ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΗΦΘΗ!
Θα βάλει πλάτη η Ευρωβουλευτίνα Άννα Ασημακοπούλου έτσι ώστε να βρεθούν χρήματα από Ε.Ε. για την ολοκλήρωση δρόμων Εθνικής σημασίας όπως του Ιωάννινα – Κακαβιά! Αυτή την πρωτοβουλία την ανέλαβε ύστερα από επιστολή – παράκληση του Αλ. Καχριμάνη, ο οποίος ναι μεν το επιθυμεί σφόδρα, αλλά τα μπικικίνια είναι λειψά για τέτοια έργα. Ύστερα από την επιστολή Καχριμάνη στην Ευρωβουλευτίνα προσδοκούμε σαν Γιαννιώτες και σαν Ηπειρώτες να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα, τι όλα, το εξής ένα: Να βρεθούν χρήματα. Απομένει να δούμε αν γίνονται θαύματα!

ΥΠΟΣΧΕΣΗ…
Στην πρώτη ΔΕΘ που βρέθηκα για την συνέντευξη του Κυριάκου ως πρωθυπουργός είχα βάλει τρία μεγάλα ζητήματα, μεταξύ αυτών και την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού μέχρι Κακαβιά. Τότε ο πρωθυπουργός διστάζοντας μου απάντησε ότι θα γίνει διάλογος με τους παραχωρησιούχους! Φαίνεται πως μέχρι σήμερα ή δεν βρέθηκε μ’ αυτούς ή αν βρέθηκε, προφανώς δεν υπάρχει διάθεση γενικά καθ’ ότι τα λεφτά λίγα. Έτσι, έχει μείνει ο Καχριμάνης να γίνεται επαίτης και προσπαθεί να βάλει στο πλάι του συμμάχους όπως έγινε με την κ. Ασημακοπούλου, η οποία προσφέρθηκε να βοηθήσει δείχνοντας κατανόηση και συμπόνια προς τον Αλέκο και τους Ηπειρώτες, οι οποίοι έβαλαν πλάτη στην Άννα όταν είχε ανάγκη. Μια εκκρεμότητα 17 χρόνων η όλη ιστορία. Μην το ξεχνάμε.

Ο Ε-65…
Προχωράει όμως ο Ε-65 ο οποίος τραβάει της ψυχής του τον τάραχο και που καμιά 10αριά χρονιά δεν ήξερε που να «κουμπώσει»! άλλοι ήθελαν το κούμπωμα στην Παναγιά και άλλοι στα Γρεβενά. Νικητές οι υποστηρικτές της δεύτερης επιλογής φορτώνοντας τους Ηπειρώτες 35 χιλιόμετρα παραπάνω επειδή τους ξέρουν πως είναι οι πιο κιμπάρηδες και είναι πάνω από κάθε διαμαρτυρία. Είχε αντιδράσει ο Στ. Καλογιάννης ως αντιπολίτευση αλλά το κράτος Σπίρτζη που να στήσει αυτί.

❁ ΤΑ…ΓΑΛΛΙΚΑ!
Αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση δεν ήταν αντάξιο των προσδοκιών των πολιτών. Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιήθηκε κάνει την στήλη να κοκκινίζει από ντροπή! Υποτίθεται πως οι εψηφισμένοι είναι ανώτερης κατηγορίας πολίτες και πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα πάνω απ’ όλα αυτοσυγκράτηση διότι αλλιώς χάνεται και το δίκιο από κείνους που υποτίθεται ότι νοιάζονται για το κοινό καλό.

■ ΟΙ… ΓΕΙΤΟΝΕΣ!
Μαλώνεις γειτόνισσα, στα νύχια μου στέκω παίχτηκε μεταξύ την «γειτόνων» Ριζόπουλου – Καχριμάνη και μια φούντωση, μια φλόγα άναψε με τον πρόεδρο Στ. Παργανά να έχει χάσει τον έλεγχο. Κάπου εκεί ανάμεσα μπαίνει τρίτος «γείτονας» ονόματι Ψαθάς από την Άρτα και ο τσαμπουκάς άναψε επικίνδυνα!

❖ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ…
Δεν θα χρησιμοποιήσω λέξεις και χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν, αλλά στα χρόνια που παρακολουθώ συνεδριάσεις τέτοια εικόνα δεν έχω ξαναματαδεί. Το μπάχαλο είναι τεράστιο όταν εξαιτίας της πανδημίας οι συνεδριάσεις γίνονται διαδικτυακά. Μεταξύ τυριού, αχλαδιού και κοντοσουβλίου πετάνε κορώνες ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη του τόπου!

