ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ…
Γιατί να γίνει εμβολιαστικό κέντρο στα Ιωάννινα, ήταν ένα άλλο ερώτημα από διάφορους που είπαν κάτι να πουν για να έχουν να λένε. Επι 15 χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι αγνοούσαν ότι υπάρχει το ΠΕΔΥ και όσοι το γνώριζαν δεν ρωτούσαν γιατί δεν λειτουργεί! Ο υπογράφων εδώ και 15 χρόνια φωνάζει γι’ αυτή την δομή και η εκάστοτε εξουσία ούτε που νοιάστηκε. Κάποια στιγμή προτάθηκε το κτήριο να στεγάσει την πυροσβεστική ενώ κάποιοι άλλοι είπαν για κάποιες άλλες υπηρεσίες. Μόνο για τον λόγο που δημιουργήθηκε την δεκαετία του 2000 δεν προτάθηκε να λειτουργήσει.
 Η ΑΡΧΗ…
Μια καλή αρχή έγινε για το συγκεκριμένο μυστηριώδες κτήριο, το οποίο για ένα χρόνο θα προσφέρει εμβολιαστικού τύπου υπηρεσίες. Από κει και πέρα οι αρμόδιοι στο υπουργείο υγείας θα πρέπει να το βάλουν μπροστά να γίνει σύγχρονο ερευνητικό κέντρο υγείας και να αποτελέσει πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Ο μέχρι πρότινος εξοπλισμός είναι σχεδόν άχρηστος για τα σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα. Η επιμονή του υπογράφοντος έχει να κάνει με το άνοιγμα του κέντρου και μόνο!

❁ ΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ!
Γιατί ήλθε ο Κυριάκος στα Γιάννινα την Παρασκευή αναρωτιόντουσαν ορισμένοι Γιαννιώτες και Ηπειρώτες και ο καθένας είχε τον λόγο του. Έτσι του γούσταρε και ήλθε. Έχει απαγορευτικό και δεν το ξέραμε; Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ακόμη και τ’ αυτονόητα. Αρκεί να πούνε κάτι. Αν δεν έρχονταν, οι ίδιοι θα ρωτούσαν γιατί δεν έρχεται ο Πρωθυπουργός στα Γιάννινα.

■ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΥΠΗΡΞΑΝ;
Το ερώτημα δεν έχει να κάνει με τον λόγο της επίσκεψης αλλά τι ζητήματα του έθεσαν όλοι εκείνοι που τον συνάντησαν. Του έβαλαν το ζήτημα του άξονα Γιάννινα – Κακαβιά; Οι βουλευτές Πρέβεζας – Θεσπρωτίας του έθεσαν την σύνδεση Ιόνιας με Πρέβεζα και Μαυρομάτι – Εγνατία; Τέτοια δεν άκουσα από όλους εκείνους που έτρεξαν να βγάλουν μια φωτογραφία για να έχουν να κομπάζουν και να παριστάνουν τους σπουδαίους!

❖ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ…
Όλοι οι βουλευτές της Ηπείρου και Αιτ/νίας κοντά στον Πρωθυπουργό λες και δεν τον βλέπουν στην Αθήνα και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όλοι αυτοί τι κουβέντα έκαναν για να προσδώσουν οι ίδιοι αξία στην επίσκεψή του στα Ιωάννινα; Ο μόνος λόγος επίσκεψης του Πρωθυπουργού δικαιολογείται και είναι η αξιοποίηση του κέντρου εμβολιασμού το οποίο σαν δομή μπορεί να λειτουργήσει μετά το τέλος της πανδημίας, αν υπάρξει τέτοιο; Στα Γιάννινα και ο υπουργός Σπ. Λιβανός για να μάθει πως λειτουργεί η γαλακτοκομική σχολή και το πόσο το χάρηκε δεν λέγεται. Οι ιχθυοκαλλιεργητές είναι μακριά! Που να τρέχει ο άνθρωπος.

