Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΝΕΡΟ…

Αυτό μας έλειπε! Δεν φτάνει που όλα πήραν την ανηφόρα, τώρα καιρός είναι να γίνει αύξηση της τιμής του νερού, λόγω αύξησης της ενέργειας. Κάτι τέτοιο υπαινίχθηκε προχθές ο πρόεδρος του ΣΥΔΛΙ και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, αντιδήμαρχος έργων και alter ego του Μωυσή, κ. Γιώργος Αρλέτος. Ο κ. Αρλέτος φοβάται διπλασιασμό του κόστους του ρεύματος, το οποίο από 2 εκατ. ευρώ που ήταν πέρσι, θα εκτιναχθεί στα 4 εκατ. ευρώ προσεχώς!

 ΑΦΘΟΝΟ!

Σε μια περιοχή που ο Θεός έχει δώσει άφθονο το αγαθό του νερού, κινδυνεύουμε όλοι να το πληρώσουμε με χρυσό, ή να πούμε το νερό-νεράκι! Αν θυμάμαι καλά, ήταν στο πρόγραμμα της σημερινής δημοτικής αρχής η ενοποίηση του ΣΥΔΛΙ με την ΔΕΥΑΙ, έτσι ώστε να μειωθεί και το κόστος λειτουργίας και να μην έχουν μεταξύ τους τη σχέση πελάτη-αφεντικού! 

ΟΙ ΦΟΒΟΙ…

Οι φόβοι του κ. Αρλέτου γίνονται φόβοι των πολιτών, που θα κληθούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και για το νερό. Το ότι πέταξε το μπαλάκι στην πολιτεία, είναι η συνηθισμένη τακτική για να αποσείσουν τις ευθύνες! Η παρηγοριά του κ. Αρλέτου είναι ότι η ΔΕΥΑΙ πληρώνει κανονικά τις δόσεις προς τον ΣΥΔΛΙ!

❁ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ…

Δεν έχω καταλάβει τις αντιδράσεις των αριστερούληδων – προοδευτικών, τον λόγο της ενόχλησής τους από την πράξη αστυνομικίνας που πυροβόλησε τον Αλβανό στην πανεπιστημιούπολη στην Αθήνα. Διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό και τον τραυματισμό ή που δεν τον σημάδεψε καλά και δεν τον πέτυχε… μία και έξω;

■ ΠΑΙΔΙ – «ΜΑΛΑΜΑ»!

Παιδί με αξιόλογη δράση ο «επιστήμονας» Αλβανός που «έπεσε» θύμα της δράσης της ΕΛΑΣ. Κλοπές, ναρκωτικά, καταστροφές είχε στο βιογραφικό του ο φωστήρας και δεν έπρεπε η ΕΛΑΣ να του ανακόψει την δράση. Ούτε η αστυνομικίνα έπρεπε να κάνει χρήση του όπλου της, όταν κινδύνεψε η ζωή της από τον κατσαβιδάκια Αλβανό, κατά τον βουλευτή του ΚΚΕ που έτρεξε πρωί-πρωί για συμπαράσταση! 

❖ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ;

Δεν παρεμβαίνει η αστυνομία, την κατηγορούμε για αδράνεια, επιχειρεί, την κατηγορούμε για αντιδημοκρατική πράξη. Καλύτερα να την καταργήσουμε για να επικρατήσει η μπαχαλοποίηση και τα ρεμπέτ ασκέρια κι όποιος γλυτώσει! Άλλες επιλογές δεν υπάρχουν.

❁ ΧΩΡΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟ!..

Σκέτος απόπατος το κτήριο της φοιτητικής εστίας στην πανεπιστημιούπολη της Αθήνας. Κάτι ανάλογο στην Θεσσαλονίκη και κάτι λιγότερο σε άλλα επαρχιακά πανεπιστήμια. Χώροι… εσταυλισμού και όχι χώροι φιλοξενίας φοιτητών που αναγκάζονται να καταφεύγουν σ’ αυτά, κυρίως επειδή δεν έχουν την πολυτέλεια της εξεύρεσης κατοικίας λόγω της οικονομικής ανέχειας. Εν τούτοις, κανένας σεβασμός από ενοίκους και καταληψίες. Υπάρχουν και οι «απ’ έξω» που καταγγέλλουν κάθε επέμβαση για την υποστήριξη της έννομης τάξης!

■ ΟΙ ΚΑΡΦΩΤΕΣ…

Αμ η άλλη! Δόκιμος αστυνομικίνα, ήταν στο πλάι των πάσης φύσεως αναρχοαλβανών και κάρφωνε τις κινήσεις της ΕΛΑΣ. Θα ορκίζονταν, λέει, την επόμενη εβδομάδα για να υπηρετήσει την πατρίδα, όπως λέει και ο όρκος τους! Τι κρίμα! Έχασε ένα «λουλούδι» το σώμα Δίωξης του εγκλήματος και το κέρδισε ο κόσμος της αναρχίας!

