ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΝΑΣΤΑΤΗ…
Ανάστατη η κάτω Λάκκα Σουλίου από την απόφαση της ΡΑΕ να εκδώσει άδεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Οι αντιδράσεις των κατοίκων της Λάκκας είναι τεράστιες διότι η φύτευση καμιάς 30αριάς ανεμογεννητριών θα αλλάξει άρδην το τοπίο, κυρίως των Θεσπρωτικών ορέων, τα οποία ακόμη κρατούν ζωντανά τα χωριά με τα ζώα που ζουν σ’ αυτά.

ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ…
Οι κάτοικοι πραγματικά πιάστηκαν στον ύπνο και μόνο όταν εκδόθηκε η άδεια πληροφορήθηκαν το έγκλημα που πάει να γίνει σ’ ολόκληρη την περιοχή. Ο Δήμος Ζηρού είτε γνώριζε είτε είχε παντελή άγνοια άργησε να πάρει μπροστά, κάτι που μάλλον δεν φαίνεται ν’ αλλάζει και πολύ τα δεδομένα!

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ…
Διίστανται οι απόψεις αν πρέπει ή όχι να δημιουργηθούν πάρκα ανεμογεννητριών. Οι περισσότεροι αρνούνται την επένδυση, ενώ υπάρχουν κι’ ορισμένοι που σκέφτονται ενδεχόμενα οφέλη οικονομικά για τις τοπικές κοινωνίες, τα οποία είναι σχεδόν μηδαμινά αν υπολογιστεί ότι σε ανάλογες περιπτώσεις σ’ άλλες περιοχές όπου έγιναν παρόμοιες εγκαταστάσεις οι ντόπιοι δεν πήραν σχεδόν τίποτε.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ!!!
Εντάξει, τον Λιγνάδη τον προφυλακίσατε. Τώρα ο αγώνας γίνεται για την αποφυλάκιση του τρομοκράτη (!) Κουφοντίνα! Τρομοκράτη τον αποκάλεσε ο Αλέξης γιατί το δολοφόνος είναι βαριά λέξη και δεν ακούγεται και πολύ καλά στ’ αυτιά του λαού του!

■ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ – ΔΙΨΑΣ…
Κινδυνεύει η ζωή του Κουφοντίνα επειδή ο ίδιος έχει κηρύξει απεργία πείνας από τα μέσα του περασμένου Γενάρη. Αρνείται τη τροφή και το νερό απαιτώντας τα δικαιώματά του, μεταξύ αυτών η μεταγωγή του στο «Μπάκιγχαμ» του Κορυδαλλού.

❖ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ!
Σ’ αυτή του την «επανάσταση» βρίσκει συμπαραστάτες που δηλώνουν και εκείνοι επαναστάτες και το έχουν ρίξει σε καταλήψεις και χτυπήματα σε πολιτικούς στόχους όπως είναι πολιτικά γραφεία, μεταξύ αυτών και του Υφυπουργού Γ. Αμυρά στα Γιάννινα, στο οποίο άφησαν τ’ «αποτυπώματά» τους.

❁ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…
Δουλειά της στήλης δεν είναι να απονείμουμε δικαιοσύνη από δω μέσα, αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε μάτια κι αυτιά και κυρίως να διαγράψουμε από την μνήμη τον βίο και την πολιτεία του Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος με την δολοφονία 13 ατόμων δολοφόνησε και κάθε έννοια δημοκρατίας της οποίας τις ευαισθησίες τώρα επικαλείται και κάποιοι πάνε να επιβάλλουν τις δικιές τους θελήσεις με το «έτσι θέλω».

ΑΚΟΥΜΕ!..
Είμαστε κι’ εμείς εδώ και ακούμε και βλέπουμε και όσα γίνονται λένε οι συγγενείς των θυμάτων που έχασαν τις ζωές τους από το πιστόλι του Κουφοντίνα όπως ο αστυνομικός Χρήστος Μάτης από το Θεσπρωτικό. Άπλωσε το χέρι να πάρει τα γλυκά από τα χέρια του Κουφοντίνα και αντί αυτών, έφαγε σφαίρες που του τίναξαν τα μυαλά στον αέρα. Ήταν «μπάτσος» φύλαγε την τράπεζα, ήταν εχθρός του δικού τους συστήματος, έπρεπε να πεθάνει!

