Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ!..

Άνοιγμα προς τις αριστερές δυνάμεις και δη προς Βαρουφάκη έκανε ο Τσακαλώτος, χωρίς να ρωτήσει τον αρχηγό Αλέξη! Αυτή η πρόταση έρχεται να δέσει με τον «γιορτασμό» που κάναμε προχθές στην επέτειο του κλεισίματος των Τραπεζών και την εξαγγελία του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, που το ΟΧΙ στις δώδεκα τα μεσάνυχτα, μετατράπηκε σε ΝΑΙ σε όλα τα μνημόνια!

ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΑ…

Ήταν τότε που καθόσουν στην ουρά για να πάρεις ένα 50άρι από τα λεφτά σου για να αγοράσεις τα απαραίτητα. Μέσα σ΄ αυτό το πανηγυρικό κλίμα έγινε τότε το δημοψήφισμα, που έριξε του θανατά την Περιστέρα, η οποία έκτοτε κρατά την αναπνοή της μαζί με τα κόλλυβα που πάνε στην εκκλησία εις μνήμη... του Γιάνη Βαρουφάκη που τα έκανε όλα λίμπα. Τόση λίμπα που την νοστάλγησε τώρα όψιμα ο Τσακαλώτος και τον ξανακαλεί σε συγκυβέρνηση με τον Αλέξη κι όλα τα άλλα παιδιά!

Η ΠΑΓΙΔΑ!

Έχω την εντύπωση πως ο Τσακαλώτος πάει να την φέρει στον Αλέξη, που όπως και να το κάνουμε τον έχει στο παχύ το έντερο, αφού δεν του επέτρεψε να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος! Ουδέποτε έκρυψε τις φιλοδοξίες του να είναι εκείνος ο διάδοχος του Αλέξη, όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου που ίσως είναι του χρόνου το Μάιο που θα ξεκινήσουν οι κανονικές διαδικασίες διαδοχής του, αφού όπως δείχνουν τα πράγματα δύο φορές οι Έλληνες θα του έχουν κουνήσει μαντήλι…

❁ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ!

Είχαμε πολλά χρόνια να ακούσουμε για επίτευξη «εργασιακής ειρήνης» μεταξύ εργαζομένων και εργοδοσίας. Αυτό το είδαμε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων στην Τράπεζα Ηπείρου, του οποίου η διοίκηση εξέφρασε την ικανοποίηση και την χαρά που για τα τρία επόμενα χρόνια όλα θα κυλήσουν ομαλά και οι δύο πλευρές θα είναι ικανοποιημένες.

■ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ…

Δεν συναντάς την σήμερον ημέρα τέτοιου είδους ικανοποιήσεις εργαζομένων, όπως αυτή καταγράφεται στο σχετικό δελτίου τύπου του συλλόγου εργαζομένων στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, πρώην συνεταιριστική «ΣΤΟΧΟΣ» και νυν εμπορική, η οποία προς το παρόν προσφέρει τις υπηρεσίες της στην περιοχή της Ηπείρου, καλύπτοντας σ’ ένα μέτρο τα κενά που αφήνουν οι λεγόμενες μεγάλες Τράπεζες, οι οποίες βάζουν λουκέτα στα καταστήματα της περιφέρειας σ’ όλη τη χώρα. 

❖ ΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ!

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, την οποία ο υπογράφων υπηρέτησε επί μια οκταετία, (θητεία δύο περιόδων), έχει βάλει πλάτη τεράστια στην οικονομία της Ηπείρου και χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις σ’ αυτήν στήριξαν τις ελπίδες, σ’ αυτήν όσον κι αν αυτό φαίνεται παράξενο. Πρώτα σαν συνεταιριστική και τώρα σαν εμπορική, με ανθρώπινο πρόσωπο έδινε και δίνει το παρών όπου κι όπως χρειαστεί.

❁ ΑΝΤΕΞΕ…

Τα τελευταία χρόνια και κυρίως στα χρόνια των μνημονίων ήταν από τις συνεταιριστικές που άντεξαν στις πιέσεις και τα κατάφερε να επιβιώσει ως πιστωτικός οργανισμός. Να φανταστεί κανείς ότι άλλες τράπεζες, με προέλευση συνεταιριστική και με μεγάλα κεφάλαια, όπως κάτω στην Κρήτη, δεν άντεξαν και άλλαξαν ρότα!

■ ΤΟ ΧΡΩΜΑ…

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ εξακολουθεί να έχει χρώμα Ηπειρώτικο, έστω κι αν τα ηνία κινούνται από το κράτος των Αθηνών κι αυτό για λόγους ανεξάρτητους από τις θελήσεις ντόπιων παραγόντων. Το μεγάλο κεφάλαιο, εκτός των διοικούντων και των εργαζομένων είναι ακόμη οι Ηπειρώτες, που εξακολουθούν να την εμπιστεύονται πολλαπλώς. 