❁ ΌΧΙ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙΑ!
Φίλε Β. Ψαθά, άλλο πράγμα η πολιτική κι άλλο το νταβατζιλίκι. Δεν έχει ανάγκη ο Περιφερειάρχης από τέτοιου είδους υποστηρικτικές φωνές. Σαράντα χρόνια στο κουρμπέτι μπορεί και μόνος του. Με τέτοια συμπεριφορά δεν γινόσαστε πιο συμπαθείς στους πολίτες, οι οποίοι σε κάποιους έχουν δώσει δουλειά!

■ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑΡΙ…
Επαναλαμβάνω, η εικόνα του διαδικτυακού Περιφερειακού Συμβουλίου που συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα δεν ήταν η καλύτερη. Ένας δεικτικός Ριζόπουλος, ένα αρπαγμένος Καχριμάνης και ένας πρόεδρος Παργανάς να προσπαθεί να απονείμει ντροπή προς εμπλεκόμενους. Μάλιστα, ο κ. Παργανάς κάτι πρέπει να μουρμούρησε για «παραίτηση»!

❖ Η ΔΗΛΩΣΗ…
Από την όλη συζήτηση εκείνο επίσης που έμεινε ήταν η δήλωση Καχριμάνη ότι το 2023 θα ξανα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Ηπείρου. Νομίζω ότι είναι πρώτη φορά που εκφράζεται δημόσια έτσι ο Καχριμάνης. Η δήλωση – δέσμευση έγινε ύστερα από την υποψία που εξέφρασε ο Γ. Ζάψας ότι ο Στράτος Ιωάννου εξασφάλισε το «δαχτυλίδι» της διαδοχής!

❁ Η ΦΟΡΑ…
Με αυτή τη δημόσια δέσμευση ο Καχριμάνης έκοψε την φόρα σε τυχόν επίδοξους υποψηφίους από την παράταξή του πρώτα και έξωθεν σε δεύτερο πλάνο. Άλλωστε, τι είναι μία θητεία Καχριμάνη ακόμη μπροστά στην αιωνιότητα; Είδατε εσείς κι εγώ μαζί να ξεχώρισε κανείς μέσα από την παράταξη για να δικαιούται δαχτυλίδι; Όπως στη σκιά του πλατάνου δεν φυτρώνει ούτε χορταράκι, έτσι και στην Περιφέρεια δεν φυτρώνει τίποτα!

■ ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ…
Κάτι φαίνεται να κινείται γύρω από το κατάστημα κράτησης Σταυρακίου στα Ιωάννινα. Από τη μία μεριά ο Δήμος Ιωαννιτών παραχωρεί 100 στρέμματα στην Κόντσικα και από την άλλη η πολιτεία η οποία είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει νέες σύγχρονες δομές 600 θέσεων το όλο έργο θα γίνει με ΣΔΙΤ.

❖ ΤΟ ΝΕΡΟ…
Επιτέλους, μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι να γίνουν νέες φυλακές σ’ ένα χώρο που μέχρι τώρα καμιά διαμαρτυρία από τους κατοίκους της περιοχής δεν έχει υπάρξει. Κάποτε, όταν κτίστηκαν οι νυν φυλακές ήταν εκτός πόλεως, ενώ τώρα είναι μέσα στον ιστό της πόλης και κακώς έμειναν τόσα χρόνια. Δυστυχώς, θα πείτε, όταν κλείνουν σχολεία ανοίγουν φυλακές, αλλά αυτό το αφήνουμε για άλλη φορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια το όλο ζήτημα το σήκωσε η Βουλευτής Μαρία Κεφάλα και αν δεν κάνω λάθος, ήταν από τις πρώτες ερωτήσεις προς αρμοδίους!

❁ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΡΑΜΑ!
Για τρίτη φορά ο Έντι Ράμα πρωθυπουργός της Αλβανίας. Δεν χόρτασαν Ράμα οι Αλβανοί και του έδωσαν και τρίτη θητεία, μεταξύ αυτών κι ένα κομμάτι των Βορειοηπειρωτών που ζουν στα χωριά της μειονότητας. Ο Βορράς ψήφισε «δημοκρατικά» και ο νότος σοσιαλιστικά. Δεν πήγε χαμένος ο κόπος του Έντι Ράμα που με υπουργό του Ερντογάν αγκαλιά περιόδευσε στα χωριά της Β. Ηπείρου και ο κόπος ανταμείφθηκε. Εις άλλα με υγεία αδέρφια!

■ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ;
Τους πήρε τις περιουσίες, τους γκρέμισε σπίτια, δολοφόνησε κόσμο ο Ράμα και ορισμένοι Βορειοηπειρώτες τον εμπιστεύονται ακόμη! Αγάπη και εμπιστοσύνη σ’ ένα πρωθυπουργό που έγινε ο τύραννός τους. Μη ξεχάσω πως με τον Ράμα είχε συνταχθεί κάποτε ακόμη και ο πρωτοπατριώτης Ντούλες. Αυτή τη φορά δεν γνωρίζω με ποιόν ήταν και τι έκανε.