❖ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ…
Κάθε μέρα που περνάει και όσο πάει λιγοστεύει το σχοινί της ζωής του Κουφοντίνα από ασιτία και έλλειψη νερού. Η ενημέρωση από το νοσοκομείο στην Λαμία δεν αφήνει πολλά περιθώρια σωτηρίας αν οι δικοί του δεν τον πείσουν ν’ αλλάξει τρόπο ζωής μέχρι την ώρα που το σύνταγμα και οι νόμοι αποφασίσουν για την οριστική αποφυλάκιση κι’ αυτό ενδέχεται να γίνει στα επόμενα δύο χρόνια. Τότε θα δούμε αν η δημοκρατία λειτουργεί σωστά!

❁ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…
Όχι λένε μ’ ένα στόμα φίλοι και συνοδοιπόροι του Δ. Κουφοντίνα, θέλουμε εδώ και τώρα την αποφυλάκισή του και κάθε μέρα που περνάει αυξάνονται οι φωνές συμπαράστασης στον «τρομοκράτη» και όχι δολοφόνο, όπως τον αποκάλεσε ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης σφυρίζοντας προς το χώρο του «όλα μπάχαλο»!

■ Η ΜΑΣΤΙΓΑ…
Λιγναδιάδα, Κουφοντίνας έχουν αφήσει σε δεύτερη μοίρα την «τραγωδία» που βιώνουμε με την μάστιγα του Κορωνοϊού. Κάθε μέρα που περνάει όλο και φουντώνει η πανδημία και το σύστημα υγείας φορτώνει ξανά, με τα νοσοκομεία, κυρίως της Αθήνας, να μη χωράνε άλλους ασθενείς. Όλοι μας φέρουμε ευθύνες και μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε!

❖ Ο ΜΠΟΥΧΟΣ…
Κάπου εκεί έρχεται και η παραίτηση Ταραντίλη που σήκωσε αντιπολιτευτικό μπουχό. Αμέσως τα ΣΥΡΙΖόπουλα να συνδέσουν την παραίτηση με την Λιγναδιάδα. Είπαμε, χρήμα, αίμα, σπέρμα τα στοιχεία που ανεβάζουν τα γράδα σε κοινωνικό, πολιτικό σκηνικό. Θα έμενε ασχολίαστη μία παραίτηση εκπροσώπου της κυβέρνησης εν αιθρία! Μόλις μετά το σαράντισμα άφησε γειά ο κ. Ταραντίλης που, ώσπου να μάθουμε σωστά το όνομά του, τον χάσαμε και τον ξεχάσαμε!

❁ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ…
«Παραιτούμαι για οικογενειακούς λόγους και πρέπει να γίνει σεβαστό αυτό παρακαλεί τους άπιστους ο πρώην εκπρόσωπος και κάνει γλέντι ένας Αντώναρος που είχε «καταδικάσει» τον Καραμανλή ως εκπρόσωπος τύπου κι αυτός το πάλαι ποτέ. Ούτε που πέρασε από το μυαλό των αριστερούληδων ότι υπάρχουν και ευαίσθητοι πολιτικοί που, όταν χρειαστεί, τα βροντάνε και φεύγουν.

■ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ…
Μένοντας στο θέμα Κουφοντίνα, να σημειώσουμε την δικαιολογία που είχε επικαλεστεί στην δολοφονία Αξαρλιάν το 1992 στην Καραγιώργη Σερβίας. Λίγο μετά την δολοφονία πήγε ν’ απολαύσει καφέ και αναψυκτικά σε ζαχαροπλαστείο της περιοχής Συντάγματος με άλλους της Εταιρείας δολοφόνων μεταξύ αυτών και ο σύντροφος – συνοδοιπόρος Τζωρτζάτος, ο οποίος τον ρώτησε γιατί τράβηξε την σκανδάλη τόσο βιαστικά αφού ο στόχος ο Παλαιοκρασάς δεν εμφανίζονταν. Η απάντηση ήταν «βιαζόμουν» να πάω την γυναίκα μου διακοπές»!

