ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ…
«Αυτό το περιβόητο διάταγμα του Ζαγορίου ορισμένες φορές γίνεται εμπόδιο σε κάθε είδους δραστηριότητα ή τουλάχιστον σε πολλές απ’ αυτές», μου είπε φίλος που εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να στήσει επιχειρηματική δραστηριότητα χωρίς τελικά να τα καταφέρνει. «Ας το σκεφτούν καλύτερα, διότι οι καιροί έχουν αλλάξει και άλλες είναι πλέον οι προτεραιότητες», μου συμπλήρωσε ο φίλος.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!..
Είναι, λέει απαράδεκτο ό,τι υπάρχει δεξιά από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων στην Εθνική οδό και μέχρι Κόνιτσα να συμπεριλαμβάνεται στο διάταγμα Ζαγορίου αποκλείοντας ακόμη και την σκέψη για κάποια επένδυση. Όλα θυσία σε μια εποχή που δεν έχει να κάνει με τις ανάγκες του σήμερα. Όλοι δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τον τουρισμό και να υποχρεωνόμαστε σε πετρόκτιστα με σκεπές πέτρας και δεν λέμε για τα Ζαγοροχώρια αλλά για κάμπους στο λεκανοπέδιο προς Μιτσικέλι.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ…
Ο ίδιος φίλος της στήλης επεσήμανε επίσης το ιδιότυπο καθεστώς που υπάρχει στις επιδοτήσεις νέων αγροτών. Πρέπει κανείς να δηλώνει και ν’ αποδεικνύει μόνιμη κατοικία σε χωριό για να επιδοτηθεί, διαφορετικά δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Μάλιστα, πρέπει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος να έχει και τα παιδιά του στο χωριό άσχετα αν έχει ή όχι σχολείο αυτό. Θα φέρνει τα παιδιά στην πόλη στα σχολεία και εκείνος θα επιστρέφει στο χωριό για τις καλλιέργειες είναι το σκεπτικό. Ούτε που πάει στο μυαλό να μένει σε κάποιο κεντρικό σημείο και να πηγαίνει ο ίδιος στις καλλιέργειες και να μη βασανίζεται η υπόλοιπη οικογένεια. Ας το ξαναδούν οι υπεύθυνοι λέμε εμείς. Ας το δει και κανένας βουλευτής και αν πετύχει κάτι, ας κάνει χρήση του περιβόητου «κατόπιν ενεργειών μου» σε σχέση με κάτι σαχλά που ανακοινώνουν κάθε τόσο!

❁ Η ΞΕΦΤΙΛΑ…
Συριζαίοι Κολοκοτρώνης και Μακρυγιάννης, ύστερα από την αποκάλυψη του γνωστού Πολάκη! Κάτι περίεργοι θόρυβοι ακούστηκαν εκεί στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών και ήταν από το στριφογύρισμα του γέρου του Μοριά! Τέτοια ξεφτίλα ούτε η Τουρκία δεν είχε νοιώσει που την είχε ξεπαστρέψει!

■ ΤΑ… ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ!
Αλήθεια, τέτοια παλικάρια έχει εκθρέψει ο Θοδωρής σαν τον Πολάκη και τον Καρανίκα που απεχθάνονταν τον στρατό επειδή τους ήταν ενοχλητικές οι ντουφεκιές και οι κουμπουριές που μόνο σε κανένα γάμο στην Κρήτη θα έχουν ακούσει; Τα άγια τοις κυσί από τους Καβαλάρηδες της εξουσίας οι οποίοι πολύ όψιμα την είδαν ήρωες του ’21!

❖ Ο… ΚΗΠΟΥΡΟΣ!
Μέγας πολεμιστής και εξολοθρευτής ο γνωστός γενίτσαρος πρώην κηπουρός του Γιωργάκη Ραγκούσης, ο οποίος όψιμα ανακάλυψε το νόμιμον και ηθικόν. Εκείνος που ως ΠΑΣΟΚΟΣ κατακεραύνωνε τον Τσίπρα και τον Παππά για τον Καλογρίτσα, είναι τώρα ο υπερθεματιστής του και μέγας υποστηρικτής της νομιμότητας. Τώρα απλά ως σώγαμπρος την άλλαξε την μπιφτέκα όπως λένε και στο Survivor.