 ❖ Η ΚΟΡΗ…

Είναι πολύ καλό παιδί η κόρη μου η αστυνομικίνα, λέει η μάνα της και συμπληρώνει: «Απλά είναι ερωτευμένη κοπέλα και αστυνομικίνα». Εκείνα όμως τα ποσταρίσματα στο διαδίκτυο με το περίστροφο ανά χείρας, δίπλα στους εγκληματίες Αλβανούς, τι τα ήθελε; 

❁ Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ…

«Δεν είμαστε ακροδεξιοί, αλλά κεντροδεξιοί», λένε τώρα οι Ιταλοί που θα σχηματίσουν κυβέρνηση οσονούπω και μετά το 46% που συγκέντρωσαν στις εκλογές την περασμένη Κυριακή. Το ότι στα 19 της η Μελόνι μια συμπάθεια την έτρεφε για τον Μουσολίνι, μην το κάνουμε και τεράστιο θέμα!

■ ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ!..

Άμα θαυμάζεις Μουσολίνι βαπτίζεσαι φασίστας-ακροδεξιός κι άλλα τέτοια. Άμα θαυμάζεις Στάλιν είσαι δημοκράτης τεράστιος και αριστερός με όλα τα συμπαρομαρτούντα. Ειδικά άμα έχεις ανατραφεί με Στάλιν και κομμουνιστικές ιδέες, τότε έχεις όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του κόσμου αλλά εκτός Σοβιετίας!

 ❖ Η ΕΥΧΗ…

«Ονειρεύομαι μια Ευρώπη ελεύθερων και κυρίαρχων λαών. Καλή τύχη Αλέξη Τσίπρα», Giorgia Meloni, 21 Ιανουαρίου 2015, 11:22! Κατά τα άλλα, η μία με Μουσολίνι ο άλλος με Στάλιν! Τα άκρα συναντώνται τελικά. Οι τρόποι καλής συμπεριφοράς επιβάλλουν αντιστροφή των ευχών από τον Αλέξη μας προς τη Μελόνι, η οποία όπου νάναι μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο, θα τ’ αλλάξει όλα στην Ιταλία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

❁ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ…

Από το μεγαλόπνοο σχέδιο της ανέγερσης δικού του κτηρίου, το Επιμελητήριο πέρασε στην διάθεση 2 εκατ. ευρώ για αγορά έτοιμου κτηρίου, με απόφαση της σημερινής του διοίκησης. Μια πρόταση που άναψε φωτιές στο φορέα, με τα μέλη της διοίκησης να ρίχνουν ευθείες βολές προς τον ίδιο τον πρόεδρο Δ. Δημητρίου, ο οποίος βρίσκεται σε σύγχυση και δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θέλει να υπηρετήσει τον επιχειρηματικό κόσμο, την αυτοδιοίκηση ή την κεντρική πολιτική σκηνή!

■ Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ…

Πρώτος ξεσηκώθηκε ο πρώην σέμπρος και πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μήτσης, ο οποίος κάποιους κεραυνούς τους έριξε. Διαφώνησε στην επιτροπή με αυτόν τον σχεδιασμό και κυρίως για την απευθείας ανάθεση που πάει να κάνει η «παρέα» Δ. Δημητρίου. Καλά ξεμπερδέματα από μας!

❖ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ; 

Είναι κόμμα προδιαγραφών το ΠΑΣΟΚ και όχι διαμαρτυρίας, μας λέει ο νέος πρόεδρος του Ν. Ανδρουλάκης. Τον πιστεύουμε… μέχρι το Θεό και μην κάνει άλλη προσπάθεια να μας πείσει. Τον περισσότερο καιρό που είναι πρόεδρος, ασχολείται με το να μας πείσει πως άδικα και παράνομα η ΕΥΠ τον είχε βάλει στο στόχαστρο προτού γίνει πρόεδρος. Κατά τ’ άλλα, έχει προδιαγραφές ακόμη και για να κυβερνήσει τη χώρα και γι’ αυτό ζητάει να του δώσει δύναμη ο λαός από την πρώτη εκλογική διαδικασία!

