ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΡΕΣΤΑ!
Ζητούν τα ρέστα οι Αλβανοτσάμηδες 77 χρόνια μετά την εγκατάλειψη που οι ίδιοι έκαναν από την περιοχή Θεσπρωτίας και ένα κομμάτι της Πρέβεζας. Μιλούν για «γενοκτονία» εκείνοι που τακίμιασαν με τους Ιταλούς και τους Γερμανούς και νόμισαν ότι θα έφτιαχναν δικό τους κράτος όπως είχαν ονειρευτεί. Επειδή σ’ αυτές τις θελήσεις έβαλε φρένο ο Ν. Ζέρβας αποκαθιστώντας την τάξη ύστερα από τα τόσα εγκλήματα που είχαν διαπράξει, έρχονται τώρα να μιλήσουν για γενοκτονία τους και ζητούν αποκατάσταση διοργανώνοντας ανάλογες εκδηλώσεις μνήμης κοντά στα σύνορα! Το ότι κάτω από το βάρος των εγκλημάτων τους κατέφυγαν στην Αλβανία η οποία τότε ούτε που ήθελε να τους βλέπει. Δεν αναφέρεται από τους σύγχρονους Αλβανοτσάμηδες που ζητούν αποκατάσταση. Καλόν είναι να μην ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη!
 ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!..
Μόνοι τους εγκατέλειψαν την περιοχή Θεσπρωτίας για ν’ αποφύγουν τις συνέπειες τις δικαστικές όταν τα δικαστήρια των Ιωαννίνων έβγαζαν καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος τους. Χιλιάδες τα θύματα των Θεσπρωτών από τις εγκληματικές πράξεις των Τσάμηδων και γι’ αυτό δεν γίνεται λόγος από τους όψιμους που με ανοχή, αν όχι με στήριξη του Ράμα, κάνουν λόγο για γενοκτονία και για επιστροφή στις «εστίες» τους και στις «περιουσίες» τους!

❁ ΣΙΓΗΝ ΙΧΘΥΟΣ
Πέρασαν τόσες μέρες και οι «άγιοι» Κονίτσης – Κηφισιάς τηρούν σιγήν ιχθύος για τα όσα συμβαίνουν στην Σχολή Βελλάς η οποία και με δική τους υπογραφή υπάρχει περίπτωση να αλλάξει περιεχόμενο γνωστικού αντικειμένου! Ο Κηφισιάς έχει καταγωγή από Κόνιτσα και γι’ αυτό μπαίνει κι’ αυτός στο στόχαστρο της αυστηρής κριτικής των Ηπειρωτών, με πρώτο των Ιωαννίνων Μάξιμο που προχθές ποιος τον είδε και δεν φοβήθηκε!

■ Η ΙΣΟΒΙΟΤΗΤΑ…
Αυτή η ισοβιότητα των Μητροπολιτών τους κάνει πολλές φορές να αποξενώνονται ακόμη και από την πραγματικότητα. Το έχουμε δει πολλάκις, ακόμη και σε υπέργηρους, που μπορεί να μην έχουν επαφή με το περιβάλλον, όμως έχουν την δύναμη της υπογραφής με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για το ποίμνιο για το οποίο κόπτονται ότι υπηρετούν. Ας συγχωρήσουν οι γέροντες τα γραφόμενα, αλλά είναι εκείνοι που προκαλούν το «εκκλησίασμα» πολλές φορές με τις συμπεριφορές διεκδικούντες αν κι ορθόδοξοι, το «αλάθητο»!