❖ ΤΑ «ΠΑΡΤΑΛΙΑ»…
Καταλάβατε τώρα για ποιο πράγμα μιλάμε! Για εκείνους που λήστευαν και δολοφονούσαν θέλοντας να επιβάλλουν καθεστώς ζούγκλας καταργώντας κάθε έννοια δημοκρατίας. Μία δημοκρατία της οποίας τις ευαισθησίες επικαλούνται τώρα οι δολοφόνοι – τρομοκράτες – ληστές – υπεξαιρετές υλικών αγαθών και το σπουδαιότερο αγαθό που λέγεται ζωή, που όμως τόσο φθηνά το κατάργησαν σε άλλους βίαια. Σήμερα νοιάζονται μέχρι και κάτι «παρτάλια» της ομάδας Κ. Καραμανλή τύπου Αντώναρου – Αρούλη Σπηλιωτόπουλου! Είναι τα παρτάλια που «έφαγαν» το κεφάλι του Καραμανλή, ο οποίος τους έχει κόψει τον άλυσσο από τον οποίο ήταν δεμένοι!

❁ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΧΙΟΥΜΟΡ!
Μέχρι και ο Βουλευτής, Πρεβέζης Κώστας Μπάρκας υπεραμύνθηκε των δικαιωμάτων του «τρομοκράτη» και μ’ ένα σπαρακτικό μήνυμα μέσω της ΕΡΤ προσπάθησε να το περάσει, καταγγέλλοντας την ανάλγητη κυβέρνηση που δεν ανταποκρίνεται στο δίκαιο αίτημά του να μετακινηθεί στον Κορυδαλλό!

■ Τ’ ΑΔΕΛΦΙΑ…
Δεν είδα όμως πουθενά να συμπαρίστανται στα αδέλφια του αστυνομικού Χρήστου Μάτη που έπεσε νεκρός από το 45άρι του ληστή σ’ αυτή την περίπτωση Κουφοντίνα. Αναφέρομαι στον Χρήστο Μάτη που είναι δίπλα από την γενέτειρα του Βουλευτή, τα Λέλοβα, τα οποία έχουν βοηθήσει να εκλέγεται ο σύντροφος Μπάρκας. Τ’ αδέλφια του που προχθές παρακάλεσαν τον δολοφόνο του αδελφού τους να σταματήσει την απεργία πείνας και να μείνει ζωντανός, αφού έτσι κι αλλιώς ο αδελφός τους δεν γυρίζει! Θαυμάστε διαφορές ήθους!

❖ ΣΤΙΣ ΒΕΡΑΝΤΕΣ!
Κάντε τσικνοπέμπτη στις βεράντες και ο Θεός να δώσει να κάνουμε Πάσχα σαν… Χριστιανοί, δηλαδή στα χωριά και με παρέες. Κάτι τέτοιο αφήνουν να εννοηθεί οι ειδικοί που διαχειρίζονται τα της υγείας μας και τις τύχες μας! Πολύ αισιόδοξους τους βλέπω! Καλά η τσικνοπέμπτη αύριο, είναι κοντά, το Πάσχα όμως αργεί και κάτι πιο σημαντικό: για ποιο Πάσχα μιλάμε αν κρατούμε το ίδιο μυαλό;

❁ Ο ΓΑΜΟΣ…
Ο άλλος έκανε γάμο και είχε καλέσει 250 άτομα! Ένας άλλος είχε μνημόσυνο και κάλεσε 70 νοματαίους για να ζήσουν ανάσταση (;) όλοι μαζί! Όταν τα γράφουμε και τα λέμε μας κατηγορούν για ανθρωποφαγία. Ένας τρίτος μάζεψε παρέα για κορωνοπάρτυ στα Γιάννινα κι όταν έφαγε το πρόστιμο, άρχισε να καταριέται τον Χαρδαλιά! Μετά μου λέτε ότι θα κάνουμε Πάσχα όπως παλιά!

■ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ…
Μέχρι 31 Μαρτίου παρατείνεται η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων κι΄ αυτό ένεκεν πανδημίας. Η παράταση γίνεται μπας και ξεπουλήσουν τα χειμερινά εμπορεύματα οι καταστηματάρχες που εδώ κι’ ένα χρόνο τραβούν το δικό τους μαρτύριο με το άνοιξε – κλείσε των μαγαζιών τους. 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.