Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!

Ούτε μια κουβέντα από την Ήπειρο για τους Βορειοηπειρώτες και για την φυλάκιση Μπελέρη δεν ακούστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, που κάποτε ίσως ήταν και θιασώτης του Χότζα! Πού να ξέρει το παλικάρι κατά που πέφτει η Βόρεια Ήπειρος, που όταν ακούει γι’ αυτήν βγάζει… καντήλες όπως όλοι οι ομοϊδεάτες του.

ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ…

Όταν πέθανε το 1984 ο Εμβέρ Χότζα, ένας Έλληνας αριστερός πέρασε τα ελληνικά σύνορα στην Κακαβιά και πήγε να προσκυνήσει και να κλαίει για το χαμό του! Ήταν ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος έπεσε στα γόνατα να προσκυνήσει στον τάφο του Εμβέρ, σηκώνοντας τη γροθιά του αριστερού χεριού εις ένδειξη τιμής κι ευγνωμοσύνης στο κομμουνιστικό καθεστώς, που κράτησε την Αλβανία «κλειστή» από το 1945 μέχρι το 1991 την πρωτοχρονιά, που έγινε το τεράστιο ντου από εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς, προς χώρες ελεύθερες με πρώτη την Ελλάδα…

Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ…

Στην μοιρασιά που έγινε μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Βόρειο κομμάτι της Ηπείρου «παραχωρήθηκε» στους Αλβανούς και στον Χότζα κι έκτοτε αυτό το κομμάτι Ελληνικής γης παραμένει… εσώκλειστο αποτελώντας την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Άφησαν όμως εκτός των μειονοτικών χωριών την Χειμάρρα, η οποία παραμένει ακόμη έτσι και γι΄ αυτό εννοούν να την ελέγχουν. Μια Χειμάρρα που ήταν το πιο γνήσιο ελληνικό κομμάτι με τις εκάστοτε αλβανικές κυβερνήσεις να λυσσάνε και να συσπειρώνονται βάρβαρα. Όταν λέμε αλβανικές κυβερνήσεις, μην νομίσετε ότι ήταν πολλές. Από 1945 μέχρι σήμερα έχουμε και λέμε: Χότζα-Αλία-Μπερίσα-Ράμα!

 Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ…

Μην ξεχάσω να αναφερθώ και σε μεγαλοστέλεχος ΛΟΑΤΚΙ από το κράτος των Αθηνών, που καταδίκασε τον Μπελέρη που είχε την απαίτηση να γίνει δήμαρχος στη Χειμάρρα! Τι ζόρι τραβάει ο Γρηγόρης κι ανακατεύεται σε τέτοιου είδους ζητήματα, το ξέρει αυτός και ο Έντι Ράμα. Μάλιστα θυμήθηκε την δράση της ΜΑΒΗ πριν από τριάντα χρόνια σχεδόν, στην οποία ενέπλεξε και τον νέο δήμαρχο Χειμαρρειωτών.

Η… ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ!!!

Την άφησε για την ανεξάρτητη δικαιοσύνη την υπόθεση Μπελέρη ο Έντι Ράμα, η οποία θα αποφασίσει, θυμηθείτε το, ότι δεν θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του λόγω της βαριάς κατηγορίας που θα τον βαραίνει. Αυτό το «ανεξάρτητη δικαιοσύνη»  στην Αλβανία μοιάζει με ανέκδοτο με δύο λέξεις.

ΟΙ ΑΙΧΜΕΣ…

Μπορεί να μίλησε για ανεξάρτητη δικαιοσύνη ο Αλβανός Έντι Ράμα, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά της Ελληνικής κυβέρνησης, που δεν άφησε ασχολίαστη την πράξη της φυλάκισης του Φρ. Μπελέρη δύο μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, αναγνωρίζοντας την νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα, η οποία ήλθε ίσως κι από αυτή την πράξη της Αλβανικής… ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Να δείτε που θα ζητά και τα ρέστα από την Ελληνική κυβέρνηση, που κατήγγειλε την αθλιότητα στην Αλβανία…

Η ΤΙΜΩΡΙΑ…

Έκλεισε φυλακή τον Μπελέρη με τον συνεργάτη του Κοκαβέση και προχθές έστειλε συνεργεία κατεδάφισης σπιτιού, άλλου συνεργάτη του Μπελέρη! Όλα αυτά από τον… ανεξάρτητο Έντι Ράμα, ο οποίος είναι η προσωποποίηση του γενιτσαρισμού εν έτει 2023. Γράφω γενίτσαρος, διότι εκ μητρός έχει καταγωγή ελληνική και ντρέπεται να το ομολογήσει.

ΚΟΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ!

