ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ…
Καμιά ευθύνη δεν έχουν τα εμβολιαστικά κέντρα στα οποία προσέφυγαν για εμβολιασμό άτομα χωρίς να κρατηθεί η κανονική σειρά όπως γίνονταν μέχρι πρότινος. Είναι υπόθεση του συστήματος, το οποίο άνοιξε και σε τέτοιου είδους ομάδες και έκανε ειδοποιήσεις τέτοιες, που προκάλεσαν μια γενικότερη αναστάτωση. Γι’ αυτό θα πρέπει ν’ απολογηθούν εκείνοι που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος και όχι οι υγειονομικοί που εκτελούν τις εντολές βάσει του μηνύματος που λαμβάνουν οι υποψήφιοι.

ΑΔΙΚΟ…
Άδικη λοιπόν η χρέωση στα εμβολιαστικά κέντρα της υποτιθέμενης παράκαμψης εμβολιαζόμενων διότι καμία έξωθεν παρέμβαση δεν μπορεί να γίνει, πολλώ δε μάλιστα όταν παρατηρήθηκαν τέτοιου είδους περιπτώσεις τις προηγούμενης μέρες.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!..
Ούτε οι διοικήσεις των νοσοκομείων ούτε το υγειονομικό δυναμικό παρέκαμψαν τα ορισθέντα από το υπουργείο Υγείας περί εμβολιασμών. Είναι άδικο να μπαίνουν στο στόχαστρο της κριτικής κυρίως υγειονομικοί που καθημερινά δίνουν σκληρούς αγώνες για ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις οι οποίες στον καιρό της πανδημίας είναι πολλαπλάσιες. Η έρευνα που διατάχθηκε θ’ αποκαλύψει τις ευθύνες εκείνων που «έσπασαν» το σύστημα και κλήθηκαν να εμβολιαστούν ανεξαρτήτως σειράς!

❁ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΕΙΩΜΟ…
Δεν έχει τελειωμό ο κορωνοϊός για την Ήπειρο και ιδιαίτερα για τον νομό Ιωαννίνων, ο οποίος έχει μπει στο κατακόκκινο και δεν λέει να βγει από αυτό. Ανακάλυψαν και κάποιοι Γιαννιώτες τα κορωνοπάρτι και του δίνουν να καταλάβει χωρίς να λογαριάζουν ούτε τις ζωές τους!

■ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ!
Καθημερινά καταγράφονται από τις αρχές παραβάσεις, εντούτοις σε κάποιους δεν ιδρώνουν αυτιά και στα νοσοκομεία δεν περισσεύουν πλέον κρεβάτια ούτε για ασθενείς όχι μόνο covid-19, αλλά και για άλλες ιατρικές υπηρεσίες. Κανενός όμως δεν πάει στο νου ότι όσο δεν θα τηρούνται τα μέτρα τόσο θα απομακρύνεται ο δρόμος προς την επαναφορά στην κανονικότητα.

❖ Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ…
Δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κατάσταση, λένε οι «μερακλήδες» που έχουν ψυχολογικά προβλήματα από την καραντίνα. Ρωτούν όμως πως αντέχουν οι υγειονομικοί, γιατροί, νοσηλευτές που 14 μήνες βρίσκονται στις επάλξεις προσπαθώντας να σώσουν ανθρώπινες ζωές, ενίοτε και εκείνων που την είχαν δει άτρωτοι; Δεν κάνω λόγο γι’ αυτούς στις ΜΕΘ πως περνούν.

❁ ΤΑ 15ΝΘΗΜΕΡΑ…
Εδώ και 14 μήνες ο χρόνος μετράται με δεκαπενθήμερα. Ένα δεκαπενθήμερο ακόμη και βγαίνουμε από την απομόνωση και έχουν περάσει καμιά τριανταριά περίπου. Ακόμη 15 μέρες για το Πάσχα, λένε οι ειδικοί και το υιοθετεί η κυβέρνηση, η οποία δεν έχει και πολλές άλλες επιλογές. 15 μέρες για ν’ ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, μας λένε με την προϋπόθεση ότι αυτές τις 15 μέρες θα είμαστε εγκρατείς και καλά παιδιά! Εσείς πιστεύετε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο; Ότι θα είμαστε καλά παιδιά;

■ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ…
Τζάμπα τα πήγαινε – έλα, τα σούρτα – φέρτα στα Γιάννινα του Ηλία Γιάτσιου, προέδρου της ΕΕΤΤΑ ελέω «αείμνηστου» Τάκη Θεοδωρικάκου. Το ταξίδι προς ελληνικό κοινοβούλιο φαίνεται να σταματάει κάπου εδώ, αφού οι αυτοδιοικητικοί θέλουν να πάρουν στα χέρια τους την ΕΕΤΑΑ, διότι θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν τα κουμάντα των «σπιτιών» τους!

❖ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ…
Ο κ. Γιάτσιος με καταγωγή από Γκρίμποβο Ζίτσας εμφανίστηκε στα Γιάννινα ως ρυθμιστής ζητημάτων αυτοδιοίκησης κάπου λίγο μετά τον Ιούλιο του 2019, αν σας λέει κάτι αυτό. Ιδιαίτερα με την ανάθεση του υπουργείου Εσωτερικών στον κ. Θεοδωρικάκο.

