Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

Η ΒΟΛΤΑ…

Μια βόλτα είπαν να έλθουν κατά Γιάννινα μεριά εκπρόσωποι της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ» για να πουλήσουν μάλλον φούμαρα περισσότερο, παρά για να μας κάνουν πιο πλούσιους σε ενημέρωση για το μέλλον της ΕΓΝΑΤΙΑΣ  η οποία, όπως είναι γνωστό, έχει βγει στο σφυρί! Το μόνο που ήλθαν να πουλήσουν ήταν το «Egnatia pass», το οποίο θα κάνει πιο γρήγορη την διέλευση των αυτοκινήτων, όχι όμως φθηνότερο το ταξίδι που αυτό θα ήταν το ωφέλιμο! 

ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΑΤΑ!..

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Γ. Κωνσταντόπουλος και Κώστας Κουτσούκος, τσιμουδιά δεν έβγαλαν για τα προβλήματα που υπάρχουν κατά μήκος των 600 περίπου χιλιομέτρων από Ηγουμενίτσα μέχρι Κήπους Αλεξανδρούπολης. Απλοί διαφημιστές ήταν του ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμής των διοδίων κι από δω πάνε κι άλλοι. Ούτε μια κουβέντα για το αίσχος του μη κόμβου της πόλης των Ιωαννίνων στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ. Πουθενά στον κόσμο τέτοιο αίσχος και τέτοιος ευτελισμός προς Έλληνες πολίτες που για να πλησιάσεις την ΕΓΝΑΤΙΑ από την πόλη και το αντίθετο πρέπει να ρίξεις σκουρτίτσα για το ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσεις!

ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ!

Από τότε που μελετήθηκε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ είχαν μείνει έξω από κάθε σχεδιασμό τα Ιωάννινα και το πως θα επικοινωνούν μαζί της οι πολίτες. Από το 1990 που πρώτος ο Κ. Μητσοτάκης αποφάσισε την δημιουργία της ΕΓΝΑΤΙΑΣ και μάλιστα για πολύ ιδιαίτερους λόγους την έτρεξε, κανείς δεν σκέφτηκε να συνδέσει την πόλη των Ιωαννίνων με τον μεγαλύτερο διεθνή οδικό άξονα. Έγιναν τα εγκαίνια από τον Κ. Καραμανλή το 2009 κάπως εσπευσμένα και μας είπαν ότι λίαν προσεχώς θα γίνονταν κόμβος και θα καλύπτονταν η παράλειψη. Πέρασαν 13 χρόνια και ακόμη… στον τόπο τα βιολιά! 

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ…

Κάποια στιγμή είπε ο Αλ. Καχριμάνης ότι θα καλύψει το σφάλμα του παρελθόντος, εν τούτοις ακόμη στο περίμενε! Εν τω μεταξύ, κάτω από την γέφυρα άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, χωρίς ούτε αυτό να συγκινήσει κανέναν αρμόδιο! Κι έρχεται στα Γιάννινα ο πρόεδρος και ο σύμβουλος της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ» για να μας «πουλήσουν» τον εκσυγχρονισμό του συστήματος διέλευσης των διοδίων, κάτι που στην Ιταλία το είχαν πρωτοδεί το 2001! Χαλάλι τα μισθά τους!

❁ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ…

Θα τοποθετηθούν νέοι Διευθυντές στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στις επτά Περιφέρειες και αυτό είναι... αντιδημοκρατική διαδικασία υποστηρίζουν οι δημοκράταροι, που ένα κλάμα έχουν αρχίσει να το ρίχνουν προκαταβολικά. 

■ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…

Έληξε η θητεία όλων των μέχρι τώρα διορισμένων από ΣΥΡΙΖΑ Διευθυντών και φυσικό είναι να γίνει αντικατάστασή τους. Μέχρι τώρα, απ’ ότι θυμάμαι, γίνονταν διορισμοί από το κεντρικό κράτος σ’ αυτή την θέση και αυτό θα γίνει και τώρα. Τι αν είναι ικανοί ή όχι, αυτό θα το δούμε όταν τους δούμε αυτούς που θα τοποθετηθούν. Επίσης εκείνο που έπρεπε να υποστηρίζουμε είναι το αν είναι ικανοί οι νέοι Διευθυντές ή όχι. Όλα τ’ άλλα είναι για τους άλλους, που δυστύχησαν μόλις ορφάνεψαν από Μιχελάκηδες!

❖ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ!

Τελευταία πράξη του συνταξιοδοτηθέντος Β. Μιχελάκη της Αποκεντρωμένης Ηπείρου και Δ. Μακεδονίας ήταν να στείλει στο Πειθαρχικό τον αιρετό Αλ. Καχριμάνη. Έτσι του βγήκε, έτσι έκανε ο άνθρωπος, ο οποίος κυβερνούσε την Περιφέρεια με «έδρα» την Κοζάνη, γιατί πού να πηγαινοέρχεται και να κοστίζει στο κράτος! Αυτόν θα είχε στο νου του ένας πρώην Δήμαρχος των Ιωαννίνων και πλάνταξε στο διαδικτυακό κλάμα που χάνουμε τέτοιους λεβέντες! Λεβέντες που γαλουχήθηκαν με τον ήλιο τον πράσινο του ΠΑΣΟΚ, για να μεταναστεύσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και να τα βρίσκουν με την ΝΔ, η οποία τους κράτησε ως όφειλε στη θέση τους, γιατί έτσι προβλέπεται από την Ε.Ε.!

