ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η κ. ΓΚΑΓΚΑ…
Στην Ήπειρο και τη Λευκάδα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα, η οποία ασχολήθηκε με τα θέματα υγείας και ιδιαίτερα την στελέχωση των νοσοκομείων, τα οποία στον καιρό της πανδημίας τράβηξαν και τραβούν της ψυχής τους τον τάραχο. Μελετημένη και διαβασμένη σε θέματα υγείας η κ. Γκάγκα, η οποία είναι η ίδια γιατρός και ξέρει από μέσα πολύ καλά το σύστημα και ιδιαίτερα τις αδυναμίες του.

Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ…
Το μεγαλύτερο μέρος των συζητήσεων η κ. Γκάγκα το αφιέρωσε στην στελέχωση των νοσοκομείων τα οποία, όλο το προηγούμενο διάστημα λόγω πολλών ζητημάτων, αντιμετώπισαν προβλήματα. Η ίδια άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τα προβλήματα και υποσχέθηκε τακτοποιήσεις όπου αυτές είναι εφικτές.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ…
Η κ. Γκάγκα πάντως εξήρε την προσφορά των υγειονομικών, οι οποίοι είναι εκείνοι που δεν παίρνουν ανάσα τα δύο τελευταία χρόνια. Άκουσε με προσοχή τα παράπονα των εργαζομένων και τα αιτήματα των διοικήσεων των νοσοκομείων και φυσικά δεν ήταν της τακτικής «πάρτε διαβόλοι βάγια», διότι τα βάγια σε καιρούς χαλεπούς είναι ακριβοθώρητα. Όμως δεν θα μπορούσε, κατά την άποψή μου, να ήταν πιο κατάλληλος άνθρωπος σ’ αυτή τη θέση, αυτή τη στιγμή. Έδειξε ότι ήταν περισσότερο γιατρός απ’ ότι πολιτικός. Συνήθως οι δεύτεροι είναι εκείνοι που με λόγια θεραπεύουν πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν!

ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ…
Η κ. Γκάγκα όταν ρωτήθηκε για το σπάσιμο της 6ης ΥΠΕ σε δύο μέρη και να λειτουργήσει νέα με έδρα τα Ιωάννινα όπως παλιά, δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο. Όπως εξέφρασε την ευχή και την επιθυμία της ενδεχόμενης επιστροφής των ΚΥ στην διαχείριση από τα νοσοκομεία. Το δεύτερο μάλλον κάπως απομακρυσμένο το είδε, αν κι αυτό θα ήταν το σωστό για να ενισχύονται τα νοσοκομεία από δυναμικό, την δύσκολη εποχή της πανδημίας.

❁ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ…
Παιχνιδάκι με λεφτόδεντρα και κλεφτόδεντρα κάνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με αφορμή την ενέργεια και ιδιαίτερα τα τιμολόγια της ΔΕΗ και των παρόχων της που καίνε κόσμο και κοσμάκη. Είχε επιβάλλει την «ρήτρα» η κυβέρνηση Τσίπρα και τα ζόρικα ήλθαν επί κυβερνήσεως Κυριάκου, ο οποίος καλείται να βρει λύσεις τώρα που οι «φίλοι» μας οι Ρώσοι κλείνουν τις κάνουλες του φυσικού αερίου.

■ ΤΑ ΜΕΤΡΑ…
Θα λάβει μέτρα η κυβέρνηση τέτοια, που να επανέλθουν οι τιμές ρεύματος στην περίοδο 2021 και γι’ αυτό δεσμεύτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός! Θα τρίβουμε τα μάτια μας από τους λογαριασμούς που θα μας έλθουν τον Ιούνιο, μας προϊδέαζε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου κι εμείς είμαστε έτοιμοι να τα... ξετρίψουμε απ’ αυτά που είδαμε από αρχές του 2022!

❖ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ…
Μέχρι τώρα δεν έβρισκαν λεφτόδεντρα, λέει ο Αλέξης Τσίπρας που είναι από κείνους που παρέδωσαν αβλεπί, αφθορί και παραχρήμα την ενέργεια στους «κλεφτοδεντράδες», οι οποίοι έφτασαν το ρεύμα στα ουράνια. Αυτούς τους κλεφτοδεντράδες ανακάλυψε λίγο καθυστερημένα ο Κυριάκος και είπε να τους βάλει χέρι και να επαναφέρει την κανονικότητα στην τιμή της κιλοβατώρας. Το αν θα το καταφέρει θα το δούμε στους λογαριασμούς του Ιουνίου.