❖ Η ΝΥΦΗ…
«Αν ξαναγίνω νύφη ξέρω να προσκυνήσω». Αυτό λέγονταν τον παλιό καιρό που δεν προσκυνούσαν οι νυφάδες όταν μετά τα στεφάνια έφταναν στο σπίτι του γαμπρού και η πεθερά περίμενε προσκύνημα και χειροφίλημα από την νύφη. Αν αυτό δεν γίνονταν, τότε αλλοίμονο στις σχέσεις πεθεράς – νύφης αφού το προσκύνημα και το χειροφίλημα έδειχνε υποταγή της δεύτερης.

❁ ΟΙ ΑΡΜΟΙ…
Τα παραπάνω μοιάζουν με αυτά που είπε ο γνωστός Τζανακόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ και τα είχε πει και ο Πολάκης και που ο πρώτος διδάξας είναι ο δημοκράτης Αλέξης. «Αν ξαναπάρουμε την εξουσία θ’ αλλάξουμε όλη την διοίκηση «είπε ο λεβένταγας για να πείσει το 3% ότι δεν έχουν αλλάξει μυαλά! Πρέπει να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας είχε πει ο Αλέξης, ο οποίος έπαθε Πολακισμό!

■ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΤΖΑΚΙΑ!..
Τρέχει η δημοκρατία από τα πατζάκια των Συριζόπουλων και φροντίζουν κάθε τόσο να το υπενθυμίζουν. 41/2 χρόνια είχαν στη διάθεσή τους να τ’ αλλάξουν όλα όπως απειλούσαν τον καιρό της αντιπολίτευσης. Μόλις μπήκαν στην κουτάλα άρχισαν τις διανομές στα δικά τους παιδιά όπως ήταν ο Π. Καμμένος, η Ραχήλ Μακρή, ο Τέρενς Κουΐκ, ο Παπαχριστόπουλος με την Κατερίνα Παπακώστα…

❖ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ…
Ονειρεύονται επιστροφή στην εξουσία όταν δημοσκοπικά στα μέσα της κυβέρνησης στα μέσα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και κάτω από τις συνθήκες της πανδημίας δεν λένε να ξεκολλήσουν από το 20 – 25%. Δεν μπορεί όλες οι μετρήσεις να κάνουν λάθος και να μην αφήσουν την επιστροφή του Καρανίκα στο Μαξίμου, που ένα στερητικό το έχει πάθει ο Ελληνικός λαός!

❁ ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ!
Όσο την πολιτική στο ΣΥΡΙΖΑ θα την χαράσουν Τζανακόπουλος – Πολάκης μην ονειρεύονται ξανά εξουσία. Οι Έλληνες γνωρίζουν ποιος νοιάζεται και ποιος είναι «κουκουρούκου»! Ακούς εκεί «άμα επιστρέψουμε θ’ αλλάξουμε την δημόσια διοίκηση όπως είπε ο Τζανακόπουλος για να βάλει φωτιά σ’ όλο το δημόσιο υπαλληλικό δυναμικό. Δεν είναι αυτό που καταλάβατε προσπάθησε να διορθώσει, αλλά μασάει η κατσίκα ταραμά;

■ Η ΑΝΟΗΣΙΑ…
Πρέπει να τον πείραξε το εμβόλιο και φαίνεται απόκτησε ανοησία! Δεν εξηγείται αλλιώς η ανάρτηση που έκανε ο Αλέξης για να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι έβαλε στο πρόγραμμα εμβολιασμού και τους 30-39. Τι είπε ο άνθρωπος! Το έκανε αυτό η κυβέρνηση για να ξεστοκάρει το Astra Zeneca! Λέτε να έχει παρενέργειες το εμβόλιο που έκανε τον Γενάρη; Γειά Αλέξη φαφλατά!

❖ ΤΟ ΠΕΔΥ…
Για μια ακόμη φορά το ΠΕΔΥ στους Αμπελόκηπους αξιοποιείται με λόγια. Δεν ξέρω που κολλάει το όλο ζήτημα, αλλά η «υπεύθυνη» πολιτεία δια των οργάνων της μάλλον ομφαλοσκοπέι! Για μια φορά ακόμη κλιμάκιο από την 6η ΥΠΕ με επικεφαλής το διοικητή. Καρβέλη έδειξε να ενδιαφέρεται για αξιοποίηση σε καιρούς δύσκολους για τον χώρο της υγείας και μάλιστα αυτή μπορεί να γίνει όσο πιο σύντομα γίνεται. Ο Αλ. Καχριμάνης με την Μαρία Κεφάλα κυνηγάνε το ΠΕΔΥ εδώ και χρόνια με προτάσεις για ανέξοδη αναβάθμιση εκ μέρους τους κράτους! Ένας Αρκουμανέας του ΕΟΔΥ γιατί δεν δίνει το οκ να γίνει το ΠΕΔΥ κέντρο εμβολιασμού;

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.