Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η…ΤΡΑΓΚΑΪΔΑ!

Ζούμε εποχή… Τραγκαϊδας και ούτε μια τουφεκιά από μεριά ΣΥΡΙΖΑ για τον μεγιστάνα της ενημέρωσης! Αν τυχόν ήταν κανένας δημοσιογράφος που δεν έβριζε κυβέρνηση και ΝΔ γενικά και είχε ένα καλό λόγο για αυτή, θα έκαναν σημαία τον παράνομο πλουτισμό του! 

Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ…

Κάθε μέρα που περνάει τα Αθηναϊκά ΜΜΕ, κυρίως, αφήνουν την Πισπιρίγκου και ασχολούνται με την αμύθητη περιουσία που άφησε πίσω του ο Γ. Τράγκας και κάθε μέρα που περνάει ανοίγουν στόματα για τον βίο και την πολιτεία του!

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ…

Ο Γ. Τράγκας, λένε, πλούτισε τα τελευταία είκοσι χρόνια κι έφτασε να φτιάξει σ’ όλο τον κόσμο παλάτια, στήνοντας καριέρα καθυβρίζοντας ή απειλώντας κόσμο και κοσμάκη. Μια τακτική που τελικά αποδείχτηκε πολύ προσοδοφόρα με αποτέλεσμα μετά τον θάνατό του να γίνεται το σώσαι. Ούτε όμως μια τουφεκιά από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ που όλα τα χρόνια της εξουσίας του και όχι μόνο ο Γ. Τράγκας ήταν αρωγός βάζοντας στο στόχαστρο την ΝΔ, της οποίας δήλωνε θιασώτης από την εποχή του Εθνάρχη.

❁ Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ…

Στην αρχή έκανε σπέκουλα με διορισμούς στο Δήμο ημετέρων και όταν ήλθε η ώρα των αποκαλύψεων στο Δημοτικό Συμβούλιο… το έκανε γαργάρα. Ένας αντιδήμαρχος προσέλαβε το γιό του, τρεις αντιδημάρχους «ανακάλυψε» ο πρώην Δήμαρχος Θ. Μπέγκας και το έκανε βούκινο, λες και δεν υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό να αντιπολιτευθεί την σημερινή δημοτική αρχή!

■ ΒΡΗΚΕ ΤΡΟΠΟ…

Πράγματι, ένας αντιδήμαρχος βρήκε τρόπο να κάνει οκταμηνίτη το γιό του σε χαλεπούς για εργασία καιρούς, κάτι που δεν περιποιεί τιμή στον ίδιο τον πατέρα, όταν χιλιάδες νέα παιδιά ψάχνουν μια ευκαιρία ακόμη και για μια θέση διμηνίτη. Εδώ όμως μπήκαν στο στόχαστρο, ένας άλλος αντιδήμαρχος, του οποίου η σύζυγος καθ’ όλα νόμιμα προσελήφθη μέσω ΑΣΕΠ για λίγους μήνες, ενώ στην άλλη περίπτωση η απλή συνωνυμία έβαλε στο κάδρο των ευθυνών τρίτον αντιδήμαρχο εντελώς αδικαιολόγητα…

 ❖ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ!

Όταν το όλο ζήτημα ήλθε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε μια συγνώμη από τον κατήγορο πρώην δήμαρχο, για την απρέπεια και την στοχοποίηση. Αυτή η πράξη έδωσε όλο το δικαίωμα στον Δήμαρχο Μ. Ελισάφ να ρίξει κεραυνούς προς την αξιωματική αντιπολίτευση, που επί των ημερών της δεν ήταν και τόσο αγία!

❁ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ…

«Σήριαλ» η οδός Ανεξαρτησίας με το τι θα γίνει και τι θα εξυπηρετεί το ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων. Θα εξυπηρετεί την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, θα εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις, τα δυο μαζί ή τίποτα απ’ όλα αυτά; Είναι ο πονοκέφαλος των ιθυνόντων της δημοτικής αρχής, που ακόμη δυσκολεύονται να αποφασίσουν τι και πως το θέλουν. Κάτι λέγεται ότι θα υπάρξει ένα δοκιμαστικό διάστημα για δύο συν δύο μήνες και θέσπιση ανάλογου ωραρίου λειτουργίας. Εδώ θα είμαστε να το δούμε.

■ ΤΑ ΕΡΓΑ…

Χρόνια ολόκληρα φωνάζαμε για την κατασκευή πεζοδρομίων στην κεντρικότερη λεωφόρο της πόλης που είναι η Μακρυγιάννη, η οποία οδηγεί στο νοσοκομείο Χατζηκώστα και την είσοδο και έξοδο της πόλης. Τώρα που επιτέλους ο Δήμος αποφάσισε ν’ αλλάξει την εικόνα της περιοχής, κάποιοι παρόδιοι άρχισαν τις καταγγελίες για αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης, διότι δεν είναι του γούστου τους τα πεζοδρόμια! Τι σόι λαός είμαστε τελικά; Έχουμε μόνιμα την γκρίνια μέσα μας, άνευ της οποίας δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε! Ουφ! Ανέπνευσα!

