ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΑΜΑΛ
Πολύς ντόρος έγινε με τον περίπατο της περίφημης Αμάλ, που ξεκίνησε από την Συρία και πρόσφατα έφτασε και στα Ιωάννινα για μία παράσταση η οποία τόσο πολύ σχολιάστηκε από πολλούς και διάφορους κύκλους κι ένας φόβος επικράτησε σχετικά με την σκοπιμότητα αυτής της περιφοράς!

Η ΚΡΙΤΙΚΗ…
Δεν μπαίνει η στήλη στον πειρασμό της κριτικής σ’ αυτόν τον περίπατο – παράστασης διότι δεν είναι κάτι που χωρά σχολιασμό. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι η χριστιανική πίστη δεν αλλοιώνεται από τέτοιου είδους σκηνικά, διότι είναι τόσο βαθειά ριζωμένη στους Έλληνες πιστούς, που κανένας φόβος δεν υπάρχει από κάθε είδους Αμάλ που είναι εφεύρεση κάποιων ανθρώπων εντός κι εκτός συνόρων που βρήκαν έναν δικό τους τρόπο να περάσουν δικά τους μηνύματα, που αμφιβάλλω αν τα καταφέρουν σε τέτοιους καιρούς όταν οι Ταλιμπάν ξεσηκώνουν την παγκόσμια κοινωνία!

ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!
Πέρασε και από τα Γιάννινα η Αμάλ, έδωσε μια παράσταση και από εδώ πάνε και άλλοι. Σε κανένα μας δεν άλλαξε την πίστη, ούτε το φρόνημα. Επομένως, οι φόβοι κι αυτοί πάνε περίπατο. Όμως, εντύπωση πολύ καλή έκανε και ίσως έκλεψε την παράσταση ένας άξιος καλλιτέχνης Ηπειρώτης με καταγωγή από την Βροντισμένη, ο Αλέξανδρος Ριζόπουλος, ο οποίος ως καλλιτέχνης μουσικός έδωσε την δική του παράσταση κι έδεσε με τα δικά του μουσικά χρώματα στο συγκεκριμένο δρώμενο. Αυτό το παιδί ξέφυγε από άλλες ενασχολήσεις και ασχολείται με τον χώρο, της μουσικής, μ’ ένα δικό του ξεχωριστό τρόπο, κάτι που παραπέμπει σε άλλο επίπεδο προσφοράς.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ…
Αρκετά φιλόξενα τα Γιάννινα στην Αμάλ που σχεδόν πέρασε απαρατήρητη σε σχέση με άλλες πόλεις όπου ένας ξεσηκωμός έγινε όπως στα Μετέωρα και στη Λάρισα. Περισσότερος ντόρος έγινε εκεί από τις αντιδράσεις των αρχών, δημοτικών, θρησκευτικών άρα μεγαλύτερη προβολή απ’ ότι έγινε στα Γιάννινα που ήταν σαν να μην πέρασε.

❁ Η… ΑΤΥΧΙΑ ΜΑΣ!
Εκείνο που δεν μπορώ να ξεπεράσω απ’ όλο αυτό το τουρλουμπούκι της Αποστολακιάδας είναι που δεν μου δόθηκε ευκαιρία να δω την αμφίεση της συζύγου ναύαρχου – βατράχου πρώην ΠΑΣΟΚ, πρώην ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ολίγον ΝΔ Αποστολάκη! Αυτό μπορεί να μου πει κανείς πως θα το ξεπεράσω;

■ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ…
«Ναύαρχος – για κλάματα» θα μπορούσε να είναι τίτλος κωμικής ταινίας μιας άλλης εποχής. Πρωταγωνιστής ο Ευαγγ. Αποστολάκης και σε ρόλους δεύτερους Τσίπρας – Κυριάκος και σύζυγος ναυάρχου! Είπα, ξείπα, μου είπαν αλλά δεν μου είπαν ή δεν κατάλαβα ή δεν άκουσα τι μου είπαν, αλλά εγώ τους είπα ναι και μετά αυτοί μου είπαν ότι άλλα εννοούσαν ναι και όχι, ήταν όλα αυτά που ζήσαμε από την προηγούμενη Τρίτη το μεσημέρι που ο Κυριάκος είχε την ιδέα να κάνει το ελάχιστο της εθνικής συναίνεσης απαντώντας στο αίτημα του Τσίπρα κατά τη συζήτηση που είχαν στην Βουλή μετά το ολοκαύτωμα του Αυγούστου.

