ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Θα το ξαναγράψω μπας και ακούσει κανείς. Τα Γιάννινα μαζί με Θεσσαλονίκη μπήκαν 20 μέρες νωρίτερα σε καραντίνα λόγω του αυξημένου φορτίου σε κορωνοϊό. Τώρα που σχεδόν έχουν μηδενιστεί τα κρούσματα γιατί δεν αποκαθίσταται σιγά-σιγά η τάξη; Γιατί πρέπει να παραμένει κλειστή η αγορά, κυρίως στο λιανεμπόριο, που μπορεί να λειτουργήσει όπως λειτουργεί η αγορά τροφίμων;

ΤΙ ΛΕΤΕ;
Τι λέτε και εσείς κ. Χαρδαλιά μου γι’ αυτά που γράφω παραπάνω για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Ήπειρο, που το «φορτίο» έχει πέσει και που κλειστήκαμε στα σπίτια μας ένα μήνα πριν από την Αθήνα; Αλήθεια, τι τις ήθελες εκείνες τις αγκαλιές με Καχριμάνη και Μαυρογιώργο σε κοινή θέα το περασμένο Σάββατο στα Γιάννινα; Δεν είπες όχι αγκαλίτσες και φιλάκια κομμένα όσο καιροφυλακτεί ο κορωνοϊός;

❁ ΒΟΥΒΑ…
Βουβά εντελώς ετούτα τα Χριστούγεννα που περάσαμε. Δεν ακούσαμε κάλαντα, δεν ακούσαμε το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ» στις εκκλησιές, δεν ανταμώσαμε με τους δικούς μας, δεν αγκαλιαστήκαμε, δεν ανταλλάξαμε ευχές… Ήταν τα Χριστούγεννα της μοναξιάς και της απομόνωσης και η εντολή ήταν ο φόβος να φυλάει τα έρμα.

■ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Όλα τα παραπάνω για να μας δοθεί η ευκαιρία να αφήσουμε πίσω την πανδημία, για να μπορούμε στο μέλλον να ζήσουμε ελεύθεροι! Τούτη η σκλαβιά, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σ’ ολόκληρο τον πλανήτη είναι βαριά και θέλει πραγματικές θυσίες απ’ όλους τους χώρους χωρίς εξαιρέσεις.

❖ ΑΡΧΗ ΤΟΥ… ΤΕΛΟΥΣ
Ήταν η αρχή του τέλους οι πρώτοι εμβολιασμοί της πολιτικής και υγειονομικής ηγεσίας της χώρας μας. Έτσι την ονόμασαν όλοι όσοι ασχολήθηκαν με την υπόθεση «πανδημία» και θέλουν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο όπως θέλουν να το βλέπουν και να το πασάρουν οι αρνητές του διαδικτύου.

❁ Η ΠΡΩΤΙΑ
Πρώτη, η πρώτη πολίτης της χώρας έκατσε στην καρέκλα των εμβολιαζόμενων. Ο λόγος για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, για να ακολουθήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο δικός μας Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

■ ΟΙ ΕΞΟΡΚΙΣΤΕΣ
Για μετά τις 10 Γενάρη έκαναν λόγο οι διάφοροι «επιτήδειοι» οι οποίοι από την μια μεριά εξορκίζοντας την πράξη του εμβολιασμού διότι δεν πίστευαν στην ύπαρξη του κορωνοϊού και από την περασμένη Κυριακή άλλαξαν τροπάριο με αρχιερέα τον γνωστό Τράγκα, ο οποίος μια κουβέντα για μπαγαποντιά την έκανε! «Ποιος μας λέει εμάς ότι ο Μητσοτάκης θα κάνει εμβόλιο και όχι νεράκι του Θεού;»

❖ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ!
Το ότι έφτασε το εμβόλιο στην χώρα μας την ίδια ώρα που έφτασε και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήταν κάτι που ενόχλησε τους έτσι κι αλλιώς ενοχλημένους που δόξα τω Θεώ έχει εν επαρκεία αυτός ο τόπος! Γιατί να μην φτάσει πιο νωρίς έλεγαν και ματάλεγαν εκείνοι που δεν πιστεύουν και στον ιό και στον εμβολιασμό!