❁ Η ΔΕΞΙΑ…
Τι ζούμε, Θεέ μου! Τι άλλο θα δούμε η δεξιά παράταξη είναι η παράταξη των δοσιλόγων και των μαυραγοριτών κατά τον Παυλάρα από τα Σφακιά που ήταν κλέφτης, όχι την περίοδο του Κολοκοτρώνη αλλά την εποχή που ήταν δήμαρχος στο χωριό του! Ήταν τότε που δίδασκε πώς μπορεί να κλέψει κανείς το κράτος δίνοντας ο ίδιος το καλό παράδειγμα από την θέση που κατείχε. Δεν μιλάμε για κλέφτες και αμαρτωλούς αλλά για κλέφτες και… αμαρτωλούς. Η δεξιά του Καμμένου και της Παπακώστα…

■ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΜΑ…
Όταν ξανάρθουμε δεν θα είμαστε ίδιοι απείλησε ο Πολάκης από βήματος Βουλής και εμάς μας θύμισε τα λόγια του Ηπειρώτη Αρτινού ήρωα της επανάστασης, του ‘21 Γιώργου Καραϊσκάκη: «Άμα γυρίσω θα σας γ….σω, αν αποθάνω θα μου κλ…τε τον μ….ο»! αυτά θα του συμβούν αν ποτέ ξαναγυρίσει αυτός και η παρέα του και γίνουν Γκιουλέκες στον τράχηλο του Έλληνα!

❖ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ…
Δεν ήταν δικός τους άνθρωπος ο Καλογρίτσας, έλεγε και ξαναέλεγε ο καημένος ο Ν. Παππάς στην Βουλή! Φαίνονταν ότι αυτά που έλεγε δεν τα πίστευε, αλλά η δημοκρατία του επιτρέπει ό,τι θέλει για να καλύψει την παρέα την οποία είχε συνοδοιπόρο. Λίγο έλειψε να μας πείσει ότι ούτε που έχει δει ούτε που έχει ακούσει για το πως άνοιξε εφημερίδα ο Βαξεβάνης και ότι κακώς χρεώνεται στον εκλεκτό Καλογρίτσα που έβαλε τα βοσκοτόπια ως εγγύηση για να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΟκάναλο!

❁ Ο ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ…
Αλήθεια, ο Καλογρίτσας ποιανού τεχνική εταιρεία αγόρασε και έγινε αυτός που έγινε και που τώρα το έχει σκυλομετανιώσει και βαράει στο ψαχνό; Ξέρει ο μπάρμπα Φλαμπουράρης αλλά δεν μιλάει για να μην ανοίγουν πληγές. Ο Ν. Παππάς πάτησε το αυγό και ήθελε να φτάσει στο σύμπαν όπως ο ίδιος είχε ονειρευτεί. Άτιμε Μαδούρο τι παιδιά μεγάλωσες!

■ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ…
Ήλθε ο ίδιος ο Μητσοτάκης στα Γιάννινα το 2019 πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές για να χρήσει την εκλεκτή του κόμματος ως υποψήφια της ΝΔ για δήμαρχο της πόλης των Ιωαννίνων. Έβαλε όλα τα στελεχάτα της τότε ΝΟΔΕ να στελεχώσουν τον συνδυασμό και με την «δυναμική» την έσπρωξε στο χώρο της αυτοδιοίκησης αλλάζοντάς της πόστο διότι 9 χρόνια στην Περιφέρεια δεν υπήρχαν περιθώρια συμπόρευσης με Αλ. Καχριμάνη.
❖ Η… ΠΑΡΕΑ!
Τα αποτελέσματα των εκλογών εκείνων δεν δικαίωσαν την επιλογή της παρέας Αυγενάκη – Γεωργιάδη κλπ δυνάμεις και η εκλεκτή τους ήλθε τρίτη και μετά βίας, δίνοντας προβάδισμα σε Θ. Μπέγκα και Μ. Ελισάφ , στον οποίο Ελισάφ επένδυσε στον Β’ γύρο η ΝΔ, καθότι το «άλογο» δεν τράβηξε στην κούρσα.

❁ Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ…
Η συνέχεια γνωστή. Η προσπάθεια συμπόρευσης Τατιάνας – Κοσμά με Θ. Μπέγκα δεν περπάτησε και όλα χάλασαν στην «προίκα»! Ο Μ. Ελισάφ κατάφερε να φτιάξει κυβέρνηση με Ν. Γκόντα και Άρη Μπαρτζώκα, με τους οποίους συμπορεύεται μέχρι σήμερα. Σ’ αυτή την συνεργασία βοήθησαν και δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Τατιάνας, οι οποίοι αυτομόλησαν προς Μωυσή μεριά βάζοντας πλάτη κι’ εκείνοι στον Μ. Ελισάφ, ο οποίος τους εμπιστεύτηκε δύο αντιδημαρχίες.

■ ΤΟ ΜΠΑΪΡΑΚΙ…
Έκτοτε και μέχρι σήμερα η «δεξιά» Τατιάνα, εκλεκτή της ΝΔ, κόρη του Λευτέρη, αδελφή του Σταύρου έχει σηκώσει μπαϊράκι, όχι μόνο ενάντια στο σχήμα Μωυσή, αλλά ενάντια στην ίδια την ιδεολογία της παράταξης στην οποία υποτίθεται ότι μεγάλωσε κυρίως με τα νάματα του φιλελευθερισμού! Από την πρώτη στιγμή βγήκε απέναντι σε μεγάλες για την πόλη αποφάσεις συντασσόμενη μέχρι και με τις αριστερές και αριστερίζουσες παρατάξεις στο Δήμο Ιωαννιτών. Ανάθεση αποκομιδής σκουπιδιών σε ιδιώτες, αλλαγή φωτισμού σε LED και πρόσφατα ενάντια στην δημιουργία αναπτυξιακού φορέα είναι μερικές σπουδαίες πράξεις επανάστασης που έκανε στον ενάμισι χρόνο της στα δημοτικά πράγματα. Μιλάμε για πράξεις «επαναστατικές» που έρχονται σε αντίθεση ακόμη και με την φιλοσοφία της παράταξης που την κανάκεψε τέτοιο καιρό το 2019!

