ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ…
Ένα βήμα από τον γκρεμό είμαστε! Άντε λεβέντισσες και λεβέντες να κάνουμε ένα βήμα μπροστά! Παλιό αλλά στην περίπτωσή μας στα Ιωάννινα επικαιροποιείται λόγω κορωνοϊού! Ένα βήμα πριν το κόκκινο και φυσικά, αν κάτι συμβεί, θα έχουμε την τύχη της Κοζάνης!

ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ…
Δεν λένε να περιοριστούν τα κρούσματα στον νομό μας, τα οποία, αν δεν εκτοξεύονται, εν τούτοις, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Εκεί που μέχρι πριν τον Αύγουστο είμασταν πεντακάθαρη περιοχή μαζί με τους άλλους τρεις νομούς, τώρα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το κατώφλι του τοπικού αποκλεισμού του νομού όπως τον βιώσαμε την περασμένη άνοιξη!

ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ…
Εκατοντάδες τα ελεγμένα θετικά κρούσματα στον νομό. Δύο οι θάνατοι και ο ιός άρχισε να χτυπά και τους οίκους ευγηρίας, κάτι που δεν είναι ότι καλύτερο. Τα σχολεία κλείνουν με μαθητές, δασκάλους και γονείς να βρίσκονται στα κάγκελα. Κι όμως μία ανευθυνότητα ακόμη μας βαραίνει με το σκεπτικό «εγώ είμαι άτρωτος», ενώ κάποιοι προχωρημένοι διασκεδάζουν με τον φόβο λέγοντας ότι είναι παραμύθι όλο αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί και που σαν σκοπό έχει να μας βάλουν τσιπάκια για να γίνει η κοινωνία μας ελεγχόμενη!

Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ…
Μετά την Κοζάνη που «κλείστηκε» ήλθε στα Γιάννινα ο Χαρδαλιάς το περασμένο Σάββατο και προειδοποίησε ότι δεν είναι πολύ μακριά η ώρα που θα έχουμε την τύχη της Κοζάνης. Στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια ο Χαρδαλιάς έκανε διαπιστώσεις ότι δεν τηρούνται τα μέτρα όσο θα έπρεπε και ακούστηκε να λέει ότι δεν είναι ούτε μακριά ούτε κοντά στο κλείσιμο του νομού Ιωαννίνων.

ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ!
Είπε και κάτι άλλο μεταξύ των πολλών ο κ. Χαρδαλιάς μετά τις διαπιστώσεις του μεγάλου αριθμού θετικών κρουσμάτων. Δεν γίνονται αυστηροί έλεγχοι και από την ΕΛΑΣ τόνισε και απαίτησε μεγαλύτερους ελέγχους στους χώρους της εστίασης. Τόνισε και κάτι άλλο. Τα τεστ ράπιντ που κάνει ο ΕΟΔΥ είναι τα αξιόπιστα χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Τι εννοούσε, ένας θεός ξέρει!

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ…
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ. Κι εκείνοι για πιο αυστηροποίηση των μέτρων έκαναν λόγο αλλά οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα. Δίπλα από τον Χαρδαλιά αυτή τη φορά ήταν ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δημ. Μαυρογιώργος, ο οποίος ετύγχανε ιδιαίτερης «περιποίησης» από τον υπεύθυνο Υπουργό Προϊστάμενό του Ν. Χαρδαλιά. Συνεχώς χτυπούσε την πλάτη του Μαυρογιώργου πράγμα που δείχνει την εκτίμηση στο έργο του.

ΌΧΙ ΣΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ!
Δεν έχει στοχοποιηθεί το Μέτσοβο όπως θέλουν να υποστηρίζουν κάποιοι Μετσοβίτες οι οποίοι έχουν μπει μόνοι τους σε καραντίνα μετά από τα θετικά κρούσματα που διεγνώσθησαν το προηγούμενο διάστημα. Όμως, για να είμαστε δίκαιοι, να μη φορτώσουμε όλα όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα σ’ ένα κοινωνικό γεγονός. Το Μέτσοβο είναι τουριστικός προορισμός και όλο και κάτι θα έρχεται απ’ έξω. Είναι κρίμα να στοχοποιείται ένα συγκεκριμένο μέρος όταν και το ΚΥ μπορεί να δώσει κρούσμα όπως φημολογείται και που μόνο με τις κοινωνικές εκδηλώσεις μπορεί να μην έχουν σχέση!

ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ…
Το Γηροκομείο στα Γιάννινα δεν γλύτωσε τελικά, αν και φυλάσσονταν σαν κόρη οφθαλμού. Είναι από τους πιο ευαίσθητους χώρους και κάτι δεν έγινε καλά, με αποτέλεσμα αρκετοί τρόφιμοι να διαγνωστούν θετικοί και να νοσηλεύονται στο Π.Π.Γ.Ν.Ι., το οποίο σηκώνει σημαία κινδύνου! Βλέπετε ότι κανείς χώρος δεν είναι… άβατος στον κορωνοϊό, έστω κι αν αυτός ελέγχεται από την εκκλησία.

Η ΜΠΑΛΑ…
Ότι είχαμε να γράψουμε για όσα εξ’ αιτίας των οποίων βρέθηκε στο επίκεντρο του πανελλήνιου ενδιαφέροντος το Μέτσοβο τα γράψαμε και αμαρτίαν πλέον ουκ έχουμε. Η μπάλα και το παιχνίδι περνάει πλέον στο γήπεδο των Μετσοβιτών και δη του Δήμου που ούτε μιλιά ούτε λαλιά όλο το επίμαχο χρονικό διάστημα. Δεν είμαστε εμμονικοί με το Μέτσοβο και τους Μετσοβίτες, αλλά η ενασχόλησή μας επιβάλλεται λόγω τελευταίων γεγονότων για τα οποία επέδειξαν ενδιαφέρον και τα πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ, τα οποία διψάνε για «αίμα». Ας ψάξουν οι ίδιοι να βρούνε τι έγινε στο ΚΥ και αν, πότε και πως ξεκίνησε το «ταξίδι» ο ιός. Υπάρχει εξουσία στο Μέτσοβο κι ας κάνει κι εκείνη κάτι. Τέλος, μαθαίνω ότι ο ΕΟΔΥ επιστρέφει στο Μέτσοβο για πιο ενδελεχείς ελέγχους.

ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ «Χ/ΚΩΣΤΑ»…
112.000 ευρώ έσοδα θα έχει το νοσοκομείο «Χ/ΚΩΣΤΑ» από την λειτουργία σύγχρονης καντίνας που θα αντικαταστήσει το σημερινό παράπηγμα που λειτουργεί από το 1981. Αυτό το ποσό έδωσε σαν προσφορά ο πλειοδότης ενδιαφερόμενος στο διαγωνισμό που έγινε πρόσφατα αλλάζοντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα, που κάποιοι είχαν φτιάξει ειδικό καθεστώς λειτουργίας!

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ…
Πέντε οι νέοι ενδιαφερόμενοι που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ο καθένας έδωσε την δική του προσφορά κι έτσι όπως εκείνος νόμιζε ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει το κυλικείο. Όπως και να το κάνουμε, το συγκεκριμένο νούμερο είναι τετραπλάσιο από κείνο που ίσχυε τα τελευταία 15 χρόνια και που με την ανοχή διοικήσεων κι άλλων παραγόντων η λειτουργία του ήταν παράνομη, αφού είχε εκδοθεί δικαστική απόφαση για έξωση χωρίς αυτή να εκτελείται, με αποτέλεσμα να διαταχθεί εισαγγελική παραγγελία για έρευνα για τους λόγους που διατηρούνταν τέτοιο καθεστώς.

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ…
Με 112.000 το χρόνο θα μπορούσαν να πάρουν αρκετούς γιατρούς για να καλύψουν κενά, έλεγαν άνθρωποι του Χ/Κώστα» που έπεσαν από τα σύννεφα όταν έμαθαν τα καθέκαστα. Μάλιστα, αυτή την εποχή το συγκεκριμένο Νοσοκομείο έχει μεγάλη ανάγκη από γιατρούς κι αν μπει κι εκείνο στην περίθαλψη λόγω επιδημίας, τότε οι ανάγκες σε γιατρούς κυρίως Παθολόγους, θα είναι πολύ μεγάλες!

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ…
Ένα Ηπειρωτόπουλο με καταγωγή από το Χάλασμα Παπαδατών Πρεβέζης είναι από την προηγούμενη εβδομάδα ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας της Μεσογείου του εγγύς Ατλαντικού και Μαύρης και Ερυθράς θάλασσας, που αριθμεί 140 λιμάνια από 21 χώρες και είναι η μεγαλύτερη ένωση του κόσμου! Πρόκειται για τον Άρη Μπατσούλη, ο οποίο κατοικεί στην Κέρκυρα και ο οποίος μέχρι τώρα ήταν Διευθυντής ανάπτυξης και τεχνικών υπηρεσιών του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.