❖ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ…
Διάβασα μια ανάρτηση γυναίκας η οποία χαρακτηρίζει τον εαυτό της ευτυχή που κατάφερε να «εισαχθεί» στην ιερά μονή Βελλάς κι αναρωτιέμαι αν εκτός από ιερείς έχουν δικαίωμα σπουδών και γυναίκες! Κάτι δεν κατάλαβα καλά ή κάτι μου διαφεύγει εμένα. Μου είπαν ότι η Σχολή βγάζει και ψαλτάδες! Βέβαια είναι γνωστό ότι «βγάζει» γαλακτοκόμους – μελισσοκόμους και μάλιστα λειτουργεί ΙΚΕ γι’ αυτούς τους σκοπούς. Η εν λόγω ευτυχής σπουδάστρια – στέλεχος της Περιφέρειας Ηπείρου με αντικείμενο της διασύνδεση της Ηπείρου με τον υπόλοιπο κόσμο τι ακριβώς θα κάνει στην Ι.Μ. Βελλάς; Να μαθαίνουμε κι εμείς που έχουμε μείνει στα γιδοπρόβατα που απόκτησε η Βελλά από την παρουσία του Μαξίμου στα Ιωάννινα και που πολύ καλά έκανε αξιοποιώντας τον πλούτο που διαθέτει η ιερά μονή γι’ αυτή τη δουλειά!

❁ ΣΙΩΠΑ!..
Ακατανόητη είναι η πράξη του Κονίτσης Ανδρέα που συναίνεσε σε μια τέτοια απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Είναι ο ιεράρχης εκείνος που γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους τους άλλους την ιστορία και το έργο της Βελλάς. Θα είχε ίσως ένα δίκιο αν καταργούνταν εντελώς η λειτουργία της ιερατικής σχολής διότι υπάρχει επάρκεια Ιερέων, αφού οι Θεολογικές σχολές μπορούν να καλύψουν κενά! Αλλά όταν η κατάργηση έχει να κάνει με την μεταφορά στην Θεσσαλονίκη, τότε ο Αντρέας βρίσκεται εκτεθειμένος στο ποίμνιο όλης της Ηπείρου.

■ Η ΕΞΗΓΗΣΗ…
Εξήγηση έδωσε ο Άρτης Καλλίνικος λέγοντας ότι είναι υπέρ της λειτουργίας της σχολής, όχι με τοπικιστικά χαρακτηριστικά, αλλά με αξιολογικά, ενώ στην σχετική επιστολή αφήνει να εννοηθεί ότι γνωρίζει πως η πολιτεία δεν θα κλείσει τη σχολή!

❖ Ο ΤΡΙΚΚΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ…
Επιστολή διαμαρτυρίας και υπέρ της διατήρησης της σχολής Βελλά απέστειλε ο μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, ο οποίος κατάγεται από το Θεσπρωτικό Πρεβέζης και συμπεριφέρεται ως γνήσιος πατριώτης.

Χαρακτηρίζει την σχολή Βελλάς ως σπουδαίο Πνευματικό κέντρο και παρακαλεί την Κεραμέως να πάρει πίσω την οποιαδήποτε αρνητική, απόφαση και να διατηρήσει και να εκσυγχρονίσει την σχολή.

❁ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ…
Είναι ψίχουλα τα 150 ευρώ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τους νέους ως κίνητρο να εμβολιαστούν. Έτσι τα χαρακτήρισε ο Τσίπρας, ο οποίος χαρακτηρίζεται για την απλοχεριά του λίγο πριν τις εκλογές το 2019 που έδινε δώρο Πάσχα τον Ιούνιο! Είναι ψίχουλα τα 150 ευρώ για τον γαλαντόμο πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος με μόνο 500 ευρώ νοικιάζει βίλα στο Σαρωνικό να έχει να αναπαύεται μετά την κούραση που τραβάει από το βαρύ φορτίο της αντιπολίτευσης!

■ Ο ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ…
Προσπάθησε ο πρωθυπουργός να βάλει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί σε εμβολιαστικό πειρασμό έστω και με αυτό το φιλοδώρημα κι αυτό για να γλυτώσει όλος ο λαός από νέες περιπέτειες το επόμενο διάστημα κι αυτό έγινε αντικείμενο χλευασμού από τα ΣΥΡΙΖόπουλα με πρώτο τον πρώην Πρωθυπουργό, ο οποίος φημίζεται για την γαλαντομοσύνη του.

