Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η ΥΠΟΚΛΟΠΗ…

Το 2021 έγινε απόπειρα υποκλοπής του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη κι ένα χρόνο μετά θυμήθηκε να το κάνει βούκινο, διότι περί τέτοιου πρόκειται. Σιγά τα μυστικά που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κινδύνευε από τις υποκλοπές που έγιναν από ανεξέλεγκτο λογισμικό που κάνει θραύση σ’ όλο τον κόσμο!

Ο ΝΤΟΡΟΣ…

Είδε ότι δεν περπατάει όπως ανέμενε το ΠΑΣΟΚ και είπε να κάνει λίγο ντόρο γύρω από το όνομά του. Και νάτον να επικαλείται κυβερνητικό δάκτυλο και από κοντά νάτα τα Συριζόπουλα να επενδύουν στην εγκληματική δράση του λογισμικού και όλοι μαζί στέλνουν το λογαριασμό στο Μαξίμου και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος «ελέγχει» την ΚΥΠ όπως οι ίδιοι λένε.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ…

Κατηγορούν τις μυστικές υπηρεσίες ότι έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο λογισμικό για να παρακολουθούν τα τηλεφωνικά μυστικά του Ανδρουλάκη, που εδώ που τα λέμε, τι μυστικά να έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και φοβάται μη διαρρεύσουν;

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ…

Ένα χρόνο έκανε ο Ανδρουλάκης να αποκαλύψει το «μυστικό» και σε πέντε μέρες ο Κυριάκος το έφερε στη Βουλή για να μάθει κι εκείνος τα καθέκαστα. Να δείτε που θα αποδειχτεί άνθρακας ο «θησαυρός» και οι Πιλάτοι του ΣΥΡΙΖΑ θα νίπτουν τας χείρας, ρίχνοντας όλο το ανάθεμα στο ΠΑΣΟΚ που είχε την φαεινή ιδέα της «αποκάλυψης» των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ…

Αν καλά γνωρίζουμε, η ΕΥΠ σαν στόχο έχει να προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα και κανείς δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ό,τι σύγχρονο υπάρχει για να γνωρίζει πώς σκέφτονται και πώς δρουν οι «οχτροί» της χώρας! Αν στους «οχτρούς» συγκαταλέγουν και τους εαυτούς τους οι διαμαρτυρόμενοι, ας το κοιτάξουν!

ΟΙ «ΧΡΕΩΣΕΙΣ»…

Το ίδιο ζήτημα της παρακολούθησης μέσω του συγκεκριμένου λογισμικού αντιμετωπίζουν κι άλλες χώρες, των οποίων οι πολιτικοί δεν κάνουν τις «χρεώσεις» στις κυβερνήσεις τους. Όλοι ψάχνουν και ψάχνονται πως θ’ αποφύγουν αυτό το πρόβλημα και κυρίως αποφεύγουν να ανοίγουν τα μηνύματα που έρχονται από «άγνωστα» λογισμικά.

❁ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΔΡΕΣ!

Μια έδρα λιγότερη σε Ιωάννινα-Άρτα-Θεσπρωτία θα έχουμε αν οι εκλογές γίνουν το 2023 και γίνουν με τη απογραφή του 2021. Μέχρι τώρα υπολογίζαμε την Άρτα και τη Θεσπρωτία, αλλά προστέθηκαν και τα Ιωάννινα, οπότε στο σύνολο η Ήπειρος χάνει τρεις έδρες κι αυτό καθόλου ευχάριστο δεν είναι από πολλές πλευρές, για ευνόητους λόγους! 

■ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ…

Είχε που είχε τα προβλήματά της η Ήπειρος, έρχεται τώρα να προστεθεί και η μειωμένη αναλογικότητα στην εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο. Όχι πως θα χάσει… η Βενετιά βελόνια, αλλά πως να το κάνουμε, χάνονται κάποιες θέσεις δημοσιοϋπαλληλικές κι αυτό είναι άδικο.

 ❖ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ…

Θα πει κάποιος ότι αν υπάρχει διάθεση ενίσχυσης της περιφέρειας, είτε 12 είτε 9 βουλευτές την εκπροσωπούν, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Η Ήπειρος πρέπει να μπαίνει στο χάρτη της ανάπτυξης, αν θέλουμε να λέμε ότι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ελλάδας.

❁ ΕΓΙΝΕ… ΤΟΥΡΚΟΣ!