Ο ΧΩΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ…
Μπορεί εμάς εδώ να μην μας είναι τόσο γνωστή η θέση που κατέχει τώρα ο Άρης Μπατσούλης αλλά είναι γνώστης του χώρου της κρουαζιέρας και του τουρισμού που είναι το μεγάλο χρυσοφόρο κομμάτι για την οικονομία της χώρας μας. Πρόκειται για ένα Διεθνή μεγάλο οργανισμό ο οποίος, αν και σε χαλεπούς καιρούς για την κρουαζιέρα λόγω κορωνοϊού, εν τούτοις παραμένει χρήσιμος για την οικονομία της χώρας μας.

ΒΗΜΑ – ΒΗΜΑ
Βήμα – βήμα έφτασε σ’ αυτό το αξίωμα ο Άρης Μπατσούλης, ο οποίος μόνο τυχαία δεν είναι εκεί που είναι. Οι σπουδές του, το ήθος του και η εργατικότητά του τον έφεραν πολύ ψηλά πρώτα στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας και τώρα στη θέση του Προέδρου του μεγαλύτερου συνδέσμου κρουαζιερόπλοιων του κόσμου. Γόνος δασκάλων με καταγωγή από Παπαδάτες που βρέθηκαν ως εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα, τίμησε και την καταγωγή της Λάκκας Σουλίου, αλλά και την Κέρκυρα στην οποία κατοικεί. Τα θερμά συγχαρητήρια και από τον υπογράφοντα προς τον Άρη και ολόκληρη την οικογένειά του και ευχές για ευόδωση έργου στο νέο πόστο που επάξια κατέκτησε, φτάνοντας στην κορυφή της Medcrouse.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ;
Δύο άτομα όλα κι όλα στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων να διεκπεραιώνουν υποθέσεις που αφορούν τους χιλιάδες των κατοίκων Ιωαννίνων. Μάλιστα, αυτή την περίοδο που τρέχει ένα πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων πληγεισών από τον κορωνοϊό το φορτίο είναι τεράστιο για τους δύο αυτούς εργαζόμενους οι οποίοι πρέπει νυχθημερόν να εκδίδουν πιστοποιητικά! Όχι πως τον υπόλοιπο καιρό η ζωή τους και η εργασία τους είναι εύκολη, αλλά αυτό τον καιρό φτάνει στα όρια του μαρτυρίου.

ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
Γι’ αυτούς τους ανθρώπους αλλά και για όλους τους άλλους εργαζόμενους στο χώρο της δικαιοσύνης ποιος θα νοιαστεί να βάλει πλάτη για να προχωράει το χαρτομάνι και να συντομεύονται οι δικαστικές υποθέσεις. Αν δεν δεις τον κόπο αυτών των ανθρώπων δεν μπορείς να καταλάβεις πως πορεύουν και απλά όλοι μας μένουμε στις κατάρες ότι η Δικαιοσύνη καθυστερεί!

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ!
Δεν γίνομαι υπερασπιστής της Δικαιοσύνης γενικά, αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω τα προβλήματα που υπάρχουν στο δημόσιο. Φοβάμαι πως γράφοντας για τα δύο αυτά άτομα ίσως να προσκρούω στην μετριοφροσύνη τους και ίσως να θυμώσουν για την ανάδειξη του προβλήματος. Είμαι όμως και πολίτης που όταν πάω στο δημόσιο έχω την απαίτηση εδώ και τώρα να εξυπηρετηθώ και δίκιο έχω. Όμως πως μπορεί να γίνει αυτό στην περίπτωση που λέμε όταν μέχρι τώρα τρεις χιλιάδες επιχειρηματίες θέλουν να εξυπηρετηθούν από δύο νοματαίους που δεν έχουν μόνο αυτό σαν αντικείμενο δουλειάς; Η λύση και η βοήθεια σ’ αυτούς είναι ν’ αποφασίσει το κεντρικό κράτος να διαθέσει υπαλληλικό προσωπικό είτε με νέους διορισμούς είτε με την απόσπαση από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου υπεράριθμων για να μην πω αργόσχολων!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.