Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ…

«Έστειλα ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό, να μου κλείσει ραντεβού να μιλήσουμε για θέματα πολιτιστικού περιεχομένου κι εκείνος ανταποκρίθηκε αμέσως! Αυτό και μόνο με κάνει να γίνω ένθερμη υποστηρίχτριά του και στις επόμενες εκλογές θα είμαι στο πλευρό του», είπε η δική μας (Ηπειρώτισσα) Βάνα, χωρίς να αποκαλύψει αν αυτό σημαίνει και δική της υποψηφιότητα σ’ επόμενες εκλογές.

ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ…

Η Βάνα Μπάρμπα έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν να μπει στην πολιτική σκηνή κυρίως με το ΠΑΣΟΚ όπου το 2019 ήταν στο συνδυασμό του στο νομό Ιωαννίνων. Ακόμη οι αφίσες με την πληθωρική Βάνα κοσμούν κολώνες της πόλης μας. 

Η ΕΚΠΛΗΞΗ!

Αυτή η παρουσία της Βάνας στο Μέγαρο Μαξίμου, εξέπληξε-ενόχλησε αρκετό κόσμο ένθεν κακείθεν. Τι θέλει αυτή τέτοια ώρα και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, σκέφτηκαν και προσπάθησαν να αποδομήσουν αυτή την συνάντηση. Το ότι όλα τα ΜΜΕ έπαιζαν την είδηση φτάνει και περισσεύει να αποδειχτεί ότι υπάρχουν κι άλλες επιλογές!

❁ «ΕΒΡΕΞΕ» ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!

Μια βόλτα στα Γιάννινα ο Θ. Σκυλακάκης και νάτα καμιά 80αριά εκατομμύρια ευρώ δώρο! 20 εκατομμύρια ευρώ για το πάρκο υψηλής τεχνολογίας και 9 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του πάρκου Πυρσινέλλα, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί από τις δημοτικές αρχές Φ. Φίλιου – Θ. Μπέγκα. Στα παραπάνω ποσά να προστεθούν άλλα 58 εκατ. ευρώ για έργα οδικού ενδιαφέροντος σε όλη την Ήπειρο… 

 ■ Η «ΠΡΟΙΚΑ»…

Δεν έφερε προίκα ο πρωθυπουργός όταν επισκέφτηκε τα Γιάννενα στις 28 Οκτωβρίου, κι αυτό ήταν ένα παράπονο που εκφράστηκε από πολλές πλευρές. Να που ήλθε «ο καθ’ ύλην» αρμόδιος υπουργός Σκυλακάκης και «έβρεξε» εκατομμύρια και για την Ήπειρο, για να πάψει να είναι η φτωχότερη περιοχή όπως την έχουν κατατάξει…  

❖ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ...

Θέλουμε, για να το πιστέψουμε, να μην μείνουν στις υποσχέσεις μόνο οι κυβερνητικοί επισκέπτες. Θέλουμε να διαπιστώσουμε «ιδίοις όμμασι» ότι όταν υπόσχονται  κάτι θα το πραγματοποιούν. Εδώ θα είμαστε να το διαπιστώσουμε κι ανάλογα θα πορευτούμε.

❁ Η ΔΙΑΦΟΡΑ…

Ήλθε ο Σκυλακάκης με τα χέρια γεμάτα στην Ήπειρο. Ήλθε και ο Παυλάρας (ο Πολάκης ντε) με ένα ντροβά γεμάτο «πέτρες» και πετροβολούσε όλους όσους δεν ασπάζονται την πολιτική και τον πολιτισμό του! Δύο διαφορετικοί κόσμοι και πως να τους βάλεις πλάι-πλάι για να κάνεις συγκρίσεις… 

■ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ!

Δώδεκα χρόνια πέρασαν από τότε που το Πάρκο Πυρσινέλλα αποτελούσε τον χώρο αναψυχής των Γιαννιωτών, κάθε βαλαντίου. Προσπάθησαν οι δημοτικές αρχές Φίλιου-Μπέγκα, ν’ απαξιώσουν αυτόν τον χώρο, εφευρίσκοντας διάφορα τερτίπια και δικαιολογίες να μην λειτουργήσει για να μην πάρουν… υπεραξία οι προηγούμενες δημοτικές αρχές Τάσου Παπασταύρου και Νίκου Γκόντα, που το είχαν καταστήσει χώρο αναψυχής. 

❖ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ…

Έφτασαν σε σημείο να αμφισβητούν οι ίδιοι το ιδιοκτησιακό καθεστώς από πλευράς του δήμου με το αιτιολογικό ότι ως περιουσιακό του στοιχείο δεν είχε συμπεριληφθεί στο κτηματολόγιο! Ότι ψευδέστερο και ντροπιαστικό για τους ίδιους, που δεν μπήκαν στον κόπο να αναζητήσουν τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούσαν το ιδιοκτησιακό καθεστώς, με ημερομηνίες και αριθμούς πρωτοκόλλων για να βάλουν… την ουρά κάτω από τα σκέλια τους!

