ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ!
Να δω τον Καχριμάνη να κάνει απεργία πείνας στα σκαλοπάτια της Περιφέρειας και τι στον κόσμο! Ο ίδιος ανακοίνωσε κάτι τέτοιο απειλώντας την κυβέρνηση για την αδιαφορία – αδυναμία ν’ ανταποκριθεί στην ικανοποίηση αιτημάτων για κατασκευή κάποιων μεγάλων έργων στην Ήπειρο, όπως Ιωάννινα – Κακαβιά και Φιλιππιάδα – Πρέβεζα. Φέρτε στον νου σας μια τέτοια εικόνα και δίπλα του να σηκώνουν πανώ οι πάσης φύσεως αντιρρησίες! Το είπε, όχι όμως πως το εννοούσε…

Η «ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΣΟΒΟΥ»…
Εμείς ζητήσαμε απαλλαγή όλων των κατοίκων από καταβολή αντιτίμου διοδίων στο Δροσοχώρι και ο Σπίρτζης ενέκρινε μόνο τους Μετσοβίτες. Αυτή ήταν η απάντηση του Καχριμάνη στον Σπίρτζη όταν ο δεύτερος μίλησε για «ομάδα Μετσόβου» που δήθεν επέβαλε ένα τέτοιο μέτρο! Έστω κι αν ήταν αίτημα της «ομάδας Μετσόβου», ο δίκαιος Σπίρτζης γιατί δεν επέκτεινε το μέτρο ως… πονόψυχος που ήταν;

Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ…
Ο Σπίρτζης δεν δέχτηκε το αίτημά μας για απαλλαγή όλων των Γιαννιωτών αλλά μόνο των Μετσοβιτών κι αυτό το έκανε για να με εκθέσει ως Μετσοβίτη εμένα και την «ομάδα Μετσόβου» λέει ο Καχριμάνης και εξηγεί τις ενέργειες που έκανε για να πετύχει το συγκεκριμένο αίτημα. Αν όμως θυμάμαι καλά, πριν από λίγο καιρό αρμόδια αρχή αποφάσισε την ελεύθερη διακίνηση όλων των Γιαννιωτών στα διόδια Δροσοχωρίου, κάτι που ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί. Γι’ αυτό έχει κάτι νεότερο ο κ. Καχριμάνης; Όχι πως θα συμβεί κάτι σημαντικό, διότι σε λίγο καιρό η Εγνατία πωλείται, οπότε… άνθρακες ο θησαυρός!

❁ ΟΙ ΚΟΡΔΕΛΕΣ…
Καλώς τονε κι ας άργησε! Ένας ονόματι Σπίρτζης που ήταν πρώτα ΠΑΣΟΚ και μετά έγινε ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα έγινε υπουργός κάτι από δημόσια έργα και που σε πολλούς θύμιζε τον «αδελφό» Στέλιο που γύριζε με τις κορδέλες και τα ψαλίδια και εγκαινίαζε έργα που είχαν φροντίσει προηγούμενες κυβερνήσεις να μπουν σε ρότα. Αυτός ντε που έκοβε κορδέλες κατά μήκος της Ιόνιας Οδού με τελευταία κορδέλα αυτή που έκοψαν μαζί με τον Τσίπρα στην Αμπελιά, εκεί όπου συναντούσε η Ιόνια την Εγνατία Οδό!

■ ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ!
Αυτός ο Σπίρτζης μόλις την προηγούμενη εβδομάδα θυμήθηκε ότι ήταν υπουργός και κάποτε επισκέφτηκε την Ήπειρο ως «κορδελιάστρα» κι όχι ως υπουργός έργων, αφού επί ημερών του πέτρα πάνω σε πέτρα δεν μπήκε στην Ήπειρο. Βγήκε να καταγγείλει την σημερινή κυβέρνηση που αφήνει την Ήπειρο ορφανή από μεγάλα έργα ενώ παθαίνει ένα κενό μνήμης για την επί θητείας του μόνιμη απουσία από την υπόθεση «δημόσια έργα»!

