ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ…
Καθόλου δεν άρεσε ο στολισμός της πόλης και στον πρώην δήμαρχο Θ. Μπέγκα που τον βρήκε λειψό και μουντό με καμένα λαμπάκια! Νοστάλγησε τους πύργους του Τάτλιν ο πρώην δήμαρχος κι εκείνες τις σκαλωσιές που είχε στήσει και το είχε ονομάσει χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Μάλιστα είχαμε γίνει στην πόλη σημείο χειμερινού τουρισμού κι όλοι… έτρεχαν να απολαύσουν αυτόν τον περιβόητο διάκοσμο που μας παρέπεμπε στην εποχή της Ρωσικής επανάστασης του 1917 κάτι που οι ίδιοι οι Ρώσοι εξόρκιζαν! Τέτοια πράγματα!

ΤΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ…
Ρίχνει ένα πυροτέχνημα ο περιφερειάρχης Ηπείρου περί φεσαδόρων δήμων όσον αφορά τα ανταποδοτικά στον τομέα της καθαριότητας και παίρνει αμπάριζα «νηστεύσαντες» και μη! Αυτό όμως δεν είναι καθόλου δίκαιο για τους συνεπείς οι οποίοι εξομοιώνονται με τους μπαταχτσήδες. Ας επανέλθει ο κ. Καχριμάνης να πει ονόματα για να ξέρουμε κι εμείς αν είμαστε σε λίστα μπαταχτσήδων ενώ πληρώνουμε πολύ ακριβά τα σκουπίδια.

ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ…
«Παντρεύεται η αγάπη μου για πείσμα για γινάτι μου, λίγο ύπνο για να πάρω, είδα όνειρο μεγάλο»! αυτό ήταν το δημοτικό Ηπειρώτικο άσμα με το οποίο γιόρτασαν αυτές τις μέρες σε γραφείο πολιτικό της πόλης, της αντιπολίτευσης που μόλις ξύπνησε, είδε όνειρο μεγάλο πως ξαναγυρίζει στην εξουσία. Τώρα που να δώσει κανείς βαρύτητα και σε ποια λόγια του άσματος στον λίγο ύπνο ή στο όνειρο το μεγάλο; Τον ύπνο, το όνειρο και τα λοιπά σχετικά συν τις χορευτικές φιγούρες τις «πρόδωσε» το διαδίκτυο στο οποίο ανέβασαν στιγμιότυπα οι εορτάζοντας και οι συνδαιτυμόνες! Κατά τ’ άλλα, ο Αλέξης τους κόπτεται για την υγεία του λαού, κυρίως την ψυχική του!

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…
Πήγε, που λέτε, ο Τσίπρας σε κάποιο νοσοκομείο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και αντι να περιοριστεί στους λόγους επίσκεψης, τρελάθηκε στις selfies με υγειονομικούς και περαστικούς! Αυτό λέγεται άσκηση υπεύθυνης πολιτικής. Χώρια που ζήτησε να φύγει η κυβέρνηση για να αναλάβει εκείνος με τον Πολάκη να διαχειριστούν την πανδημία! Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια…

❁ ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ 2022!
Καλή νέα χρονιά αδέρφια! Με την ευχή ότι όλα θα πάνε καλύτερα θα πορευτούμε και το 2022 και εδώ που φτάσανε τα πράγματα από πλευράς πανδημίας όλοι στρέφουμε τα βλέμματα στην προ 2020 εποχή που είχαμε μεν οικονομική κρίση, αλλά δεν κινδυνεύαμε από έναν ιό που μας τον φόρτωσαν οι Κινέζοι.

■ Η ΕΥΧΗ…
Η ευχή που ακούγονταν αυτές τις μέρες από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι σήμερα ήταν οι λέξεις «υγεία πάνω από όλα» και αυτή τη φορά κυριολεκτούσαμε, εκτός εκείνων που την έγραψαν στα αχαμνά τους και γιόμισαν τον τόπο κορωνοϊό με χιλιάδες κρούσματα.

❖ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ!
Μέχρι 40.000 έφθασαν σ’ όλη την Ελλάδα τα κρούσματα και η Ήπειρος δεν έμεινε πίσω. Παρά λίγο να φθάσουμε τα 1.300 άτομα σ’ όλη την Ήπειρο, ενώ τα Ιωάννινα χτύπησαν σχεδόν 700άρι! Ευτυχώς που δε φόρτωσε το σύστημα υγείας όσον αφορά τις νοσηλείες, διότι σε επίπεδο τεστ τα πράγματα ήταν πολύ ζόρικα. Χιλιάδες οι «ύποπτοι» έτρεχαν για τεστ ράπιντ ή μοριακό για να βγάλουν την αμφιβολία νόσησης ή να την επιβεβαιώσουν για λόγους προστασίας των ιδίων και των γύρω τους.

❁ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ…
Υπήρξε μια ταλαιπωρία στη διενέργεια τεστ και φυσική ήταν και η δυσανασχέτηση. Υπάρχουν όμως εξηγήσεις γι’ αυτήν την ταλαιπωρία η οποία ήταν μία και μοναδική. Πολλαπλάσιοι οι προσερχόμενοι για τεστ, λιγότεροι οι χώροι υποδοχής και μάλιστα σε μέρες που ο κορωνοϊός σάρωνε σ’ όλη την Ελλάδα λόγω μετάλλαξης ΟΜΙΚΡΟΝ.