❁ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ…

Αλήθεια, εκείνοι που στεναχωριούνται από την λήξη της θητείας των διορισμένων στις Αποκεντρωμένες μπορούν να μας αραδιάσουν ορισμένες τρανές επιτυχίες των… αποκεντρωμένων όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν είναι γνωστό ότι οι Αποκεντρωμένες είναι οι «ουρές» των υπουργείων και των εκάστοτε υπουργών. Απλά, είναι υπάλληλοι διορισμένοι σ’ αυτές τις θέσεις για να εκτελούν εντολές και τ’ άλλα είναι για λαϊκή ΣΥΡΙΖΑϊκή κατανάλωση!

■ ΟΙ ΕΔΡΕΣ…

Επ’ ευκαιρία, να υποβάλω ένα ερώτημα, αν οι Διευθυντές των υπηρεσιών στην Αποκεντρωμένη έχουν υποχρέωση να βρίσκονται στην έδρα που είναι τα Ιωάννινα ή έχουν φτιάξει δικές τους έδρες στις Κοζάνες και στα Γρεβενά, γιατί εκεί οι πατρίδες τους. Ένα ερώτημα που απευθύνεται προς κάθε αρμόδιο και θα το βρει μπροστά του σαν ζήτημα ο αντικαταστάτης του κ. Μιχελάκη, ο οποίος πλέον θα έχει όλο το χρόνο να ασχολείται με τα φωτοβολταϊκά της οικογένειας. 

❖ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ!

Φεύγοντας ο σύντροφος Β. Μιχελάκης από την Β. Ηπείρου δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τα ΜΜΕ, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, για την προβολή του… τεράστιου έργου του φορέα (;) που αφήνει πίσω του! Αγαπημένη του συνήθεια τα μαθήματα δημοσιογραφίας που έκανε επί ημερών του ο κ. Μιχελάκης.

❁ ΟΙ ΕΥΧΕΣ…

Παρ’ όλα αυτά, ευχόμαστε στο «σύντροφο» Μιχελάκη να έχει καλό συνταξιοδοτικό βίο και να αφοσιωθεί στην συγγραφή των ηρωικών… σελίδων που έγραφε όσο βρισκόταν κάτοικος στην Β. Ηπείρου στα Ιωάννινα. Υποσχόμαστε ότι δεν θα τον ξεχάσουμε και θα τον φέρνουμε ως παράδειγμα στους επόμενους!

■ Η ΕΠΙΛΟΓΗ…

Με ποσοστό κοντά στο 90% περίπου εξελέγη νέος γραμματέας του νέου ΠΑΣΟΚ ο Αντρέας Σπυρόπουλος από Παραμυθιά. Πρόκειται για προσωπικό φίλο του Ανδρουλάκη, ο οποίος τον πρότεινε γι’ αυτή τη θέση διότι είναι από τους πιο πιστούς κολλητούς του φίλους, από τότε που ο Ανδρουλάκης ξεκίνησε το ταξίδι προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. 

❖ ΤΑ… ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ!

Αν και νέος στην ηλικία ο Ανδρέας, μόλις 37 χρονών, έχει γράψει τα δικά του χιλιόμετρα στον πολιτικό στίβο και στο χώρο του ξανανατέλοντος πράσινου ήλιου. Εν τούτοις, είναι πολλά υποσχόμενο στέλεχος που κάποτε μπορεί να γίνει χρήσιμος και για την Θεσπρωτία. Τον κ. Σπυρόπουλο ο υπογράφων με τον εκλεκτό συνάδελφο Σπ. Θεμελή, τον φιλοξενήσαμε σε τηλεοπτική εκπομπή στην ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ πριν από τις διαδικασίες του συνεδρίου τους και είχαμε την ευκαιρία να καταγράψουμε τις απόψεις και θέσεις του για το νέο ΠΑΣΟΚ που τότε το προετοίμαζαν. 

❁ Η ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ…

Τελικά ο κ. Σπυρόπουλος απέδειξε στην πράξη ότι μπορεί να βάλει πλάτη στην ανόρθωση του κινήματος και γι’ αυτό ο πρόεδρος Ανδρουλάκης του εμπιστεύτηκε την νούμερο δύο θέση στο κίνημα. Από αυτό το πόστο θα έχει την ευθύνη της καθοδήγησης του νέου ΠΑΣΟΚ, που καθόλου εύκολη υπόθεση δεν είναι. Καλοτάξιδος, Ανδρέα!