❁ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ…

Αυτή, η τότε εγγραφή στο κτηματολόγιο του δήμου Ιωαννιτών, είναι εκείνη που νομιμοποίησε το Πάρκο ως περιουσιακό στοιχείο και καταχωρήθηκε στο δήμο ο οποίος επιτέλους δρομολογεί κινήσεις ανάδειξης του μεγαλύτερου χώρου πολλών δραστηριοτήτων του.

■ ΝΕΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

Το «ποτέ δεν είναι αργά» δεν ταιριάζει στην προκειμένη περίπτωση που ίσχυσε το «ποτέ να μη γίνει τίποτα» που επικρατούσε τα προηγούμενα 12 χρόνια στα οποία να σας θυμίσω την εξουσία είχαν Φίλιος-Μπέγκας-Ελισάφ, όταν όλοι τους ήταν συντρόφια και από την ίδια λάθος πλευρά της ιστορίας για τη πόλη μας. Τώρα μπορεί ν’ ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για το Πάρκο Πυρσινέλλα και ν’ αποδοθεί στους πολίτες, αφού λεφτά υπάρχουν! 

❖ ΤΟ… ΔΕΚΑΝΙΚΙ

Έτσι-έτσι! Η Θεανώ «δεκανίκι» του Κυριάκου, όπως την αποκάλεσε δεκανίκι του Τσίπρα που παριστάνει το δεκανίκι της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Ελευθερία του Τύπου! Δεκανίκι η Θεανώ, που απλά αποκάλυψε εκείνα που ακούγονται στην Κουμουνδούρου απ’ όπου γίνονται οι «παρακολουθήσεις» των παρακολουθήσεων και που το αγαπημένο τους βλαστάρι Βαξεβάνης το διαλαλεί τις Κυριακές…

❁ Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ!

Δύο μαζεμένες αλήθειες-αποκαλύψεις προχθές. Η μία της Θεανούς, που αποκάλυψε πως ο πόλεμος που έχουν κηρύξει τα μεγάλα συμφέροντα προς τον Μητσοτάκη, οφείλεται στη κακή μοιρασιά που έκανε εκείνος και γι’ αυτό ένα πέναλτι... ήταν η αφορμή για ναυμαχίες και ποδοσφαιρομαχίες!

■ TO… ΟΝΕΙΡΟ

Τους χάλασε το όνειρο η Θεανώ και να δείτε που στο εξής θα γίνει η «λατρεμένη» του υπογείου της Κουμουνδούρου. «Δεν ξέρει τι λέει, δεν ξέρει τι της γίνεται, έχει κάψει εγκέφαλο» θα λένε τα Συριζόπουλα και όλο το ανάθεμα θα το ρίχνουν σε εκείνη.

❖ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ… 

Καπάκι με τη Θεανώ έρχεται ο γνωστός Ματζουράνης από τα χρόνια της ΠΑΣΟΚοκρατίας, να μας πληροφορήσει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποκαλύπτουν τις παρακολουθήσεις! Ωχ ωχ ωχ! Μετά την Θεανώ, γυρίζουν το άλλο μάγουλο οι ΤσιπροΒαξεβάνηδες για να απολαύσουν τα χαστουκίσματα… 

 ❁ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!

«Τι να καταθέσουμε αφού δεν υπάρχουν στοιχεία», είπε ο Ματζουράνης, ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι αλλά δεν είναι ο μ…ας της υπόθεσης. Όμως θα φέρουμε μάρτυρες που όμως θα φορούν «φερετζέ», δηλαδή θα είναι προστατευμένοι, άφησε να εννοηθεί κι όλοι θυμηθήκαμε τους «μάρτυρες» της NOVARTIS που κι εκείνοι φόρεσαν φερετζέ μέχρι ενός σημείου…

■ ΤΟ… ΣΑΝΟ

Να δούμε πως θα τα μαζέψουν τώρα οι «νταβατζήδες» της πλέριας δημοκρατίας, την οποία θέλουν να φέρουν στα μέτρα τους! Θυμηθείτε τον Νικολάκη τον Παππά, που έστησε κανάλια και εφημερίδες μέσω των βοσκοτοπίων της Ιθάκης, απ’ όπου θα προέρχονταν και το ανάλογο… σανό για το πόπολο! Κανάλι δεν έφτιαξαν, αλλά έφτιαξαν το DOCUMENTO του Βαξεβάνη το οποίο έχει πάρει το πηλοφόρι και πασαλείφει την πολιτική ζωή της χώρας μας. Κάποιοι το λένε και «πλέρια ενημέρωση»!...