«Τούρκος» έγινε ο Αλέκος Καχριμάνης όταν εν ώρα συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου πληροφορήθηκε ότι ο ΦΟΔΣΑ αναλαμβάνει πλέον τη διαχείριση των απορριμμάτων της Ηπείρου! Ποιος είδε τον… Μωάμεθ και δεν φοβήθηκε, ένα πράμα!

■ ΤΟ ΒΑΡΟΣ

Εκεί στο ΦΟΔΣΑ θεώρησαν ότι οι ώμοι τους είναι δυνατοί για να σηκώσουν ένα τέτοιο βάρος και είπαν ν’ απαλλάξουν από το βάρος αυτό την Περιφέρεια και τον Καχριμάνη. Αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να αποδεχτούν τη σχετική τροπολογία που πρόσφατα έκαναν κυβερνητικά στελέχη στη Βουλή και πλέον ο ΦΟΔΣΑ θα διαχειρίζεται τα του οίκου του.

❖ Η ΛΥΠΗ…

«Λυπάμαι όλους όσους πήραν την απόφαση αλλαγής διαχείρισης των απορριμμάτων της Ηπείρου. Ενήργησαν λες και είναι υπάλληλοι της εταιρείας που διαχειρίζεται το εργοστάσιο. Εγώ έκανα το καθήκον μου, να δω τι θα πουν εκείνοι στους πολίτες», είπε ο Καχριμάνης όταν πληροφορήθηκε την κατά πλειοψηφία απόφαση των δημάρχων ή άλλων εκπροσώπων του φορέα! 

❁ ΚΑΤΑΚΑΡΔΑ!..

Η αλήθεια είναι ότι ο Καχριμάνης πήρε… κατάκαρδα αυτή την απόφαση και γι’ αυτό έβγαλε πίκρα και έναν εκνευρισμό. Όμως, να επισημανθεί ότι δικά του «παιδιά» ήταν αυτά που αποφάσισαν τον απογαλακτισμό τους και είπαν να σηκώσουν το βάρος των ευθυνών της διαχείρισης με το νέο σκηνικό που στήνεται. 

■ ΟΙ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΙ…

Στα «μαχαίρια» ο Αλέκος με την ΤΕΡΝΑ λόγω Αγραφιώτη και λειτουργίας εργοστασίου απορριμμάτων. Και δεν έφταναν όλα τ’ άλλα, η ΤΕΡΝΑ παίρνει και τον οδοφωτισμό της πόλης, αφού αναδείχτηκε μειοδότρια σε σχετικό διαγωνισμό. Τον οδοφωτισμό στην Πρέβεζα τον πήρε η ΕΛΑΚΤΩΡ. 

❖ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ…

Τρεις δήμαρχοι στάθηκαν στο πλευρό του Αλέκου στην περίπτωση αλλαγής της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι Δήμαρχοι Ζίτσας Πλιάκος, Πωγωνίου Καψάλης και Ζαγορίου Σουκουβέλος. Κάποιοι δήλωσαν «παρόν», κάποιοι λευκό και οι περισσότεροι συντάχθηκαν με την τροπολογία. Ο Καψάλης μίλησε για παιχνίδια γαλάζιων στην Ήπειρο, αλλά αυτός επιμένει Καχριμανικά μέχρι κόκκαλο! Παρ’ όλα αυτά, ο Αλέκος έκανε λόγο για μια κλίκα που διαχειρίζεται όπως διαχειρίζεται την όλη κατάσταση. Ονόματα δεν ανέφερε, αλλά η κλίκα – κλίκα! 

❁ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΦΤΕΡΑ!

Μια δυνατή συνεργασία μεταξύ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – ΖΑΓΟΡΙ και GREEN COLA δίνει άλλη διάσταση στο επιχειρείν στη χώρα μας. Μια συνεργασία που ανοίγει ακόμη περισσότερο τα φτερά σε δυο επιχειρήσεις για επενδύσεις σε Ευρώπη – ΗΠΑ - Μ. Ανατολή, κλπ.  

■ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ…

Στα τιμόνια των επιχειρήσεων αυτών από την ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ ο Νίκος Χήτος και από την πλευρά της GREEN COLA ο αδελφός του Γιάννης, ο οποίος είναι εκ των κυριότερων συντελεστών της GREEN COLA. Και οι δύο εταιρείες μαζί πορεύονται κοινό δρόμο, με τα βλέμματα στο εξωτερικό και το μέλλον της βιομηχανίας σε αναψυκτικά και στο περιβόητο νερό Ζαγόρι. 