❖ Η ΑΦΟΡΜΗ…
Αφορμή βρήκε ο Σπίρτζης από τις παλινωδίες της σημερινής κυβέρνησης αν θα γίνει ή όχι και πότε. Ο κόμβος και ο άξονας της Ιόνιας Οδού για Πρέβεζα στην Γέφυρα Καλογήρου κι αν θα ολοκληρωθεί ο άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά! Δύο πονεμένες ιστορίες που όμως ο σύντροφος Σπίρτζης ούτε που έμαθε ποτέ ότι είναι εκκρεμότητες που έρχονται από 15ετία και που ο ίδιος και η παρέα του ούτε που νοιάστηκαν ποτέ για να γίνει κάτι.

❁ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ!..
Επικίνδυνα αδιάβαστος ο Σπίρτζης, έδειξε να μην έχει πάρει χαμπάρι τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια σ’ επίπεδο έργων στην χώρα και στην Ήπειρο. Ευτυχώς δεν μας έστειλε τον σύντροφο Καλογρίτσα να μας «τελειώσει» όπως έκαναν στους δρόμους στην Πελοπόννησο όπου τον πέταξαν άρον – άρον έξω και τώρα τους τρέχει στα ειδικά δικαστήρια.

■ ΤΟ ΓΙΟΦΥΡΙ…
Μας θύμισε ο Σπίρτζης τα μεγάλα έργα στην Ήπειρο όπως το γιοφύρι της Πλάκας και το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων! Αυτά ήταν τα μεγάλα επιτεύγματα με το γιοφύρι της Πλάκας όπου λίγο έλειψε να γίνει κάτι σαν το γιοφύρι της Άρτας. Πέντε χρόνια το κανάκευαν για να βρίσκουν ευκαιρία να έρχονται να φωτογραφίζονται τα συντρόφια! Το «Θεογέφυρο» στα αζήτητα ακόμη και ας ήταν και η καταγωγή του βουλευτή τους από κει.

❖ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ…
Δεν λέω να μην ασκήσει έλεγχο στην κυβέρνηση ο κ. Σπίρτζης, αλλά καλόν είναι να βουτάει τη γλώσσα στην μνήμη πρώτα. Διαφορετικά φέρνει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα διότι δεν ήπιαμε όλοι το νερό της λησμονιάς. Έχουν περάσει μόνο δύο χρόνια από τότε που τους έβαλε ο λαός στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
❁ ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΩΝ!..
Από την άλλη πλευρά, όλοι οι κυβερνητικοί οι σημερινοί δεν μπορούν να εξακολουθούν να εμπαίζουν τους Ηπειρώτες αφήνοντάς τους έξω από κάθε προγραμματισμό για μεγάλα έργα. Πρόσφατες σκέψεις υπουργού για τον άξονα Ιωαννίνων – Κακαβιάς και τον άξονα διασύνδεσης Ιόνιας Οδού – Πρέβεζας μόνο αισιόδοξα μηνύματα δεν στέλνουν στους Ηπειρώτες. Αυτές οι παλινωδίες έχουν δεν έχουν χρήματα, έχουν δεν έχουν μελέτες καθόλου δεν πλησιάζουν στις υποσχέσεις που έχουν δώσει κατά καιρούς, με αποτέλεσμα να διχάζονται οι απόψεις για το αν έχουν την βούληση να βάλουν πλάτη στην λεγόμενη ανάπτυξη της Ηπείρου, στην οποία το μεγαλύτερο έργο που έγινε τελευταία ήταν η αναστήλωση του γιοφυριού της Πλάκας για το οποίο κορδώνεται ο Σπίρτζης!

■ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ…
Ο κορωνοϊός και η πανδημία για δεύτερο καλοκαίρι μας αποκόπτει από τις αγαπημένες συνήθειες που είναι τα πανηγύρια στις κεντρικές πλατείες των χωριών όπου γίνονταν και γλέντια και οι κοσμανταμώσεις. Κάπως πιο ελεύθερα εφέτος, αλλά χορός και αγκαλιές γιοκ! Οι διαταγές αυστηρές και όποιος τις παραβαίνει τα πρόστιμα σε θαμώνες και καταστηματάρχες πάνε βρόντο.