❖ Ο ΣΚΑΣΜΟΣ…
Οι ίδιοι αντιρρησίες των 150 ευρώ που κόπτονται για δήθεν εξαγορά εμβολιασμένων δεν έβγαζαν και δεν βγάζουν τον σκασμό στις κινητοποιήσεις εν μέσω πανδημίας που φόρτωσαν το σύστημα υγείας και γέμιζαν τα νεκροταφεία από νεοέλληνες που είχαν την ατυχία να πέσουν στα χέρια του κορωνοϊού.

❁ ΕΥΤΥΧΩΣ…
Εν τω μεταξύ, φτιάχνονται μεταξύ τους με ό,τι τους συμβαίνει κι ό,τι συμβαίνει σ’ αυτό τον τόπο που δεινοπαθεί σε καιρούς πανδημίας. «Ευτυχώς που δεν πάθαμε τα χειρότερα. Δεν μας παραπέμπουν για δωροδοκία, αλλά για χειραγώγηση κατά την «διανομή» τηλεοπτικών αδειών όταν έστηναν το «ΣΥΡΙΖΑ Τσάνελ». Χαρές και πανηγύρια Τσίπρας και Παππάς που δεν αποδείχτηκε ότι τα έπαιρναν συν τοις άλλοις; Προσπερνούν το ότι ο Ν. Παππάς έχει δρόμο ακόμη για ν’ αποδείξει ότι είναι «λευκή περιστερά» όπως επιχείρησαν να κάνουν προχθές. Το ότι θα δούμε να επανέρχονται τα «γουνάκια» ούτε που το λαμβάνουν υπόψιν!

■ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ…
Είχαν επενδύσει στο «σκάνδαλο» η Παπασταύρου τα ΣΥΡΙΖΟΖΟΠΟΥΛΑ όταν κατέλαβαν την εξουσία. Πέντε χρόνια μετά που ο Παπασταύρου δικαιώθηκε ούτε μια κουβέντα για τα όσα οι Παπαγγελόπουλου είχαν σκαρφιστεί για να πλήξουν τον Α. Σαμαρά και να καβαλήσουν την εξουσία!

❖ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ…
Καταπέλτης σε δηλώσεις του ο Α. Σαμαράς μετά την αθώωση Παπασταύρου. Εξαπέλυσε επίθεση στον Τσίπρα και στην παρέα του που έστηναν σκευωρίες μεταξύ αυτών κι’ ενάντια στον Παπασταύρου και έβαλε το ερώτημα που θα πάει να κρυφτεί! Το «φτύσε κι άλλο», φίλε Αντώνη, είναι αγαπημένη τους συνήθεια!

❁ Ο ΕΦΚΑ…
Αυτή η εντολή από τον Χατζηδάκη για εξυπηρέτηση πολιτών από Ασφαλιστικούς φορείς ισχύει για όλη την επικράτεια ή μόνο για τον ΕΦΚΑ Αγ. Παρασκευής της Αθήνας, στον οποίο έκανε έφοδο ο νέος προϊστάμενός του; Το παραπάνω, διότι και ο Βρούτσης και ο Χατζηδάκης είχαν υποσχεθεί ότι θα βάλουν τάξη αρχής γενομένης από την ανταπόκριση εκ μέρους των εργαζομένων στις τηλεφωνικές κλήσεις. Δοκιμάστε να τηλεφωνήσετε στον ΕΦΚΑ και άμα πάρετε απάντηση, πάρτε κι ένα λαχείο ή παίξτε ένα τζόκερ.

■ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ…
Πήγε, λέει ο νέος Πρόεδρος ΕΦΚΑ στην υπηρεσία Αγ. Παρασκευής και απουσίαζαν 14 άτομα! Τι είναι πιο επιλήψιμο, η απουσία ή η απραξία, είναι το ερώτημα! Άσε που διεπίστωσαν ξαφνικά οι εργαζόμενοι ότι οι χώροι εργασίας δεν διαθέτουν κλιματισμό, οπότε η φανέλα μουσκεύεται και από την ζέστη και από τον φόρτο εργασίας! Θέλει πολύ κόπο να σηκώσει κανείς το τηλέφωνο και άρα τρέχει ο ιδρώτας ποτάμι!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.