❖ Η ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ…

Πρόκειται για συνέργεια τέτοια που να δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης δικτύου διανομής των προϊόντων στις διάφορες χώρες του εξωτερικού χαράζοντας παγκόσμιο «αποτύπωμα», όπως οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές έχουν προγραμματίσει. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται δυο επιχειρήσεις με τιμονιέρηδες τα δύο αδέλφια Νίκο και Γιάννη Χήτο, τέκνα του Άλκη Χήτου, ο οποίος εξακολουθεί να είναι ο «κέρβερος» στην ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ!

❁ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ…

Εκτός από τη διακίνηση των προϊόντων, στόχος τους είναι ακόμη η παραγωγή προϊόντων στο εξωτερικό και φυσικά δεν θα πάψουν να «σημαδεύουν» και την είσοδο στο Χρηματιστήριο. Για την ιστορία, ν’ αναφερθεί ότι ήδη προϊόντα και των δυο επιχειρήσεων διακινούνται μέσω μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων του εξωτερικού. Στόχος τους, μέσω των συνεργειών, η εξάπλωση των προϊόντων τους σ’ όλο τον κόσμο. Δεν είναι μικρή υπόθεση!

■ Ο «ΤΟΞΟΒΟΛΟΣ»…

Μετά τον Κουφοντίνα ήταν η σειρά του «Τοξοβόλου» Μιχαηλίδη να διακόψει την απεργία πείνας και να συνεχίσει όμως τον «δίκαιο» αγώνα μέσα από τις φυλακές στις οποίες φιλοξενείται εδώ και αρκετά χρόνια, εξαιτίας της κοινωνικής του δράσης στην Πλατεία Συντάγματος και στις υπεξαιρέσεις Τραπεζών. 68 μέρες, ούτε 69, δεν κράτησε η απεργία πείνας και κατά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ούτε νερό δεν έβαζε στο στόμα του! Το πως ζει ένας άνθρωπος 68 μέρες χωρίς νερό, μόνο οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ επιστήμονες το γνωρίζουν!

❖ ΕΣΠΑΣΕ!

Έσπασε την απεργία πείνας κι αυτός, για να μη πεθάνει κι έπεσαν του θανατά τα πάσης φύσεως αριστερόπουλα, με πρώτα τα Συριζόπουλα που σιγά μη τους ένοιαζε η ζωή του. Απλά θέλουν νεκρό από τέτοιου είδους αιτίες, για να φτιάξουν ήρωες και να στήσουν τη δική τους επανάσταση! Τους χάλασε το όνειρο ο «Τοξοβόλος» και τώρα ψάχνουν για τον επόμενο απεργό πείνας, για να στήσουν αφήγημα.

 ❁ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ…

Κάτοικος Φιλοθέης Αθηνών, προσπάθησε να γραδάρει την αντίδραση του υπογράφοντος μέσω κοινού φίλου, όσον αφορά τα τεκταινόμενα σε Περιφέρεια και τον Αλέκο Καχριμάνη, με την αλλαγή καθεστώτος στη διαχείριση των απορριμμάτων. Η απάντηση είναι ό,τι βλέπω το μεταφέρω όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι που είμαι κάτοικος Ιωαννίνων. Η… σούμα θα γίνει τον Οκτώβριο του 2023 κι όποιος αντέξει, αρκεί ο Θεός να μας έχει όλους καλά!

■ Η ΜΑΧΗ…

Μάχη με τον καρκίνο έδωσε ο φίλος Αλέξης Κούγιας και αυτή η μάχη ήταν νικηφόρα. Ο ίδιος ανακοίνωσε εντελώς παλικαρίσια και χωρίς περιστροφές την περιπέτεια που πέρασε τις προηγούμενες μέρες και την νικηφόρα κατάληξη μετά τις αφαιρέσεις των όγκων στους λεμφαδένες. Δεν μάσησε τα λόγια του ακόμη και σε υπόθεση υγείας και τα είπε έξω από τα δόντια, για να μην σέρνονται φήμες. Ο ίδιος επανέρχεται σε ενεργό δράση για να συνεχίσει το νομικό του έργο εντός και εκτός δικαστικών αιθουσών. Μάλλον η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο πρέπει να έχει λάβει τέλος, μετά την παραίτησή του από την ΑΕΛ Λάρισας. Περαστικά φίλε!

 Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.