❖ Η ΦΡΑΣΙΑ…
Όμως ο ελληναράς θα βρει τρόπο να κάνει του κεφαλιού του και όπως κάθε παρανομία είναι ελκυστική, έτσι και στα πανηγύρια θα ρίξει μία γυροβολιά κάτω από τα δασιά πλατάνια του χωριού κι ένα συρτό στα τρία ή ένα βαρύ τσάμικο θα τα σύρει. Σ’ ένα χωριό μάλιστα ήταν εξαιρετικά εφευρετικοί και χόρεψαν την φράσια μέσα στην εκκλησία, ενώ τα όργανα βρίσκονταν στον αυλόγυρό της! Όχι θα κάτσουν να σκάσουν! Και του χρόνου παιδιά!
❁ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΟ…
Ρε άμα σας λέω και στου βοδιού το κέρατο αν χρειαστεί θα βρουν χώρο να χορέψουν και να γλεντήσουν και τα ελληνόπουλα. «Τι κορωνοϊός και κουραφέξαλα. Αυτά είναι για τους άλλους κι όχι για μας τους εξυπνάκηδες», σκέφτονται και του δίνουν να καταλαβαίνει. Ήδη τα νοσοκομεία αρχίζουν να δέχονται «πελατεία» και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Μέχρι και Αγιορείτη άπιστο στον κορωνοϊό επιστράτευσαν οι αρνητές στα Ιωάννινα να γνωματεύσει για τον ανεμβολιασμό. Το ότι ο Ηγούμενος του Βατοπεδίου ακόμη είναι στον Ευαγγελισμό ούτε που τους νοιάζει!

■ Η ΕΛΕΦΑΝΤΗ…
Ένας νέος Πολάκης θηλυκού γένους φύτρωσε στον ΣΥΡΙΖΑ και βγαίνει από το έρεβος που την είχε καταδικάσει ο λαός για να πάρει πολιτικούς και κομματικούς πόντους μπας κι έχει καλύτερη τύχη σ’ επόμενες εκλογές. Το όνομα αυτού του Συριζόπουλου Άννα Ελεφάντη, κάτι από ηθοποιός στο επάγγελμα, η οποία χρησιμοποίησε πεζοδρομιακούς όρους για να πλήξει τον Μητσοτάκη μέσω της αθλήτριας τένις Σάκκαρη, η οποία είχε το θράσος (!) να διατηρεί αισθηματική σχέση με τον υιό του Κυριάκου.

❖ ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ…
«Για να σε παίξει η τηλεόραση πρέπει να είσαι γκόμενα υιού Μητσοτάκη» έγραψε το ΣΥΡΙΖΑΪκό βλαστάρι για να αποκτήσει δημοσιότητα και να πάρει πόντους κομματικούς. Δεν είναι ότι το έγραψε μία φορά, το επαναλαμβάνει και θεωρεί ότι αυτό που κάνει δίνει και πόντους στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ!

❁ ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ!..
Χειρότερος σεξιστικός χαρακτηρισμός από γυναίκα προς γυναίκα δεν θα μπορούσε να γίνει. Προσπάθησε να επενδύσει αφ’ ενός πάνω στην αλητίστικη συμπεριφορά, αφ’ ετέρου να γίνει αρεστή σ’ ένα πολιτικό «εκκλησίασμα» το οποίο εμφορείται από παρόμοιες σκέψεις και απόψεις. Είναι οι ίδιοι που καταριούνται τον δολοφόνο της Καρολάιν αλλά το βούλωσαν στην δολοφονία της Γαρουφαλλιάς. Είναι οι ίδιοι που ζητούν την θανατική ποινή του βιαστή Λιγνάδη αλλά βγάλανε το σκασμό στην απόπειρα βιασμού εργαζόμενης στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας από τον Πρέσβη, καθότι είναι ο σύντροφος Μαδούρο!

■ Η ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ…
Ο όρος δυναμική συμπύκνωση του εδάφους είχε παίξει πολύ την δεκαετία του ’90 και επί εποχής Φ. Φίλιου όταν κατασκευάζονταν ο Βιολογικός καθαρισμός. Τότε είχε γίνει κακός χαμός και για το όλο ζήτημα είχε επιληφθεί η δικαιοσύνη για πολλούς και διαφόρους λόγους. Φαίνεται στον ορίζοντα ότι πάει να γίνει το ίδιο στην σημερινή εποχή και θα γίνουμε σε ίδιο έργο θεατές. Νεότερα προσεχώς. Απλά προετοιμάζουμε το «σαθρό» έδαφος που για να γίνει «γόνιμο» ένα πανοπροίκι το χρειάζεται»!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.