Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ!..

Αφήνει γεια στις όμορφες και γεια στις μαυρομάτες που λέει και το σχετικό δημοτικό άσμα ο... αποκεντρωμένος Μιχελάκης, εκ Κοζάνης καταγόμενος. Κάπου εδώ έληξε η θητεία του στη συγκεκριμένη θέση και στο εξής θα απολαμβάνει τα αγαθά της συνταξιοδότησης!

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ…

Αν ρωτήσει κανείς για πόσες πράξεις θα τον θυμούνται οι Ηπειρώτες στο πέρασμα απ’ αυτή τη θέση, η απάντηση είναι μία και σπουδαία κι αυτή είναι τα μαθήματα δημοσιογραφίας που παρέδωσε κάποια στιγμή στον τοπικό Τύπο, όταν του χαλούσαν τη ζαχαρένια. Επίσης τον κ. Μιχελάκη θα τον θυμόμαστε από την αφοσίωση στην οικογένεια, αφού φρόντισε για την οικογενειακή αποκατάσταση σε επίπεδο φωτοβολταϊκών. Στο καλό σύντροφε! 

Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ!..

Τελευταία πράξη πριν το κλείσιμο της αυλαίας του συντρόφου Μιχελάκη, ήταν η παραπομπή του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη και της Οικονομικής Επιτροπής στο Πειθαρχικό για τις αναθέσεις στην γνωστή νομική σύμβουλο των Αθηνών, επειδή διεπίστωσε παρανομίες-παρατυπίες. Το αν θα έλθει να τις υποστηρίξει κάποια στιγμή, θα το δούμε τότε και αν…

❁ Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ…

Την «τιμητική» του έχει εδώ και αρκετό διάστημα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης κι όλο κάτι βρίσκεται και προκαλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μέσω δημοσιευμάτων που βλέπουν το φως και μόνο καλό δεν κάνουν στην Περιφέρεια ενάμιση χρόνο πριν τις εκλογές.

■ ΣΕ… ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ!

Στο στόχαστρο ο Καχριμάνης σε πρώτο πλάνο και ακολουθούν οι πάσης φύσεως συνεργάτες του, αιρετοί και μη, οι οποίοι όμως αφήνουν τον ίδιο να σηκώνει το φορτίο που, εδώ που τα λέμε, το ζητάει και ο ίδιος λόγω του χαρακτήρα του, καθότι συγκεντρωτικός και απόλυτος σε πολλά ζητήματα!

❖ Η ΚΡΙΤΙΚΗ…

Δεν γνωρίζω αν ο ίδιος θέλει να προκαλεί ή έτσι του βγαίνουν πολλά ζητήματα, αλλά η πολύχρονη ενασχόληση με τα κοινά τον έχει καταστήσει απόλυτο κυρίαρχο στα αυτοδιοικητικά κι αυτό είναι εκείνο που κινεί το ενδιαφέρον για αυστηρή κριτική προς το πρόσωπό του και τις πράξεις του. Κάθε πράξη του πλέον μπαίνει στο μικροσκόπιο και ο ίδιος πρέπει να το αντιληφθεί και πρέπει να αλλάξει ρότα. 

❁ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ!

Τελευταίος λόγος για κριτική η υπόθεση του γηπέδου ξιφασκίας, αυτού του πολυθρύλητου, που όλοι, είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι η Πολιτεία ως μεγαλοκαρδούσα θα το χάριζε σε όποιον αναλάμβανε ιδίοις εξόδοις να το ξηλώσει, να το μεταφέρει και να το ξαναστήσει, αρκεί να βρισκόταν ο κατάλληλος χώρος να τοποθετηθεί. Γιορτές και πανηγύρια από Αδώνηδες, Αυγενάκηδες και Καχριμάνηδες που τα Γιάννινα θα ήταν τα τυχερά που θα δέχονταν την δωρεά για να ενισχυθεί το αθλητικό ιδεώδες σε χώρο που έζησε δόξες το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

■ «ΤΖΑΜΠΑ»!..

Όλα τα παραπάνω κυλούσαν κάπως αρμονικά, διότι υπήρξαν ενστάσεις για τον χώρο όπου θα τοποθετηθεί το κέντρο Ξιφασκίας και ο καθένας μας κατέθετε τη δική του άποψη. Μέχρι που μάθαμε ότι το «τζάμπα», καθόλου τζάμπα δεν είναι και ότι τελικά το αθλητικό κέντρο το αγοράσαμε από την εταιρεία του Κόκκαλη ΙΝΤΡΑΚΑΤ και φυσικά με το αζημίωτο!

