οι δύο αυτοί βουλευτές «λιποθύμησαν» από ευτυχία που ο κ. Σκρέκας απ’ όπου κι αν πέρασε σάρωσε στις μειώσεις των τιμών (στα λόγια φυσικά!) 

❖ ΤΟ… ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ!

Παρουσίασε ένα κουρελόχαρτο κι αυτό το ονόμασε ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ; «Εγώ ήμουν στην Αμερική κι έκανα περιουσία τόση και τέτοια, που δεν έχω ανάγκη να ξαναδουλέψω», μας έλεγε μέχρι την περασμένη Δευτέρα το βράδυ ο κυρ Στέφανος, που ενώ φαίνεται να χρωστάει εν τούτοις ξόδεψε 1.800.000 ευρώ για ένα «κωλόσπιτο» στο Κολωνάκι, όπως θα έλεγε ο Βαγγελάρας ο Γιαννόπουλος….

❁ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΗΣΕ;

Το ζητούμενο όμως δεν ήταν πού, πότε και πόσα πλούτη είχε ο κυρ Στέφανος, αλλά γιατί άργησε να υποβάλλει πόθεν έσχες και το καθυστερούσε. Εξηγήσεις δεν δόθηκαν και τα μαθηματικά δεν βγαίνουν μ’ αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Απλά, αργούσε την δημοσιοποίηση για να υπάρχει χρόνος επεξεργασίας από όλα τα άλλα κόμματα, τα οποία έκαναν πάρτι από την στιγμή που το έβγαλε στον αέρα στην Θεσσαλονίκη. 

■ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ… ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ!

Μέχρι να εμφανιστεί ο Ελληνοαμερικανός αριστερός στο ελληνικό πολιτικό προσκήνιο και να γίνει αρχηγός του Πολακιστάν και της Τζάκρη, οι ντόπιοι αριστεροί διακρίνονταν για την φτώχεια τους και το μίσος που έτρεφαν εναντίον των εχόντων! Απαγορευόταν αυστηρώς να κάνουν πασαρέλα αριστεροί πλούσιοι και σε παλιότερα χρόνια, όπως εκείνα του λατρεμένου πρόσφατα «ανθρώπου με το γαρύφαλλο», του οποίου το σπίτι επισκέφτηκε στην Αμαλιάδα. 

❖ ΤΟ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ…

Φαίνεται να το είχαν απωθημένο να τους κάτσει ένας πλούσιος ηγέτης, που να έχει σπίτια σε Σπέτσες-Κολωνάκι-Νέα Υόρκη και ήλθε η ώρα να το ζήσουν και γι’ αυτό σέρνουν συρτούς, τσάμικους και συρτούς στα τρία. Στα πωγωνήσια και στους πεντοζάληδες ζορίζονται, αλλά μετά τις 9 Ιουνίου θα τους χορέψουν μαζί με τον χορό του Ζαλόγγου!.. 

❁ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ!..

Με 20.000 ευρώ στο τραπεζικό του πορτοφόλι ο κυρ Στέφανος κάνει αγορές ακινήτων εκατομμυρίων ευρώ, όπως αυτή στο Κολωνάκι. Με αυτά τα λεφτά πλήρωσε και τα τρόλ της Κουμουνδούρου τα περασμένα Χριστούγεννα, ως… μεγαλόψυχος που είναι και καλά έκανε, αν αυτοί οι εργαζόμενοι δεν ξημεροβραδιάζουν στα υπόγεια αλλά στα… ανώγεια! 

■ ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ!

Δίκαιο πέρα για πέρα το αίτημα του Δήμου Πωγωνίου να οριστεί το Καλπάκι ως τόπος εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, αφού αυτός είναι ο τόπος όπου ο ελληνικός στρατός σταμάτησε και έστειλε αδιάβαστους πίσω στην Αλβανία τους εισβολείς Ιταλούς το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ένα αίτημα που έχει υποβληθεί εδώ και αρκετά χρόνια, με την πολιτεία να μην ανταποκρίνεται και να εξακολουθεί να κρατά την επέτειο στην Θεσσαλονίκη χωρίς κάποια ιδιαίτερη αιτιολογία…

❖ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ…

Το αίτημα είχε υποβάλλει ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης σε ομιλία του στα «Καλπάκια 2022» στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος το είχε δει με κατανόηση χωρίς όμως να υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση. Εκείνο όμως που είδαμε να πραγματοποιείται είναι η δημιουργία μνημείων πεσόντων, στο οποίο θα αναγερθούν 15.000 στήλες περίπου όσες και των Ελλήνων στρατιωτών που θυσιάστηκαν στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο το 1940, με την βοήθεια των Αλβανών και των Αλβανοτσάμηδων!..

❁ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ…

Να σημειωθεί ότι μνημείο πεσόντων με εντολή πρωθυπουργού και κινήσεις προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, είναι ένα πρώτο σπουδαίο βήμα για την αποδοχή του αιτήματος του Δήμου Πωγωνίου για την «μεταφορά» των εκδηλώσεων μνήμης του ΟΧΙ, όπως είναι η πραγματικότητα και το αίτημα είναι δίκαιο πέρα ως πέρα!.. 

■ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ…

Δίκαιο, επίσης είναι και το αίτημα δημιουργίας νέου πολεμικού μουσείου στο Καλπάκι, ή έστω της ανασκευής του υπάρχοντος, έτσι ώστε να αποδίδονται στην πραγματικότητα τα ιστορικά γεγονότα της εποχής και της περιοχής. Το συγκεκριμένο πολεμικό μουσείο για την εποχή που δημιουργήθηκε ήταν πρωτότυπο και ήταν μια τεράστια εθνική πράξη από τους συντελεστές. Όμως από τότε έχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια και μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα, που να αποδίδουν πράξεις και γεγονότα της εποχής και να γίνεται ακόμη πιο επισκέψιμο… 

❖ ΤΟ… ΚΑΡΤΕΡΙ

Έτσι για την ιστορία! Στο Καλπάκι-Ελαία είχε στήσει τον στρατό ο Χαράλαμπος Κατσιμήτρος που ήταν ο διοικητής 8ης Μεραρχίας, γιατί ήταν εκείνος που γνώριζε καλύτερα το ανάγλυφο της περιοχής, εκεί στη Γκραμπάλα και στις γύρω περιοχές περίμενε τους Ιταλούς εισβολείς που απλά ήθελα να κάνουν μια βόλτα στην Ελλάδα για να επισκεφτούν ανενόχλητοι την Ακρόπολη!..  

❁ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ…

Παράκουσε τις εντολές της ηγεσίας του στρατού και της πολιτείας ο Χαρ. Κατσιμήτρος κι έστησε εκεί το καρτέρι κι όχι στον Αχελώο, όπως ήταν η αρχική σκέψη της ηγεσίας. Έκανε αυτό που ήξερε καλά ο Κατσιμήτρος και δικαιώθηκε εκ των πραγμάτων, αφού έστειλε αδιάβαστους τους εισβολείς πίσω στην Αλβανία, την οποία είχαν καταλάβει αμαχητί από το 1939 τους οποίους στη συνέχεια έκανε συνοδοιπόρους εναντίον της Ελλάδας. Φυσικά, αργότερα αυτός ο ήρωας Κατσιμήτρος πλήρωσε με τιμωρία και αγνωμοσύνη αυτό τον πατριωτισμό και ηρωισμό. Αυτά όμως άλλη φορά!

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.