ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ…
Όπως σας τα γράψαμε για τους εμβόλιμους εμβολιασμούς στα Ιωάννινα που τόσο μεγάλος μπουχός σηκώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα λες και πιάστηκε ο λήσταρχος Νταβέλης! Μια κρυφή «πόρτα» στο ηλεκτρονικό σύστημα κι ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την προστασία διατροφικών προϊόντων, έδωσαν την ευκαιρία σε κάποιους να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα εκτός ηλικιακής σειράς! Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και οι άλλες κρατικές αρχές και καλό είναι ν’ αποφεύγονται οι στοχοποιήσεις διότι αρκετά έχει πληρώσει αυτός ο τόπος τον καιρό της πανδημίας.

Η ΑΦΟΡΜΗ…
Ας αποτελέσει αυτό το γεγονός της παράκαμψης αφορμή να ληφθούν μεγαλύτερα ασφαλιστικά μέτρα για να μη γίνονται παραβιάσεις εις βάρος προσώπων και επιχειρήσεων, διότι μόνο καλό στον τόπο δεν προσφέρουν. Το ευχάριστο στην όλη υπόθεση είναι ότι μειώνονται οι αρνητές των εμβολιασμών και πληθαίνουν οι αιτούντες για λόγους υγείας πρώτα και επαγγελματικών υποχρεώσεων στη συνέχεια.

Η ΜΕΡΙΜΝΑ…
Ούτε θα στοχοποιηθεί η συγκεκριμένη Εταιρεία επειδή βρήκε την πόρτα ανοιχτή και μπήκε. Απλά έκανε αυτό που επιβάλλουν οι καιροί για να προστατευθεί η δημόσια υγεία, αφού ασχολείται με ένα σημαντικό ζήτημα όπως είναι η διατροφή μας! Ίσως θα έπρεπε να υπάρξει μέριμνα από το σύστημα υγείας να προταχθούν τέτοιου είδους μεγάλες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τέτοιου είδους αντικείμενα. Από τη μία πλευρά, ρίχναμε το λίθο του αναθέματος επειδή παρουσιάστηκαν κρούσματα κορωνοϊού και από την άλλη βρίζουμε διότι «έφαγαν» την σειρά άλλων πολιτών. Κάπου να βρούμε ένα μέτρο τελικά. Τον λόγο τον έχει η πολιτεία. Ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις της Ηπείρου οι οποίες τροφοδοτούν όχι μόνον την αγορά της χώρας μας.

❁ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ!..
Τον κέρδισε εκτός έδρας, εντός Άγκυρας κατά κράτος! Ο Νίκος Δένδιας έβαζε συνεχώς γκόλ σ’ ένα άδειο τέρμα το οποίο υπεράσπιζε ο τούρκος ομόλογός του Τσαβούσογλου! Ελλάδα – Τουρκία – Δένδιας – Τσαβούσογλου 5-0 και αν έπαιζαν και β’ ημίχρονο ποιος ξέρει που θα έφτανε το σκόρ!

■ ΤΡΥΠΗΣΕ ΔΙΧΤΥΑ!
Ίσως πρώτη φορά Έλληνας πολιτικός έφρε τέτοια νίκη επί ενός διαχρονικού αντιπάλου ο οποίος χρόνια τώρα μας έχει ζαλίσει με τα καμώματά του και τις ψευτομαγκιές του. Έλαχε στον Κερκυραίο Ν. Δένδια να παίζει σε όλες τις θέσεις στο «κλειστό» της Άγκυρας και να καρφώνει στα δίχτυα του Τσαβούσογλου την μπάλα, προασπίζοντας συγχρόνως της δική του εστία.

❖ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΙ…
Ένα – δύο – τρία… πέντε γκοοοολ ακούστηκε όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την πολιτισμένη Ευρώπη (για Γερμανία δεν είμαι σίγουρος) από την επιτυχία Δένδια! Μόλις έληξε το ματς ένα στρωμένο τραπέζι τους περίμενε με τον Τούρκο να πίνει και να τρώει… φαρμάκι!