Κοινή εμφάνιση έκαναν οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ την περασμένη Τετάρτη βράδυ στο GRAND SERAI. Ο κόσμος πολύς και το κλίμα πολύ «εύκρατο» καθότι τα μηνύματα θετικά για την εκλογική τύχη της παράταξης. Αισιόδοξοι και προσεκτικοί οι ομιλητές, οι οποίοι μετέφεραν αυτή την αισιοδοξία από την επικοινωνία που είχαν με τους πολίτες όλη την προεκλογική περίοδο που δεν άφησαν χωριό, ακόμη και στάνες(!) που να μην επισκεφτούν. Είναι κι αυτές οι δημοσκοπήσεις που ενισχύουν ακόμα περισσότερο το όλο προεκλογικό κλίμα...

Η… ΓΙΟΡΤΗ!

Κυριακή κοντή γιορτή, λέμε εμείς και αυτή η πρώτη εκλογή θα δείξει αν θα πάμε σε δεύτερη λαϊκή ετυμηγορία τον Ιούλιο. Προϋπόθεση να πάνε όλα καλά είναι να υπάρξει κινητοποίηση και ζήλος για ενίσχυση της συμμετοχής και να φτάσει και να ξεπεράσει του Τούρκους! Λέμε και κάνα αστείο μέχρι την Κυριακή το βράδυ που ο λαός θα αποφασίσει να κάνει «στροφή 180ο» και θα ξαναβάλει σε υπουργείο τον Πολάκη ή θα συνεχίσει με Κυριάκο και Πιερρακάκη, που βλέπουν θετικά το μέλλον αυτής της δύσμοιρης χώρας. 

Η ΚΡΙΤΙΚΗ…

Σ’ αυτές τις εκλογές η στήλη απέφυγε να ασκήσει κριτική, κυρίως αυστηρή στα πολιτικά πρόσωπα της περιοχής, σεβόμενη τον αγώνα που δίνει ο καθένας ξεχωριστά για τα πιστεύω του: Η αλήθεια είναι ότι κι εκείνοι έδιναν τον δικό τους αγώνα σε αρκετά δύσκολες περιόδους. Η κριτική θα γίνει την «επόμενη» μέρα, όπου θα έχει κατακάτσει ο πολιτικός κουρνιαχτός… 

ΟΙ ΕΔΡΕΣ…

Ωστόσο «καλή επιτυχία σε όλους» που δεν είναι και λίγοι, αλλά λίγοι θα είναι οι τυχεροί αφού ο νομός Ιωαννίνων εκλέγει 5 βουλευτές, Άρτας 2, Πρέβεζας 2, Θεσπρωτίας 1. Λόγω της πληθυσμιακής αποξήλωσης, η Ήπειρος έχασε δύο έδρες οι οποίες πήγαν κατά Αττική μεριά, εκεί που εκατοντάδες Ηπειρώτες έχουν βρει καταφύγιο! Το ποιους και πόσους θα εκλέξει το κάθε κόμμα λίγο πολύ είναι γνωστό στην Ήπειρο πλην Ιωαννίνων, όπου μπορεί να βγάλει έδρα και το ΠΑΣΟΚ. Θα το δούμε όμως την Κυριακή. Αν πάμε σε δεύτερη εκλογή τα πράγματα ίσως αλλάξουν στον νομό Ιωαννίνων, όσον αφορά την εκλογή βουλευτών.

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ…

Από την «συγκυβέρνηση ηττημένων» πέρασε στην «κυβέρνηση ανοχής» κι από εκεί στην «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» για να φτιάξουν ειδικά δικαστήρια για τα Τέμπη και τις υποκλοπές και να κάτσουν στο σκαμνί τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλα τα παραπάνω στο μυαλό του Αλέξη, με το οποίο συχνά πυκνά «συνεργάζεται» και βγάζει αποφάσεις! Αν και φοβάμαι ότι και μ’ αυτό το μυαλό, θα έχει συχνούς καυγάδες σηκώνοντας τρικυμία εν κρανίω!

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ…

Είπε μια αλήθεια ο Νιόνιος, εκφράζοντας την ευχή να εκλεγεί την Κυριακή ο Μητσοτάκης κι όλα τα Συριζόπουλα τινάχτηκαν στον αέρα! Κατ’ αυτούς η άλλη η άποψη είναι… εγκληματική πράξη και όποιος την εκφέρει δημοσίως πρέπει να πέσει στο λάκκο των λεόντων!

Η ΑΠΕΙΛΗ…

Μέχρι η γνωστή άγαμη θυγατέρα εκνευρίστηκε μόλις άκουσε την ρήση Νιόνιου και απειλεί να του επιστρέψει ένα δίσκο που κάποτε της χάρισε, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να θυμηθεί που τον έχει! Εμ τόσα χρόνια που πέρασαν που να θυμάται η γυναίκα...

  Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ…

Τους ενόχλησε ο Σαββόπουλος που προτιμά Κυριάκο και όχι Αλέξη. Τον θέλουν κι αυτόν δίπλα στην Σαμίου, στον Μιθριδάτη και τον Μπισμπίκη για να φτιάξουν την νέα Ελλάδα! Όπως παλιά τους ενόχλησε ο Μάνος Χατζηδάκης έτσι και τώρα τους χαλάει την σούπα ο Νιόνιος που πιστεύει σ’ εκλογή Κυριάκου...