❁ Η ΜΙΖΕΡΙΑ…
Όλα τ’ άλλα ήταν για να ‘χαμε να λέγαμε με την συνήθη μιζέρια να έχει την πρωτοκαθεδρία. Είναι αυτή που έχει θρονιάσει στην Ήπειρο και γι’ αυτό κρατά τα σκήπτρα της τελευταίας Περιφέρειας στην ΕΕ!

■ ΟΙ ΠΡΟΠΟΜΠΟΙ…
Από τούτη τη γωνιά είχαμε αναφερθεί στην επίσκεψη του πρωθυπουργού με αφορμή τον εφοπλιστικό γάμο στο Ζαγόρι. Μάλιστα, είχαμε συνδυάσει την επίσκεψη Γ. Αμυρά – Σ. Ζαχαράκη ως προπομπούς για τον γιορτασμό της ημέρας περιβάλλοντος.

Τελικά ο Πρωθυπουργός στον γάμο δεν πήγε και πολύ καλά έκανε, διότι τώρα ποιος ξέρει τι χαρές και πανηγύρια θα έκαναν τα ΣΥΡΙΖόπουλα από καμία παρασπονδία όπως εκείνη στην Ικαρία, που σαν άνθρωπος έκατσε σε τραπέζι για φαγητό.

Ούτε στην Χρυσοβίτσα πήγε, λόγω της καθυστέρησης προσγείωσης του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το οποίο έτσι και δουλέψουν πέντε ψησταριές μαζί, λόγω της… τσίκνας οι πιλότοι αδυνατούν να προσγειώσουν αεροσκάφος! Κατά τ’ άλλα, σύγχρονο αεροδρόμιο, αρκεί να μην υπάρχει ομίχλη, κάτι που στα Γιάννινα γίνεται μόνο τον… Αύγουστο!

❖ Η ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ…
Βρε τι μαθαίνει κανείς όσο ζει κι όσο μεγαλώνει. Μόλις πρόσφατα και από πολύ επίσημα χείλη μάθαμε για την καλοπέραση που ζούσαν οι σοβιετικοί τα χρόνια του υπαρκτού σοσιαλισμού και που δεν τα δημοσιοποιούσαν για να μάθει ο έξω κόσμος και τους αντιγράψει!

❁ ΤΑ ΧΑΒΙΑΡΙΑ…
Μόλις τελείωναν την δουλειά από τα έγκατα της γης και έβλεπαν το φως του ήλιου, όσο το έβλεπαν, τους περίμεναν μαύρα πανάκριβα χαβιάρια, βότκες, καβουρομάνες, γαριδομακαρονάδες και άλλα παρόμοια τερψιλαρύγγια απολαμβάνοντας ζωή χαρισάμενη. Βέβαια, με το έβγα τους από τις τρώγλες τους περίμεναν τα υπερπολυτελή σπά με όλα τα αιθέρια έλαια με ομορφότατες Ρωσίδες να τους κάνουν αέρα ευχαριστώντας την τύχη τους που γεννήθηκαν και ζούσαν στον ευλογημένο, τόπο του Λένιν και του Στάλιν που ήταν οι πατερούληδές τους κι εκείνοι απολάμβαναν τα πάντα με τόση απλοχεριά.

■ ΑΠΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ!...
Όλα τα παραπάνω τα μάθαμε μόλις πρόσφατα από την περιβόητη συντρόφισσα Λιάνα Κανέλη που πήδηξε τα «ηλεκτροφόρα σύρματα» του Κολωνακίου και του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, περνώντας μέσα από τα δύσβατα μονοπάτια της Πανεπιστημίου και της Χαρ. Τρικούπη και έφτασε στον καγκελόφραχτο Περισσό, από όπου απολαμβάνει τα αγαθά του πολιτεύματος που λέγεται «δημοκρατία», αν έχει ακουστά!