■ Η ΟΜΙΚΡΟΝ…
Φαίνεται πως αυτή η ΟΜΙΚΡΟΝ που μπήκε στη ζωή μας λίγο πριν τα Χριστούγεννα και όπως οι ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν είναι πιο ελαφριάς νόσησης κι έτσι το σύστημα υγείας όσον αφορά τη νόσηση δεν επιβαρύνεται όπως γίνεται με τη ΔΕΛΤΑ. Κι ούτε απώλειες ανθρωπίνων ζωών χρεώνεται.

❖ ΤΑ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ…
Από την άλλη μεριά, υπάρχουν οι ντεληκανήδες που δεν υπολογίζουν τίποτα και κανένα. ΤΙ ΔΕΛΤΑ, ΤΙ ΟΜΙΚΡΟΝ και κουραφέξαλα; Όλα αυτά είναι κατασκευάσματα νοσηρής φαντασίας και δουλειές των δαιμόνων που θέλουν να μας αλλάξουν το DNA. Όταν όμως χτυπήσει την πόρτα ο διαβολοκορωνοϊός, τότε για πολλούς είναι στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα, ενώ κάποιοι άλλοι δεν προλαβαίνουν να κάνουν τέτοιες σκέψεις και αποχαιρετούν τραγικά τον μάταιο κόσμο!

❁ ΤΑ ΜΕΤΡΑ…
Χωρίς επίσημα γλέντια σε δρόμους και πλατείες αυτή η Πρωτοχρονιά λόγω των μέτρων των προληπτικών που έλαβε η πολιτεία και ύστερα από ένα αλαλούμ που επικράτησε μεταξύ ειδικών και πολιτείας. Ενώ τα επίσημα κόπηκαν, καλά κράτησαν οι μυστικές συνάξεις σε κέντρα διασκέδασης ακόμη και σε τουαλέτες για να αλλάξει ο χρόνος. Βρέθηκαν Ελληναράδες να πάνε κόντρα στον κορωνοϊό!

■ ΤΑ ΤΕΣΤ…
Από τα κορωνοπάρτι ήταν πολλοί εκείνοι που την άλλη μέρα αναζητούσαν ένα χώρο υγείας για να κάνουν τεστ και να δουν που βρίσκονται και μάλιστα ήταν ανυπόμονοι σε σχέση με τους άλλους συνανθρώπους που για λόγους προληπτικούς προσέφευγαν στους ίδιους χώρους για υποβολή σε τεστ.

❖ ΖΟΡΙΚΟΣ ΓΕΝΑΡΗΣ!
Θα είναι ζόρικος και ο Γενάρης σχετικά με την πανδημία λένε οι ειδικοί επιστήμονες. Το Γενάρη θα «πληρώνουμε» την ασυδοσία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μέχρι να έλθουν ο Φλεβάρης και ο Μάρτης. Από Απρίλιο τα πράγματα θα είναι πιο χαλαρά και το Μάη ακόμα καλύτερα! Ζήσε Μάη μου δηλαδή!

❁ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ…
Δεν μπαίνουμε σε απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς διότι η πανδημία όλα τα κάλυψε. Σε πολιτικό επίπεδο μόνο οι διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ και η εκλογή του νέου προέδρου τάραξαν λίγο τα νερά με τα Συριζόπουλα να νοιώθουν κάπως στριμόκωλα. Ο Κυριάκος 2 ½ χρόνια στην πρωθυπουργία εξακολουθεί να είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού παρά τις τόσες αντίξοες συνθήκες!

■ Η ΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ…
Δυστυχώς το μόνο που μένει ως πικρή γεύση είναι ότι κοντά στις 20.000 συνέλληνες έφυγαν από τη ζωή λόγω κορωνοϊού, ενώ πολλές άλλες χιλιάδες πέρασαν σοβαρές περιπέτειες στην υγεία τους, οι οποίες σε πολλούς απ’ αυτούς θα αφήσουν πολλά σημάδια. Κάτι άλλο σπουδαίο δεν μπορεί να πιστωθεί στην περασμένη χρονιά εκτός από την ανακάλυψη του εμβολίου το οποίο στην κυριολεξία ήταν σωτήριο για εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο.

❖ ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ…
Το εμβόλιο που τόσο απαξιώθηκε και ακόμη περισσότερο πολεμήθηκε από αυτοβαπτιζόμενους αρνητές και υποστηρικτές της ανθρώπινης υπόστασης διαδίδοντας ό,τι πιο ανόητο συναντά κανείς στην ανθρώπινη φύση. Το είδαμε να γίνεται κήρυγμα από άμβωνες από ανθρώπους της εκκλησίας και μάλιστα ακόμη και από μητροπολίτες οι οποίοι έπεσαν θύματα αυτών των κενοδοξιών όπως πρόσφατα του μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά ο οποίος έπεσε θύμα των δικών του πιστεύω συμπεριφερόμενος ως άπιστος του εμβολιασμού. Τόσο ο ίδιος όσο και η αδελφή του έχασαν τις ζωές τους για τα πιστεύω τους, και μη μου πείτε πως ήταν θέλημα Θεού να φύγουν από τη ζωή, διότι ο ίδιος ο Θεός ουδέποτε ευλόγησε την ανοησία.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.