ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ…
Γιορτή Χριστιανοσύνης το Πάσχα αλλά και ευκαιρία κοσμαντάμωσης. Ο υπογράφων με άλλους φίλους είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Κ. Τασούλα με τον οποίο είχαμε μια αρκετά μεγάλη και εποικοδομητική συζήτηση γύρω από θέματα της επικαιρότητας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η συζήτηση είχε αρκετό ενδιαφέρον με τον Κ. Τασούλα να μην αρνείται ν’ απαντήσει και σε καυτά ερωτήματα επικαιρότητας, στα οποία ο ίδιος στοχοποιήθηκε από την αντιπολίτευση με αφορμή της παρουσίας στη Βουλή του Ελληνοουκρανού Μιχαήλ, που τόση θύελλα σήκωσε στα έδρανα της αντιπολίτευσης που απλά έψαχναν αφορμή να την κάνουν γυριστή.

ΟΚΤΩ ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ…
Οκτώ λεπτά πριν αρχίσει η ομιλία Ζελένσκι έφτασε το VIDEO στην Ελληνική Βουλή όπου θα έστελναν μήνυμα δύο ομογενείς, κάτι που ήταν τεχνικά αδύνατον να ελεγχθεί, είπε ο κ. Τασούλας. Απλά η αντιπολίτευση έψαχνε ευκαιρία για να κάνει ό,τι έκανε, μας είπε ο πρόεδρος ο οποίος ήταν απόλυτα ειλικρινής και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη ότι ήταν αδύνατο να γίνει έλεγχος.

Ο ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Μπορεί να είναι επιφορτισμένος με το τεράστιο έργο της Προεδρίας της Βουλής ο κ. Τασούλας, καθόλου δεν υπολείπεται όμως ζητημάτων που αφορούν και τον νομό Ιωαννίνων, στον οποίο εκλέγεται από το 2000 συνεχώς και στην πρώτη γραμμή. Έδειξε να είναι βαθύς γνώστης ακόμη και με λεπτομέρειες σε ζητήματα μικρά και μεγάλα, στα οποία βάζει πλάτη να βρεθούν λύσεις.

ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ
Είχαμε γράψει παλιότερα ότι ο Κώστας Τασούλας σ’ επόμενες εκλογές θα βρεθεί τιμής ένεκεν, σε ψηφοδέλτιο επικρατείας, αφού έφτασε στο ύψιστο αξίωμα, το τρίτο κατά σειρά μετά την πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό. Κάτι τέτοιο το απέκλεισε, τονίζοντας με έμφαση ότι θα ξαναείναι υποψήφιος με την διαδικασία του σταυρού προτίμησης στο νομό Ιωαννίνων.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας μας τόνισε ο Κ. Τασούλας, ακολουθώντας τον δρόμο του πρωθυπουργού. Μπορεί τα πράγματα να είναι ζόρικα από πλευράς ενέργειας που όλα παίρνουν την ανηφόρα, αλλά εδώ είμαστε να αντιμετωπίσουμε και τα δύσκολα μας είπε και έδειξε να το εννοεί. Δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης των θέσεων που συχνά-πυκνά εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ
Και για ζητήματα αυτοδιοίκησης κάναμε κουβέντα και έδειξε να είναι πλέρια ενημερωμένος, ακόμη και με λεπτομέρειες. Όπως λεπτομέρειες γνώριζε για τα όσα θρυλούνται ή σχεδιάζονται για την λίμνη Παμβώτιδα, της οποίας η περιμετρική ανασχεδίαση έχει έλθει στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα από τότε που ο Κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ποδηλατικό δρόμο. Το όλο ζήτημα εξετάζεται και θα δοθούν οι καλύτερες λύσεις, χωρίς να πλήττεται το περιβάλλον καθώς και οι ιδιοκτησίες, μας είπε. Εδώ θα είμαστε και θα γίνουμε μάρτυρες για όλα όσα σχεδιάζονται. Πάντως τα 10 εκατ. ευρώ ο Στ. Πέτσας τα έχει έτοιμα να τα δώσει για τον ποδηλατόδρομο.

ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Έχει ενδιαφέρον η συζήτηση με τον Κώστα Τασούλα, όχι τώρα που είναι πρόεδρος της Βουλής. Είναι πολλά χρόνια στο πολιτικό κουρμπέτι και ξέρει πρόσωπα και πράγματα, αφού είναι γνωστό ότι μεγάλωσε με τα νάματα του πατριωτισμού κι έτσι όπως τα «μετάλαβε» από τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Επί ευκαιρία κάτι σπουδαίο ετοιμάζεται για τον 10ετή αγώνα που έκανε ο Ε. Αβέρωφ για να πείσει τον Τοσίτσα να γίνει ευεργέτης!

❁ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
Πάσχα 2022! Όπως παλιότερα. Γιόμισε η επαρχία κόσμο ύστερα από δύο χρόνια ερημιάς! Εκκλησίες ξαναλειτούργησαν και καμπάνες ξαναχτύπησαν και ακούστηκαν οι θρήνοι της Μ. Παρασκευής και το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

■ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ
«Λυσσασμένοι» οι Έλληνες αψήφησαν πολλά εμπόδια και επισκέφθηκαν τα χωριά τους και τα κλεισμένα σπίτια τους και γιόρτασαν με τους λίγους εναπομείναντες ντόπιους αυτή την Ανοιξιάτικη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Συνοδοιπόρος σ’ αυτή την μεγάλη έξοδο των Ελλήνων ο καλός Ανοιξιάτικος καιρός.

❖ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ!
Το αδιαχώρητο κυριολεκτικά στις εκκλησίες της πόλης μας και των άλλων ενοριών. Τηρήθηκαν όλα τα έθιμα και με κατάνυξη οι Έλληνες για μια ακόμη φορά βρέθηκαν στους τόπους λατρείας για να γιορτάσουν με τους δικούς τους. Ήταν ένα καλό διάλλειμα στην καθημερινότητα που εδώ και δύο χρόνια η επιδημία είχε στερήσει.

❁ ΑΡΝΟ…ΜΑΧΙΕΣ!
Όμως δέστε πως φτάσαμε στην Μεγάλη Εβδομάδα, όπου βαδίζαμε τον Γολγοθά σαν λαός ύστερα απ’ όσα γίνονται σε επίπεδο οικονομίας. Μπήκαμε στην Μ. Εβδομάδα με το μυαλό στην τιμή του αρνιού και του κατσικιού που θα έφτανε ακόμη και τα 16 ευρώ το κιλό, για να καταλήξουμε κάπου εκεί στα 11-12 ευρώ! Επένδυσε και στον οβελία η αντιπολίτευση για να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο.

■ Η ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ…
Με 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη πώς να ξεμυτήσουμε από τις πόλεις προς τα χωριά και προς τους Ανοιξιάτικους τουριστικούς προορισμούς, φώναζαν και ξαναφώναζαν οι εξοδούχοι των Αθηνών και των άλλων μεγάλων πόλεων. Εν τούτοις καρφίτσα δεν έπεφτε σε ξενοδοχεία και καταλύματα σε Ιωάννινα, Ζαγοροχώρια και Τζουμέρκα.

❖ ΤΑ ΖΟΡΙΚΑ…
Εκεί που τα πράγματα ήταν ζόρικα ήταν στο Μέτσοβο, που για άγνωστους λόγους οι χώροι φιλοξενίας υπολείπονταν σε ένοικους. Ας το κοιτάξουν οι ίδιοι οι Μετσοβίτες τι δεν έκαναν καλά και δεν έγιναν φέτος ελκυστικός τουριστικός προορισμός, ύστερα από απουσία δύο ετών Πάσχα στην επαρχία.

❁ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!
Αυτή η Ελευθερία στον γιορτασμό, από πλευράς λήψης μέτρων προστασίας από κορωνοϊό, ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας βγει ξινή όσον αφορά την μετάδοση και εξάπλωση της πανδημίας. Αυτό θα το διαπιστώσουμε σε 15 μέρες όπως λένε και οι ειδικοί. Παρ’ όλα αυτά, σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι έπαιρναν μέτρα προστασίας με μάσκες και αποστάσεις.