❖ Η…ΤΑΙΝΙΑ!
Ναύαρχος δίχως παντελόνια θα μπορούσε να είναι άλλος τίτλος ταινίας με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον ναυαρχούκο, διότι τέτοιος κατάντησε αφού τον λόγο που έδωσε στην γυναίκα του ότι θα την πάει στην ορκωμοσία την ημέρα που του έκανε την χάρη η κυβέρνηση να τον κάνει υπουργό. Αλλά δυστυχώς τα υπόγεια της Κουμουνδούρου που τράβηξαν τα σχοινιά και τον άφησαν εντελώς γυμνό, διότι το Τσιπραϊκό διαβολεμένο μυαλό είχε στόχο την «εκτέλεσή του» την οποία και πέτυχε. Μη μου πείτε πως αυτός ο άνθρωπος θα έχει καμιά τύχη στο μέλλον, αν ποτέ τρελαίνονταν οι Έλληνες και ξανάφερναν στην εξουσία Τσίπρα – Πολάκη – Καρανίκα – Αποστολάκη – Καμμένο – Παπακώστα – Κουΐκ και Σία.

❁ Η ΔΕΙΛΙΑ…
Αναξιόπιστος για την ΝΔ, αποστάτης για τον Τσίπρα ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, υπουργός Εθνικής Άμυνας και παρ’ ολίγον υπουργός ξανά Αποστολάκης. Ας διαλέξει τι από τα δύο του ταιριάζει, εκτός κι αν στα δύο είναι μέσα! Πάντως, για σοβαρότητα τακτικής από ένα πρώην στρατιωτικό που έδειξε τέτοια δειλία δεν μπορεί να γίνεται λόγος.

■ Η… ΣΤΟΛΗ!
Ήταν ακριβή σοβαρή και υπεύθυνη η στολή που του προτάθηκε να φορέσει του Αποστολάκη και απ’ ότι φάνηκε, τον στένευε στον καβάλο και αποφάσισε να την αρνηθεί. Έχει συνηθίσει από τα φαρδελοπαντέλονα του ναυτικού που ήταν πιο άνετα και μάλιστα όταν γίνονταν υπουργός διαδεχόμενος τον φαρδοκάπουλο Καμμένο στο πεντάγωνο! Ήταν τότε που ο πατριώτης Αποστολάκης «υπέγραψε» την παράδοση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς με αντίτιμο μία γραβάτα που χαρίστηκε στο αφεντικό του τον Τσίπρα από τον Ζάεφ.

❖ Η ΑΦΕΛΕΙΑ…
Από την άλλη πλευρά του χώρου της ΝΔ χρεώνεται απόλυτη αφέλεια που εμπιστεύτηκαν σ’ ένα ΣΥΡΙΖόπουλο την τήρηση λόγου τιμής! Που πάτε ρε Καραμήτροι τέτοιες ώρες; Τι συνεννόηση να κάνεις με όλον αυτό τον συρφετό που άλλα σκέφτεται, άλλα λέει κι άλλα κάνει; Πίστεψαν ποτέ τους και αν ναι ποιοι, ότι ο Τσίπρας θα υπερέβαινε τις κομματικές αγκυλώσεις και θα γίνονταν θιασώτης της εθνικής συνεννόησης;

❁ ΟΙ ΧΟΡΟΙ…
Χοροί και πανηγύρια στο ΣΥΡΙζομάνι επικαλούμενοι την κασκαρίκα που έκαναν στον Μητσοτάκη, ο οποίος αφελώς πήρε στα σοβαρά τα περί συναίνεσης που τσαμπουνούσε από βήματος Βουλής ο Τσίπρας. Αλήθεια, δεν πήραν χαμπάρι ότι ο πρώην Πρωθυπουργός έχει πάθει… Πολάκη και όσο πάει και χειροτερεύει η κατάσταση; Τι συναίνεση και συνεννόηση να κάνεις με τέτοιους Θεομπαίχτες;