❁ ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΚΑΙ Ο… ΛΕΚΕΣ
Ενοχλήθηκαν από τον τρόπο που έφτασε στην χώρα μας και ότι έγινε μεγάλη κινητοποίηση των αρχών προστασίας για λόγους ασφαλείας. Άσε που ήταν πολλοί οι παρατηρητικοί που ενοχλήθηκαν από τον λεκέ που είχε στο φανελάκι του ο Τσιόδρας όταν αναγκάστηκε να ανοίξει το πουκάμισο για να εμβολιαστεί, δίνοντας το παράδειγμα και παίρνοντας το ρίσκο να βγάλει αυτιά πάνω στη μύτη ή και τούμπαλιν.

■ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ!
Να δείτε που τελικά οι αρνητές θα γίνουν οι τιμητές και θα μοιάζουν με τους Έλληνες την εποχή του Καποδίστρια με την εισαγωγή της πατάτας. Και τότε ήταν άγνωστο φυτό και φαγητό η πατάτα, την οποία με την μέθοδο της ελεγχόμενης κλοπής την έφερε και την διέδωσε στη χώρα μας. Ήταν τότε που έβαλε σκοπούς να φυλάνε τις αποθήκες από τους «κλέφτες» Έλληνες που δεν γνώριζαν το προϊόν, το οποίο για να το φυλάνε τόσο πολύ κάτι σπουδαίο θα είναι. Έτσι, τα βράδια έκαναν γιουρούσια και ξάφριζαν την πατάτα με τους σκοπούς να έχουν εντολή να κάνουν τα στραβά μάτια. Έτσι και μ’ αυτόν τον τρόπο διεδόθη η πατάτα στη χώρα μας η οποία κανονικά πρέπει να γιορτάσει τα σχεδόν 200 χρόνια παρουσίας της στη χώρα μας.

❖ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ…
Μην ξεχάσω την πρώτη εθελόντρια νοσηλεύτρια, η οποία εμβολιάστηκε και τον πρώτο εθελοντή ηλικιωμένο που πήραν το «ρίσκο» και μπήκαν στην διαδικασία του εμβολιασμού. Έγιναν τα «πειραματόζωα» κατά κάποιους που στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν τον ψόφο της γίδας του γείτονα.

❁ Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ
Στην αρχή, όταν ακούστηκε η εφεύρεση του εμβολίου, η μοιρασιά θα ήταν μεγάλη σε αριθμό εμβολίων και η κριτική ήταν τι θα τα κάνει τόσα εμβόλια η χώρα μας, άρα κάποιοι πάνε να το κονομήσουν. Τώρα που η πρώτη δόση ήρθε έγκαιρα η γκρίνια έχει να κάνει με τον μικρό αριθμό που δεν φτάνει να «μπολιαστούμε» όλοι. Ούτε στον ήλιο, ούτε στην κακομοιριά τους πιάνει κανείς.

■ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Έφτασαν και στα Γιάννινα τα πρώτα εμβόλια όπου στα δυο νοσοκομεία σε πρώτη φάση θα γίνονται εμβολιασμοί μέχρι να έρθουν κι άλλες παρτίδες με τις οποίες θα εφοδιάζονται κι άλλες δομές υγείας οι οποίες θα έχουν την δυνατότητα να εμβολιάζουν κι εκείνες. Πρόκειται κυρίως για ΚΥ.

❖ ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ακούστηκαν και κάποιες παράταιρες φωνές από τον χώρο της υγείας, ότι δήθεν υπάρχει μεγάλη άρνηση από τους εργαζομένους να εμβολιαστούν. Δικαίωμα του καθενός αλλά ω μη γένοιτο και βρει τους ίδιους καμιά συμφορά, τότε θα ψάχνουν οι ίδιοι ΜΕΘ για την σωτηρία τους και ξέρουν οι ίδιοι από πρώτο χέρι πως περνούν οι διασωληνωμένοι που πρέπει να είσαι πολύ τυχερός να εξέλθεις νικητής…

❁ Ο… ΦΑΡΜΑΚΟΤΡΙΦΤΗΣ
Δεν θα ξεχάσω να επισημάνω την πρόθεση και την συμβολή του πολιτικού κόσμου της χώρας, πλην του φαρμακοτρίφτη και πωλητή επιστολών του Χριστού, να γίνουν οι ίδιοι παραδείγματα προς μίμηση με πρώτον τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ακολουθεί η κ. Γεννηματά με τον Γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης εμβολιάστηκε την πρώτη μέρα. Όλοι τους στην προκειμένη περίπτωση δεν έγιναν πειραματόζωα αλλά επέδειξαν αίσθημα ευθύνης διότι με την υγεία και την ζωή των ανθρώπων δεν παίζει κανείς.