■ ΕΛΛΑΣ-ΓΑΛΛΙΑ…
Έκατσε κάπως… στραβά η επανεκλογή Μακρόν στην Γαλλία, στους ντόπιους αρνητές και τιμητές του Πουτινισμού και ψάχνουν λόγους να υποτιμήσουν αυτή την επανεκλογή κι αυτό μόνο και μόνο επειδή η Ελληνική κυβέρνηση ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια επανεκλογής Μακρόν, στα πλαίσια του παλιού Καραμανλικού δόγματος Ελλάς-Γαλλία συμμαχία.

❖ ΛΕΠΕΝΙΣΤΕΣ
Αριστερούληδες - ακροδεξιούληδες ήταν με την Λεπέν, η οποία υποστήριξε τον αδερφό Πούτιν για τα όσα δεινά υφίσταται στην Ουκρανία, την οποία ακόμη δεν μπορεί να την κάνει ζάφτι όπως έλεγαν παλιότερα. Τους έκατσε βαριά η ήττα της Λεπέν που εδώ που τα λέμε δεν πήγε και άσχημα με το 42% που πήρε και που θα συνεχίσει την πορεία προς την εξουσία και στις επόμενες εκλογές κατά το 2027, όπως η ίδια δήλωσε λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος την περασμένη Κυριακή το βράδυ.

❁ ΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ
Άφησαν την Λεπέν και τον Μακρόν τα ΣΥΡΙΖόπουλα και τα έβαλαν με τον πρίγκηπα Κάρολο της Αγγλίας, τον οποίο θα συναντούσε ο Κυριάκος και που μεταξύ άλλων θα συζητούσαν τον εξωραϊσμό των ανακτόρων στο Τατόι! «Πάει να επαναφέρει τη Βασιλεία από την πίσω πόρτα» λένε και νομίζουν ότι βρήκαν λόγο για να αντιπολιτευτούν την κυβέρνηση, η οποία έχει χρέος να αναδείξει την ιστορία διότι είναι ιστορία το πέρασμα του θεσμού από τη χώρα μετά την απελευθέρωση του 1821.

❁ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ…
Εκεί στην Άρτα βγήκαν τα μαχαίρια από τα θηκάρια κι άρχισαν τα μαχαιρώματα. Ενώ γιόρταζαν (;) τα Πάθη του Χριστού, τελικά τα πολιτικά πάθη και μάλιστα σε πολιτικό οικογενειακό επίπεδο και πάνω στον επιτάφιο πρώτη δόση ακούστηκαν ακατανόμαστα πράγματα, από κάποιους ντόπιους ενασχολούμενους με τα κοινά.

■ Η ΔΙΑΜΑΧΗ…
Η αιτία της επιτάφιας διαμάχης δεν έγινε για το ποιος θα κρατήσει στους ώμους τον επιτάφιο, αλλά για το ποιος θα κρατήσει καλύτερα και περισσότερο την τύχη του Νομού Άρτας σ’ επόμενες εκλογές. Αφορμή στάθηκε ένα δημοσίευμα Αθηναϊκού ΜΜΕ που μετέθετε τον αντιπεριφερειάρχη Βασ. Ψαθά από την περιφέρεια στην διεκδίκηση θέσης στο κοινοβούλιο. Κάποιος ενοχλήθηκε από ένα τέτοιο ενδεχόμενο και άρχισε τα «Γαλλικά» και στην περιφορά του επιταφίου και στην Ανάσταση. Το ενδεχόμενο καταργήσεως έδρας στο νομό Άρτας μετά την απογραφή κι αν οι εκλογές γίνουν το 2023, έκαναν κάποιους σε Άρτα και Θεσπρωτία να χάνουν τον ύπνο τους.

❖ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Άλλο θλιβερό επεισόδιο έγινε σε περιοχή Λάκκας Σούλι, με τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη κι έναν «κληρικό» που την έχει δει δραγουμάνος και κάνει ό,τι του κατέβει. Ο εν λόγω «κληρικός» ο οποίος έχει απασχολήσει την δικαιοσύνη και τον κλήρο με τα καμώματα και τις πράξεις του, επιτέθηκε στον Αλ. Καχριμάνη φτάνοντας σε σωματική βία για λόγους που ο ίδιος ή οι δυο τους γνωρίζουν. Ανάλογη επίθεση από τον ίδιο κληρικό είχε γίνει προς τον μητροπολίτη Μάξιμο στο Καλπάκι πριν λίγο καιρό. Ας τον «μαζέψει» κάποιος για να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.