❖ Η ΙΣΤΟΡΙΑ…
Ευτυχώς που ο καλός Θεός μας έδωσε τις Λιάνες και κάτι τέτοιες που γράφουν την ιστορία από την Πλατεία Συντάγματος και από τα Βόρεια προάστια των Αθηνών. Θα μέναμε εντελώς γκαβοί αν δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα ιστορικής γνώσης που γράφουν ιστορία στα μέτρα του κόμματός τους!

❁ Η ΜΟΥΣΙΚΗ…
Άσε που το σπά, την Βότκα και το χαβιάρι, τα οποία απολάμβαναν κάθε μέρα μετά τα μαρτύρια των γκουλάγκ, είχαν την ευτυχία να το απολαμβάνουν μετά μουσικής! Έξω από κάθε τρύπα των ορυχείων οι κλασικές ορχήστρες έπαιζαν μουσικούς παιάνες που τους έφερναν σε κέφι και άρχιζαν τους χορούς και τα πανηγύρια, για όσους δεν ανταποκρίνονταν υπήρχαν και τα αναμορφωτήρια στην Σιβηρία!

■ ΤΑ… ΝΕΑ!
Αχ βρε Λιάνα! Καιρό είχαμε να μάθουμε νέα από την μάνα Ρωσία και τα μάθαμε με τριάντα δύο χρόνια καθυστέρηση! Που ήσουν τόσα χρόνια να μας δώσεις μια νότα αισιοδοξίας και να μας κάνεις να θέλουμε να επιστρέψουμε σε εποχές απόλυτης Σοβιετίας; Τότε που γίνονταν όλα αυτά τα καλά σ’ αυτό τον «παράδεισο» και να θέλουμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω να γυρίσουμε πίσω για μια στάλα χαβιάρι, ένα μπουκάλι βότκα και πάνω απ’ όλα να ζήσουμε την εποχή του σπα!

❖ ΑΣ… ΟΨΟΝΤΑΙ!
Ας όψονται όμως οι γονείς μας και ο Εθνικός στρατός που έστειλε αδιάβαστους τους Βαφειάδηδες που είχαν φάει τόσο πολύ χαβιάρι, που δεν άντεχαν άλλο και ήλθαν στην Ελλάδα όταν τους άνοιξε τον δρόμο το πολίτευμα της δημοκρατίας, το οποίο γαμώτο δεν είχε σπα! Που πάτε σύντροφοι και ανοίγετε τα σύνορα, σπάτε τα σύνορα, γκρεμίζετε τα τείχη του αίσχους και ξεχύνεστε στην ελεύθερη Ευρώπη για να ζήσετε με πιο απλά πράγματα;

❁ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ!
Αλλά που να τα ξέρει αυτά η Κανέλη η οποία μία ζωή κρατικοδίαιτη ήταν. Η ίδια είναι του δόγματος ουίσκυ, φιλέτο, μπανιέρα, χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη! Αρκεί να πει την π…..ριά και άσε το πόπολο να χτυπιέται για μία θέση στον ήλιο. Εκ του ασφαλούς λέει ό,τι κατεβάσει η κούτρα της η οποία φαίνεται ν’ αδειάζει.

■ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ…
«Στα κηρύγματα στις εκκλησίες να καλείτε τους πιστούς να εμβολιάζονται», παρακάλεσε ο Κυριάκος τον Μητροπολίτη Μάξιμο στην συνάντηση που είχαν στην Περιφέρεια. Τι ήταν να το πει; Πλάκωσαν οι αρνητές – αντιεμβολιαστές και μετέφρασαν τον Κυριάκο λέγοντας ότι «διέταξε» τον Μάξιμο να μη δέχεται στις εκκλησίες ανεμβολίαστους! Ώπα αδέλφια, ως εδώ και μη παρέκει. Μας βλέπουν και μας ακούνε κι άλλοι εκτός από σας τους επαΐοντες!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.