❁ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ…
Ο κ. Γιάτσιος ανέλαβε την ΕΕΤΑΑ έχοντας τον πρώτο και κύριο λόγο σε θέματα αυτοδιοίκησης, κάτι που τον έφερε πολύ κοντά στους δημάρχους της Ηπείρου με πρώτους εκείνους των Ιωαννίνων, οι οποίοι άρχισαν να επενδύουν σ’ αυτόν. Θυμάμαι εκείνη την σύναξη το καλοκαίρι στην περιοχή του Θεογέφυρου, όπου οι αυτοδιοικητικοί πήγαν να δουν τον Τάκη! Τάκης ήταν ο υπουργός τους. Έτσι τον αποκαλούσαν.

■ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΚΗ  ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ!
Όμως, κάτι δεν πήγε καλά, κάτι έκατσε στραβά στον Κυριάκο και πήρε το υπουργείο από τον Τάκη και το έδωσε στον Μάκη! Μην ρωτήστε ποιόν Μάκη! Ένας είναι ο Μάκης που από το υπουργείο στάνης, προβάτων και αγροτιάς μεταπήδησε στο υπουργείο περιφερειαρχών και δημάρχων. Αυτός ο Μάκης είναι εκείνος που αλλάζει νόμους και προφήτες εντός και εκτός των πολιτικών και κομματικών τειχών. Αυτός ο Μάκης ακούει την φωνή των δημάρχων που ζητούν την αλλαγή διοίκησης και στην ΕΕΤΑΑ και θέλουν να βάλουν δικούς τους να διαχειρίζονται τα του οίκου τους.

❖ Ο ΜΠΑΓΑΣΑΣ!..
Βρε, τον μπαγάσα τον Μάκη Βορίδη, τι πήγε κι έκανε. Πάτησε πάνω στις περισπούδαστες υποσχέσεις στους απόδημους για ελεύθερο και χωρίς όρους δικαίωμα ψήφου και φόρεσε τον νέο εκλογικό νόμο. Έτσι, οι απόδημοι Έλληνες θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με Πακιστανούς – Αφγανούς – Ζαμπιανούς και όλες τις άλλες φυλές που κατά χιλιάδες έχουν αποκτήσει δικαίωμα ψήφου την περίοδο της Τασίας που τους έφερνε και τους έλιαζε στην Ομόνοια!

❁ ΤΟ ΝΤΙΛ…
Ένα μεγάλο και καλό ντιλ για τους παραγωγούς εσπεριδοειδών της Άρτας έγινε το τελευταίο διάστημα, κάτι που θα βοηθήσει την οικονομία της περιοχής που τόσο πλήττεται τον καιρό της πανδημίας. Διαβάζουμε ότι η Εταιρεία συσκευασίας Krop των κ. Ροπόκη και Σ. Τσολάκου πέρασε στα χέρια του Ομίλου Smerc κατά το πλειοψηφικό πακέτο, εταιρεία η οποία ανήκει στον Νίκο Καραμούζη, γνωστό από την ενασχόλησή του με την προεδρία στο Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ενώ σήμερα είναι πρόεδρος της «Grand Thorton».

■ ΟΙ ΣΟΔΕΙΕΣ…
Μεγάλο το παραπάνω ντιλ για τα προϊόντα του κάμπου της Άρτας που, όπως είπαμε, στις δύο τελευταίες σοδειές στην περίοδο της πανδημίας δεν πέρασαν και τα καλύτερά τους οι παραγωγοί. Μόλις διάβασα το όνομα του μεγαλομέτοχου του Ομίλου Smerc, του κ. Καραμούζη θυμήθηκα ότι ήταν το πρόσωπο εκείνο που παρουσίασε το συνδιασμό των «Οριζόντων Ηπείρου» στην Αθήνα πριν από δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει ισχυρούς δεσμούς με τον επικεφαλής Σπ. Ριζόπουλο, με ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό για το κονέ που λέγαμε!

❖ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ…
Για την ιστορία ν’ αναφέρω ότι ανάλογο κονέ πρέπει να έχει γίνει στο παρελθόν μεταξύ ΔΕΠΑ και ΠΙΝΔΟΥ για εγκατάσταση φυσικού αερίου στην επιχείρηση, κάτι που θα μειώσει το κόστος παραγωγής των προϊόντων, όπως ενεργή ήταν και η ανάμειξη του Ριζόπουλου στην υπόθεση ξεμπλοκάρισμα της Αμβρακίας Οδού από τα γρανάζια της αλληλοεξόντωσης των εργολάβων, κάτι που καθυστερούσε την κατασκευή της. Σήμερα η Αμβρακία με «καπετάνιο» τον Μυτιληναίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς και πρέπει μέχρι το 2023 να έχει ολοκληρωθεί, αλλιώς τα χρήματα θα επιστρέψουν στην ΕΕ!

❁ Η ΞΕΡΑΙΛΑ…
Σε εποχές ξεραΐλας και του να μη γίνει τίποτα, όπως λένε οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες, ευτυχώς που υπάρχουν ορισμένες αχτίδες φωτός από επενδυτές και στην περιοχή μας. Το βλέπουμε όλα τα τελευταία χρόνια που υπάρχει μία καθολική άρνηση στην δημιουργία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από αυτοδιοικητική και κομματική σπέκουλα.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.