❁ ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ…
Τεράστιοι εκμαυλιστές εκείνοι οι «πάροχοι» που ανεξαρτήτως ώρας και χρόνου σε πρήζουν να γίνεις πελάτης τους και μόλις σε βάλουν στο χέρι, αρχίζουν τα δύσκολα! Εκείνο που δεν κατάλαβα ποτέ είναι πώς εκείνοι που αγοράζουν ενέργεια από ΔΕΗ έχουν τη δυνατότητα να την πουλάνε στο λαό φθηνότερα όπως ισχυρίζονται. Ο διάβολος σ’ αυτές τις περιπτώσεις κρύβεται στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κανείς τα διαβάζει, αφού πρώτα έχει μπει στο βρόχι τους!

■ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!
Εν πάση περιπτώσει, να δούμε να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και το αν θα διαψευσθούν οι προσδοκίες της αντιπολίτευσης που επενδύει στην ένδεια του λαού, λίγο μας απασχολεί. Το ότι αυτού του είδους η επένδυση της αντιπολίτευσης δεν αποδίδει, αποδεικνύεται περίτρανα στις δημοσκοπήσεις όπου η αντιπολίτευση δεν κερδίζει από τις απώλειες, έστω αυτές τις λίγες, που έχει η κυβέρνηση, την οποία τρία χρόνια τώρα δεν την βρήκαν και λίγες συμφορές!

❖ ΤΟ ΚΙΝΑΛ…
Ακόμη κι αυτό το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ που φάνηκε να «φορτώνει» από τότε που άλλαξε ηγεσία έχει παραμείνει στάσιμο και δεν φαίνεται να αποτελεί την αντιπολιτευτική λύση, τουλάχιστον για τα υπόλοιπα χρόνια. Εκεί θα μάχεται με τον Τσίπρα ο Ανδρουλάκης για την κατάκτηση του κεντροαριστερού χώρου, χωρίς βέβαια ο Ανδρουλάκης να είναι Τσίπρας. Τσίπρας κάθε εκατό χρόνια βγαίνει! Το είχε πει και η συντρόφισσα Θεανώ που το 1972 έγινε καθηγήτρια πανεπιστημίου! Ποιος γίνονταν καθηγητής εκείνη την εποχή, να μην το σχολιάσουμε τώρα!

❁ ΤΟ ΜΑΡΑΖΙ…
Τώρα το μαράζι των ΣΥΡΙΖόπουλων είναι ο διορισμός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη του Β’, γιού του Κυριάκου, σε θέση συμβούλου Ισπανού ευρωβουλευτή! Ξεσηκώθηκε όλος ο ΣΥΡΙΖΑϊσμός και ρίχνουν κατάρες στην οικογένεια Μητσοτάκη που έκανε αυτό το… ανοσιούργημα, όταν χιλιάδες άλλα ελληνόπουλα ψάχνουν μια τρύπα να τρυπήσουν, κυρίως στο δημόσιο. Τα ίδια τα ΣΥΡΙΖόπουλα ουδέποτε είδαν πως έγινε καθηγήτρια Πολυτεχνείου η Περιστέρα τους, ξεκινώντας από καθηγήτρια ΤΕΙ. Τότε δεν ήταν σκάνδαλο, όταν η σύζυγος του πρωθυπουργού ανέβαινε τα σκαλιά της εκπαίδευσης για να «τακτοποιηθεί» κι εκείνη σε μια εξέχουσα θέση.

■ ΤΑ ΦΟΝΤΑ…
Ο γιός Μητσοτάκη, αν μη τι άλλο, έχει τα φόντα τα επιστημονικά να δουλέψει σε μια τέτοια θέση και δεν έφαγε τη θέση από Ελληνόπουλο. Πήγε σε Ισπανό ευρωβουλευτή και αντί να ξεσηκώνονται οι Ισπανοί που τους «έφαγε» μια θέση, ξεσηκώνονται τα ΣΥΡΙΖόπουλα που κάποτε άκουγαν Ευρωπαϊκή Ένωση και έβγαζαν καντήλες. Το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ» ηχεί ακόμη στ’ αυτιά μας από την εποχή Αντρέα Παπανδρέου, που ήταν το αγαπημένο τους σύνθημα μέχρι το 1981 που έγινε κυβέρνηση! Μετά το ξέχασαν και ρίχτηκαν με τα μούτρα στο φαγοπότι των κονδυλίων, τα οποία πληρώνουμε με το παραπάνω από το 2010 με τα περιβόητα μνημόνια!

❖ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ…
Ενδιαφέρθηκε, λέει, εισαγγελέας για το έργο που κατασκευάζεται πίσω από το «Πράκτικερ» προς Πεδινή μεριά μέχρι τον Πλάτανο της Πεδινής. Δεν ξέρω πως έδειξε τώρα όψιμα ενδιαφέρον ο εισαγγελέας και δεν το είχε δείξει όταν καταστράφηκε ο αύλακας από τις πλημμύρες και η συγκοινωνία ήταν επικίνδυνη μέχρι απαγορευτική.