 ❖ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ  ΚΟΣΤΟΣ ΤΕΛΙΚΑ;

Το πως φτάσαμε από το τζάμπα να μας κοστίζουν οι σκελετοί του κλειστού Ξιφασκίας περί τα τρία εκατομμύρια αγορά, είναι μια υπόθεση που θέλει απαντήσεις απ’ όλους όσους τη διαχειρίζονται. Αλλιώς είναι εκτεθειμένοι και τα διάφορα σενάρια θα γράφονται και θα μπαίνει πολύς κόσμος στο κάδρο της ευθύνης, όπως είναι το περιφερειακό ταμείο, το οποίο ενέκρινε τη δαπάνη.

❁ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ…

Η «απολογία» παντός υπευθύνου θα έχει να κάνει με την παραπλάνηση της κοινής γνώμης περί δωρεάς του κλειστού Ξιφασκίας, που κάποιοι… μεγαλόψυχοι των Αθηνών μας σκέφτηκαν και αποφάσισαν να κάνουν την δωρεά που μόνο τέτοια δεν είναι, απ’ ότι τελικά φαίνεται!

■ Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ…

Εκείνο που απομένει να διευκρινιστεί είναι αν η αγορά του σκελετού φτάνει στα 25 εκατ. όπως λέγεται, ή θα χρεωθούμε κι άλλα 990.000 ευρώ για το ξήλωμα, μεταφορά και ξαναστήσιμο. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε γιατί δεν στήναμε ένα νέο από την αρχή, για να μην έχουμε υποχρέωση στους Αθηναίους «ευεργέτες» τύπου Αυγενάκη-Γεωργιάδη; Μια διευκρίνιση την δίνει ο ίδιος ο Καχριμάνης δημοσιεύοντας το σχετικό συμφωνητικό με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ που εμφανίζει αυτό το κόστος μόνο σε 990.000 ευρώ + ΦΠΑ = 1.227.000! 

❖ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ…

Ο ίδιος ο Καχριμάνης, ενώ γνωρίζει ότι έχει ανοιχτούς λογαριασμούς σε περιφερειακό επίπεδο, γιατί επιμένει να προκαλεί τους «αντιπάλους» πότε με το ένα και πότε με το άλλο; Ακόμη δεν έχουν κλείσει οι λογαριασμοί με τα 3,3 εκατομμύρια προς τη θυγατρική της ΤΕΡΝΑ που ασχολείται με τα σκουπίδια και σκάει η υπόθεση του κλειστού Ξιφασκίας που θα ήταν… τζάμπα, εκτός από τα έξοδα αποξήλωσης-μεταφοράς κλπ.

 ❁ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ…

Αντί να κλείνει μέτωπα ο Καχριμάνης, ανοίγει κι άλλα διάπλατα, δίνοντας το δικαίωμα της κριτικής και της επίθεσης από «αντίπαλα» στρατόπεδα. Ο τύπος θα κάνει τη δουλειά του και δεν του φταίει εκείνος αν τ’ αρμενίσματα στους γυαλούς είναι στραβά!

■ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ…

Δεν ξέρω και δεν υιοθετώ τ’ αποτελέσματα δημοσκόπησης, αλλά κάτι δείχνουν κι ας λαμβάνονται υπ’ όψη. Όμως, όσο θα γεννιόνται τέτοια ζητήματα, η εικόνα που θα διαμορφώνεται δεν θα είναι ό,τι καλύτερο για τον ίδιο τον Περιφερειάρχη, ο οποίος απ’ ότι δηλώνει, ετοιμάζεται για συνέχεια στην Περιφέρεια και το 2023!

❖ ΟΧΙ ΣΤΟ… ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ!

Όσον αφορά την εμπλοκή του υιού Καχριμάνη με αγορά πάνελ για κατασκευή κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, είναι εκ των ουκ άνευ, αφού κι εκείνος πλήρωσε τα εκποιημένα προϊόντα, όπως προφανώς θα έχουν κάνει και Έλληνες πολίτες με άλλα παρόμοια προϊόντα. Το ότι είναι γιός Καχριμάνη, δεν σημαίνει ότι έχει λιγότερα δικαιώματα από άλλους Έλληνες πολίτες. Απλά θα έπρεπε να αποφευχθούν τέτοιες συναλλαγές, όταν εκ των προτέρων γνώριζαν ότι θα γίνουν τέτοιου είδους συνειρμοί…

 ❁ ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ…

Δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις από τον Περιφερειάρχη στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο για όλα όσα απασχολούν την Περιφέρεια και με τα μέτωπα που έχουν ανοίξει εδώ και καιρό, αλλά δεν ξέρω πόσο πειστικός έγινε ο λόγος του, αφού ο κουρνιαχτός δεν λέει να καλοκάτσει...

■ ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ…

Η παραπομπή στο Πειθαρχικό ολόκληρης της Οικονομικής Επιτροπής, λόγω των αναθέσεων στην ίδια νομική σύμβουλο, τα επιδικασμένα 3,3 εκατ ευρώ προς εταιρεία του Περιστέρη και στο «περιστεράκι» ονόματι Αγραφιώτης και τώρα το Κλειστό Ξιφασκίας, είναι ζητήματα που ίσως κυριαρχήσουν καθ’ όλη την περίοδο μέχρι τις εκλογές.

❖ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ…

Όμως έξω από το κάδρο των ευθυνών δεν μένουν και οι άλλες παρατάξεις στην Περιφέρεια, οι οποίες έλεγαν αβλεπί «ναι σε όλα», για να έρχονται τώρα να σηκώνουν τους ώμους από άγνοια! Για το… καλό της Περιφέρειας λέγαμε ναι, λένε και ψάχνουν τώρα νομική κάλυψη για παραλείψεις ή άγνοια για το πού έβαζαν την υπογραφή τους. Το ότι έρχονται τώρα να νίπτουν τας χείρας καθόλου δεν τους απαλλάσσει των ευθυνών! 

❁ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ…

Με τους δυο συνταξιούχους δικαστές, που συμμετείχαν στην αντιδικία της Περιφέρειας με τον φορέα που έχει την μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων, τα έβαλε ο Καχριμάνης και αποφάσισε να κάνει τα παράπονα γι’ αυτούς στον υπουργό Δικαιοσύνης, ζητώντας τον έλεγχο τους για την απόφασή τους να χρεώσουν την Περιφέρεια 3,3 εκατ. Ευρώ, σε αντιδικία που έχουν με την συγκεκριμένη μονάδα. Το είπε στο Περιφερειακό Συμβούλιο προχθές και συντάχθηκε με τις αμφιβολίες της νομικής του συμβούλου, που κι εκείνη μια δυσπιστία την βγάζει γι’ αυτούς. Γιατί όμως εκ των υστέρων; 

■ ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ!

Όλα λειτούργησαν ρολόι μέχρι το 2019 μεταξύ Περιφέρειας και εργοστασίων απορριμμάτων, μας λέει η Τατιάνα Καλογιάννη και εντελώς… τυχαία αυτό συνδέεται με την παρουσία της ίδιας από τον σχεδιασμό μέχρι την λειτουργία του! Το τι στράβωσε από κει και ύστερα και είναι στα μαχαίρια η Περιφέρεια με τον Αγραφιώτη, η κ. Καλογιάννη μάλλον δεν μπορεί να το ερμηνεύσει, αφού η ίδια είναι εντός του συστήματος, καθώς άλλαξε επίπεδο προσφοράς στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Φυσικά, ούτε και για τον Δήμο Ιωαννιτών είχε να πει καλή κουβέντα η Τατιάνα, η οποία κι εκεί από το 2019 και μετά τα βλέπει όλα λάθος, διαπιστώνοντας προβλήματα ποιότητας ζωής! Ό,τι θέλει βλέπει και καταλαβαίνει κανείς!

❖ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ…

Δεν προτίθεται η Περιφέρεια να πληρώσει την αποζημίωση των 3,3 εκατ. ευρώ προς τη θυγατρική της ΤΕΡΝΑ, την οποία επιδίκασε το διαιτητικό δικαστήριο πριν λίγο καιρό, λέει ο Καχριμάνης και για μια ακόμη φορά τραβά το ήδη τεντωμένο σκοινί. Δεν πληρώνει διότι, όπως είπε, η απόφαση είναι άδικη και η απόφαση του δικαστηρίου είναι αέρος κοπανιστός!

❁ Η ΟΝΝΕΔ…

Στα Γιάννινα σήμερα και σε προσυνεδριακή εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ ο Γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον γνωστό μας Λευτέρη Αυγενάκη, οι οποίοι θα χαράξουν τις νέες γραμμές της ΟΝΝΕΔ μετά και το πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ. Ο Λευτεράκης είναι γνωστός από την «λατρεία» του για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και δεν χωρά παραπέρα συζήτηση. Όμως ο Παύλος Μαρινάκης είναι πιο κοντά στις σκέψεις των ΟΝΝΕΔΙΤΩΝ και μπορεί ακόμη να μιλά την γλώσσα τους κι αυτό μπορεί να κρατήσει κανείς.

■ «ΘΕΡΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ»!

Να δείτε που αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολύ θερμό όσον αφορά τα πολιτικά ζητήματα, εκτός κι αν γίνει πάλι κανένα ολοκαύτωμα από πυρκαγιές. Θερμό καλοκαίρι, για να υπάρξει ένα φθινόπωρο που θα φέρει άνεμο εκλογικό, όπως έχει αρχίσει να διαμορφώνεται το σκηνικό. Αν κι από την κυβέρνηση αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εντούτοις, πολλά είναι τα σημάδια που οδηγούν προς τα κει.

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.