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ…

Δύο μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες το έσκασε το παραμύθι ο Τσίπρας. «Ελάτε σε εμάς εσείς οι Χρυσαυγίτες», είπε προχθές στην δική του Ράνια στο MEGA, αποκαλύπτοντας τον λόγο που δεν ψήφισε στην Βουλή την τροπολογία που απέκλεισε την ΧΑ από τις εκλογές, λόγω των εγκληματικών πράξεων!

ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΗΣ!..

Αυτός ο δημοκράταρος Αλέξης Τσίπρας έγινε εκμαυλιστής της ακροδεξιάς, φορώντας πάντοτε τον μανδύα της αριστεράς! Έχει χτυπήσει κόκκινο η απελπισία του Αλέξη και κάνει «ανοίγματα» παντού, μπας και κλείσει την ψαλίδα με την ΝΔ, την οποία οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να αυξάνει την απόσταση. Το αν θα επιβεβαιωθούν οι δημοσκόποι, θα το δούμε μεθαύριο Κυριακή εκεί κατά τις 9!

Η ΔΙΑΦΟΡΑ…

«Αν χάσει με 6 μονάδες ένας πολιτικός θα έχει κυρώσεις, όπως ένας πολιτικός μηχανικός αν πέσει ένα σπίτι που έχτισε κι ένας γιατρός από μια εγχείρηση αν δεν πετύχει». Το είπε ο Αλέξης Τσίπρας και προετοιμάζεται για το «μοιραίο» την Κυριακή το βράδυ και θυμήθηκε ο άτιμος ότι είναι μηχανικός! Φυσικά και εννοούσε τον εαυτό του και δεν νοιάζονταν για τον Κυριάκο τι θα κάνει την επόμενη μέρα αν χάσει. Κάτι ψέλλισε για ενασχόληση με το επάγγελμά του, κάτι που σ’ αυτή την ηλικία δεν του πολυαρέσει. Θα είναι μόνιμος κάτοικος στα έδρανα της Βουλής, όπως και οι προηγούμενοι διατελέσαντες πρωθυπουργοί.

 ❖ Ο ΠΗΧΗΣ… 

Με αυτό που είπε ο Αλέξης έβαλε ο ίδιος τον πήχη στο ύψος που θα μπει και βάζει 6 μονάδες για καλό και για κακό και για νάχει να δικαιολογείται, γιατί δεν θα πάψει να είναι αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κι αν χάσει τις εκλογές με περισσότερες από τις 6 μονάδες. Κάτι ξέρει ο μπαγάσας και άρχισε να προετοιμάζει έδαφος…

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ…

Έχει και μαύρο χιούμορ ο Αλέξης! Προειδοποίησε τον Κυριάκο να ετοιμάζεται την Κυριακή να μαζεύει τα μπογαλάκια του για έξωση από Μαξίμου. «Θέλει πολύ δουλειά να ξεμπερδεύεις από το Μαξίμου και να μην αφήσεις αποτυπώματα», είπε… ξεκαρδιζόμενος ο ίδιος από το αστείο που είπε! Κάτι ξέρει φαίνεται αυτό το παιδί…

  ΔΕΔΟΜΕΝΗ!

Με λίγα λόγια ο Αλέξης έχει δεδομένη την ήττα, αλλά στέκεται στην διαφορά που θα έχει με την ΝΔ! Μην του πει ότι νοιάζεται τόσο πολύ αν ο Κυριάκος χάσει με πάνω από 6 μονάδες διαφορά και αν συμβεί αυτό τι θα κάνει η ΝΔ! Να του υπενθυμίσουμε ότι η ΝΔ στα 49 χρόνια που βρίσκεται στο πολιτικό στερέωμα, μετά από κάθε ήττα κάλυψε το «κενό» με εσωκομματικές διαδικασίες. Υπενθυμίζω Καραμανλής, Ράλλης, Αβέρωφ, Κ. Μητσοτάκης, Έβερτ, Καραμανλής Β’, Σαμαράς, Κυριάκος Μητσοτάκης! 

ΟΙ ΑΚΡΕΣ… 

Ψάχνει άκρες να πιαστεί ο Τσίπρας έστω και την τελευταία στιγμή μπας και διασώσει ότι μπορεί. Μέχρι και σε παράφραση μπήκαν όσα είπε ο Μητσοτάκη για τα 57 θύματα των Τεμπών, σε κάτι που ο ίδιος ο Τσίπρας προσπαθεί να επενδύσει, μπας και τσιμπήσει κάνα ψηφαλάκι παραπάνω: Έκαναν… κοπτοραπτική τα τρολάκια του, αλλά και ως κοπτοράπτηδες είναι ανόητοι…

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.