❁ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ…
400 παραβιάσεις ελληνικού χώρου κάνεις και μας ζητάς και τα ρέστα. Μιλάς για τουρκική μειονότητα στη Θράκη όταν με τη συνθήκη της Λωζάνης, αν έχεις ακουστά, έχει καθοριστεί ως μουσουλμανική μειονότητα, έλεγε ο Ν. Δένδιας και τρελαίνονταν ο άλλος! Μάλιστα, τον ρωτούσε αν έχει ακουστά για συνθήκη Λωζάνης. Μούγκα ο άλλος!

■ ΓΚΟΟΟΟΛ!!!
Το γκόοολ ακούστηκε σ’ όλον τον Ελληνισμό, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη αφού είχε χρόνια ν’ ακούσει μία τέτοια πατριωτική φωνή. Μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ο Ν. Δένδιας έγινε ο ήρωας της καρδιάς των Ελλήνων ανεξαρτήτου κόμματος και χρώματος. Αυτά τα λίγα λεπτά δημοσίου τηλεοπτικού διαλόγου έφταναν ν’ απογειώσουν την πατριωτική εθνική στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών που έδειξε ότι το λέει η «περδικούλα» του.

❖ ΤΟ ΞΥΛΟ
Φάνηκε ότι ήταν έτοιμος από καιρό για κάτι τέτοιο ο Κερκυραίος πολιτικός και τον περίμενε στην μεγάλη περιοχή τον Τούρκο και τον έκανε τέτοιο «κλάδεμα» που, αν επιζήσει ως πολιτικός, θα είναι θαύμα! Έτρωγε τέτοιο ξύλο που αργότερα, όταν θα τον πήρε τηλέφωνο ο Ερντογάν, θα του μίλησε καραγκιοζίστικα! «Αφέντη μου και πόσες μου έριξε και πόσες έφαγα δεν μολογιούνται»!

❁ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ…
Τα νησιά μας έχουν στρατό διότι απέναντι δεν έχουν αγγελούδια. Αν και μας στοιχίζει αυτός ο στρατός, εμείς δεν το λογαριάζουμε όταν πρόκειται να στηρίξουμε τον τόπο μας, του λέει ο δικός μας! Ναι, αλλά κι εμείς έχουμε ρωμιούς στην πόλη και χριστιανούς, απαντά ο Τουρκαλάς! Άντε κάνε συζήτηση μαζί του μετά!

■ Η… ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ!
Κάνα δυό χιλιάδες ρωμιούς έχει η Κωνσταντινούπολη και πάει να τους ισοφαρίσει με τους δεκάδες Μουσουλμάνους Έλληνες της Θράκης ο Τούρκος ΥΠΕΞ! Ανόμοια πράγματα στην ίδια ζυγαριά από τον κουτοπόνηρο ψευτοπαλικαρά Τούρκο, ο οποίος μάζευε συνεχώς την μπάλα από τα δίχτυα!

❖ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ…
Όλοι οι Έλληνες ένοιωσαν μια ικανοποίηση από την στάση του Έλληνα ΥΠΕΞ, εκτός από κάποιους ψοφοδεείς που ακόμη και στα εθνικά θέματα δεν λένε να βάλουν πάνω από την ευτελή σκοπιμότητα την εθνική ασφάλεια, λες και θα τους έκλεβε την δόξα της αθλιότητας ο Δένδιας και η σημερινή κυβέρνηση!

❁ ΚΑΤ’ ΙΔΙΑΝ!!!
«Καλά είπε όσα είπε ο υπουργός αλλά να μας πει τι συζήτησαν κατ’ ιδίαν, ζητούσαν από την αντιπολίτευση διότι τους έκατσε βαρειά η ήττα του Τούρκου! Ο τύπος του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν συντάχθηκε με τον τουρκικό τύπο που έσκουζε για τους δικούς του υποχρεωτικούς λόγους. Εκατοντάδες οι Τούρκοι δημοσιογράφοι στις φυλακές διότι δεν είναι του χεριού του Ερντογάν που κάθε τόσο ανακαλύπτει πραξικοπήματα για να μην τρίζει η καρέκλα του Σουλτάνου.

■ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ…
Κυκλοφορούν video στο διαδίκτυο από ανάλογες «επιτυχίες» του Κοτζιά σε Άγκυρα και Πρέσπες. Και στα δύο αυτά ντοκουμέντα, όχι σαν αυτό τον Βαξεβάνη, φαίνεται ο διασυρμός της χώρας μας από την ελαφρότητα που αντιμετώπιζαν τα εθνικά θέματα. Και στα δύο αυτά video φαίνεται ο Κοτζιάς να στήνει χορούς και πανηγύρια για τις επιτυχίες! Πάει το τραγούδι, και ο χορός βρόντο, πιασμένος χέρι – χέρι με τον Τσαβούσογλου στην Άγκυρα και με τον Ζάεφ στις Πρέσπες όπου πουλήθηκε η Μακεδονία με αντάλλαγμα μία… γραβάτα!

❖ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ  ΕΛΛΗΝΕΣ!
Το ξέρω, ο αντίλογος είναι τι έκανε ο Μητσοτάκης για ν’ αλλάξει την συμφωνία των Πρεσπών! Είχε προειδοποιήσει να μην μπουν υπογραφές, διότι αυτές δεν παίρνονται πίσω. Δυστυχώς, τότε ήταν στα μέλια και δεν υπολόγιζαν τίποτα και κανένα. Οι αντίθετες φωνές χαρακτηρίζονταν ως ένα… βλακώδες σκεπτικό. Έστω μία φορά ας νοιώσουμε όλοι πάνω απ’ όλα Έλληνες. Έχουμε καιρό και ευκαιρίες να βγάλουμε τα μάτια μας.

❁ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ;
Το μέγιστο πρόβλημα αυτή τη στιγμή που απασχολεί τους νεοέλληνες και που τόσο πολύ απασχολεί και τα Αθηναϊκά ΜΜΕ είναι αν θα ανοίξουν τα «σύνορα» και θα πάνε στα χωριά να κάνουν Πάσχα! Αλήθεια, μπήκαν στον κόπο να ρωτήσουν αν τους θέλουν στα χωριά οι δικοί τους εν μέσω πανδημίας; Έμειναν καθαροί εδώ κι ένα χρόνο, γιατί να το διακινδυνέψουν τώρα που πάει κάτι να γίνει με τους εμβολιασμούς; Είδατε τι έγινε στο Δίστρατο της Κόνιτσας που άνοιξαν στους συνορίτες εκ Γρεβενών οι οποίοι πήγαν να κάνουν απόκριες και ακόμη τρέχουν και δεν σώνουν!

■ Ο ΚΟΜΒΟΣ…
Επι τέλους μπαίνει στα σκαριά ο κόμβος της μεγαλύτερης πόλης της Ηπείρου με την Εγνατία Οδό! Οσονούπω δημοπρατείται και το κόστος φτάνει στο 1,9 εκατ. ευρώ. Κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να μην μπουν στον κόπο να δημιουργήσουν κόμβο συνδετήριο, τα προηγούμενα 15 χρόνια. Ποτέ δεν είναι αργά όμως!

❖ ΠΟΤΕ ΑΡΓΑ!
Δεν θα επαναλάβω όλα όσα έχουν γραφτεί και κυρίως όσα έχουν ειπωθεί για τον λόγο που έμεινε η πόλη των Ιωαννίνων χωρίς κόμβο. Μάλιστα, η όλη υπόθεση συνδέθηκε με την σκέψη των ιθυνόντων να διαθέσουν χρήματα για άλλον «ιερό» σκοπό αφήνοντας την πόλη γκαβή! Εν πάση περιπτώσει, ποτέ δεν είναι αργά να συνδεθεί η πόλη μας κανονικά με το διεθνές στερέωμα!

❁ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ…
Να σας υπενθυμίσω, φίλοι μου, το ραντεβού αύριο, Πέμπτη στις 7 το απόγευμα που έχουμε δώσει και όπου διαδικτυακά θα γίνει ένα αφιέρωμα στον αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ από τους συντελεστές του «Last Point». Η ζωή και το έργο του Ε. Αβέρωφ θα παρουσιαστούν μέσα σ’ ένα δίωρο και γι’ αυτόν θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο καθηγητής Μ. Τρίτος, ο Άκης Γεροντόπουλος, ο Σάκης Μουμτζής, ο Κ. Μανίκας, Ο Γ. Ματσόπουλος, Καθηγητής Ιστορικός και η αφεντιά μου! Είναι μία ελάχιστη τιμητική αναφορά στον Ευπατρίδη όπως έχει χαρακτηριστεί.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.