❖ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ…

Κλείνουν καταστήματα και θυρίδες σε όλη τη χώρα οι Τράπεζες του Αθηναϊκού κράτους και η Τράπεζα Ηπείρου τρέχει να καλύψει κενά, όπως πρόσφατα έκανε σε Πάργα και Μέτσοβο. Αυτό είναι που την κάνει πιο ξεχωριστή σε σχέση με τις αρπαχτικές μηχανές των Αθηνών. Έχει πρόσωπα με ονοματεπώνυμο και δεν είναι απρόσωπη. Μπορείς να σηκώσεις το τηλέφωνο και να μιλήσεις με τον Κ. Ζωνίδη, τον Β. Τσουκανέλη και όλα τ’ άλλα Ηπειρωτόπουλα που εργάζονται σ’ αυτή.

❁ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Φυσικά και υπάρχουν οι αντιρρήσεις σε κάποια ζητήματα όπως τα διαχειρίζεται η διοίκηση και κυρίως τα μεγαλοστελεχάτα, αλλά αυτά στην μικρή εικόνα μόνο, καθότι η μεγάλη εικόνα αποκαλύπτει το μέγεθος της προσφοράς! Κατάλαβες Χρήστο Παπαδόγιαννη;

■ ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ…

Οι «συνθέσεις» των «ομάδων» εν όψει εκλογών, αν γίνουν τον Οκτώβριο, δίνουν και παίρνουν και κυρίως το «έλα εσύ, φύγε εσύ»! Για τα Ιωάννινα στη ΝΔ δε φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον πέραν των νυν τεσσάρων βουλευτών και θα ζοριστούν πολύ κάποιοι-κάποιες να παίξουν τον ρόλο της Ιφιγένειας καλοκαιριάτικα.

❖ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ…

Ένας γενικότερος χαμός γίνεται στις περιπτώσεις των αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων όπου το «λαγωνικό» του Μαξίμου Θανάσης Νέζης, βολιδοσκοπεί έτοιμους υποψηφίους αφού οι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι έτοιμοι υποψήφιοι και δοκιμασμένοι στην πολιτική πιάτσα, άρα κάνουν για υποψήφιοι βουλευτές κι ότι τους κάτσει!

❁ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ!

Είπαμε ότι αυτό που κλειδώνει είναι του Βασ. Ψαθά στην Άρτα, η υποψηφιότητα του οποίου έχει πολυσυζητηθεί τόσο στο νομό της Άρτας όσο και στην Περιφέρεια, αφού εδώ και πολλές τετραετίες είναι αιρετός στον Β’ βαθμό αυτοδιοίκησης. Λέγεται δε ότι ο νυν βουλευτής της Άρτας, δεν βλέπει με καλό μάτι ένα τέτοιο ενδεχόμενο και έχει δείξει την δυσφορία του πολλαπλώς το προηγούμενο διάστημα.

■ ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ…

Στην Θεσπρωτία δεν είναι έτσι όπως έγραψα η κατάσταση την προηγούμενη φορά. Δεν παίζει υποψηφιότητα Βάνας Μπάρμπα για ΠΑΣΟΚ κι αντ’ αυτής παίζει το όνομα του Βασίλη Τσίγκου, απόστρατου στρατηγού της ΕΛΑΣ, ο οποίος είναι Θεσπρωτός και αυτή τη στιγμή προσφέρει υπηρεσίες στον διοικητή Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Οι συστάσεις είναι άριστες και μπορεί να κλέψει έδρα στην Θεσπρωτία μου λένε. Όσον αφορά την Βάνα, την χαρίζουν κάπου στα Νοτιοδυτικά της Αττικής. Όσον αφορά τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Αλ. Πάσχο που είναι προσωπικός φίλος του Ν. Ανδρουλάκη, μαθαίνω ότι θα ασχοληθεί με άλλες… ειρηνικού περιεχομένου τέχνες, αφήνοντας θέση για άλλους. Άλλωστε εκείνος «έσπειρε» το 2019 όταν ο ΠΑΣΟΚότοπος ήταν εντελώς ξηρός!

 ❖ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ! 

«Το ήθελε ο Θεός να γίνει κι έγινε»! Κάτι τέτοιο πρέπει να επικαλέστηκε ο Άγιος Ιωαννίνων Μάξιμος στην τελετή αποφοίτησης των Βελαϊτών, που ήταν οι τελευταίοι που ευτύχησαν να αποφοιτήσουν από τη σχολή Ιερατικών σπουδών, αφού η Ιερά Μονή Βελάς που άνοιξε επί Σπυρίδωνος δυστύχησε να κλείσει επί Μαξίμου του Α’!

 ❁ ΤΟ ΧΑΠΙ…

Ο Άγιος Ιωαννίνων προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι που είχε δώσει η απόλυτη στις επιλογές της για την Παιδεία Κεραμέως, της οποίας το πρόσφατο πόθεν έσχες περιλαμβάνει απλησίαστα περιουσιακά στοιχεία, χώρια τα μετρητά σε καταθέσεις. Αυτής το θέλημα, ή καλύτερα το πρόσταγμα έγινε και η Ιερά Μονή Βελάς ως εκκλησιαστικό ίδρυμα θα πάψει να λειτουργεί πλέον. Την προτιμά ως ίδρυμα κτηνοτροφικό και ως γαλακτοκομική σχολή, για να δέσει με το ευρύτερο περιβάλλον που είναι τα χιλιάδες στρέμματα με τα χίλια γίδια, χίλια πρόβατα και από κοντά τα μελίσσια.

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.