■ Ο ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΑΣ
Μοναδική εξαίρεση και μοναδικό παρατράγουδο ο γνωστός Βελόπουλος που ξεπέρασε ακόμα και τους Χιο-Βαξεβάνηδες σε κομπογιαννιτισμό. Κοντά στον δρόμο που χάραξε ο Κουΐκ (τον θυμόσαστε;) που ενώ είναι πιστός στην κυκλοφορία των ιδιόχειρων επιστολών του Χριστού είναι άπιστος στην ύπαρξη του εμβολίου και γι’ αυτό το αποφάσισε να μην γίνει πειραματόζωο.

❖ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ
«Είναι αδιανόητη η εφεύρεση εμβολίου σ’ ένα χρόνο, όταν επί 50-60 χρόνια δεν μπορούν να βρουν εμβόλιο για τον καρκίνο και βρήκαν εμβόλιο για τον κορωνοϊό». Αναρωτήθηκε ο τεράστιος Τέρενς Κουΐκ ο οποίος ψάχνει ευκαιρία να βγει από το λαγούμι που τον βούτηξε ο ελληνικός λαός το 2019.

❁ ΤΟ ΦΡΑΓΓΕΛΙΟ
Παρολίγο να τους στείλει έξω με τις κλωτσιές τους πιστούς-άτρωτους ένας κληρικός σε εκκλησία της Καλαμάτας. «Όποιος δεν φοράει μάσκα να περάσει έξω, αλλιώς θα φωνάξω την αστυνομία», είπε ο ιερέας και έδειχνε να πιστεύει αυτό που έλεγε. Κάτι ανάλογο είχε κάνει σε ανάλογους χριστέμπορους ο Ιησούς όταν έφτανε στα Ιεροσόλυμα. Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν και προσγειωμένοι κληρικοί;

■ ΤΟ ΦΑΝΕΛΑΚΙ
Έτρεξε όλο το σαχλοπροοδευτικομάνι -κυρίως του διαδικτύου- να χλευάσει και να σπάσει πλάκα με το φανελάκι του Σωτήρη Τσιόδρα που δεν ήταν της μόδας και του γούστου τους για να λερώσουν την προσφορά του, χρεώνοντάς του πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν περιγράφεται ο σχολιασμός ενός ανθρώπου που επί 20 ώρες την ημέρα βρίσκεται στο καθήκον. Η αλητεία πώς αλλιώς γράφεται;

❖ Η… ΤΡΑΠΟΥΛΑ
Ανακάτεμα της τράπουλας λέγεται ότι θα κάνει ο Μ. Ελισάφ στοχεύοντας κυρίως στο χώρο της καθαριότητας η οποία κατά γενική ομολογία δεν ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στον Δήμο Ιωαννιτών. Σιμά κοντά τα Γιάννινα που λέγανε στο χωριό μου να διαπιστωθεί αν και ο δήμαρχος έχει την ίδια άποψη με τους πολίτες!

❁ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ
Στην οδό της ολοκλήρωσης του προγράμματος ELENA που έχει να κάνει με την αλλαγή του φωτισμού στην πόλη φαίνεται να μπαίνει ύστερα από την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ως ήταν φυσικό οι αντιρρησίες σ’ αυτή την απόφαση Μπέγκας-Τατιάνα για να μην χαλάσει το προξενιό που είχε ξεκινήσει πριν 15 μήνες και που παρ’ ολίγον να γίνει γάμος! Φαίνεται όμως πως το «φλερτ» είχε ξεκινήσει από την εποχή που και τα δυο φιλαράκια κατείχαν θέσεις εξουσίας, ο μεν ένας ως δήμαρχος η δε άλλη ως αντιπεριφερειάρχης.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.