■ «ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ» ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

Ρωτήθηκε ο Ανδρουλάκης από ΣΥΡΙΖόπουλα τι θα κάνει τώρα που έγινε αφεντικό του ΠΑΣΟΚ με τα χρέη που κληρονόμησε από τους προηγούμενους κι εκείνος απάντησε βουλώνοντας στόματα. Γιατί ρωτάτε εμένα, ρε παιδιά, γι’ αυτή την υπόθεση. Ρωτήστε τον κ. Ραγκούση και την κ. Ξενογιαννακοπούλου που διετέλεσαν γραμματείς του κόμματος κι αφού το φόρτωσαν με χρέη, τελικά την έκαναν γυριστή εμβαπτιζόμενοι στην κολυμβήθρα του ΣΥΡΙΖΑϊσμού! 

❖ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ!

Το έπαιξε δεξιός πατριώτης και μεγαλούργησε καθυβρίζοντας πότε τον Κων/νο Μητσοτάκη, πότε τον Κ. Καραμανλή και τον Α. Σαμαρά και εσχάτως τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Με αυτή την τακτική κατάφερε να κάνει αμύθητη περιουσία και τελικά να πεθάνει στην ΜΕΘ νοσοκομείου της Αθήνας από κορωνοϊό, του οποίου την ανυπαρξία προπαγάνδιζε με τόσο σθένος. Πρόκειται για τον άμεμπτο μέγιστο «εργάτη της ενημέρωσης» Γιώργο Τράγκα, του οποίου οι τραπεζικές καταθέσεις έφτασαν τα 100 εκ. ευρώ, χώρια τα ακίνητα σ’ όλο τον κόσμο.

 ❁ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ…

Αυτού του Γ. Τράγκα όλα τα περιουσιακά στοιχεία ενδεχομένως δεσμεύονται από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές για να βρεθούν, αν βρεθούν, τα πόθεν έσχες! Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι ότι κανείς, μα κανείς από την αντιπολίτευση δεν είδα ν’ ασχολείται με το «ασύδοτο» κράτος που τα βάζει με έναν άνθρωπο που με τον ιδρώτα του προσώπου του έγινε ζάμπλουτος, αφήνοντας συγχρόνως κι ένα… κενό στο χώρο της ενημέρωσης. Ακούσατε κάτι;

 ■ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ…

Ακούγεται δε ότι είναι έτοιμοι καμιά πενηνταριά μεγάλοι επιχειρηματίες ν’ ανοίξουν τα στόματά τους και ν’ αποκαλύψουν την δική τους συμμετοχή στον πλουτισμό του «αδέκαστου» δημοσιογράφου Γ. Τράγκα. Δρυός πεσούσης… 

❖ Η ΥΠΟΨΙΑ!

Αν υποψιαστώ ότι οι «πολέμιοι» της αποκατάστασης του οδοστρώματος σε περιοχή της Πεδινής δεν ήταν η γιαγιά των 93 ετών αλλά επιχειρηματίας παράλληλης συνδετήριας οδού, με τους δυο δρόμους που ενώνουν Εθνική με Πανεπιστήμιο και Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, τότε έτσι μόνο εξηγείται το μίσος προς την Περιφέρεια Ηπείρου που έκανε το αυτονόητο. Είπα κι εγώ πού βρίσκονται τόσα λεφτά για να πυροβολούνται έργα στον κάμπο της Πεδινής, που τον περασμένο χειμώνα έγινε «γης μαδιάμ»! Νεώτερα προσεχώς!

❁ ΜΑΥΡΑ ΜΟΥ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ…

Σε μια κατάμεστη από Γιαννιώτες, κυρίως Πωγωνήσιους, αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα η παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικιώτισας - Τσαραπλανής Αναστασίας Χρήστου, με τίτλο «ΜΑΥΡΑ ΜΟΥ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ». Μια εκδήλωση που στο σύνολό της κράτησε το ενδιαφέρον όλων εκείνων που τίμησαν με την παρουσία τους αυτό το εγχείρημα της συγγραφέως, η οποία στις 230 σελίδες του βιβλίου της περιγράφει κατά τον γλαφυρότερο τρόπο τον νόστο ενός Ηπειρώτη φούρναρη, που ταξίδεψε από τον Βορρά μέχρι το Νότο για να καζαντίσει. Από την πρώτη σελίδα μέχρι την τελευταία κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον τον αναγνώστη.

■ ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ…

Η Αναστασία Χρήστου είναι μηχανικός μηχανολόγος στο επάγγελμα, αλλά περιγράφει τις ιστορίες της σαν να ήταν έτοιμη από καιρό για μια τέτοια συγγραφή. Να σημειωθεί ότι η Αναστασία Χρήστου είναι κόρη του αείμνηστου Παναγιώτη Χρήστου, πρώην πρύτανη ΑΠΘ και πρώην υπουργού Παιδείας  1966-1973 και Βορείου Ελλάδος. Επί δικής του υπουργίας είχε προταθεί η δημιουργία τμήματος Νομικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το οποίο ουδέποτε δημιουργήθηκε. Ο υπογράφων είχε την τιμή του συντονισμού της εκδήλωσης, ενώ την παρουσίαση έκανε ο καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιάννης Σαΐνης. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Οδ. Πότσης, ο πρόεδρος απανταχού Πωγωνησίων Γρ. Άρμπυρος και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Πωγωνίου. 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.