❖ ΟΙ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…

Βγαίνει η κυβέρνηση και ανακοινώνει δωρεάν μαστογραφία για όλο σχεδόν τον γυναικείο πληθυσμό από 50-69 ετών και προσπαθεί να κάνει σπέκουλα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θέλει να οικειοποιηθεί το πρόγραμμα λέγοντας ότι ήταν δική του ιδέα, που όμως ουδέποτε εφάρμοσαν, χωρίς βέβαια να μας εξηγούν τους λόγους.

❁ Η ΠΡΟΛΗΨΗ…

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει να κάνει με προληπτικό έλεγχο του γυναικείου πληθυσμού, κάτι που μπορεί να μειώσει σε μεγάλο βαθμό την ταλαιπωρία από τυχόν χτύπημα του καρκίνου. Δεν χωρά σ’ αυτή την περίπτωση κανενός είδους σπέκουλα πολιτική και κακώς κάποιοι για λίγα ψίχουλα προβολής προσπάθησαν να κλέψουν λίγη δόξα.

■ ΜΕ SMS…

Το πιο σημαντικό σ’ αυτή την περίπτωση είναι ότι από το υπουργείο υγείας ανακοινώθηκε ότι οι γυναίκες αυτές θα λάβουν SMS για να προσέλθουν για δωρεάν εξέταση, έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού. Αυτό πρέπει να επισημανθεί, έτσι ώστε να μην μείνει καμία γυναίκα εκτός προγραμματισμού και η ανταπόκριση πρέπει να είναι άμεση. Η προληπτική εξέταση γλιτώνει τις γυναίκες από ταλαιπωρίες.

 

❖ Ο ΚΟΦΤΗΣ….

Κόφτης θα μπει στους δημόσιους φωτισμούς και στην δημόσια θέρμανση και στα κλιματιστικά των νοικοκυριών. Αυτό σκέφτονται τα αρμόδια υπουργεία, για να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας. Λίγες ώρες φωτισμού και όχι κάτω από 26 βαθμούς τα air condition λένε οι ειδικοί για να κάνουνε οικονομία, αφού η ενέργεια κτυπάει «κόκκινο» εδώ και αρκετό καιρό.

❁ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ…

Κάτι ανάλογο και στα καύσιμα με τον κόφτη να τον βάζουν τα πρατήρια, αφού αυτά έχουν φτάσει στα ύψη. Πάνε με το λαμπάκι αναμμένο στα βενζινάδικα και φεύγουνε πάλι με αναμμένο, αφού ένα εικοσάρικο δεν φτάνει για να σβήσει! 

■ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ…

Κοντεύει να φτάσει στα 2,50 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης με τάσεις ανόδου και με πρόβλεψη να πάει στα τρία ευρώ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Τι σόι διακοπές θα κάνουμε εφέτος, μόνο… οι εταιρίες διυλιστηρίων το γνωρίζουν! Το «σκάσε και πλήρωνε» είναι το σύνθημα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο επίπεδο των καυσίμων.

 ❖ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ…

Δέκα αιτήσεις έκανε προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για να του δώσουν κάποια έγγραφα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε δίκες του απέναντι σε καθηγητές συναδέλφους του κι ακόμη εκείνο κιοτεύει. Πρόκειται για τον καθηγητή Μιχάλη Διακομιχάλη που είναι από τους ο πρωτεργάτες της δημιουργίας και λειτουργίας των ΤΕΙ Πρέβεζας – Τμήμα Λογιστικής που σήμερα είναι ΑΕΙ.

❁ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ!..

Ο κ. Διακομιχάλης, ένθερμος υποστηρικτής της παραμονής του Τμήματος στην Πρέβεζα, φαίνεται να έχει έλθει σε αντίθεση με συναδέλφους του οι οποίοι έφτασαν σε σημείο να τον στείλουν στη δικαιοσύνη, κάτι που τελικά αποβαίνει σε βάρος της λειτουργίας της πανεπιστημιακής σχολής πλέον στην Πρέβεζα. Ήταν να εκδικαστεί η υπόθεση πριν ένα μήνα περίπου, αλλά οι «κατήγοροι» δεν εμφανίστηκαν λόγω ασθένειας με κορωνοϊό συνηγόρου!

■ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ…

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Διακομιχάλης, ως έχει δικαίωμα, απευθύνεται στο Πανεπιστήμιο για διάθεση στοιχείων τέτοιων, που να αποδεικνύουν το ορθόν των θέσεων που έχει εκφράσει δημόσια, που έχουν να κάνουν με την ελευθερία σκέψεων και πράξεων. Γιατί όμως αρνούνται οι αρμόδιοι να ανταποκριθούν, είναι ένα ερώτημα που χρειάζεται αμέσως απάντηση!

❖ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ…

Να σημειωθεί εδώ ότι για το έτος 2021-2022 θα λειτουργήσει το τμήμα ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ στην Πρέβεζα, για το οποίο τόσος καπνός σηκώθηκε το περασμένο διάστημα. Τον καπνό τον σηκώνουν οι ίδιοι οι καθηγητές του Τμήματος, που για δικούς τους λόγους είχαν αποφασίσει να το «μεταφέρουν» στα Ιωάννινα για να μην μπαίνουν στον κόπο να πηγαινοέρχονται στην Πρέβεζα, η οποία για ορισμένους απ’ αυτούς «κείται μακράν»!

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.