❖ ΚΡΙΤΙΚΗ…
Δεν ζητά κανείς τώρα ευθύνες από την Τατιάνα, η οποία έχει διαλέξει τον δικό της δρόμο και είναι δικαίωμά της. Βέβαια, δικαίωμα κριτικής μέχρι τα όρια της αυστηρής, έχουμε και όλοι εμείς που γράψαμε πολλά χιλιόμετρα γι’ αυτή την παράταξη και πως να το κάνουμε, μας έρχεται αχαμνά όταν βλέπουμε τέτοιου είδους ξεπεσμό σε πολιτικό επίπεδο πάντα.

❁ Η ΕΠΙΛΟΓΗ…
Είναι επιλογή της κυβέρνησης η δημιουργία αναπτυξιακών φορέων σε Δήμους και προφανώς γι’ αυτό το επιχείρησε ο Δήμαρχος Ελισάφ, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να το περάσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι τα κουκιά που διαθέτει είναι μετρημένα και ούτε μπορεί να πορεύεται με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία έδωσε πλειοψηφία ο Θεοδωρικάκος.

■ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ!
Όμως να τα θέλουν όλα δικά τους κάποιοι σύμβουλοι της Τατιάνας, δηλαδή και θέσεις στο κόμμα και «αντάρτικο» στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι λιγάκι παράλογο. Ακόμη και κάποιοι καλοβολεμένοι πρώην αξιωματούχοι στο Δήμο σήμερα το παίζουν σε δύο ταμπλό, δίνοντας σήματα στην υπόλοιπη κοινωνία ότι είναι οι μόνοι αναντικατάστατοι και επομένως κάνουν ό,τι γουστάρουν!

❖ ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ!
Δεν θέλω να αναφερθώ σε άλλου είδους «άλλα κόλπα» που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ούτε θέλω να κάνω αναφορά στη σφραγίδα δωρεάς που έχουν κάποιες οικογένειες και στην πόλη μας. Δεν μπορώ όμως να κλείνω τα μάτια μπροστά στα παιχνιδάκια που γίνονται εις βάρος των πολιτών όπως εκείνα με τους ΣΜΑ που ποιος ξέρει ποιος έχει σειρά για «προίκα»!

❁ Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ…
Φίλε Φίλιππα Ευαγγέλου, εκτός από τον δρόμο της «επανάστασης» υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης, για να προστατέψεις και τους αγώνες σου και τον χώρο που υπηρετείς. Τα μέσα – έξω, εντός – εκτός – επί τ’ αυτά δεν είναι για σένα. Όλοι εσένα στοχοποιούν κάθε φορά που χάνεται ψηφοφορία για μεγάλα θέματα της πόλης. Εσένα θα δείχνουν στις επόμενες εκλογές κι εσύ θα ευθύνεσαι για το στραπάτσο της παράταξης και αυτό θα είναι το λιγότερο. Εγώ στα είπα και μην πεις δεν σ’ ενημέρωσα.

■ Η…ΑΣΤΟΧΙΑ!
Το ξαναγράψαμε «μια αστοχία στην δοσολογία στο γάλα κάναμε και τίποτα άλλο». Αυτή ήταν η «απολογία» του εργοστασιάρχη εταιρείας γάλακτος από Τρίκαλα που φόρτωσε την Γερμανία με άσπρο τυρί πουλώντας το ως φέτα. Δηλαδή, οι εκατοντάδες τόνοι τυριού με γάλα αγελάδος ήταν ένα… μικρό λάθος που όμως η αποκάλυψη έγινε όταν είδε το φως της δημοσιότητας η έρευνα που έκαναν ελεγκτικοί μηχανισμοί, Ελλάδος – Γερμανίας!

❖ ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ…
Το σπουδαίο της υπόθεσης είναι ότι βρέθηκε σύσταση νέας εταιρείας με σύσταση οικογενειακής βάσης με νέο ΓΕΜΗ! Προφανώς πάνε να τα φορτώσουν όλα στους παλιούς που όμως είναι οι ίδιοι οι νέοι ιδιοκτήτες! Το ωραίο το είπε κάποιος φίλος που ξέρει από γάλα! Το λάθος που έγινε ήταν ότι έριξαν πρόβειο στο αγελαδινό!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.