■ ΤΟ ΞΥΛΟ…
Κατά τ’ άλλα, ανασχηματισμός για να αποχωριστούν τα υπουργεία ο Χρυσοχοΐδης και ο Κοντοζαμάνης. Έφαγαν τόσο ξύλο και οι δύο και είπε να τους απαλλάξει ο Κυριάκος ύστερα από δύο χρόνια. Α, μη ξεχάσω! Και ο Χάρης Θεοχάρης απηλλάγει των καθηκόντων του διότι σώθηκε ο χρόνος της υποχρέωσης που είχε απέναντί του ο Κυριάκος!

❖ Ο ΔΑΠΙΤΗΣ…
Ένας ακόμη θητεύσας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πρώην Δαπίτης, μετά τον Β. Κοντοζαμάνη πήρε υπουργείο και αυτός είναι ο Μιχ. Παπαδόπουλος από Κοζάνη, ο οποίος θα χειριστεί το καυτό ζήτημα τον λιγνητορυχείων στην περιοχή του. Ο Μιχάλης την δεκαετία του ’80 ως φοιτητής έδωσε σκληρές μάχες ενάντια στο ΠΑΣΟΚικό κράτος εκείνης της περιόδου. Ξέρει από μάχες! Καλοτάξιδος, Μιχάλη. Για τον Βασίλη Κοντοζαμάνη εκείνο που έχω να σημειώσω είναι ότι μετά την «αποστράτευση» του συμπατριώτη του βουλευτή Αρκαδίας Βλάση ανοίγει ο δρόμος να δώσει πολιτικές εξετάσεις στον τόπο του!

❁ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ…
Ξανά στα υπουργικά σαλόνια ο Τάκης Θεοδωρικάκος κι αυτή την φορά στην κενή θέση του Χρυσοχοΐδη το έχει η μοίρα σ’ αυτό το Υπουργείο επί κυβέρνησης Ν.Δ. να κυβερνάται από «προοδευτικούς». Χρυσοχοΐδης πρώην ΠΑΣΟΚ, Θεοδωρικάκος πρώην ΚΝΙΤης – ΚΚΕ! Το είχε η μοίρα η πάλαι ποτέ κραταιά Ελληνική Βασιλική χωροφυλακή, νυν ΕΛΑΣ να «πέσει» σε χέρια αριστερών εν καιρώ Ειρήνης! Αυτό κι αν δεν είναι συναίνεση! Φοβάμαι πως θα πάρει μαζί του και κάποια «ορφανά» που είχαν μείνει αμανάτι από το προηγούμενο υπουργείο!

■ ΑΝΟΥΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ…
Βλέπετε ότι δεν συνεχίζω τον ανούσιο πλέον διάλογο με την γνωστή – άγνωστη (σε μένα) κ. Τατάγια, δικηγόρο Αθηνών, που έλκει την καταγωγή από Μηλιά Μετσόβου (άρα Βλάχα), διότι δεν οδηγεί σε κάτι σπουδαίο και σε τελική ανάλυση δεν προάγει ούτε την έννοια της ελευθερίας του Τύπου, ούτε ενισχύει την οικονομία του τόπου μας που το έχει τόση ανάγκη…

❖ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ…
Το να παραδίδουμε μαθήματα δικαιοσύνης εμείς και μαθήματα δημοσιογραφίας η κ. Τατάγια κανέναν απ’ όσους μας διαβάζουν δεν ενδιαφέρει, διότι κινούνται πέραν των ενδιαφερόντων του δικού μας μικρόκοσμου, τον οποίο μεγαλώνουμε ενίοτε για να φανούμε σπουδαίοι. Στόχος μας παραμένει η ενημέρωση και ακόμη η κριτική πολλών κακώς εχόντων πραγμάτων στις κοινωνίες που ζούμε, όπως έχουμε καθήκον. Από κει και πέρα, κάθε είδους αμπελοφιλοσοφία περιττεύει και κανέναν δεν ενδιαφέρει και ούτε προάγει τα συμφέροντα του τόπου μας. 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.