❁ Η ΚΑΘΗΛΩΣΗ…

Οι άτιμες οι δημοσκοπήσεις όμως έχουν άλλη άποψη και καθηλώνουν στην τρίτη θέση τον Ν. Ανδρουλάκη, που την έχει δει κυβερνήτης! Το καλό όμως είναι ότι ξεκόλλησε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από 6-7% και έχει ξεπεράσει το 10%. Ότι και να κάνει στις εκλογές τις επόμενες, θα αναγκαστεί να γίνει υποστύλωμα με προοπτική κάποτε να ανέβει τα σκαλιά της εξουσίας… 

■ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ…

Για να δούμε, θα πάει στην εξεταστική επιτροπή σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης, να ακούσει και να τον ακούσουν, για ν’ ακούσουμε κι εμείς τι ήταν αυτό που έκανε την ΕΥΠ να τον βάλει στο στόχαστρο της παρακολούθησης; Την μεγαλύτερη περιέργεια την έχουμε εμείς, διότι ο ίδιος κάτι ξέρει για να μην πούμε ότι τα ξέρει όλα! Μήπως πρέπει να ανοίξει το στόμα του ο ίδιος;

❁ ΤΟ ΚΕΠΑ…

Φαίνεται πως πάει να μπει σε μια λογική η λειτουργία των ΚΕΠΑ, που έχει να κάνει με τις εξετάσεις που πρέπει να γίνονται από υγειονομική επιτροπή για τη γνωμάτευση αναπηρίας. Μια αρρωστημένη κατάσταση που επικρατούσε, οδηγείται σε οριστική λύση με την απόφαση που πήρε το αρμόδιο υπουργείο του Κ. Χατζηδάκη να τελειώνουν μια κι έξω με τους ενδιαφερόμενους, κάποιοι από τους οποίους σε τακτικά διαστήματα έπρεπε να περνούν από ΚΕΠΑ, για να διαπιστωθεί αν στο κομμένο πόδι… φύτρωσε καινούργιο! 

■ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΕΛΟΣ!

Πλέον η ταλαιπωρία αναπήρων θα μειωθεί στο ελάχιστο, αφού όλα θα λειτουργούν ψηφιακά. Η επίσκεψη στα ΚΕΠΑ θα γίνεται μια φορά και όλα θα γίνονται ψηφιακά, εκτός από τις εξετάσεις από γιατρούς. Μεταξύ άλλων, καταργείται και το παράβολο των 46 ευρώ!

❖ Η ΕΠΙΘΕΣΗ… 

Εφ’ όλης της ύλης, πολυμέτωπη επίθεση προς τη δημοτική αρχή έκανε ο πρώην δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και καλά έκανε και δικαίωμά του. Πριν όμως απ’ αυτή την «επίθεση» μήπως έπρεπε να κάνει ένα απολογιστικό έργο της δικής του θητείας και, αν θυμηθεί, ας κάνει και έναν απολογισμό της κοινής θητείας με Μ. Ελισάφ επί εποχής Φ. Φίλιου!

❁ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΑΤΙΟΥ…

Διαχείριση απορριμμάτων, διαγωνισμός LED, ΣΥΔΛΙ, Πνευματικό Κέντρο, Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, οδός Ανεξαρτησίας, ήταν ορισμένα ζητήματα  τοπικού ενδιαφέροντος, με τα οποία ασχολήθηκε ο κ. Μπέγκας για να καταλήξει με ζητήματα λειτουργίας της δημοκρατίας, βάζοντας το θέμα των παρακολουθήσεων και κλείνοντας το μάτι σε Τσίπρα-Ανδρουλάκη, που τον τελευταίο καιρό είναι το χόμπι τους!

■ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Δεν παρέλειψε δε να ασχοληθεί και με τη δολοφονία της Ιρανής που βρήκε τραγικό θάνατο, επειδή η μαντίλα δεν έκρυβε σωστά το πρόσωπό της! Τα έβαλε και με την Μελόνι της Ιταλίας, κατακρίνοντας τους Ιταλούς για την ακροδεξιά επιλογή τους…

❖ ΟΙ ΤΟΝΟΙ… 

Αντιπολίτευση σε όλους τους τόνους και σε όλα τα επίπεδα από τον Θ. Μπέγκα. Κάνοντας ένα βήμα μπροστά, εν όψει των επόμενων εκλογών σ’ ένα χρόνο από τώρα, επειδή στο εσωτερικό της παράταξής του έχουν αρχίσει μουρμουρητά και κάποιες συνάξεις γίνονται, είπε να προλάβει, προτού αρχίσουν τα χειρότερα! Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι ο Θ. Μπέγκας ίσως είναι και ο νέος εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτές τις εκλογές, αφού ο νυν εκλεκτός Λ. Νάτσης δε φαίνεται να έχει μέλλον!..

❁ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ…

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μας πληροφορήσει ο κ. Μπέγκας, γιατί καθυστέρησε το έργο «επέκταση βιολογικού» του οποίου είχε γίνει ο διαγωνισμός το 2013 και «ευδοκίμησε» οκτώ χρόνια μετά και μάλιστα κουτσουρεμένο το έργο κατά 13 εκατ. ευρώ. Από 49 εκατ. που είχαν προγραμματιστεί για τα έργα, τελικά το ποσό έπεσε στα 36 εκατ. για να καταλήξει η επέκτασή του στα 18 εκατ. ευρώ  

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.