❁ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ!
Το όλο ζήτημα το οδήγησε στην εισαγγελική πόρτα ένας δικηγόρος, ύστερα από καταγγελίες περίοικων που φοβήθηκαν μήπως η διασωλήνωση φέρει πλημμύρες στον κάμπο! Ποιοι είναι αυτοί οι παρόδιοι που έχουν τέτοιους φόβους, επειδή γίνεται η αποκατάσταση των ζημιών οι οποίες μάλιστα άργησαν πάρα πολύ, δεν το μάθαμε ακόμη.

■ Η ΜΙΖΕΡΙΑ…
Καμία βλάβη και καμία ενόχληση δε θα υπάρξει από την αποκατάσταση των ζημιών για απόσταση εκατό μέτρων περίπου. Η μιζέρια ορισμένων είναι αυτή που δε γιατρεύεται και κυρίως επειδή στην αποκατάσταση συμμετέχει η Περιφέρεια, η οποία έκανε το καθήκον της και μάλιστα αργοπορημένα. Για το ότι επί οκτώ σχεδόν μήνες η κυκλοφορία γίνονταν με δυσκολία και για το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα, είναι γιατί ο Θεός έχει βάλει το χέρι του!

❖ Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ…
Έμαθα ότι μεταξύ των ανησυχούντων και εκείνων που προέβλεπαν πλημμύρες στον κάμπο της Πεδινής, ήταν κι ένας κτηνοτρόφος που την έχει δει δερβέναγας στην περιοχή, αφήνοντας το κοπάδι του να κόβει βόλτες ακόμη και στο δημόσιο δρόμο. Ήταν κι αυτός που ενόχλησε το συνεργείο με τις προβλέψεις του για τα κακά που θα βρουν τον κάμπο από την αποκατάσταση της λαγκάτσας, η οποία τον χειμώνα κατεβάζει δέκα πόντους νερό!

❁ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…
Το ότι ενημερώθηκε ο εισαγγελέας για το «έγκλημα» δε σημαίνει ότι αυτό έγινε προς την ορθή κατεύθυνση απ’ όποιους κι αν έγινε. Η ορθή κατεύθυνση είναι η αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν για ν’ αποφευχθούν τα χειρότερα. Ο κάθε εισαγγελέας μόνο αφελής δεν είναι, να μην αντιλαμβάνεται ποιοι και ποιες ευθύνες έχουν!

■ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ…
Στα Γιάννινα δύο υπουργικά στελέχη τις προηγούμενες μέρες. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως καλεσμένη του Δήμου Ζίτσας όπου μίλησε σε εκδήλωση σχετική με θέματα Παιδείας, ενώ παραβρέθηκε και στη σύνοδο των πρυτάνεων που γίνονταν τις ίδιες μέρες. Είπαμε, στα Γιάννινα και η Κεραμέως, στην Πρέβεζα όμως όχι, αν και έχει προσκληθεί πολλάκις!

❖ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ…
Τα καλά νέα έρχονται από την Πρέβεζα, όπου ο βουλευτής ΝΔ κ. Στέργιος Γιαννάκης ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να μετακινηθεί το τμήμα ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ προς Γιάννινα κατόπιν και ενεργειών του! Το πόσο αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και για πόσο διάστημα μένει να το δούμε…

❁ ΤΟ ΚΑΤΑΧΕΡΙΑΣΜΑ…
Πριν την ανακοίνωση Στ. Γιαννάκη είχε προηγηθεί ένα καταχέριασμα του Υπουργείου Παιδείας από τον πρώην Βουλευτή ΝΔ Πρέβεζας Γ. Τρυφωνίδη, ο οποίος δεν άφησε πολλά περιθώρια ανοχής στην απομόνωση της Πρέβεζας από πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Αν αυτό επέδρασε ή όχι στην αλλαγή απόφασης του υπουργείου Παιδείας, δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε. Πάντως, τα γραπτά μένουν από τον κ. Τρυφωνίδη, ο οποίος όμως δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό!

■ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕ!..
Αυτή η μάνα Φύσσα έχει ξεπεράσει κάθε όριο σαν μητέρα πονεμένη και «ζηλεύοντας» τη δόξα της Κούνεβα, άρχισε να βαδίζει το δρόμο προς την Ευρωβουλή! Δεν εξηγείται αλλιώς η ευκαιρία συμπαράστασης προς κάθε χαροκαμένο που έχασε το παιδί του από βίαιες πράξεις, όπως και στην περίπτωση Ζακ που έχασε τη ζωή του από την επίθεση κοσμηματοπώλη που τον συνέλαβε να του κλέβει το μαγαζί.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.