■ ΤΑ ΣΚΗΝΙΚΑ…

Στα δικά μας, τα ντόπια τώρα για να περιγράψουμε σκηνικά που έλαβαν χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τα ντόπια Συριζόπουλα μαζεύτηκαν στην ΕΗΜ ν’ ακούσουν τα πύρινα λόγια, γεμάτα πατριωτικά μηνύματα του Παυλάρα από την Κρήτη, που απειλεί να κάψει κόσμο και κοσμάκη όταν ξαναεπιστρέψει στην εξουσία... 

❖ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ!

Δεν τόλμησε όμως να κάνει μια επίσκεψη στα δύο νοσοκομεία στα οποία έκανε κουμάντο για 4 ½ χρόνια και τα έκανε σαν τα μούτρα του! Ευτυχώς που οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν τον έπαιρναν στα σοβαρά ή τουλάχιστον ακολουθούσαν εντολές-οδηγίες του υπουργού Ξανθού.

❁ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…

Καμιά 100αριά νοματαίοι όλοι κι όλοι στην ΕΗΜ, ενώ την ίδια ώρα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου καμιά 500αριά συμπολίτες πήγαν να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση αφιερωμένη στη βία και στον εθισμό στο διαδίκτυο, η οποία πράγματι είχε τεράστιο ενδιαφέρον για γονείς και παιδιά κυρίως. Την εκδήλωση οργάνωσαν οι PAGURISTAS, που είναι ένας ντόπιος σύλλογος εθελοντών και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να βάζουν πλάτη εκεί που η πολιτεία -οι δήμοι και άλλοι φορείς αδυνατούν.

■ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ…

Αυτές οι δύο εκδηλώσεις έγιναν προφανώς μέτρο σύγκρισης για τον νέο Συριζαίο, παλιό Πασόκο, Σάκη Οικονόμου να… βγει από τα ρούχα του και να επιτεθεί στους PAGURISTAS, για την ιδέα που είχαν να φέρουν ειδικό ομιλητή από την Αθήνα! Για να χρυσώσει την αντίρρησή του, προφανώς και του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε ότι τον ενόχλησε ο ψυχίατρος εξ Αθηνών Δ. Σούρας, που όπως είπε είναι ένας τηλεμαϊντανός και τίποτα άλλο! 

 ❖ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ…

Θα καταράστηκε την ώρα και τη στιγμή που άνοιξε τέτοιο «διάλογο» ο Σάκης Οικονόμου, με όλα όσα του έσυραν ακόμη και «σύντροφοι» παλιοί και νέοι. Το ότι ενοχλήθηκε από το μέγεθος της διαφοράς μεταξύ των δύο εκδηλώσεων είναι ολοφάνερο και κυρίως από την παρέμβαση που πήγε να κάνει. Βλέπεις «σύντροφε» Σάκη δεν είναι όλα ίσωμα. Κάποιοι έχουν ισχυρές μνήμες ακόμη κι αυτό πρέπει να το σέβεσαι!

❁ Ο… ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ!

Αντίθετη με τον Σάκη Οικονόμου -που μετανάστευσε προς ΣΥΡΙΖΑ και έκτοτε εκεί δραστηριοποιείται χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ποια ακριβώς είναι η επιθυμία του και η προοπτική του-, η πρώην συντρόφισσα ΠΑΣΟΚΑ Βάνα Μπάρμπα, δήλωσε πίστη και αφοσίωση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο με νύχια και με δόντια θα στηρίξει, για να συνεχίσει να κυβερνά την Ελλάδα ως άξιος πρωθυπουργός που αποδείχτηκε ότι είναι…

■ Ο ΚΑΙΡΟΣ…

«Ο καλός μας καιρός φταίει για το κατάντημα στον Λούρο ποταμό»! Το επανέλαβε προχθές ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης ο οποίος επιμένει να τα χρεώνει στην ανομβρία! Αν υποψιαστούμε ότι από αυτό το ποτάμι γίνονταν τζάμπα αμμοληψία από επιτήδειους, θα είναι μακριά από την αλήθεια; Ένα απλό ερώτημα. 

❖ Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ…

Χρειάστηκε «αλληλογραφία» μεταξύ δύο κυβερνητικών στελεχών στην Ήπειρο, για να μάθουμε ότι θα εξακολουθεί αυτή να ταλαιπωρείται από τις ορδές των αγριογούρουνων, χωρίς αυτά να… δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Τον λογαριασμό θα τον πληρώνουν οι ίδιοι οι καλλιεργητές, που βλέπουν το βιός τους να καταστρέφεται!

❁ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ!

Δεν προβλέπεται καμία προστασία από τις καταστροφές που επιφέρουν τα αγριογούρουνα τα οποία πλέον μπαίνουν και στα σπίτια ανενόχλητα! Την απάντηση περί μη ύπαρξης προστασίας, έδωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Στύλιος στον Στ. Καλογιάννη, όταν ο δεύτερος υπέβαλε σχετική ερώτηση. Πιάσ’ το αβγό και κούρευ’ το!..

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.